- 14 Ağustos 2015
- 1.611
- 1.468
-
- Konu Sahibi Sudbanazenin
Egitim durumum daha mezun konumda degil ve atama sıkıntısı olan bir bolum maalesefEğitim durumunuza baktım da ön lisans yazıyor yani bence en kısa zamanda bir iş bulup çalışın . Ev kızı demek ne demek hiçbi fikrim yok ama bu devirde bence olmaması gereken bir kavram. İnsanın kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi şart. Evlilikte de aile içinde de para kazanıyorsan kendine güvenin daha fazla oluyor bu bi gerçek. Sizi hizmetçi gibi gördüklerini sanmıyorum sadece insan çalışınca aksam eve geldiğinde bazen yemek bile yapmak istemez, evde olan kişiden beklenir bu da normal bi durum bence...
Egitim durumum daha mezun konumda degil ve atama sıkıntısı olan bir bolum maalesef
Zaten mezun olur olmaz is imkanlarini zorlamaya calisicam insallah
Yorgunluk vs konusunda hak veroyorum size ama normalde mumkun mertebe kardeslerimden is bekleyen bir yapim yoktur ama herzaman anne babam tarafindan yapip etme zorunlulugunun yuklenmesi calisana okuyana maddi manevi farklı bir sekilde yaklasilmasi uzuyor insani
Kardesiminde ilk atamada atamasi mamisti yavas yavas tam bana yapilan muamele kendisine yapilacakti ki cok sukur atandi kendisidüşüncelerinde haklısın benim bir sene boşta kalma durumum oldu
her iş benden beklenir oldu üstelik emir cümleleriyle
kızım yapar mısın şeklinde de değil
bir defa kardeşlerim arkadaşlarıyla gezmeden gelmişlerdi yarım gün okul bile değildi sofra kuruluyordu ben o gün bulaşık çamaşır cam silme vs. yapmıştım
anneme isyan ettim niye onlara bir şey demiyorsun diye
aldığım cevap onlar yoruluyor sen bütün gün evdesin oldu
insanların görüşü o evde yapılanlar hiç bir şey oluyor kadınların bile ev işlerini hiçe sayıp onlar bütün gün oturuyor biz çalışıyoruz diye düşünüyorlar değil erkeklerin düşüncesi vs
Maalesef suan acikogretimde ogrenci durumundayim mezun olur olmaz ozelde dahi olsa kapi kapi dolasip is aramayi dusunuyorum insallahEv kizi ne olaki? Kardesleriniz okur ya da calisiyo siz neden evdesiniz ? Egitim durumunuz ne is aradniz mi hic? Ben olsam acilen is bakardim kendime. Bizde butun kizlara yonelik bi uygulama bu. Ay ben biktim ev isinden valla okul acilsin diye dort gozle bekliyorum. Kendi evimizdr yaptigjmiz yetmiyo bi de misafirlkte falan da annem zorla yardim ettirir. Ama bize gelenler koltuga yapisiyo. Gencecik kizlar koturum gibi oturuyo. Yaz mevsiminden nefret ediyorum sulalede ne kadar insan varsa tatile geliyo. Onlara tatil bize eziyet ay cok doluyum da bu konularda
Sen de ogrencisin canım. Hangi bölümü okuyorsunuz.Egitim durumum daha mezun konumda degil ve atama sıkıntısı olan bir bolum maalesef
Zaten mezun olur olmaz is imkanlarini zorlamaya calisicam insallah
Yorgunluk vs konusunda hak veroyorum size ama normalde mumkun mertebe kardeslerimden is bekleyen bir yapim yoktur ama herzaman anne babam tarafindan yapip etme zorunlulugunun yuklenmesi calisana okuyana maddi manevi farklı bir sekilde yaklasilmasi uzuyor insani
inşallah sen de atanırsın canımKardesiminde ilk atamada atamasi mamisti yavas yavas tam bana yapilan muamele kendisine yapilacakti ki cok sukur atandi kendisi
Bence yorumunuzda bir yalnislik var evlilikte bazi seyler musterektir yani erkek o evliligin ihtiyaclarinin idamesi icin disarda calisiyorsa kadinda evde ustune dusen vazifeyi yapiyirdurÇok basit
Hayat müşterektir, kardeslerin okula gidiyor veya işe gidiyorsa sana da evdeki isleri yapmak duser. Bu evlilikte de boyledir. Kadin calismiyorsa kadin evdeki isleri yapar erkek para kazanir, her ikiside calisiyorsa isleride beraber yapmalilar.
Bu durumdan rahatsizsan çalismani öneririm
Insallah iyi dileklerinoz dua yerine gecerinşallah sen de atanırsın canım
seni gayet iyi anlıyorum ben
hatta cumartesi- pazar evde hiç bir iş yapmayan kardeşin yerine yine senden iş beklendiğini ben de çok biliyorum
bu çalışıp çalışmama meselesi de değil bence
adil olma meselesi insan biraz empati yapsa kızın bütün gün çalıştı biraz da yardım edeyim der
ayrıca karşında ki de bir insan olduğunu unutmamak ev işlerine odaklı robotlar değildir ev kızları sıkılır bunalır bir gün arkadaşlarıyla cafeye gitmek bir gün sinema da film izlemek isteyebilir
ama ne kadar anlatsan boşa umarım atanır ve farklı bir şehre gidersin
Aynen oyle ozellikle anne baba icin hocbir kiymetiniz olmuyorEv kadinligi en nankör meslektir. Evde kim varsa isler ona ihaledir ve yaptiginda da hic kiymeti harbiyesi yoktur
Tabiki evde köle gibi calismalisin demiyorum ama ev islerinin cogunun sende olmasi normal ayrica kiz kardesin sana her ay harclikta veriyormus o zaman o da onu vermesin vermek zorunda degil.Bence yorumunuzda bir yalnislik var evlilikte bazi seyler musterektir yani erkek o evliligin ihtiyaclarinin idamesi icin disarda calisiyorsa kadinda evde ustune dusen vazifeyi yapiyirdur
Ama soz konusu benim durumumda ise ogrenci olan kardesim kendi gelecegi icin okuyor calisan kiz kardesimde oncelikle kendi icin calisiyor tabiki inkar edilemez ogrenci olan kardeslerimin egitim masraflariyla vs ilgileniyor ama bu benim icin zorunlu olarak yaptigi birsey degil Allah razi olsun benim icinde yaptigi bazi harcamalar vede aylik verdigi belirli bir harclik var ama kendiside biliyor ki mumkun mertebe kendisinden 1lira dahi istemem keyfi bir durum icin
Yani demem o ki zaten kiz kardesim yorulmasin diye veyahut yardimci olabilecegim konularda bende elimden geleni yapiyirum ama sırf o calistigi icin benimde sabah aksam evde kole gibi calismam mi gerekiyor