Burun spreyi bağımlısıyım

• Konu Sahibi Konu Sahibi awa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
anaaamm bende gribal durumlarda otrivine kullanıyorum bi daha kullanmayayım bari,sanırım"serum fizyolojik"damlası daha sağlıklıdır.Dr'lar da öneriyorlar deniz suyu diye..

tatlım bnm eski ev arkadaşım da da vardı aynı problem.. ve gerçekten doktor ona bağımlısın dedi.. şöyle bi tedavi verdi doktor, öncelikle şuana kadar kullandığın spreyi kesinlikle sadece tekbir burundeliğine ve farklı bir sprey alıyosun sonra yeni sprey i yalnızca diğer burun deliğine sıkıcaksın dedi.. yani ikisine farklı 2 sprey.. bu bağımlılığı azaltıomuş; ama sen yine de doktora git tatlım.. çünkü bn evden çıktım.. şuana kadar arkadaşımdan haber almadım cnm.. yani bi sonuca varamıycam. ama sana bu konuyla ilgi ne biliosam yardımcı olayım istedim. geçmiş olsunn.

:1shok: ayyy ayyy ınanmıyorum aynen bende de o durum var asla uyuyamam ve agzımdan nefes alamam gecen gun ılladınımı kaybettım evde yanı benım bucuruk kaybettı butun gece aradımmm onun fısfıslarını kullandım uyumadım oturdum :a015: sonra baktım olmuyo sabah eczane acılır acılmaz dıkıldım kapısınaaa a.s aldım napııımmm sadece ona deılkı bana dıderalde kullanmazsam carpıntım gecmıcek gıbı gelıyooo ve onuda bırakamıyom ne yazık bana yaaa :çok üzgünüm: dr gıtcemm ama ya burnuma bısey yaparda nefes alamazsam :1shok: ayy ozaman naparım dıe dusunuyomm Çok üzgünüm çoook ole yanı napalım kızlar :uhm: KURTULMALIYIM DISINDA KALMALIYIM ALISKANLIKLARIMIN klava:

Evet canım, nefes darlığı yaparmış zamanla, bu da pis bi durum tabii. Zamanla koku alma duyusunu bile yitirenler varmış... çareyi ameliyatta arayanlar bile. Ben çok bilirim hafta sonları, gece yarıları nöbetçi eczane aradığımı. Bi de sürekli farklı eczanelerden alırım çünkü hep aynı yerden alınca eczacı da uyarıyor ya bağımlılık yapar bu bık bık bık diye... biliyoruz herhal..ama duymak bile moralimi bozuyor.

Beynime nasıl yer etmişse bu, geçen gün lost izliyordum ve kendimi "ya şöyle bişey başıma gelse ne kadar korkunç olur, spreysiz yaşayamam ki ben orda, 2. gün ölürüm" diye düşünürken buldum :roflol: adaya düşmüşüm derde bak kaydirigubbakcemile3

Yani ıssız adaya falan düşersem yanıma alacağım 3 şeyden biri burun spreyi :))) te allam yaaaa, gülüyoruz ağlanacak halimize...

arkadaşlar ben ot...ne bağımlısıyım allah aşkına kurtarın beni nasıl kurtulucam ben yaa

ya ben şey duydum serum fizyolojik kullanıyolarmış işe yarıyomuş yani bizim iilaç gibi açmıyomuş ama hem iyileştiriyomuş hemde etleri küçültüyomuş napıcam bilmiyorum sinirlerim iyice bozuldu kilo aldırıyo bide ilaç hormonlorı bozuyomuş kurtulmam lazım tez elden

ben de kendimi bildim bileli ot...e kullananlardaanım müzmin sinütiz im olduğu için . gribal durumlarda başucumdan ayırmadığım speydir kendisi.
evet bağımlılık yaptığını okudum ancak o kadar sene kullanmama rağmen koku hissim gayet yerinde.
bir de sabahları serviste horlamamak için özellikle ihtiyacım olmasa da sıkıyordum. ta ki gribal problemlerime çare buluncaya kadar.
grip için bir müddettir ardıç yağı kullanıyorum . bir şekerin üstüne 5 damla ve günde 3 kez. boğaz ağrısına da çok iyi geliyor.ayrıca pamuğun üstüne damlatıp koklarsanız nefesinizi de gayet güzel açıyor.
ondan mıdır bilmiyorum ama yaklaşık 2 haftadır çantamda 3 tane boş sprey kutusu olmasına rağmen yenisini almaya gerek duymadım.
ancak çok şiddetli grip olursam evet yanımdan eksik etmeyeceğim tek şeydir.

Son düzenleme:
Burayı ilk defa gördüm inanmıyorum yaa bende bagımlıyım hamileligimin 3. ayınfeci bi burun tıkanıklı yasadım ne yaptıysam gecmedı denız suyuları falan ama yok acılmadı bıgun annemdeyken o... verdi aaa denedim acıldı ve onun u gectı ve üstunden 7 ay gectı hala kullanıyorum ve ben kurtulmak istiyorum bu spreyden yaa yok mu kız aranızda iyi bi doktora gorunen yanı yokmu bunun caresı inanmıyorum yaa offffff senağlama

Valla ben ağzımla kuş tuttum, yine de bırakamadım.
Üstelik bende kullanmayınca alenen nefes darlığı da oluyor.
Boğulacak gibi hissediyorum... yemin ediyorum sigarayı bırakmak çok daha kolay

aynenanım nefes darlıgı oluyor oluyora gıbı hıssedıyorum ya ben bu ılletten kurtulmak ıstıyorummm

arkadaşlar dün itibariyle ot...e yi bırakmış bulunuyorum yani okadar inat ettim ki bu ilaç tüm hormon dengesini bozuyor kilo aldırıyor hem de burun etlerini ve mukozayı mahvediyor şimdi bırakmak için önce

-ot..ne nemlendiricili alarak günde 5 defa sıkıyosam 2 ye düşürdüm
-sonra okyanus suyu ve serum fizyolojik aldım sabahtan akşama kadar sayısız kullandım
- bu sabaha kadar nefes alamadığımdan az daha boğuluyodum ve sinirlerim gerilmişti az kalsın tekrar başlıyodum

şimdi burun etlerimin iyileştiğini ve nefes almaya başladığımı hissediyorum

acilen bağımlı kardeşlerim bu ilacı bırakın bu ilaç çok zararlıdır
ben nerdeyse bu ilaç yüzünden tansiyondan gidecektim
hemde yemin ederim ayda 5 kilo aldım metabolizmayı yavaşlatıyor içinde kortizon var acilen bırakalım

Nurancım nefes alabilsem yapıcam dediklerini.. burundan değil sorun.. ben ağzımdan da alamıyorum.. aldığım nefes yetmiyor, resmen astımlı hastalar gibi oluyorum, kaç defa denedim ama yapamadım, ölecektim. Ben Ot... kullanmıyorum gerçi, benim derdim ıl.... ama aynı şey sonuçta... bak şu anda o nefes alamama halini düşünürken bile soğuk terler döktüm.. ayy içim daraldı bak.. ama şu okyanus suyu falan filan kullanmadım hiç.. bir de öyle deneyeyim bilmiyorum iyi gelir mi.. inşallah diyelim.

bebişim bence okyanus suyunu dene muhakkak bide kendini zorla inan bende şuan da o buram buram nefes alışlarımı özledim ama kesinlikle bırakmak zorundayım çünkü kilo aldırdı bu ilaç doktor da söyledi ilaçtan dedi valla ölsemde artık kullanmicam ya ama inan yavaş yavaş açılıyo

Yaaa canım bak ne diyor.
Bırak bir an önce.
Burnun benim kadar sorunlu değildir eminim, ama ben bunları önceden duyduğumdan uzun hiç kullanmadım ve en azından 5 yıldan beri hiiiiiiç kullanmıyorum. Sende biran önce vazgeç tatlım, yazık sana.

KBB Uzmanı Doç. Dr. Teoman Dal

Uzun süre kullanıldığında kokain kadar zararlı

Burun, soluduğumuz havayı nemlendirir, vücut sıcaklığına getirip akciğere gönderir. Bu işlevi burun etleriyle yapar. Klima, sigara dumanı, alerji, kronik sinüzit gibi nedenlerle burun etleri şişip solunumu zorlaştırabilir. Otrivine ya da benzeri burun açıcı kullanıldığında damarlar büzülür, solunum kolaylaşır. Nezle, grip, sinüzit gibi problemlerde otrivine tedavisi uyguluyoruz. Ama ilaç 72 saatlik kullanımdan sonra bırakılmalı. İlacın etkisi üç, dört saatte geçer etler yine şişer. Sık ve sürekli kullanımla bünyede bağışıklık oluşur, burun eti yeterince küçülmez. Hasta sürekli ilaç kullanır. Rinitis Medikamentoza oluşur: Burun etindeki damarlar kasılma özelliğini yitirir, mukoza zarar görür, incelir. Kokain kullanımında görülen delikler oluşur. Zaten kokain de damarları büzdüğü için burnu deler. Otrivine bağımlısı ilaçsız nefes alamaz, oksijen eksikliği çarpıntı yapar, tansiyonu yükseltir, uyku bozukluğu yapar. Otrivine burnu normalden daha fazla açıyor. Oksijen bağımlılığı yaratabiliyor. Bu tür hastalarla çok sık karşılaşıyoruz.

ya aynen ama ben galiba bıraktım canım :) bu sabah biraz sıkıntı oldu nefes alırken ama şimdi açıldı
baya çok rahat nefes alıyorum yenilendim sanki ya ilaç bende bide baş ağrısı filan yapıyodu tansiyonum
bozulmuştu kilo almıştım gerçekten çok zararlı ve bağımlılık yapıyordu yaa ama okyanus suyunu tavsiye
ederim canlarım muck

Poffff yaaaa... ben de kurtulmak istiyorum bundan ya... 5 yıl oldu canıma tak dedi.
Ya Nurancım bu okyanus suyu dediğin hani büyük mavi beyaz bi şişede satılan dii mi?

Poffff yaaaa... ben de kurtulmak istiyorum bundan ya... 5 yıl oldu canıma tak dedi.
Ya Nurancım bu okyanus suyu dediğin hani büyük mavi beyaz bi şişede satılan dii mi?

evet bebişim büyük mavi şişede marine mi ne adı öyle bişey üzerinde yunus olanda var
hepsi aynı işlevi görüyo işte ama yemin ederim burnumu hissetmeye başladım resmen ya
bize ilaç değil işkence vermişler ama bende sinüzit vardı önce 15 gün yoğun antibiyotik
kullandım sinüzit bitince ilacı bu şekilde bırakmaya başladım kendini çok zorla bırakmak
için bence bitanem ben 4 kat merdiveni zor çıkıyodum dinlene dinlene dün varya koşa
koşa çıktım hayret ettim
inşallah bırakırsın bitanem dua edicem senin için muck

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…