Burun spreyi bagimlilari buyursun

Bende de yazın oluyor o bağımlılık maalesef sprey kullanmadan nefes alamıyorum hele geceleri yaklaşık 4 ay kadar spreyle yapışık geziyoruz diyebilirim
Aynı durum bende var. Yazın hasta olmamama rağmen sürekli burnum tıkalı. Kışın çok iyiyim. Doktora gittiniz mi hiç, neden böyleymiş merak ettim. Ben gitmedim korkudan...

Aaa ameliyat mı
Bu kadar ciddi bişeymiymiş.
evet canim cunku uzun sureli bagimlilikta ciddi hasar veriyor
kocam 30 yillik bagimli artik onsuz nefes alamasi mumkun degil , burunda herseyi eritmis otrivine 30 senede , anca ameliyatla duzelecek

evet canim cunku uzun sureli bagimlilikta ciddi hasar veriyor
kocam 30 yillik bagimli artik onsuz nefes alamasi mumkun degil , burunda herseyi eritmis otrivine 30 senede , anca ameliyatla duzelecek
Ayy çok üzüldüm yaa çok geçmiş olsun canım.
Bebekler için ne kadar tehlikeli olduğu böyle daha çok belli oldu gözümde

Yaklasik 8 ay once grip oldum arkadaslar sinüzitim yuzunden zaten ara sira burnum tikanirdi basit bi tikaniklik oldugu icin eczaneye gittim sprey istedim.. o gun tanismis olduk kendileriyle.. o gunden beri iliadin kullanıyorum..sıkmadgmda mumkun degil nefes almam geceleri zaten kabus.. onceleri sktgmda 6-7 saat etki eden sprey su anda 1 saat bile zor idare ediyor ustune bi de koku kaybi.. birakmak icin ciddi ugraslarim olmadi hemen pes ettim dayanamadm konuyu da benim gibi olan arkadaslarla birbirlerimize destek olup gun gun tecrubelerimizi paylasip birakmaya calisalim diye actim..

Aynı durum bende var. Yazın hasta olmamama rağmen sürekli burnum tıkalı. Kışın çok iyiyim. Doktora gittiniz mi hiç, neden böyleymiş merak ettim. Ben gitmedim korkudan...
Gittim evet alerjik rinit dedi alerji testi yaptirmam lazım ama yaptirmadim bilmiyorum ama yazın hayatım mahvoluyor resmen.

İliadin 5 günden fazla kullanılmamalı sakıncalı çok. O yüzden artık bir etkisi kalmamış size de zaten. Devamlı kullanılabilen spreyler var onlardan kullanabilirsiniz .

Iliadin burun tıkanıklığına saniyede çözüm,ama bağımlılık yaptığı da gerçek. Bırakmak için önerim var, ben 5 günü çoktan geçirip bağımlı olmuşsam hep bu yöntemle kullanmayı sonlandırıyorum. Burnun iki deliğine birden sıkmayın. Biri tıkalı kalsın bir süre diğerine 2 gün daha sıkabilirsiniz spreyi. Tıkalı burun deliği iki gün sonra açılıyor zaten. Sonra diğerine de sıkmayı bırakırsınız iki gün de o tıkalı kalıyor,sonra sorun kalmıyor. Burun deliğinin teki açıkken uykuda çok çok da rahatsız olmuyorsunuz. Tavsiye ederim deneyin.

Bugun kbb ye gittim.. bi cihazla burnumun icine bakti doktor sol tarafta egrilik varmis icten sag taraf normal dedi.. yani sol taraf her halukarda bi nebze tikanik kalacak

Ben bu sebepten tam iki kez ameliyat oldum. Kullanmamam gerek ama şu an tekrarlayacak gibi. Geceleri nefes aldırmıyor spreysiz.
10 ay kullandim... Doktora gittim kortizon icerikli bi damla verdi 1 hafta kadar kullandim iliadinle beraber sonra baktim birakamiyorum tek delige sktm digerine sklmadm damlayida kestim 2 gun zorlandim sonra alistim kendiliginden skmadgm taraf acilmaya basladi nefes alabilecegim duzeyde acilinca digerinede skmayi kestm su an nefesim iyi tabiki sprey kadar degil ama yuzde 70 alabiliyorum diyebilirim.. sorun su sanki koku hassasiyetim azalmis gibi nefes alamamaktan daha kotu bu durumdayim duzelir mi bilmiyorum.. biraktiniz mi bilmiyorum ama birakmadiysaniz hemen birakin bence hemen

3-4 hafta oluyor bırakalı, nefes dediğiniz gibi yüzde 70 civarlarında diyebilirim. Ama koku hassasiyetim çok az. Biri burası birşey koktu dediğinde ben o kokuyu hiç duymamış oluyorum. Dediğim gibi 3.ameliyatı da olmak istemiyorum zaten tekrar ediyor illa ki. Böyle böyle olduğu kadar olacak maalesef. İnşallah düzeliriz :)

Bende kronik sinuzit var..
Ama gribe donusmedigi surece kullanmam sene de 1 2 kez olursam olurum oda..
Hacemat oluyorum ayriyeten lodoslu havada cikmamaya gayret ediyorum kafami da islak tutmamaya
Soguk havalarda atkiyi yuzume kadar cekiyorum ensemi koruyorum mecbur..
Bi skntı olmuyor birde olcagni hissettigim an masaj yaparim oda cok iyi geliyor. Papatya cayi da iyi geliyor.
Birde lahana suyu ictigimde burnun tikanmadi epey akti bunu farkettim

Ben de doktora gitmek istemiyorum ama koku alamadikca sinir oluyorum strese giriyorum ben de 4 hafta once biraktim tesaduf acaba eskisi gibi koku alabilecek miyiz

Ben de doktora gitmek istemiyorum ama koku alamadikca sinir oluyorum strese giriyorum ben de 4 hafta once biraktim tesaduf acaba eskisi gibi koku alabilecek miyiz
Doktora gitmeyin bence de ameliyat diyorlar :) o da sıkıntılı bir süreç malesef. İnşallah alırız ya

Ben de de sinuzit var iliadine baslama sebebimde olabilir cunku genelde burnum tikanirdi cok ilginc iliadin in tek faydasi sanirim sinuzitimi bitirdi cnku kullandigim surece hep burnum akiyordu.. simdi banyolardan sonra saclarimi kurutmasamda bas agrim olmuyor ruzgar alnima vurunca tum gun yataga duserdim agridan normalde hemen ilac almam gerekiyordu baslayacagi zaman ama sinuzit sikayettim bitti gerci belki hala vardir ama belirtiler azaldi diyim..

Anladim bende de zayifladi belirtiler strese baglida tutuyor bazen. Ama genel olarak rahatladim ziril ziril agladigim zamanlar oldu.. hacemat kesinlikle.yaptirirmisinz bilmem ama ben bas arkasindan iki omuzdan boyundan ve iki kurek ortasindan yaptiriyorum gittikcd iyi olmaya basladim. Ordaki tikali damarlar acilinca pis kan cikinca dolasim daha iyi oluyor hic kullanmadim oo spreyi.. kolay kullanmam

Nefes almak icin mi diyorlar yoksa kokuya duyarsizlastigimiz icin mi
Normal şartlarda burnun içindeki et parçası mı desem ne desem bilemiyorum şişerek burnu tıkıyor ve nefes almayı engelliyor. Bu spreylerde o et parçasını olması gereken yere çekerek nefes almayı sağlıyor. Normalde burnun kendi yaptığı doğal bir yapıymış bu ancak hastalıkta spreyler o eti geri çekmeye yardımcı oluyormuş. Ama alışkanlık haline geldiğinde artık o et parçası sprey olmadan kendi olduğu yere çekilemediği için nefes alamıyoruz ve bunu da ameliyatla düzeltiyorlarmış. Ama 1-2 sene içinde tekrarlama riski var ve benim tekrarladı mesela. Bana doktorum böyle anlatmıştı tabi ben daha saçma anlattım ama genel olarak böyle :)

Reactions: H M
Radyofrekans yontemiyle etleri kucultebiliriz demisti benim doktorumda ama istemedim zamanla duzelsin istedim ilk duruma gore cok cok iyiyim nefes aliyorum ama koku problem iste.. o nasil hallolur onu bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…