Psikolojim çok bozuldu nefes alamıyorum psikolojik destek almayı düşünüyorum ama randevular hep dolu 1 ay sonrasına veriyorlar bu 1 ayı nasıl geçireceğim fikrim yok dışarı çıkmak istemiyorum işe gitmek istemiyorum . İnsanlar bu ameliyata dünya para verdiğimi biliyor sanki arkamdan burnuna bak hala kemerli diye dedikodumu yapacaklarmış gibi geliyor sürekli ağlıyorum ailem sevgilim benden bıkmış vaziyetteler . Sürekli hala güzelsin takma kafaya diyorlar ama elimde değil . Üstelik doktorumla tüm iletişimi kesmiş durumdayım bunun sebebi de ben değilim kendisinin davranışları. Kanıtım olmadığı için karalama davasına konu olmaması adına anlatamıyorum bile. İletişimi kesmek zorunda kaldım tekrar geçebilmem mümkün değil yani yaptığı işin hesabını bile soramıyorum.
Ama en kısa zamanda kendisinin ismi ile konu açıp before after koyarak daha kısa ve öz şekilde anlatıcam diğer mecralarda da (ekşi sözlük vs) aynı şekilde. Suç olmayacak şekilde , cümlelerime dikkat ederek üstü kapalı olacak şekilde anlatıcam.
Üstad diye geçinen bu kişi eski burnumu %80 oranında aynı bırakabilmeyi başardı :) belki de öğrencisine yaptırdı bilemiyorum. Burada birisinin ameliyatları öğrencilerine yaptırıyor gibisinden bir yorumu vardı keşke o yorumu önemseseydim.
Dün başka bir doktorla görüştüm lokal ile törpü mümkün değil kıkırdakların şuan çok serttir giremeyiz ayrıca lokalle burun törpüsünden iyi sonuçlar alınamıyor hasta da ameliyat sırasında çok zorlanıyor revizyondan da bir farkı yok zaten dedi. 1 yıl sonra revizyon yaptır tek atımlık kurşunun kaldı lokal işine girme dedi. Burnumda sonradan kıkırdak kemik falan oluşması da söz konusu değil böyle birşey söylemedi bana. Kapalı ameliyatları herkesin iyi yapamadığını bu yüzden açık ameliyatın daha iyi olduğunu, kapalı ameliyatın kör olarak ameliyat etmeye benzediğini, açıkta ise burundaki herşeyin çarşaf gibi görüldüğünü söyledi. Kendisi de açık yapıyormuş. Kapalı ameliyatta başarılı olan 2 tane hepimizin bildiği ünlü isim saydı, kapalı yaptırılacaksa onlara yaptırılmalı gibisinden konuştu. Ama işte seneye bu ikisinden birine gitsem minimum 10 bin euro derler :) şimdiden para biriktirmeye başlamam lazım . Adamın beni düşürdüğü duruma bakar mısınız? Şeytan diyor malpraktis aç ama dekont da almamıştık yani elden ödediğimiz parayı nasıl ispatlarız bilmiyorum.
Kısacası bu doktor kapalı ameliyat olduğu için doktorumun burnumu görememesinden ötürü sonucun böyle olduğunu söyledi. Normalde yan profilden burun ucumun da bu şekilde görünmemesi gerekiyormuş, bunu söylerken anlamadığım teknik bir iki sözcük kullandı ama ana fikir bu. Yandan 1 mm kemer aslında doğallık katıyor, burun oyulduğunda
estetik olduğu anlaşılıyor dedi ama benim kemerim 1 mm den fazladır bence :))
Sen 1 sene bekle sonra belki kendin revizyon istemeyeceksin böyle de kalabilir kendini bu kadar üzmene değmez önceki halinden bir kaybın eksin yok, önceden de güzeldin şimdi de güzelsin, güzeli daha güzel yapmak zor bir şey zaten dedi ( eski burnumu görmüştü daha önce görüştüğüm bir Dr)
Kaybım eski halime kıyasla görüntü olarak belki yok sağlık sorunum da yok ama verdiğim para olarak var. Dünyanın parasını verdim ve boşa gitti. Üstelik burun estetiği için 2 kurşunum varken son 1 kurşunum kaldı bu da bir kayıp bana göre. Yani revizyon doktorumu çooook çooook düşünerek seçmem , en ünlü isimlerden birine 10 bin euro civarı para dökmem gerekiyor çünkü riske girmemem gerekiyor. Üstelik revizyonda belki nefes alma yetimde azalma olacak, belki sağlık sorunum çıkacak. Oysa 1.ameliyatımda sonuç başarılı olsa bu risklere maruz kalmayacak olurdum, hem sağlıksal hem görüntü açısından güzel bir burnum olabilirdi