Burun estetiği konusunu aileme açamıyorum

Nezormusbu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2019
323
382
26
Merhaba,

Belirgin bir şekilde asimetrik bir yüzüm var. Kaşlarım ve dudaklarım asimetrik. Burnum ise hem asimetrik hem büyük. Kendimi bazen güzel hissediyorum ama çoğunlukla çirkin hissediyorum.

Ben burnuma estetik yaptırmak istiyorum. Ama muhafazakar bir ailem var ve estetiğe karşı bakış açıları olumsuz. Allahın verdiğini değiştirmek günah falan diye düşünüyorlar. Onların bu düşüncesini bildiğimden estetik yaptırmak istediğimi onlara açıklayamıyorum. Oldukça duygusal biriyim onların tepkileriyle karsılasmak istemiyorum. Ama bir şekilde de bu ameliyatı olmak istiyorum.

24 yaşındayım, çalışıyorum maddi olarak onlara bağımlı değilim.

Bu konuyu onlara nasıl açmalıyım? Acaba onların haberi olmadan bir arkadaşımın refakatçi olması ile ameliyat mı olsam diye düşünüyorum bazen.

Yani olun da zor bir süreç sonrası can acısı bir de aile sıkıntıları zorlanabilirsiniz

Ol da eve döneceksin sonuçta, çık karşılarına izin isteme haber ver kendi hayatın kendi kararın olduğunu baskıla madem ekonomik özgürlüğün de var, birden yaptırıp çıkmaktan daha iyi. Ya da sağlıksal bir yalan uydur gittim muayeneye ameliyat dedi nefes alamıyorum et varmış burnumda kırık varmış falan diye salla

Doktorunuzla iyi iletişim kurun. Sorun burnunuzun yüzünüze büyük kalması mi yoksa yüzünüzde ki asimetri mi bunu iyi araştırın. İnsanlar kendilerini değiştirmek istediklerinde akıllarına ilk burun estetiği geliyor. Ama çözüm başka bir müdahale olabilir. Maddi kısmı siz karşılıyorsunuz ve reşitsiniz . Ben burnumdan ameliyat olacağım doktor araştırıyorum diye açıklayın. Ne ameliyatı derlerse hem nefes sıkıntım var hem de şeklini düzelttirecegim dersiniz.

Estetik gizlenilebilicek birşey değil sima bile değişiyor yaptırcam de geç kabullenirler. Benim babam da karşıydi şimdi ben size yaptırırım diyor tabi neee zaman ben kendim ayarlıcam.

Burun estetiği milli yalanlarımız var
-Burnumdaki kemik eğriymiş nefes alamıyorum
-Burnumdaki kemik çatlak acıyor
-Burun deliklerin çok büyük/küçükmüş olmam gerekiyor.

Seç beğen al.

Bende 2 et var dr dedi ağzım açık uyuyorum bazen ee eli degmisken hafif dışını da değiştirsin

Yalan değil aslında genelde kemerli vs burunlarda bazı sorunlar oluyormuş.geniz eti vs gibi yada içten eğrilik gibi.

Yaptırmak isteyene yalan bol

Ben görüntülerle de görmesem sıkıyolar derdim de işte zayıf olmasam nefes darlığı hastası olabilirdim. Birde burundan yeterli alınan nefesin beyine faydası var daha dinç bu insanlar. Boğaz solunumu sağlıksız ağızda kuruluk ile uyanıyorsun her sabah sıkıntı.
Tabi ki yeni görünüm yeni tarz insana çekici ve cazip de geliyor düz burun hafif kavisli olması bunlar da kişisel tercih sebebleri. İnsanlar nasıl mutlu olacaksa tabi canım istedi yaptırdım diyebilmeli.

Ben sonuncuyu söyleyip oldum. Tabi ki anladılar. Ben de açarken çok korktum, ama bir gün hazır oldum ve önce anneme söyledim sonra da babama. Önce saçmalama falan dediler, sonra kararlı olduğumu ve izin vermeseler bile olacağımı anladılar. Ve çok yanımda oldular.. hastanede annem çoraplarımı bile giydirdi. Onların hakkını ödeyemem. Aileler sonradan ikna oluyor bence

yok ben de yaptırdım, iç kemik eğri idi
nefes alamıyordum geceleri
yaptırmışken estetik de olsun dedim
ama kalkık burkuk asla istemiyroum
doğal dümdüz insin dedim, ortada kemikte kemerlilik vardı ,onu düzledi sadece
dışardan bakan hiçbir şekilde estetik olduğunu anlamıyor
çok iyi bir doktordu doktorum ,kişi ne isterse ona göre yapıyordu
ameliyat olalı5 sene olacak, nefes açısında hayat kalitem yüzde yüz arttı
gece nefes alamayıp uyanırdım eskiden
bak valla hiçbiri yalan değil hee:))

Benimde geniz etlerim vardı. Ağzım açık uyuyordum. Kulak burun boğaz doktoru hemen aldır gece uyurken durumun çok tehlikeli demişti. Bende bizimkilere hazır olcam azcık düzelteyim dedim burnunda ne var dediler. Doktor buldum beraber gittik. Heniz eti hariç sorunluymuş burnum alttan fotoğraf çekti babama gösterdi. Bi gördüm kanca ucu gibi eğri hiç bilmiyordum önden hiç anlamıyordum. Bi baktım resimden sonra babam ameliyat günü aldı achjkkk ama öyle kalkık vs dışardan estetik diye bağıran bir burnum yok doktorum yüzüme uygun yaptı. Bir yandan hafıf kavisinden anlayan anlıyor.

Ne kadar netsiniz keşke ben de öyle olabilsem. Şu an farklı bir şehre taşınıyorum. Taşınma telaşı bittikten sonra bu şekilde açıklayacağım. Teşekkür ederim

Tabiki bu rahatsızlıklarla yaptıranlar da vardır. Estetik amaçlı izin almak için söylenen bahaneleri yazdım

Kaş, dudak ve burnun asimetrik olması başka bir sorunu gösteriyor olabilir, iyi bir doktora görünün kontrol etsin. Gerçekten kemik yapısında mı sorun var yoksa başka birşey mi.

Burun konusunda zaten asimetrik olan kişilerde nefes alma güçlüğü, uykuda düzensizlik ve apne yaygın. Böyle bir durumunuz varsa zaten ailenize yalan söylemeniz gerekmez, sağlık için ayarlama yapılacak.

Başka bir sorun derken ne olabilir? Hiç bilmediğim için soruyorum

Bu asimetriği herkes fark ediyor mu yoksa sizin mi dikkatinizi çekiyor?
İnsanlar zaten simetrik değil ve kendimizi de fazla irdelediğimiz için göze batıyor. Ayrıca bazı psikolojik sorunlarla da kendindeki kusurları abartı görenler oluyor.

Dudak da dediğiniz için aklıma çene kemiğinde veya dişlerinizde sıkıntı olabileceği geldi. KBB'ye gitseniz o sizde nelerin sıkıntı olduğunu söyleyebilir.

Belki sadece dolgu ile de bunu atlatabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…