burun çökmesi,düşmesi nedir?nasıl olur?

OFFPOFFF

çok özledim...
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2009
3.757
10
116
40
İzmir
ıyı geceler herkese..
amelıyatımı oldum sonunda :) 2 hafta oldu bıle hatta :) hersey yolunda :nazar: ve cok memnunum yenı burnumdan :)
cok sukur hıc bır sıkıntım derdım yok..cok fazla sıslıkte yok,dıkkatlı bakıldıgında sadece sımetrık olmadıgı bellı oluyor..o da zaten cok normal dı mı 2 hafta oldu yanı :))))
hersey bu kadar yolunda dıye sanırım benım ıcımı bır kusku kapladı..
ya burnum duserse...ya cokme olursa dıye..
bu ıkı durum da nasıl ve neden olur?ne zaman olur?hıc bır fıkrım yok..
gecen cuma bantlarım cıktıgında,doktoruma,yuzumu yıkayabılır mıyım dıye sordum..bana,tabııkıde hatta dokunabılırsın bıle yumusak hareketlerle,demıstı..kendıde bu konuda oldukca rahattı bantları ve atelı cıkartırken :) ve benı hıc dusmesı konusunda ya da cokmesı konusnda uyarmadı..bır sey demedı..oyle bır endısesı olsaydı soylerdı dıye dusunuyorum..
ama ıste bu ıkı dusuncede aklıma dustu bır kere..ve ben bu dusuncelerden kurtulamıyorum bı turlu :( sureklı aklımda bunlar var..
daha ıkı gune kadar cok rahattım..ama sımdı..
kafamı one egmege bıle korkar oldum...
accayıp kafama takılıyor..
en cok merak ettıgımde,bu ıkı durum ıcınde en krıtık zaman ne zamandır?yanı amelıyattan sonrakı ılk 1 ay mı?yoksa bu heran her zaman olabılecek bır sey mı?
doktorun dokunabılırsın demesıne ragmen artık dıkkat edıyorum..ama tabıı bır yere kadar edebılıyorum..netıcede yuzum yıkıyorum,sılıyorum,bazen egılıyorum,uyurken elım carpabılıyor,kasınıyor :) kasımak durumunda kalıyorum,soyuldugu ıcın burnumun ustu nemlendırıcı surmek zorunda kalıyorum.....
bu konular da bana yardımcı olursanız sevınırım..
sımdıden tesekkurler...

canım burun düşmesi doktor hatası diye biliyorum, ben ameliyatımı olmadan önce görüşmeye gittiğimde sormuştum bunu; burun düşmesi falan oluyormuş nedir diye? doktorum da öyle bişey olmaz o ameliyatın iyi yapılmamasından kaynaklanıyor demişti. benim de 3 hafta oldu, doktorum bana ufak tefek uyarılarda bulundu öyle burnun düşer eğilme şöyle yapma böyle yapma demedi. darbelerden koru, gözlük kullanma, sümkürme vs. bunları söyledi. ben de yatarken çoğu zaman yan dönmüş oluyorum ilk zamanlar uykumda sıçrıyordum bi kaç kez burnuma çarptım ama öyle sert değil şiş olduğu için canım yandı, ben bunlardan bişey olacağını sanmıyorum çünkü alçı çıktıktan sonra doktor öyle bi mıncıkladı ki bastırarak:D o kadar hassas olsa doktor bu kadar rahat olamaz diye düşünüyorum. benim bantlar da çok fena yapışmıştı çubukla altından iterek açtı mesela onda da burnumda ağrı oldu. yine de bazen insanın içine kuşku düşmüyo değil ama, zaman zaman acaba şöyle yapınca yanlış mı yapıyorum falan diye düşünülüyor. bende uyandığımda başımı yana çevirdiğimi görünce bazen endişelenmiyor değilim acaba yattığım tarafa burnum kayar mı diye:D sonra da öyle olsa doktor mutlaka söylerdi diye düşünüyorum dik yat sağa sola dönme diye. yani hep bi ikilem oluyor, umarın bu günleri bir an önce atlatırız ve rahatlarız:) sonucu da güzel olur inşallah...

canım cevabın için teşekkür ederim :)
benim doktorum da bu konu hakkında bir uyarıda bulunmadı,dikkat et dedikleri de seninkiyle aynı seyler zaten :) ben burun telaşından hiç sormadım doktoruma bunu :)
ve yine dediğin gibi ateli cikartirken,bantları cikartirken o kadar rahatti ki..çıkışda resmen zonkluyordu burnum :)) ben onun yaptığının milyonda biri kadar bile yapmıyorum,dokunmuyorum yani :)
ama iste ne bileyim takıldı aklıma;) bi sorayım dedim :)
düşme,çökme gibi durumlar bana da doktor hatası gibi geliyor aslında..ama ne bileyim gülmeye çalışırken ister istemez zorlanıyor burnumun ucu..bu tedirgin ediyor beni :(
bi de hep,insanlar kolunu,bacağını kırdığında 3 ay alcida kalıyor..biz 2 haftada herseyden kurtulduk ya biraz da bu tedirgin ediyor beni?kaynamış mıdır kemikler yani?gerçi kırdı mi bilmiyorum:) ama kavis verdiğine gore kırdı herhalde?
yani ne bileyim canım ya..2 hafta oldu daha,cok yeni ya..cok endiseliyim o yüzden..hani 1 ay falan olmuş olsa belki daha rahat olucam ama..
dediğin gibi iste sag salim atlatsak su günleri de rahatlasak :)

arkadaşlar burun çökmesi nasıl oluyor bana anlatabilecek ya da resimle gösterebilecek biri var mı? ameliyat olalı 2 ay oldu ve burnumun direğinin öteki yarısında kalan kısın daha çukur öteki kısım daha tümsek.bunu alçım çıktığı zaman masaj yaparken farketmiştim ama geçer diye düşündüm geçmedi sanırım kemiğim o şekilde şekil aldı.sadece dikkatli incelenirse belli oluyor ama direk resim çekinirken falan o çökük taraf daha karanlık çıkıyor.doktorun açıklamasından da bişi anlamadım.burun direğinde ya da ucunda sorunum yok ama yanlar birbirine simetrik değil işte.sizce bu ameliyat hatası mıdır?yoksa benim kemiklerim hep bi öyleydi?:26:

arkadaşlar burun çökmesi nasıl oluyor bana anlatabilecek ya da resimle gösterebilecek biri var mı? ameliyat olalı 2 ay oldu ve burnumun direğinin öteki yarısında kalan kısın daha çukur öteki kısım daha tümsek.bunu alçım çıktığı zaman masaj yaparken farketmiştim ama geçer diye düşündüm geçmedi sanırım kemiğim o şekilde şekil aldı.sadece dikkatli incelenirse belli oluyor ama direk resim çekinirken falan o çökük taraf daha karanlık çıkıyor.doktorun açıklamasından da bişi anlamadım.burun direğinde ya da ucunda sorunum yok ama yanlar birbirine simetrik değil işte.sizce bu ameliyat hatası mıdır?yoksa benim kemiklerim hep bi öyleydi?:26:

Canım benim ilk ameliyatımda burun üstüm ikinci aydan sonra yavaş yavaş bir tuhaf görünmeye başladı, üçüncü ayda bir terslik olduğunu anladım ama geçmesi ümidiyle bekledim, beşinci ayda iyice çökük ve geniş görünmeye başladı, sekizinci ayda başka bir doktora tekrardan revizyon oldum. Burun çatım açık kalmış ayrıca burun ucumu yüksek bıraktığı için daha da çökük görünmüş. İlk farkettiğimde üstü düz ve geniş duruyordu zamanla aynaya baktığımda önden burnum ikiye ayrılmış gibi duruyordu, renk farklılığı vardı, beşinci aydan sonra benden bir halt olmaz diye bağırmaya başladı.

aslında biçok beğendiğimiz estetiksiz burnun bile kendine göre eksikleri olabiliyo... mesela burun deliklerinden biri büyük biri küçük olabiliyo. sadece biz estetikli buruna odaklandığımız için daha fazla kusur buluyoruz. ben burnumu doktora göstermeye gittiğimde önden sorunsuz olduğunu düşündüğüm burnumun fotosu çekildiğinde hafif sağa eğik olduğunu görüp çok şaşırmıştım...

Burun düşmesini hiç yaşamadım(Zaten bir o kaldı laf aramızda yaşamadığım)ama burun çökmesini hoby olarak her operasyon sonrası yaşıyorum bağışıklık yaptım çökmezse huzursuz oluyor bünyem.Çökme şöyle bir şey oluyor bende genelde ilk başlarda yandan bakınca sanıyorsun ki kavis çıkmaya başladı ve seviniyorsun yanlardan işte ödemlerden kurtuluyorum diye ama aylar geçtikçe o kavis sandığın yerin aslında bir çöküntü hali olduğu çünkü üst ya da diğer yan kısımda aslında öyle bir kavis halinin olmadığını anladığın an zaten 6 ayı geçmiş ve çaresizliğinin başlayıp kendini revizyona hazırladığın bir dönem oluyor.Bu benim çöküklüğü anlayış ve yaşayış halim tabiki kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir.Bu ruh halini tam 3 kez yaşadığım için bu kadar rahat,soğukkanlı ve trajikomik anlatabiliyorum.Umarım kimse bu dönemi yaşamaz...

ben dün doktora kontrol için gittiğimde gösterdim elledi kemiklerin sağlam çökme falan yok dedi. ben de bi tarafta direkten sona yüzle birleşirken daha çökük duruyor dedim o da o çok belli olan bişi değil onda sorun yok çökme falan olmaz dedi. burun direğin sağlam orta hatta, ucunda güzel ödemlerin geçmiş baya dedi.ama ben yinede tatmin olmadım çok belli olmasa da rahatsız oluyorum ne biliyim o kadar sıkıntı çekmişken sorun çıkmasın istiyorum burnumda.inş çökme olmaz.zaten çökük gbi değilde sanki böle yüzle birleşen kemik içe doğru kavislenmiş gibi bi tarafta.bilmiyorum sadece beklemek zorundayım bakalım 6 ayda nolcak:53:

Merhaba
Benimde ameliyat olalı 1 ay olucak nerdeyse bilmiyorum şişlikten dolayımı ama burnum hafif sağa dogru yamuk aynaya bakınca çok az belli oluyor ama reism çekindiğimde direk ben burdayım diyor ve çok stresliyim bu günlerde kafama çok takıyorum ... acaba tecrübesi olan yorum yapabilir mi ? şimdiden çok sağollunn..

Back
X