- 18 Kasım 2021
- 13
- 9
- 28
- Konu Sahibi anonimkullanici11
Herkese merhaba 3,5 ay önce gerçekleşen burun ameliyatı sürecimden bahsetmek istiyorum öncelikle…Ameliyat olmamın temel sebebi burnumun sağ tarafından rahat nefes alamıyordum ve sanki bu gittikçe daha da rahatsız etmeye başlamıştı beni.Doktor kontrolüne gittim ve deviasyon olduğunu söyledi.Ameliyat olmam gerektiğini biliyordum ve burnumda çok ufak bir kemer vardı.Onun için ameliyat olmazdım ama hazır bıçak altına yatıyorken neden düzeltilmesin diye düşündüm ve doktora söyledim.Önden ve profilden birkaç fotoğrafım çekildi ve shoplandı ameliyat olursam nasıl gözükür onu görmem için.Shoplanan resimlerde sadece kemerim düzeltilmişti tamamen düz gözüküyordu burnum.Tamamen istediğim gibi fazla bir işlem yapılmayacaktı.Öyle konuşulmuştu en azından.Buna güvenerek ameliyata girdim.Çıktığımda annem ve dayım ziyaretçi olarak odamda bekliyorlardı.Bana pek belli etmediler ama şaşırdılar.Çünkü doktor bey önceden konuşulmadığı halde dudak burun mesafesini arttırmıştı.Garip ve asla alışık olmadığımız bir görüntüydü.Ben tabii aynadan bakmadım kendime ameliyat olduktan sonra.Akşamında hastanede kalmadım eve gittim.Annem burnumun oldukça kalkık olduğunu söylüyordu ve gerçekten ben de bunu fark etmiştim yine hesapta olmayan bir durumdu bu.Doktora gittiğimde her seferinde inecek o şeklinde bir cevap aldım.Bekledim ama burnum en başında o kadar kaldırılmış ki bu burnun benim eski burnumla aynı seviyeye gelmesinin imkanı yok.Ben burnumda en ufak kaldırma işlemi istememiştim.Ateş çıktı sargılar çıktı.Burnum önden yandan o kadar değişmişti ki…Önden burun ucu baya daraltılmış yandan hafif kavis verilmiş burun ucum kaldırılmış dudak burun mesafesi zaten söylediğim gibi her şey o kadar kötü geliyordu ki gözüme.Michael Jackson dan hiçbir farkım yoktu.Bu süreçte kimle görüştüysem kimse burnumu beğenmedi.Aksine simamın ne kadar değiştiğini söyleyenler oldu.Bu benim asla istediğim bir şey değildi…Eve kapandım bazı arkadaşlarımla görüşmüyorum onlar da beni bu şekilde görmesinler diye.Eski fotoğraflarıma bakıyorum burnumda gerçekten hiçbir sorun yoktu.Şimdiki aklım olsa hafif kemer olan yere dolgu yaptırırdım her ne kadar geçici olsa da bu kadar pişman olmazdım.Gece gündüz bu konu hakkında araştırma yapıyorum.Öğrenmediğim bir şey kalmadı ancak kafamda hala bir sürü soru var.Revizyon için doktor araştırıyorum önerileriniz varsa bekliyorum.Tam 6 ay olur olmaz doktorlarla görüşmeye başlayacağım daha fazla bu şekilde yaşayamam çünkü.Günlerim mahvoldu inanılmaz kötü hissediyorum kendimi.Çok pişmanım başından beri keşke yapmasaydım diyorum.Size sormak istediğimse şu; Revizyonla tekrar eski burnuma kavuşabilir miyim? Önden ve profilden aynısının yapılması mümkün mü? Bunu yapabilecek doktor önerileriniz varsa yazın lütfen.