burun ameliyatı sonrası burun tıkanıklığı hakkında

lightbubble

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2024
2
0
30
merhaba herkese, başlıktaki konuyu daha önce sorulmuş mu diye baktım cevaplarımı da kısmen aldım fakat benim durumum bir tık daha farklı sanırım. o yüzden benzer başlıkta soru açıyorum. ben tam 2 hafta önce kbb doktoruna burun estetiği oldum, kbb'ye olmamın sebebi ise hem nefesimi de düzeltsin diyeydi, sol burun deliğimden neredeyse hiç nefes alamıyordum ve kemerim vardı. tamponlar çıkana kadar tabii nefes alamadım ve bunu dert etmedim, tamponlar çıkınca 1,5 hafta boyunca gerçekten çok iyi ve rahat nefes alıyordum ta ki 2 gün öncesine kadar. birdenbire burun deliklerimin ikisi de tıkandı, doktorun yazdığı kullandığım ilaçlar bile fayda etmedi. diğer sorulardan farkı, ben gayet rahat nefes alıyordum burnumdan, neden şimdi birdenbire ikisi de tıkanmış olabilir? 2 haftadır farklı yaptığım hiçbir şey olmadı ilaçlarımı vs hep aynı şekilde düzenli kullandım. sizce sebebi ne olabilir? şimdi yazacağım şey bir tık mide bulandırabilir hassas olanlar lütfen okumasın; parmağımla burnumun içini kontrol ettim ve bayağı bir içeri soktum, dış burun kanadımda etler şişmiş gibi duruyor.

gayet rahat nefes alırken birdenbire burnu tıkananlar var mı?

bonus soru: bir de ben ameliyat sonrası ilk 3-4 gün dışında full yan yattım, normal her zaman yattığım gibi yatıp ekstra bir şeye dikkat etmedim, bir zararı olur mu bunun, sağa sola düşme vs gibi bilemiyorum.

Geçmiş olsun 2 haftalık burnunuza nasıl parmağınızla kontrol edebildiniz hayret ettim dokunmak zor oluyor ilk zamanlar. Şuan ameliyat yaralariniz dikisleriniz mevcut burun bu süreçte zaman zaman tıkanır. Yatış pozisyonu burnu temizleme işlemi yapmaniz vs etkiler. Burnunuzu izotonik su ile temizleyin sık sık. Sonraki süreçte de burunda geçici tıkanmalar oluyor. Ama lönk diye kapanma işi pek mantıklı gelmedi. Yakında kontrole gidin bence.

merhaba benim acı eşiğim yüksek pek bir şey hissetmiyorum, masajı da yapabiliyorum bir problemim yok acıyla ilgili fakat tıkanıklık çok canımı sıkıyor. mecbur dün gece otrivine sıktım istemeye istemeye, yarın doktorumu arayıp tıkanıklıkla ilgili ne yapabileceğimi soracağım teşekkür ederim cevap için

İzotonik serum alın eczane den diğer fıs fıs şeklinde olanlara gerek yok çok pahalı. Bol bol yıkayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…