Burun ameliyat öncesi korkuyu yenmek!

BenJademin

Guru
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2010
248
0
Selam bayanlar,

burun formuna girenlerin cogu ameliyat olmak istiyor......
fakat...sanirim hepimiz az veya cok korkuyoruz ameliyat olmakdan....
nede olsa burun yüzün en göze carpan yerinde......

ben daha ameliyat tarihi konulmus olmamasina ragmen, düsündügüm zaman kalbim hizli hizli carpiyor....

ya daha kötü olursa?...ya nefes almam zorlanirsa...? ya su olursa ya bu olursa diye bi sürü sorular.....

Ameliyat olan kisilere soruyorum.....

nasil cesaretinizi toplayip ameliyat tarihini kesinlestirtiniz?
ameliyatdan önceki bi kac gün nasil gecdi, korkuyu yenmek icin neler yaptiniz?

kisacasi burun ameliyati korkunuzu nasil yendiniz?

Son düzenleme:
Aynı korku bende vardı doktoruma güvendim çünkü arada tanıdık vardı 1.dereceden ve devamlı dua ettim burnuma bisey olmasın nefes alabilin acı cekmiyim hee birde ben tam karar verdim ama en kısa zamana tarih istedim korkup vazgecmemek için 3gun sonraya ameliyat karar verildi çok heycanliydim ve korkuyordum 1gun oncesinden yemek yapmaya başladım kafam dagalsin diye hem kendi yiyebilicegim yemekleri yaptım hemde kek pogaca iste aklımı dagatcak ne varsa yaptım aksamda yorgunluktan bayıldım sabahı çok soğuk kanliydim hem korkudan hemde okadar çok dua etmistimki ondan huzurluydum ve 7:30 da hastanedeydim daha rahatladım doktorlarım geldi konuştular ve rahatlatıcı iğne yaptılar 15 Sn sonra uyuyordum :) 2saat sonrada odamda annemin sesiyle gözümü actım

bence sınava girmek gibi bişi girene kadar heyecan önüne kağıt gleince insan kendi topluyo ameliyat odasına girdinmi bişi kalmıcak bebiş

Ben kasım ayından beri araştırıyordum ama iş yoğunluğundan dolayı sürekli randevum erteleniyorduki bir gün 1 hafta hiç işimin olmadığınıu gördüm ve hemen Zühtü Bey'in yanında buldum kendimi Perşembe Günüydü sanıyorum görüştüm ve 2 gün sonrası için ameliyuat tarihimi aldım
kısıtlı bir zaman olmasından dolayı korku çok yoktu ama deli gibi heyecanlıydım
Allah ameliyat olacak herkesin işini rast getirir inşallah

hep gunun birinde burnumu belki yaptiririm diyordum ancak gercekten cesaret edecegim aklıma gelmemişti:) ben oyle 10 tane doktora gitmedim 2 doktora gittim 2.de olmaya karar verdim ve 1 ay sonrasına tarih aldım:) sonra baya yogundu işlerim vs dusunmemeye basladım :) birde kendimi motive ediyordum en azından kemeri gider nefesim acılır eskisinden iyi olucak bir sekilde diye:) gercektende ise yarıyor, benim en buyuk korkum anesteziydi gercektende korktugum gibi cok etkilendim.. bu nedenle fazla korkmamak dusunmemek gerekiyor neden korkuyorsanız genelde o basınıza geliyor cunku..en azından bende hep oyle olur:)) ameliyata bir gun kala neredeyse hic dusunmedim:) bilgisayarda oyun oynayıp sevdigim yemekleri yiyerek gecirdim(kisir yaptı annem:))) ameliyathanedede etrafa hiç bakmadım direk yataga yatıp gozlerimi kapattım :) narkozdan once doktoru cagirip saçmaladım biraz ama o ayrı hikaye:) kısacası benim tavsiyem korkmamanız fazla dusunmemeniz ve asla ama asla cok buyuk umutlarla ameliyata girmemnizdir, mukemmel burun yoktur mukemmel olması gereken ozguven vardır:)

Bende gram korku yok , en azından şuan için opuyorumnanaktan , 6 haziran okulumun bitiş tarihi gelsin ertesi güne Sadullah beye gidiciiiiiiiiim inşallah ! :lepi:

cnmm ben öle çok korkmuyodum heycanlanmıyodum ama amlyta son bi hafta kala baya heycanlandım heleki bi gün önce ölcektimm heycandan..ne yapsan olur cnmm ama sonucunu hep iyi düşünnnnnnnn:)

kizlarr bende de manyak kork var yaaa panik yapiyorum hp bendede tarih felan yok ama ameliyat deyince kalbim carpiyor yerinden firlicak sankii(

T-Filiz canım sanki beni anlatmışsın...Bende aynı psikolojideyim...Ameliyattanda sonrasındanda ve sonuçlarındanda korkuyorum....ışin kötüsüde bu korkuları nasıl yeneceğimi ve ne yapmam gerektiğinide bilmiyorum....

ayy şimdiki aklım olsa bi gram bile heyecanlanıp korkmazdım
çok kolay bi ameliyat aklinialirimsmile
umarım herkes kolay bi şekilde atlatıp güzel sonuçlarla karşılaşır yerimseniben

ayy şimdiki aklım olsa bi gram bile heyecanlanıp korkmazdım
çok kolay bi ameliyat aklinialirimsmile
umarım herkes kolay bi şekilde atlatıp güzel sonuçlarla karşılaşır yerimseniben

Canım ne güzel moral vermişsin...Bu tarz mesajlar insanı motive ediyor.... Şeniz

Sizi gören insanlar ayy canımm diyerek hasta muamelesine başlıyo ama göründüğünüz gibi olmuyosunuz bide kendinize ameliyat sonrası iyi bakarsanız şişliğiniz morluğunuzda az olur hemencecik iyileşirsiniz moral vermek için falan diil gerçekten böyle oluyo

ben bugün jinokolugumuda aradım dedim ben burnumda amlyat olucam (beninmde spiralin ipi iç tarafa kaçtı çıkmıyo) sizde o ara gelip çıkarırmısınız dedim(aynı hastanedeler) olmuşken tam olsun bidaha bida ehuhuhuhuhuh tamam dedi çıkarırız biraz daha dursam bütün toktorları sokacam ameliyat akaydirigubbakcemile3

kizlar... ameliyatin bi hafta öncesinden ameliyatin bi gün öncesine kadar sakinlestirici hap kulanilirmi acaba? ameliyat olmaya sakincasi varmidir böyle haplarin doktoea sormak gerek aslinda...eyvahedigeldismile :1closedeyes:

canim burda birbirimizi desteklememiz gerek... ameliyat öncesi ameliyat sonrasi, gercekden hicde fena olmaz.... oske nin yazdigi seyler insani biraz motive ediyor misal....ama su an düsündüm yine ameliyati....kalbim hizlandi...aman Allah'im bu neeeee....delikafadulden

Filizcim ya cidden boşuna üzüyosunuz kendinizi ben apar topar olmuştum
son gece Allahım nasıl heyecanlıyım anlatamam bide hayatımda hiiç dikiş bile attırmamış insanım yanii
bide benim ameliyatım tee akşamın bi saatiydi gün geçmek bilmedi ya şöle olursa ya böle olursa diyeama şimdi düşünüyorumda hiiiç bişey yokmuş enden okadar kasmışım :)

bide ben locak +sedasyonla oldum bazıları ameliyatta uyanıyomuş falan dediler Allahım öldüm öldüm dirildim. anestezi doktoru ile konuşurken bir uyumuşum odaya alındığımı ewe geldiğimi falan hiç hatırlamıyorum.

İlk 3 gün korkudan ağrı kesici içtim ağrırsa diye ama bi baktım ilacı içmeyi unutmuşum ne ağrı var ne sızı totalde 6 tane ağrı kesici içtim
özellikle kendine iyi bakarsan hiiç bişicekler hissetmezsin

kaydirigubbakcemile5

ooo hastahanedeki zaman geçmmiyor tekkk ben o yeşil amlyt önlügünü giyerken acaba vazgeçsemmi diyordum içimdennnn....incanın canı ne tatlı demii..halbuki inan ben daha agır grip oluyorummm bundaki agrı sızıda hiç bşy yok..sositososito

Canım tabii destekleyelim birbirimizi...Ameliyat olmak, ameliyata karar vermekten inan daha kolay...Bugüne kadar okuduğum yorumlardanda bunu anladım zaten...Önemli olan doktora karar vermek...Gerisi çorap söküğü gibi gelecektir zaten...Önümüzdeki haftalarda görüşmeyi düşünüyorum artık....

ayy bide ben odada bekliyorum biri ağlıyor Allahım dedim kesin ameliyatta uyand hissetti falan dedim komplo teorileri üretmeye başlamıştımki anestezici geldi "anestezi filmi gerçek değildi dimi" diyalogu geçti :)

bide serseri çok tatlı bi adamdı ööle ben yattım elime kelebği taktı geyik yaparken aa bi bakmışım ewdeyim sabah olmuş :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…