Buruk bir Dügündü...

gullerdiyari

hayat beni nden yoruyosun
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
156
Gecen haftasonu yakin bir arkadasimizin oglu evlendi Allah bir ömür mutlu etsin insallah:Saruboceq:
Ilk defa böyle bir dügün oldu nese, mutluluk yanisira buruklukla gecen bir dügündü.
Bundan 11 yil önce evlenen gencin Annesini kaybettik, allah rahmet eylesin cok iyi bir insandi, kendi halinde yüregi temiz biriydi, bir kandil gecesi idi birlikte camideydik daha sonra dagildik o gece 100 rekat namaz vardi onlarda birkac arkadasla birlikte onlarin evinde kilmak icin anlasmislar yarisini kildiktan sonra biraz dinlenmek icin birer bardak cay icelim daha sonra devam ederiz demisler daha cayini bitirmeden basima bir agri girdi demis koltukta basini dayamis yanindakiler bayildi sanmislar hemen hastahaneyi aramislar ambulans gelmis ama ne yazikki kurtaramamislar arkadasimiz o gece vefat etti.
sabah haberi duydugumuzda hepimiz sok olduk cok aci birseydi anlatilmaz.
Arkasinda iki tane evlat birakti o zaman oglunun biri 13 yasindaydi digeri 9 yasindaydi, tabiki 3- 4 ay idare ettiler akraba es dost yardimci oldu en sonunda baba evlendi simdiki eside iyi birisi. yillar gecti büyük oglu gecen hafta evlendi.
dügün davetiyesine Anne adi olarak önce vefat eden Annesini adini altinada merhum yazmislar yaninada simdiki Annesinin adini yazmislar zaten davetiyeyi okuyunca icim burkuldu cocuklarinin üstüne titrerdi oglum ufak tefek duruyor acaba birgün büyürmü derdi iste o ufak tefek cocuk büyüdü evlendi.
Dügün salonuna vardigimda gözümün önünden annesi gitmedi ama Annesinede belli etmek istemedim ama salondaki herkesin gözleri dolu doluydu.
Takiya sira geldi Annesinden kalan altinlarida hatira olarak taktilar herkeste bir suskunluk.
en sonunda damadinda birsey söylemek istedigini söylediler, damat Annesine bunca yil Annelik ettin cok emegin var dedi tesekkür etti ve pahali bir saat hediye etti tabiki hakkini ödeyemem dedi iste o zaman gizlemeye calistigimiz göz yaslarimiz aktisenağlama
Dedigim gibi mutluluk burukluk icinde cok baska bir dügün oldu...
bu dügün beni cok etkiledi genede Allah kimsenin evladini kimseye birakmasin
o Annenin yerine koydum kendimi, gencin yerine koydum kendimi her tarafindan zor bir durumdu.
sizlerle bunu paylasmak istedim ayni durumda olsaniz ne yapardiniz:sm_confused:
Allah kimsenin basina vermesin:Saruboceq:

Zor bir durum ama ölüm bizler icin.. Allah annelik yapan bayandan razi olsun.. Genclerede bir omur yuwalarinda mutlu olmalarini diliyorum..

yine cok duygulandim
gözyaslarima hakim olamiyorum suan
bu tarz yasanmisliklar beni taaa 2005de kizimin dogumuna alip götürüyo
malum ölümden döndüm ve o dönemki piskolojik bozuklugumla ya ben hayatta olmasaydim diye hep düsündüm dururdum
kizima nolurdu
kim bakardi
ve simdide böyle seyleri duyup okudummu yine aklima gelir
o annenin topragi bol mekani cennet olsun
ne mutlu onaki hayirli evlatlar yetistirip brakmis arkasinda
ve ne mutlu evlatlara ki gelen anne üveylik etmemis demekki kendi evlatlari gibi bakmis onlara
tüylerim diken diken oldu yengem okurken
anneleride allahin sevgili kuluymus demekki
hayirli bir günde vefaat etmis
ruhuna bir fatiha okicam rabbim kabul eder insallah
allahim kimseyi annasiz babasiz brakmasin insallah
seninde o güzel yüregine saglik ifade edisin cok güzeldi

gec ciftede ömür boyu mutluluklar dilerim

Zor bir durum ama ölüm bizler icin.. Allah annelik yapan bayandan razi olsun.. Genclerede bir omur yuwalarinda mutlu olmalarini diliyorum..

evet canim hemde cok zorsenağlama
elbette kimse Annesinin yerini tutmaz ama ne mutluki cocuklarda hayirli bir evlat Annede iyi bir Anne olabilmis.
genede Allah kimseyi Annesiz Babasiz birakmasin:Saruboceq:

canim sana o günleri hatirlatmak istemezdim:teselli:
Allah seni evladina ve bizlere bagisladi rabbim birdaha yasatmasin o günleri:Saruboceq:
her durumda böyle seyler insani cok etkiliyor inan o günden beri etkisinden kurtulamadim
ne kadar iyi olursa olsun elbette hickimse annenin yerini tutamaz.
rabbim kimselere yasatmasin kimsenin evladini kimseye birakmasin en mutlu gününde bile buruk geciyor.
seninde o güzel yüregine saglik bidenemŞeniz

Gercekten cok zor bır durum Allahım kımsenin başına vermesin okurken cok ıcım sızladı..bu durumda ne nedır ne yapılır gercekten kitlendim şu an Allah sabır versin..kimsenin yavrusunu ayırmasın anasından babasından :Saruboceq:senağlama

çok üzülerek okudum satırlarınızı içim acıdı resmen rabbim kimselere böyle acılar tattırmasın
annesinin mekanını cennet eylesin
o çiftlerede mutluluk huzur vesin:Saruboceq:
diğer annedende allah razı olsun senağlama

Amin canim:Saruboceq: Allah kimsenin evladini kimseye birakmasin:Saruboceq:
cok zor bir durum inan o gün beni cok etkiledisenağlama
Rabbim herkesin Anasini Babasini basindan eksik etmesin:Saruboceq:
yüregine saglik canimopuyorumnanaktan

Amin canim rabbim kimselere yasatmasin:Saruboceq:
ne mutluki o Anneyede böyle hayirli evlatlara sahipmis.
Rabbim herkese evlatlariyla birlikte uzun ömürler versin:Saruboceqpuyorumnanaktan

evet çok zor bir durum ama ne varki hayat devam ediyor,bırakılan yavrular şöyle yada böyle büyüyüp bir yuva sahibi oluyor.dilerimki hiç bir anne baba yavrusunu öksüz yetim bırakmasın.allah onlara uzun sağlıklı mutlu ömürler versin.
ölüm bizim için er veya gec tadılacak.allah hayırlı ölümler nasip etsin,ve sıralı ölümler tabii.
kimselerinde boynu bükük kalmasın canım.
bende babamı hiç tanımamış biri olarak çok dokunur bu gibi durumlar bana.ama naparsınki kader işte.elimizde olmayan olayları yaşıyoruz ister istemez.
toprağı bol olsun arkadaşın,mekanı cennet olsun canım.
çocuklara mutluluklar dilerim. a.s.

canım ben de okurken çok duygulsndım.ben de geçen hafta yengemi kaybettim daha 43 yaşındaydı biri 20 diğeri 13 yaşında iki kız geride kaldı. büyüğü kendini kurtaracak yaşta ama yine de insan böyle özel bir gününde anasını babasını yanında ister sonuçta (
rabbim tüm ölmüşlerimize rahmet eylesin....

benimde annem 13-14 yaşındayken annesini kaybetmiş
o zamanlar teyzem 1-2 yaşındaymış.anneannem, teyzem daha bebek olduğu için,çocuğu olmayan bi akrabasına vermiş.eltisi olabilir,çok hatırlayamayacağım.
teyzem zengin bir yerde büyümesine rağmen beni neden verdiniz demiş hep,sorunlar oldu.ama 2.anneannem(dedemin 2.eşi) keşke vermeseydiniz ben bakardım,ne varki demiş.annemle çok iyi anlaşmışlar.hatta ikisi ağlarmış hep,şimdi bile dertleşirler
ben arada üveylik olduğunu hiç anlamadım bile öğreninceye kadar.
ama yıllar önce,annemi anneler gününde ağlarken görürdüm hep
daha da üzüleceğini sanırdım,kutlayamazdım
bende ağlardım.bilmiyorum annesiz kalmak çok kötü,kendimi annemin yerine koyuyorumda dayanamazdım sanırım.ama annem sabrıyla hayat görüşüyle üstesinden gelmiş,fakat hep bi kolu kanadı kırıktır.
uzatmışım çok...
annemizin babamızın ömrünü rabbim hayırlı,uzun eylesin.sağlıklı olsunlar :Saruboceq: amin
ölenlere de sabır versin,çok zor...mekanları cennet olur inş :Saruboceq:

aynısında ben de yaşadım gecen yıl arkadaşım öldü kızını ben kendi elimle hazırladım kınasını her şeyiyle ilgilendim ama annesinin yerini kimse tutmazzz yerine gelen anne hiç tutmaz hislerinizi anlaıyorummmm güllerdıyarı

gülüm yüreğim sızladı..
bazı şeyler yerine koyulan şey ne kadar iyi ve güzel olursa olsun boşluğu doldurulmazdır..
annelik gibi babalık gibi kardeşlik gibi şeyler..
bunların boşluğunu doldurmak imkansız..
ben 7 yaşımdayken annem ve babam ayrıldıklarında,olanların epeyce farkında olmasam bile..
o günlerde en net hatırladığım şey..
hafta sonlarında annemi ziyarete gittiğimdeki hislerimdir..
babam bizi otobüse bindirdiği anda babamı özlemeye başlardım..
7 yaşımda hissettiğim bu acı geçmişe takılmış bir insan olmamama rağmen..
o an ki yakıcılığı ile hala canımdadır...
annem babama geri yolladığında ise bu defa anneme aynı özlemi duyardım...
bu dünyada ya da öbür dünyada rabbim kimseye ayrılık acısını yaşatmasın...

öncelikle 2. anneden allah razı olsun diyorum..bu genç çiftede tüm acılarını unutturacak kadar mutluluklar ve huzurlu güzel bir yuva diliyorum..sağlıkla geçirilecek güzel bir hayat diliyorum..anneciğinde yattığı yerler nur olsun inşallah..

canim irnacim öyle güzel yazmissinki yüregine saglika.s.
demek sende babani hic tanimadin cok üzüldüm canim:teselli: Allah rahmet eglesin babanin mekanini cennet etsin:Saruboceq: rabbim c.c sizlerede sabirlar versin:Saruboceq:
benimde halam Babasini hic tanimadi benden 4 gün kücük halam var Babaannem halama hamileyken dedem trafik kazasinda hayatini kaybetmis biz ayni evde 4 gün arayla dogmusuz kardes gibi büyüdük babasizligin acisini nekadar derin yasadigini bilirim allah kimsenin basina vermesin cok zorsenağlama
sagol canim o güzel dualarin dileklerin icin allah razi olsuna.s.

Canim Annen adina cok üzüldüm:teselli:
hayat iste hepimiz birseylerle imtahan oluyoruz kücük yasta Annesiz kalmak cok aci allah annesiz babasiz kalanlara sabir hayatta kolaylik versin:Saruboceq:
Ne mutluki Annanen iyi biriymis üveylik yapmamis allah ondanda razi olsun:Saruboceq:
teyzenin durumuda cok zor yakinlarimda yasamadim ama duyuyoruz bu durumda olanlar icinde olanlarda neden verdiler diye hep icinde bir kin tasiyorlar onlarda kendilerince hakli allah onlarada sabirlar versin cok zor bir durum elbette:çok üzgünüm:
Allah kimsenin evladini kimseye birakmasin kimsey bu acilari yasatmasin:Saruboceq:
allah sizlerden razi olsun canim sagoluna.s.

Ctesi istemeye geliyorlar beni ne benim nede sevgilimin annesi hayatta değil..Biz tammutlu olamıycaz içimiz hep buruk..
Çok iyi anlıyorum çokk

Allah senden razi olsun canim nekadar yüregi güzel birisinki arkadasinin yerini tutmasada kizina onun yoklugunu aratmamak icin emek vermissin ne mutlu sana.
cok üzüldüm canim basin sagolsun allah arkadisinin mekanini cennet etsin sizlerede sabirlar versin:Saruboceq:
elbette hicbirsey Annenin yerini tutmaz ama sizin gibi dostlar olmasida bu durumda olan kisiler icin büyük bir mutluluk güzel yüregine saglik canima.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…