- 2 Aralık 2014
- 45
- 9
- 38
-
- Konu Sahibi benimmetem
Arkadaslar esim yaklasik sekiz ay once bursada bi sirkette ise girdi. Ben anca ağustos ta gidbilecegim. Ama bursayi hic bilmiyoruz. Hafta sonu bizim yanimiza geldigi icin o da ogrenemedi. Is yeri nilufer de fakat benim tayin osmangazi veya Yıldırım olacak cunku nilufer kadrolari dolu.
Nerde ev tutmali hangi semt iyidir nasıl bir sehirdir
Niluferde yasayinca aradaki farki anlayacaksiniz genc bir kadin olarak saat 9da yildirimin bazi bolgelerinde disari cikamazsiniz aksam veya bizim basimiza gelen olabilir size de kapinizin onune sarhoslar arabalariyla gelir sabaha kadar icki icip muzik dinlerler siz de uyumaya calisirsiniz niluferde bu rezillikler yok yildirima yaklasmayin bile derim aman ha biz canimizi zor kurtardikAma nilüfer dw kiralar çok tuksek
kestel ilçesinden ünivesiteye kadar yani bi baştan bi başa metro var en kötü metro duraklarının civarından tutarsınız evinizi üzülmeyin..Arkadaslar esim yaklasik sekiz ay once bursada bi sirkette ise girdi. Ben anca ağustos ta gidbilecegim. Ama bursayi hic bilmiyoruz. Hafta sonu bizim yanimiza geldigi icin o da ogrenemedi. Is yeri nilufer de fakat benim tayin osmangazi veya Yıldırım olacak cunku nilufer kadrolari dolu.
Nerde ev tutmali hangi semt iyidir nasıl bir sehirdir
Çok iyi bir karar :) Osmangaziye gidiş geliş problem olmayacaktır, zaten küçük yer mesafeler kısa. Hayırlı olsun şimdiden :)Endiselerim azaldi sagolun.tercih listedi aciklandiginda okullar icinde yardimizi isteyecegim. Okulların mahalleleri falan ulasim falan cunku hic bilmedigimiz bir sehir. Evi niluferden tutmaya karar verdim. Bir buçuk yasinda oglum var. Onu da dusunerek komsuluk iliskilerine de onem veriyorum. Artik osmangaziye gelis gidis yaparim
merhaba bu yaz tayinle bursaya geleceğiz okuduklarıma bakarak ben de nilüfere karar verdim 3+1 düzgün bir evde kiralar ne kadardır bir de yıllık yakıt gideri ne kadar tutuyorKesinlikle niluferi oneririm. Ev fatih sultan mehmet bulvarinin uzerinde olursa evet fiyatlar cok ucuk, ama biraz icerilere gidildiginde fiyatlar dusuyor ve gercekten cok guvenli gonul rahatligiyla yasayabileceginiz, duzgun komsular edinebileceginiz bir semt, siddetle oneririm. Aksamlari esinizle disari ciktiginizda zaman gecirebilecek cok yer bulursunuz, yuruyusu bile ayri guzel gelir. Ayrica bursa zaten kucuk bir sehir oldugu icin merkezle ulasimi da 20 dk kadar surer. Bu arada memleket ozlemi ceken biri olarak da sizi kiskanmadan edemedim :)
Merhaba, şöyle söyleyeyim tutacağınız yer fatih sultan mehmet bulvarına yakınsa fiyatlar 1000 tl üzerine çıkıyor, biraz daha içerilere gidildikçe de azalmaya başlıyor. Mesela vergi dairesi yakınlarında 700-800 civarı güzel evler var. Yakıt gideri konusunda da size bir şey söyleyemem. O evin merkezi sistem, kombi olmasına göre; sizin kullanım şeklinize göre değişir. Ben Bursa'da hep ailemle kaldığım için bu konuda pek bilgim yok. Hayırlısı olsun şimdiden :)merhaba bu yaz tayinle bursaya geleceğiz okuduklarıma bakarak ben de nilüfere karar verdim 3+1 düzgün bir evde kiralar ne kadardır bir de yıllık yakıt gideri ne kadar tutuyor
Merhaba, şöyle söyleyeyim tutacağınız yer fatih sultan mehmet bulvarına yakınsa fiyatlar 1000 tl üzerine çıkıyor, biraz daha içerilere gidildikçe de azalmaya başlıyor. Mesela vergi dairesi yakınlarında 700-800 civarı güzel evler var. Yakıt gideri konusunda da size bir şey söyleyemem. O evin merkezi sistem, kombi olmasına göre; sizin kullanım şeklinize göre değişir. Ben Bursa'da hep ailemle kaldığım için bu konuda pek bilgim yok. Hayırlısı olsun şimdiden :)
Altıparmak nilüferde değil, merkezde ve oturmaya pek uygun gelmiyor bana. Gürültüsü çok bir kere, genelde oradaki evler ofis olarak kullanılıyor zaten. Görükle de üniversite yakınında, güvenli bir yer, sanırım metro da oraya kadar uzatıldı, yeni yeni gelişti. Ben Bursa'dayken etrafta bir şey yoktu ama artık orası da güzelleşmiş. Beşevler de uygundur, ataevler de, ihsaniye de. Evlerin metroya yakınlığına dikkat edin derim sadece. Trafikten kaçmak için iyi bir çözüm. Zaten otobüs ile ulaşım her yere var ama arada metro tercih sebebi olabilir, 15dk yürüme mesafesindeki evlerin fiyatları uygun olur. Ertuğrulkent var bir de aklıma gelmişken, o da metroya yakınlık açısından iyi, evler de yeni, ama ben gitmedim pek değerlendirmesini yapamam.bulvar üstü pahalı biz 700-800 civarı düşünüyoruz nilüferde çok semt var görükle beşevler altıparmakta evler bu civarda o açıdan uygun ama buralar da kaliteli iyi semtler midir?
Altıparmak nilüferde değil, merkezde ve oturmaya pek uygun gelmiyor bana. Gürültüsü çok bir kere, genelde oradaki evler ofis olarak kullanılıyor zaten. Görükle de üniversite yakınında, güvenli bir yer, sanırım metro da oraya kadar uzatıldı, yeni yeni gelişti. Ben Bursa'dayken etrafta bir şey yoktu ama artık orası da güzelleşmiş. Beşevler de uygundur, ataevler de, ihsaniye de. Evlerin metroya yakınlığına dikkat edin derim sadece. Trafikten kaçmak için iyi bir çözüm. Zaten otobüs ile ulaşım her yere var ama arada metro tercih sebebi olabilir, 15dk yürüme mesafesindeki evlerin fiyatları uygun olur. Ertuğrulkent var bir de aklıma gelmişken, o da metroya yakınlık açısından iyi, evler de yeni, ama ben gitmedim pek değerlendirmesini yapamam.
Altıparmak nilüferde değil, merkezde ve oturmaya pek uygun gelmiyor bana. Gürültüsü çok bir kere, genelde oradaki evler ofis olarak kullanılıyor zaten. Görükle de üniversite yakınında, güvenli bir yer, sanırım metro da oraya kadar uzatıldı, yeni yeni gelişti. Ben Bursa'dayken etrafta bir şey yoktu ama artık orası da güzelleşmiş. Beşevler de uygundur, ataevler de, ihsaniye de. Evlerin metroya yakınlığına dikkat edin derim sadece. Trafikten kaçmak için iyi bir çözüm. Zaten otobüs ile ulaşım her yere var ama arada metro tercih sebebi olabilir, 15dk yürüme mesafesindeki evlerin fiyatları uygun olur. Ertuğrulkent var bir de aklıma gelmişken, o da metroya yakınlık açısından iyi, evler de yeni, ama ben gitmedim pek değerlendirmesini yapamam.
İstanbul ile kıyaslandığında bir şey değil bence. Ben Bursa pahalı lafına katılmıyorum. Ulaşım için deniyordur belki, o biraz pahalı kalabilir ama dediğim gibi yine İstanbulla kıyasladığımızda normal. E tabi bir İzmir değil bakılınca o ayrı :) Sen hangi şehirden taşınacaksın?son bir sorum daha olacak
bursa için hep hayat pahalı derler pahalı olan nedir sonuçta artık her yerde aynı marketler mağazalar var biraz da bununla ilgili bilgi verirsen sevinirim
mersinde yaşıyorum mersin için de ucuz denir ama burada aidatla beraber 800 lira kira veriyoruz pazarda meyve sebze ucuz ama o da çok önemli bir harcama kalemi değil asıl önemlisi market kira ve ısınma giderleri burada kışın klimayla ısınıyoruz ayda 200 lira fatura geliyor 4 ay böyle az gibi görünebilir ama burada 3 ay da yazın serinlemek için klima kullanıyoruzİstanbul ile kıyaslandığında bir şey değil bence. Ben Bursa pahalı lafına katılmıyorum. Ulaşım için deniyordur belki, o biraz pahalı kalabilir ama dediğim gibi yine İstanbulla kıyasladığımızda normal. E tabi bir İzmir değil bakılınca o ayrı :) Sen hangi şehirden taşınacaksın?
Sanmıyorum bulacağınızı, yine aynı ortalamalarda gider gibi geliyor :) Kızınıza da başarılar şimdiden, zorlu süreciniz başlamışmersinde yaşıyorum mersin için de ucuz denir ama burada aidatla beraber 800 lira kira veriyoruz pazarda meyve sebze ucuz ama o da çok önemli bir harcama kalemi değil asıl önemlisi market kira ve ısınma giderleri burada kışın klimayla ısınıyoruz ayda 200 lira fatura geliyor 4 ay böyle az gibi görünebilir ama burada 3 ay da yazın serinlemek için klima kullanıyoruz
ortaokula giden kızım var seneye dersaneye başlayacak netten baktım bazılarının fiyatına mersinle aynı pahalı diye ne için diyorlar hala anlayamadım sadece aynı ayardaki evleri karşılaştırdığımda bursada 100-200 civarı fazla gibi başka da bir şey bulamadım umarım gelince de bulmam:))