birde memleketinizin vakıfları falan vardır işte atıyorum ilçe vakıfları gibi. oralarda kendi ilçesinden olan öğrencilere veriyor çok bildiğim var alan onuda bir araştırın.
birde hangi mühendislik bilmiyorum ama o mühendislikle ilgili derneklerede bir danışmakta fayda var.
Şöyle bi durum var tedavim yok
Sadece yurt dışından aldigim bi ilacim var türkiyede bulunmuyor inanmiyorsunuz heralde internetten gidin bakın ilacin adı Antox ve hollandadan internetten siparis ederek getiriyorum ilaç da gelisiyle beraber 400 tlyi buluyor
Rapor cikarsam da öyle karşılanamaz yani
Ekstra bi de mide Koruyucu tarzı ilaçlar kullaniyorum onun için de rapor çıkarmaya değmez
Yani kafa karısacak bişey yok dediğim gibi tedavim yok yurtdisindan para vererek aldigim ilaç da tedavi amaçlı degil pankreas vitamini. Yani pankreasin beslenmesi amaçlı bir ilaç.
Amin senin de herkesin de şifasını versin Rabbim inşallah.Evet ilaç bile denemez pankreas desteği diyelim :)
Şöyle diyim bu ilaç yeni 2 3 senedir olan bi ilaç. Doktorum da boyuna yurtdışına gidiyor beni gelismelerden haberdar ediyor bu ilaci da o söyledi zaten hani yanlış anlaşılma olmasın ilacin reklamınını falan yapmadı :) site güvenilir bir ilaç firmasininın zaten güvenilir olmasa insan cesaret edemez :)
Türkiye maalesef pankreas konusunda baya geri. Ilac ve tedavi bakimindan gelecek 10 sene de umut acici bir sonuc yok.Ilacin muadili mevcut değil. Keşke olsa..
Allah başta sen olmak uzere tüm hastalara sifa versin :)
Çok geçmiş olsun. Bence başarı bursuna odaklanmak yerine hastaneye yattığınızda yapacağınız masrafı minimize etmeye çalışsanız, maddi açıdan daha çok faydası olabilir. Mesela devlet hastanesine gitseniz olabilir mi? Tedavisi yok demişsiniz de ondan dedim. En azından nir kez deneyip bakın. Arada çok fark yoksa, devlet hastanesini ücretsiz olması sebebiyle tercih edebilirsiniz.
Burslara da başvurun tabii. Akmasa da damlar, onun da faydası olur.
Bir de vitamini nasıl getirtiyorsunuz? Yurtdışından bazı ürünlerin getirtilmesi yasaklandığından beri ne ilaç, ne vitamin hiçbir şey alamıyorum. Siz nasıl bir yol buldunuz? Sizin derdinizin yanında hiç önemli bir şey değil tabii. Ama zamanınız olur da yazarsanız sevinirim.
Bir de umudunuzu kaybetmeyin lütfen. Hastalığınızın şu an çaresi olmayabilir ama teknoloji ilerliyor, sağlık sektöründe bir sürü yenilikler, gelişmeler oluyor. İleride hastalığınıza tamamen çare bulunur veya en azından hayatınızı hiç etkilemeyecek şekilde bir çözümü bulunur inşallah.
Amin senin de herkesin de şifasını versin Rabbim inşallah.
Sağlık en önemli hazine.
İnşallah bir çıkış yolu bulursun.
Dernektir belediyedir falan ugrasmaktansa boyle burs veren is adamlari falan oluyor, onlara ulasmak lazim ama nasil ulasilir acaba dusundum bulamadim. Cevrenizde var mi boyle kisilerden burs alan insanlar?
Geri odemeli aliyor musunuz ?
Evet kyk geri ödemeli aliyorum
Anladim yetmiyor demek
Esnaf odasi
Ya da buna benzer kurumlar is adamlari falan burs veriyor diye biliyorum
Onu arastirsaniz
hastane masraflarını devlet karsılamıyor mu çok geçmiş olsunherkese merhabalar öncelikle tüm buraya konu açan, açmayan herkesin ne derdi varsa çözümünü bulur inşallah..
üniversite 2. sınıf öğrencisiyim 9 senedir de kronik bir rahatsızlığım var ve maddi anlamda çok yıpratıyor bizi. tedavim yok zaten iyileşmede umudun olmadığı bi hastalık pankreasımda stent takılı ve atak geçirip hastaneye yattım mı en az 2- 3 bin tl masrafım oluyor. sağlık sigortaları da hastalığım kronik ve hep yattığım için karşılamıyor.
babam mühendis dıştan oo bunların durum çok iyidir gibi bir imaj çıkıyor insanların karşısına ama inanın sağlığım yüzünden çok zorlanıyoruz.
benim yüzümden maddi sıkıntı çektiğim için kendimi çok suçlu hissediyorum.ailem de hem sağlığım hem de eğitimim etkilenmesin diye bi yerde part time çalışmama katiyen izin vermiyor
burs başvuruları yapıyorum fakat tek çocuk olduğum için kabul edileceğini sanmıyorum
istanbul üniversitesinde mühendislik okuyorum ve ortalamam Allaha şükür iyi
ne yapabilirim? fikri olan varsa paylaşabilir mi? dileyen özelden de yazabilir
Allah kimseye çaresi olmayan hastalık vermesin ..
hastane masraflarını devlet karsılamıyor mu çok geçmiş olsun
Merhaba ben de ayni okulda okudum. Öncelikle cok geçmiş olsun. Geri odemeli alıyorsan maalesef burs alma ihtimali dusuk. Okulun saglik birimi var ya oraya gidip durumunu anlatsan belki alternatif bir oneri sunabilirler. Ya da iu sks duyurularini takip et bu Zamanlar yeni ilanlar açılıyor sansini dene. Kampusun içindeki birimin çapa ya da Cerrahpaşa bağlantıları var doğrudan. Umarım yardımcı olurlar. Cok cok geçmiş olsun
Oncelikle güzel dileklerin için çok teşekkür ederim :)
Tabi zaten serum yemek için devlet hastanesine gidiyorum ana stent degisimim ve operasyonlarim sadece doktorum yapıyor çünkü devlette enfeksiyon riski çok fazla ve çoğu doktor da bu konu hakkında bilgisi yok
Vitamin siparisini de ilaç firmasinin sayfasindan yapıyorum yine tasimaligini da tam burada anlatamam belki yasaktir ama guvenilir lojistik firmalariyla getiriyor hatta ilac baya inceleniyor en son haziranda sabiha gokcene gittim almaya alırken recete ve hastalıkla ilgili belgeler isteniyor ilaç kutusu aciliyor ve inceleniyor recetesiz zaten ilaç bu vitamin olsa dahı hastaya verilmiyormus gumrukte baya inceleme yapiliyor zaten aklımda soru isareti olmasın diye hemen doktoruma da gösteriyorum ilacı böyle yani :)
Sizin özel bir durumunuz var, vitamininiz özel izne tabi muhtemelen. Enfeksiyon riski çok ciddi bir risk. Operasyon geçiriyorsanız özel hastane daha mantıklı tabii, özellikle güvendiğiniz bir doktorunuz varken.
Burs için yazan olmuştur belki, TEV'e başvurabilirsiniz. Üniversitenizde burs ofisi olabilir, onlardan da bilgi alabilirsiniz.