Büro yönetimi ve sekreterlik

sumeyra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2006
30
0
44
yerimsenibenarkadaşlar bu sene açıköğretim büro yönetimi ve sekreterlik okuyacağım okuyan var mı diye bende merak ediyorum sizce nasıl bir bölüm dersleri nasıl iş olanakları var mı merak ediyorum bana cevap yazarsanız sevinirim bunları sizinle paylaşmak istiyoeum

bi arkadaşım bu bölümde okuyor dersleri kolaymış.bende düşünmüş bu bölümü araştırmıştım internetten de bakarsan çalışma olanağı çok fazla.hayırlı olsun:)

yerimsenibenarkadaşlar bu sene açıköğretim büro yönetimi ve sekreterlik okuyacağım okuyan var mı diye bende merak ediyorum sizce nasıl bir bölüm dersleri nasıl iş olanakları var mı merak ediyorum bana cevap yazarsanız sevinirim bunları sizinle paylaşmak istiyoeum

Merhaba bende bu bölümü bitirdim. Dersleri bana ağır geldi, çoğu ticari dersler. Ezberden çok öğrenim gerekiyor. Eğer benim gibi düz lise mezunu isen biraz zorlar ticari bilgiler ve belgeler, temel hukuk, ingilizce, bilgisayar teknolojisi, on parmak F klavye bu dersler biraz zordu. Okul bitti bir ara işletme muhasebesi tuttum sonra işi bıraktım. İş bulmak ta şans işi yani.
Aşağıdaki bilgiyi de senin için internette araştırdım. Umarım yardım eder
.

GENEL BİLGİ
Büro Yönetimi ve Sekreterlik Önlisans Programı, 1993 yılında Açıköğretim Sisteminin yeniden yapılandırılması ile Açıköğretim Fakültesi bünyesinde açılan bir programdır. Bu bölümden mezun olanlar Büro Yönetimi ve Sekreterlik alanında özel ve kamu kuruluşlarında çalışabilmektedirler.

PROGRAM HAKKINDA BİLGİLER
Bu bölümde okutulan dersler yıllıktır ve bölümün öğrenim süresi 2 yıldır. Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan fakültelerin öğrencileri, yılda üç kez oturumlu olarak sınavlara katılmaktadırlar. Ara, yılsonu ve bütünleme sınavı olarak gerçekleştirilen bu sınavlara öğrenciler bağlı oldukları büronun bulunduğu ilde katılırlar.
Bölümden mezun olan öğrenciler, "Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca örgün veya Açıköğretim Sistemi ile öğrenim yapan programlara dikey geçiş yapma olanağına sahiptir.

AMAÇ
Bu program, sekreterlik mesleği başta olmak üzere büro yöneticileri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Program, ağırlıklı olarak sekreterlikte bilgisayar kullanımı, büro yönetimi, yönetici sekreterliği, iş yazışmaları, işletmecilik bilgisi konularını kapsamaktadır.

SUNULAN OLANAKLAR
Büro Yönetimi ve Sekreterlik Önlisans Programında öğrenim gören öğrencilerin temel öğrenme materyali ders kitaplarıdır. Ders kitaplarına destek olmak amacı ile derslere ilişkin televizyon yayınları da programda yer almaktadır. Programdaki bazı temel dersler için Akademik Danışmanlık (yüzyüze eğitim) hizmeti sunulmaktadır. Öğrencilerimiz ayrıca internet üzerinden destek hizmeti alarak e-öğrenme uygulamalarından (e-kitap, e-televizyon, e-sınav, e-alıştırma ve e-danışmanlık) yararlanabilmektedirler.

(Alıntı)

açık öğretimdeki iktisat,işletme,kamu,büro yönetimi...gibi bölümlerin aşağı yukarı hepsinde aynı dersler görülüyor.simalinde dediği dersler (üstteki arkadaş).bu dersler evde kitaptan çalışarak değilde bilen birilerinden yardım alarak daha iyi öğrenilir veya kursa giderek.evde zor oluyor.başarılar...

saolun verdiğiniz bilgiler için lise mezunuyum mesleki bie diplomam olsun hemde kendimi geliştirmek için okuyorum ilginize teşekkürler

canım bende o bölümü okuyacağım ama benim temelim olduğundan zor gelmez çünkü ben tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik mezunuyum inşallah ikimizde başarıyla bitiririz okulumuzua.s.

Benim arkadaşımda kütahyada bu bölümü birincilikle bitirdi ve niğdede işletmeye dikey geçiş yapıp 4 senelik okulu bitirdi şuan okullarda ingilizce öğretmenliği yapıyor.

Arkadaşlar ben de bu bölümü bitirdim.Şimdi ben de açıköğretim işletme 3.sınıfa geçicem.Daha sonra yazarım yine açıklamalar.

Son düzenleme:
bu bölümü bu sene tercih ettim ve okuyacam bölümle ilgili herşeyi merak ediyorum beni aydınlatırsan sevinirim canım şimdiden teşekkürler

Arkadaşlar ben de bu bölümü birincilikle bitirdim.Şimdi ben de açıköğretim işletme 3.sınıfa geçicem.Güzel bir bölüm.Daha sonra yazarım yine açıklamalar ama şunu merak ettim ozgurdu,arkadaşın nasıl ingilizce öğretmenliği yapabiliyor???Bilgi verebilir misin bana?_Cevap yazarsan çok sevinirim...:1rolleyes::1rolleyes::teytey:

Herhangi bir 4 yıllık bölümü bitirirsen okullarda öğretmen açığı olunca bulunduğun yerdeki milllieğitim müdürlüğü ders ücretli öğretmen olarak görevlendirebiliyor. Hatta açık varsa 2 yıllıklara bile görev veriyorlar. umarım yardımcı olmuşumdur:)

slm bende erciyes üniversitesi büro yön.ve sekreterlik okuyorum 1.senem bitti 2.sınıfa geçtim teretdüt ederek gitmiştim ama şuan gayet iyi okulu bitirmeden hemen iş buldum iş olanagı çokk ama genelde özel sektör bu kısmıı kötü. ben sekreterlikin açık ögretim oldugunu bilmiyodum

1.DÖNEM:
1.)TEMEL HUKUK 2.)GENEL İŞLETME 3.)PROTOKOL BİLGİSİ 4.)SEKRETERLİK BİLGİSİ 5)İNGİLİZCE 6.)TİCARİ MATEMATİK 7.)A.İ.İ.T 8.)BİLGİSAYAR 9.)KLAVYE TEKNİGİ 10.)TÜRKDİLİ

2.DÖNEM:
1.)YÖNETİM VE ORGANİZASYON 2.)GENEL İLETİŞİM 3.)ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ 4.)DOSYA VE ARŞİVLEME 5.)MESLEKİ YAZIŞMALAR 6.)BİLGİSAYAR 7.)TÜRK DİLİ 8.)A.İ.İ.T 9.)İNGİLİZCE

3. DÖNEM:
1.9 BÜRO YÖNETİMİ 2.)GENEL MUHASEBE 3.)ETKİLİ VE GÜZEL KONUŞMA 4.)BÜROLARDAKİ TEKNOLOJİ KULLANIMI 5.)BİLGİSAYAR 6.)MESLEKİ YABANCI DİL

4.DÖNEM:
1)YÖNETİCİ SEKRETERLİGİ 2)HAKLA İLİŞKİLER 3)KAMU ÖZEL KESİM YAPISI VE İLİŞKİLERİ 4)KRİZ VE STRES YÖNETİMİ 5)BİLGİSAYAR 6)MESLEKİ YABANCI DİL 7)İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU 8)TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ

BUNLAR DERSLERİMİZ VALLA BENCE DERSLERİNİ SIKI TUT BEN ALTTAN TAM 6 DERS BIRAKTIM ÇOK KOLAY AMA BEN UMURSAMADIM KOLAY YAPARIM DİE AMA OLMADI NAPCAKSAM ARTIK :uhm:

Ablamda burdan mezun olup geçiş yaptı ,şimdi güzel bi firmada iyi bi mevkide çalışıyor canım

Büro yönetimi zor bi bölüm değil sadece bi kaç derste belki zorlanılabilir.Kısacası çalışınca yapılamayacak bi ders yokk kızlar.

Son düzenleme:
selam sümeyra ben sağlık meslek tıp sekreterliği mezunuyum sonra evlenince malum bırakmak zorunda kalmıştım okula ara verdim Ama şimdi oğlum büyüdü ve şimdi ana oğul okumaya başlıycam oğlum anasınıfı öğrencisi oldu bende Anadolu Ün. Büro yönetimi ve sekreterlik okuyacam inş. yani birde ben varım :)

bu bölümü başarılı bir şekilde tamamlarız inşallah böyle evli ve çocuklu insanların okuması beni motive ediyor saol canım

kızlar ders çalışmaya başladınızmı ben hala başlamadım eğer kafamıza takılan yada anlamadığımız şeyleri burdan sorup birbirimizden öğrenebiliriz. Ne dersiniz?

benim kuzenlerden biri bu bölümü üç yılda bitirdi ,pek çalışmayı sevmez kendisi de.sonra askere gitti işte askerde sınavlara girip astsubay oldu,ben de anlamadım nasıl olduysa:Roflol::Roflol:tek bildiğim tadınık kendileridir şuan,umarım bitirince memnun olacağın seveceğin bir iş yaparsın canım.a.s.

bende lisede bu bölümde okudum 4 sene 1 sene ingilizce hazırlık dersler kolay ve zevkli yanlız ünv alanı dar sadece 4 yıllıık ankara gazi ünv de büro yönetimi ögretmenligi var o yüzden ben giremedim ama su an öss ye girip geciş yaparak 2 yıllık okumayı düşünüyorum
özel sektörde üsr düzey sekretelik falan olabiliyorsun

X