Burnum :(

yukiik

KendimeYeniBirNedenLazım
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2009
534
3
96
İstanbul
Ya kızlar ölücem ben ne olur biri bişeyler söylesin
burnuma acayip takıntılıyım ablamın düğünü oldu köşe bucak kaçtım foto çektirmemek için çektiler yine de fotolara bakmak bile istemiyorum ne zaman günlük hayatta foto çekilecek olsa hep bahane buluyorum makyajım yok falan filan oysaki burnumu dert ediyorum

gittim muhammed dilberden 10 temmuza ameliyat günü aldım taa istanbullara gitcem yolara düşcem türkiyenin bir ucundan bir ucuna gitcem kredi çekicem çünkü ameliyat ücreti 6500
nerdeyse bir araba parası bayılcam hele kalması yemesi içmesi hariç ama ben hala ameliyat olmaktan çok korkuyorum ya kötü olursa ya eskisinden beter olursam yüz ifadem çok değişirse nefes alamazsam ilerde burnum göçerse içe ya domuzcuk burnu gibi olursa burnum ne yapayım ben çok az kaldı 10 gün sadece içim içimi yiyor ailem zaten yaptırma diye diye beni soğutmaya çalışıyor diyorlar işte sen beğenmezsin iki üç ameliyat daha olursun üzerine yok şurası yamuk yok şurası olmamış diye ...Her gün burnumu yaptırmışım güzelce evime gelmişim rahat rahat dinleniyorum bu hayalleri kuruyorum kafayı yemek üzereyim daha önce hiç ameliyat olmadım bunun da korkusu var gerekirse tek gidip olup gelcem başımda bekleyenim bile olmayacak yüzüm gözüm şişken bir bardak su verenim olmayacak çünkü kimse bana destek vermiyor ne yapacağım allahım yardım et :/

Bence burnuna takık değilsin.
Takıntılı bir insansın.
Sadece burnunu beğenmeseydin,ameliyattan sonrasında kötü olacağını düşünmezdin.
Sürekli beterin beterini düşünüyorsun,estetik ameliyata o kadar para vereceğine psikoloğa gitmeni öneririm.

Bende şahsen burnumu çok begenmem ama bunu pek umursamıyorum napim yani herkesin burnu okka gibi olacak diye bişey yok ki
Ama çok moralimi bozsaydı ve dediğin şekilde hayatımı etkileseydi amieliyat olurdum senin gibi.
İyi bir hekim seçmişsin, cerrahi sonrası dikkatli davranıp tavsiyelere uyarsan komplikasyon yaşama ihtimalin azalır ama estetik biraz şans işi bence.
Bence hiç stres olma, zaten büyük de bir cerrahi değil. Öyle bakım ihtiyacın fazlaca olmayacak..
Şimdiden bol sanslar, inşallah istediğinden çok daha güzel bir burnun olur

canım sana yaptr ya da yaptırma diyemem diyebileceğim tek şey kuzenim de senin gibi..kendini asla ve asla beğenmedi..(sebebi annesinin tutumları )

dişleri yaptırıldı , burnu yaptırıldı ,sırf beğenmediği için..burun ameliyatını 3 yıl önce oldu.. yaza girerken..yaz çıkana kadar evdeki bütün aynaları kapattırmış ,burun ameliyatından dolayı yüzü şiş ve gözlerinin altı mor olduğu için..yanlışlıkla kendini gördüğünde çığlık atmış ,ağlamış..

neyse bir şekilde atlattı onu , burnu hala şiş..oturmadı doğru düzgün..ha güzel mi ,çok güzel oldu..zaten o kadar para alıyo adam , çok güzel yapıyo burnunu..

neyse gelelim sonuca..kuzenim hala fotoğraf makinelrinden deli gibi kaçar..üniversiteye gidiyo , hala bunu aşabilmiş değil..hani evde salak salak pozlar verip eğleniriz ya onlara bile tahammülü yok..kuzenimle tek fotoğrafım 8. sınıfa ait..şu an üni. son sınıfa geçtim ..var sen hesap et yılları..

sonuç olarak iş sende bitiyo..burnunun fotoğrafını bi koyar mısın sadece burun fotoğrafını,kesersin gözlerini ağzını falan..eminim kafanda büyüttüğün kadar kötü değildir..

ameliyat çare değil sen kendini olduğun gibi kabul etmedikçe bu problemini aşamıcaksın..mükemmel bir burna sahip olsanda bu sefer saçını beğenmiceksin..kuzenimin taktığı gibi..iki yıl önce ortalığı ayağa kaldırdı , niye ççünkü cebindeki ufak tarağını kaybetmiş..saçları bozulcakmış..perçemleri vs vs vs..

yani bilmiyorum da..ben olsam yaptırmazdım..zaten kendini beğenmiyosun , bir 2-3 yıl daha makinlrdan kaçıcaksın , sonra da alışkanlık olucak zaten..

Burnum büyük yada orantısız mı? eğrimi ? gerçekten suratına uygun degilse ve seni komplekse sokutoyorsa neden ameliyat olmayasın?

ben takıntılı oldugunu düşünmüyorum.burun yüzde ...insan burnunu kırdırıp yeniden yaptıracaksa oturup ameliyatın gerektigi gibi geçmemesi ihtimalini de hesaplamalı tabii..bu gayet normal.iki kez ameliyat olmuş biri olarak ameliyat stresini iyi bilirim.

öncesi -sırası-sonrası stres doludur.

gerçekten iyi ve işinde uzman bir hekim mi seçtigin isim benim bu konuda bilgim yok?

aldıgın tedavi ucuz degil.benim bir arkadasımın kızı deviasyon ve kıkırdagındaki ufak bir çıkıntıyı düzleştirdi...

ondan bildigim kadarıyla ilk haftalar çok önemli...ilk 3 ay da öyle...

burnuna çok dikkat edeceksin,hıngırmak-sümkürmek-burnunu çekiştire çekiştire silmek yok...fazla dokunmak,ovalamak,darbe almak yasak... burun düşme olayı yok denilecek kadar az aslında...çok ameliyat olanlar için sanırım ...yada bir yan etki...araştırmak yada dr a uzun uzadıya sormak lazım.

yakınların ameliyat riskini hesaba katarak senden desteklerini esirgiyorlar sanırım.

gerçekten ihtiyacın varsa onlara kendini duygularını anlatmalısın...seni anlarlarsa destek olurlar.

şimdiden hakkında hayırlısı olsun,şayet ameliyatı seçersen acil şifalar dilerim.

Pardon ne alaka yani önemli bir organımla ilgili gireceğim ameliyat için duyduğum endişelerden dolayı takıntılı bir insan mı oluyorum ben

psikoloğa gitmem gerektiğini tespit edecek yetkili merci olduğunuzu hiiiiiiiiiiç sanmıyorum neyse takılmamak lazım bu gibi yorumlara tecrübe ettim kk da bunu artık

Canım bence kötü düşünme kötü düşünmek olumsuzu çekebilir..umarım güzel sonuçlar alırsın..ailen seni vazgeçirmeye çalışıyorsa,bu konu hakkında konuşmamaya çalış..

Şunu belirteyim kendimi genel olarak beğenirim olumlu yönlerimi düşünür şükrederim ama sorun şu ki fotolara baktığım zaman görmek istediğim beni göremiyorum beni bu üzüyor bir yanım deli gibi istiyor bu ameliyatı diğer yanım olumsuzlukları sıralayıp duruyor aile desteği olmaması beni daha bir kötü yapıyor onlarda benim iyiliğim için destek vermiyorlar annem böyle güzelsin diyor ama sonuçta annem o ve ben ona her halimle güzel görünürüm evladıyım çünkü seni öyle görmeye dayanamam diyor şişlikler morluklar içinde doktorum bu alanda ün yapmış biri tv lerde falan boy gösteren tanınmış bir doktor ama herkeste rast giden işler belki bende tersine döner bunları düşünmeden edemiyorum asla ama asla takıntılı biri değilim sadece her genç bayan gibi kendimi daha güzel görmek istiyorum
etrafıma bakıyorum kızlar kendine bir sürü şey yaptırıyor güzellik uğruna yağ aldıran göğsünü yaptıran pilates callanetics neler neler cilt bakımları saç bakımları yağlar sütler makyajlar bunların elimizden geldiği kadarını bir çoğumuz yapıyor neden güzellik uğruna neden ayna da daha iyi bir sima görebilmek için o zaman hepimiz takıntılı mıyız yani bunu anlamıyorum ben

Bende dusup burnumu kirdigim donemde resim cektirmezdim:))
Ameliyat oldum simdi yandan yandan pozlar veriyorum..
Hic merak etme yaptir burnunu kendine guvenin gelicek

kuzenim takıntılı , onun hallerini bildiğim için onu örnek verdim..eğer siz öyle olduğunuzu düşünmüyorsanız, ameliyatta herhangi bir sorun olacağını zannetmiyorum..sonraki süreç biraz sancılı..o psikoloji çok fena..

aman hepimizin bir kusuru bir eksiği fazlalığı var..kendimi anlatıyım sana bak , boyum 1.70 , bir metresi bel , 70 cm i bacak resmen kalça yok , bel incecik , omuzlar geniş,göğüsler büyük..üçgen vücudum resmen ayaklar desen tombik tombik..bütün kilom ayaklarım ve göğsümde

giyimle kuşamla ,duruşla ,oturuşla kaptıyorum gerçi..beni çıplak görseler kaçarlar heralde insanlar

sende perçem şeklinle ,saç boyunla ,hatta renginle ,makyajla kapatabilirsin aslında..ya da burnunu sevmediği için ona göre poz vermeyi bilen arkadaşım var..burnu çok ortya çıkmıcak şekilde poz verir..

gerçi bunları sen denemişsindir belki çoktan..

kararın ne olursa olsun Allah yardımcı olsun canım..

Saç değil ki kötü olsa uzar boyatırım geçer gider diyeyim kaş değil dudak değil vücut değil ki görünmeyen yerde diyip teselli bulayım tam yüzümün ortasında ifademi birebir etkiliyor geri dönüşü de yok kötü olursa bir daha ameliyat olmam buna maddiyatımda psikolojimde yetmez şundan da korkuyorum belki yapılan burun kusursuz muhteşem bir burundur ama yüzüme gitmez olan güzelliğimi de alır kalırım öyle bazen okuyorum kimisi yazıyor sağlık probleminiz yoksa olmayın bir hafta kabir azabı yaşıyorsunuz kimisi diyor oldum güzelliğime güzellik kattı rahat profilden foto veriyorum artık ne düşüneceğimi şaşırdım çok ta istiyorum vazgeçemiyorum işte vazgeçiremiyorum kendimi

Ameliyat günü almissin zaten bence gir ve güzel burnunla hayatına devam et...

Ya da eşin bu işlerde daha çok yardımcı oluyor Evlenince yaptir. Yardım edecek kimsem yok demissin zira...

Kimseyi takma.. pozitif düşün. .. Hayatı güzel yaşa canım. ..

Ameliyat olmak istemene takilmadim da.... Sanki aceleye gelmis gibi. Mutlaka yaninda biri olsun bu bir, doktorlar sicaklarda, temmuz gibi estetik ameliyati onermezler. En iyisi sonbahar ya da ilk bahar donemleridir. Cok sakin bir zamaninda yaptir.

burnum büyük ve kemerli ama Allah beni böyle yaratmış diyip yoluma bakıyorum. teyzem kaç kere dedi ameliyat olmak istersen ben her türlü masrafı karşılarım diye istemedim. hatta mezuniyetimde kepli foto çekileceğim zaman fotoğrafçıya yan profilden almayın demiştim de bütün arkadaşlar kopmuştu
yakın bi arkadaşım var çok muzurdur kendisi üzgün olduğum zamanlar gelir telefon elinde yan profilden beni çekmeye çalışır ben de daha fazla dayanamayıp gülerim sen düşün
kendini sevmeye bak. bu gün burnun yarın kaşın gözün bilmem neren uzar gider böyle

Bu olumlu yorumun için çok teşekkür ederim
erkek arkadaşımın haberi bile yok olsa eminim oda vazgeçirmeye çalışır ben seni böyle sevdim der aşkım nasıl yatacaksın o ameliyat masasına sen der ben öksürünce bile panik yapan biri soğuk aldım diye düşünün artık beni öyle şiş mor görse bayılır herhalde :)
hem ben onun için ya da başkası için yaptırmıyorum ki kendim için

kalın derili de değilmiş burnum doktorum söyledi gönderdiğim fotolardan iyileşme süresi çabuk olacak o yapmacık ifade olmasın yüzümde estetikten sonra lütfen

bazende diyorum ki şimdi ki burnum çok mu iyi bundan daha kötüsü olabilir mi ki yaptır gitsin..

En yakın arkadaşlarımdan biri oldu burun ameliyatı ve inanır mısın sanki kuaföre girer gibi ameliyata girdi Yani ne bir korku ne bir umutsuzluk vardı çünkü sonunu düşünüyordu hep. Burnunun düzgün halini düşünüyordu. Ameliyat bitti hiç acım yok dedi. Aynalara küsmedi hatta fotoğraflarını çekip duruyordu hortlak gibiyim diye.

Onun ki çok çabuk iyileşme gösterdi ben bile inanamadım nasıl bu kadar çabuk şişliği indi morluğu geçti... Ve şimdi öz güveni tavan yapmış durumda. Burnu da harika oldu.

Hiç korkma tatlım hep ameliyatın bittiğini ve burnunun çok güzel olduğunu düşün. :)

ya nıye kötu olsun takma kafana bu kadar.....herkes yaptıryor ,yaptırmayanı dövüyorlarmış....

Canım sen kalbinin sesini dinle, bak eşim çok takıyordu ona destek oldum hem de tam iki kez ameliyat oldu, ilkinde bazı yerleri beğenmemişti. Çok aşırı perişan eden bir ameliyat değil. İlk hafta üç günü yatıyorsun 4. gün alçıyı alıp daha rahat tampon takıyor. Bir hafta kendini çok yormadan günlük hayatına devam ediyorsun. bir hafta sonra yine gösteriyorsun burnunu tampon alınması gerekiyorsa çıkartıyor. Fazla kanama olmuyor. Baş ağrısı can acısı olmuyor. Eşim çok rahat oldu.

Bu seni rahatsız ediyor. Ömür boyu da rahatsız edecek. Sana destek vermeyenlerle bir psikoloğun konuşması gerek sanırım. Onları anlamak mümkün değil.

Sen ol ameliyatını. Ben çok kafama taksaydım eşim bana da yaptıracaktı ama süper bir burnum yok fakat ben çok kafama takmıyorum sanırım.
l

bende burnumu çok beğenmem özellikle depresyon dönemlerinde bi takarımki sorma hatta buraya konu bile açmışlığım var yok ameliyat olucam bilgi verin diye ama depresif dönemim geçince beğenmeye falan başladım öyle dönemlerde insan kendine icat çıkarıyo işte böyle bişey değilse hayatının her dönemimde beğenmiyosan rahatlıkla yaptır bence pişman olmazsın ama geçici bi hevesse büyük bi sorun yoksa hiç takma

Canımsın.. çok saol bende kalın derili değilmişim çabuk iyileşirim ama tenim çok çok hassas mos mor olcam kesin

ya nıye kötu olsun takma kafana bu kadar.....herkes yaptıryor ,yaptırmayanı dövüyorlarmış....

Doğru valla benim kuzen sabah yataktan kalktığında saçını taramaya yüzünü yıkamaya erinirdi o bile yaptırdı şok oldum resmen ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…