Gebeliğe Hazırlık Burası dışında anlatacağım kimse yok

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

denizirmakss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2019
535
715
53
29
Biz 8 Aydır korunmuyoruz ve bebek olmuyor bir doktora gittim polikistik over var sende olmaz dedi sonra taşındım başka bir doktora gittim tiroidim 8 çıktı bu gebeliği zorluyor endokrine git dedi endokrine gittim tsh değerim normal çıktı bir sıkıntı yok dedi doktor şimdide ne yapacağım bilmiyorum . Adetlerim hep düzensiz iki üç ayda bir oluyorum. Hep gecikiyor ve her geciktiginde test yapıyorum. Artık test yapmayı da bıraktım umudumu da kestim . Aslında tekrardan iyi bir kadın doğum uzmanına gitmem lazım ama sanki o güç yok. Biliyorum yıllarca çocuk sahibi olmak için yanıl tutuşan insanlar var . Belki benim yoruldum demem onlar haksızlık . Fakat benim eşimin ailesi doğulu geçenler de isten izin aldım üç dört günlüğüne yanlarına gittim eşim çalıştığı için gelmedi . Her beni gören” eee çocuk var mi sanki biraz kilo almışsın varsa şöyle , niye olmuyor acaba bak kendinle oynama ha sonra hiç olmaz , e bir doktora gidin o zaman “gibi şeyler söylüyorlar herkes her ortam da söylüyor bunu. Annem deseniz yani kendi annem de biraz özgürlük kadınıdır özgürlük derken babamdan biz küçükken ayrılmıştı yani kimseye eyvallahi olmayan biri oda “ Daha bir yıl oldu evleneli sakin çocuk yapma önce eşinden emin ol sonra çocuk yap çocuk olduğu zaman ayrılman zorlaşır “diyor öyle bir araftayim ki anlatamam size . Eşim de istiyor yani başlarda gebelik testi yaptığımı söylüyordum ve çok hevesleniyordu hemen bebek arabası filan bakıyordu artık doktora gittiğimi bile söylemiyorum çalışma saatlerimde izin alarak gidiyorum . Burası dışında da kimseye bunları diyemiyorum sanki rahatladım gerçekten uzun süredir içimde yaşadıklarımı bir yere aktarınca

Umarım hersey istedigin gibi olur ama esinden hicbirsey saklamaman daha iyi.Ne oluyorsa haberi olsun yaninda olsun bu durum sonra seni haksiz duruma dusurur.

Peki sen çocuk istiyor musun? Eşinin ailesi de, senin ailen de bir süre sonra vazgececeklerdir israrlarindan. Zaten milletinki biraz da laf olsun diye. Yoksa bir başkasının çocuğu olmuş olmamış banane, laf olsun diye soruyorlar işte. Önemli olan eşin ve sen çocuk istiyor musunuz şu an, insanların düşüncelerine odaklanmaktan kendimizin ne düşündüğünü bile fark edemiyoruz. Ben çocukları çok seven biriyim, eşimle ve evliligimle alakalı da endişem yoktu. Yani olumsuz bir şey yaşanacaksa yaşanır zaten, çocuğunun da senin de rızkını verir Allah. Çocuklari bu kadar çok serme ragmen neden yaklasik 2 yıl korundum inan hatırlamıyorum. Şu an çok pişmanım. Bir yıldır istiyorum ama olmuyor. Kendi dusuncene odaklan ve ona göre bir yola gir arkadaşım...

Öncelikle üzerinizdeki psikolojik baskıyı atın. Bu sekılde sürekli sizi strese sokan, düşüncesizce sorular soran konusan ınsanlardan uzak durun. Gerekırse aılelerle bıle sık görusmeyin herseferinde cocuk konusu acılıyorsa. Bi kafadan atın bu mevzuyu. Sürekli ona odaklandığınız zaman oldumu olcak mı hamıle mıyım deılmiyim dedikce olmaz.. Sonra ummadığın anda olur. Oluruna akışına bırakın evlılıgın tadını cıkartın. Çok arkadasım var hiç problem olmamasına ragmen cocugunun olmadığı. İnan bazen tamamen psıkolojık oluyor. Herseyin vakti elbet vardır. Tabi ki o esnada polikistik over kistiniz için mutlaka tedavinizi olun. Rabbim gönlünüze göre versin inşallah

İsteyip istemediğimi bilmiyorum su an toplum başkisindan mi istiyorum annemin baskısından mi istemiyorum eşimin her test yaptigimdaki gözünün içindeki Işık’tan mi istiyorum İnan ki bilmiyorum. Sanırım istiyorum eşimle çok severek evlendik ailelerimizde büyük farklılık vardı herseye rağmen 6 yıl sevgilik döneminden sonra evlendik yanı onu yeterince tanıdığımı düşünüyorum . Ben istiyorum ama sanırım biraz annemden çekiniyorum bazen uykum çok geliyor anneme bunu bile söyleyemiyorum hemen diyor ki acaba bisey mi var bak dikkat rt lütfen yanı kafam çok karışık

Haklısınız gerçekten çok teşekkür ederim yorumunuz icin

Annen çok haklı. Eşinin ailesini salla. Evlilik oturmadan çocuk yapma. İstediğinde de ovulasyon testleri var onlarla takip et gününü öyle deneyin. Ama strese girme. Klişe gelir ama cidden dusunmezsen çok kolay ilerliyor her şey. Ve elbette öncesinde doktora yeniden görün. Özel imkanın varsa özele ya da üniversite hastanesine git.

Komsumun da olmadi 1 yildan fazla kvgil baya baski yaptilar.Doktora gitti kisa bir tedavi sonrasi hamile kaldi.O kadar umitsizdi ki ama her sey zamanina esir iste.Sen kimseye soylemeden tedavini ol herkes oldu mu nasil gidiyor moralin bozulur.En kisa hayirlisi olur ins

Evlenince hayat farklı oluyor bir sene bizde düşünmedik.(daha doğrusu ben istemedim esim evlenmeden once bile istiyordu) Yeni bir sehire eşime ailesine alışma sürecim oldu. Bir sene geçtikten sonra başladık soran olduğunda düşünmüyoruz henüz diyorum. 6. Ayimdayim kimseye olmuyor demiyorum çünkü laf söz olacak biliyorum. Öncelikle doktorla görüş adetini ve pkonu hallet aynı zamanda deneyin. Hâlâ olmuyorsa alternatif tıpa yönelir birde o sekil de denersiniz. Yani evet uzun bir süreç sabır gerekiyor Ama Allah çok büyük elbet zamanı vardır ki olmuyor. Bize düşen elimizden geleni yapıp tevekkül etmek inşallah sağlıklı gebeliğin sağlıklı hayırlı bebeğin olur

Bir şeyi ne kadar çok kafaya takarsan, o kadar olmuyor. Bence akışına bırak.. İnsanların dediği senin için önemli olmasın, sen kendini düşün. Adet düzensizliği için bitkisel çözümler de var bu arada.

Bir de nasıl.snede polikistik var diye olmaz dedi onu da anlamadım. Pko tedavisi en kolay sorunlardan biri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…