• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burası da bu gidişle evlenemeyeceğim diyenlerin bölümü.

benim katılmadığım noktalar var yazıda
sadece kadın empati kurmaz aynı empatiyi erkekte kurmak zorundadır.
yaradılış gereği diyip geçilemez.
maddi özgürlüğünün olması iyidir. ama otton poktan sebeptende evlilik bitmez.
hiç düşündünüz mü eski zamanlarda evlilikler neden uzun ömürlüydü ?
evet o zamanlar herşey daha düzgün ve insanlar daha sabırlıydı ama kadınların büyük çoğunluğu
maddi gücü olmadığı ve ailesi kabul etmediği için binbirtürlü işkenceye katlandılar.
şidmi ise katlanmak yerine ayrılmayı tercih ediyorlar.
evlilik zor bir kurum ince eleyip sık dokunarak karar vermek lazım ama boşanmayacağım diyede kimse kendine hayatı zehir edemez.
empatiyi erkekte kurmalıdır çünkü evlilik 2 kişilik bir kurum ve sadece dişinin çabalarıyla olmaz. tabi erkekten daha yapıcıdır kadın ama tek başına olmaz çaba.

yaa kızlar belki şeker kıza bu daha doğru gelmiştir kimse bilemez sonuçta bu onun hayatı
bende 19 yaşında işe girdiğimde herkes git kızım oku ne işi die baskı yapıyordu ama ben çalışmayı seçtim işe girdikten sonra da açıköğretime yazıldım şimdi düşünüyorumda o bana baskı yapanların hiçbiri şu anda yanımda diil biçok arkadaşımda üni.den mezun olduktan sonra iş bulamadı :olmaz:

bu konua sana katılıyorum, insanlar çok büyük yanlışlar görmediği sürece başkalarının hayatına müdahale etmemeli. Bu konuda şunu örnek verebilirm; Bazı anne babalar çocuğu açısından iyi olacağını düşünerek, çocuğunun istediği değilde kendi istediği bölümü okusun isterler, çocukta başarısız olunca onu suçlarlar, bunu çok yanlış buluyorum.

Robotcum (sana nasıl hitap edeceğimi bilemiyorum aslında :)) önerilerin için teşekkürler. Özellikle empati konusunu dikkate alıyorum..
Sözlüm bazen aramayınca ona küsmek yerine, kendimi onun yerine koymaya çalışıyorum, müsait olamamıştır diye, tabi bu sadece bir örnek bir çok konuda böyle davranmaya özen gösteriyorum. Ona tavır almadan önce mazeretini dinliyorum, bu şekilde ne ben kendimi yıpratıyorum ne de onu üzüyorum.
Şimdilik böyle umarım ileride de bu şekilde devam eder
opuyorumnanaktan

evet o zamanlar herşey daha düzgün ve insanlar daha sabırlıydı ama kadınların büyük çoğunluğu
maddi gücü olmadığı ve ailesi kabul etmediği için binbirtürlü işkenceye katlandılar.
evlilik zor bir kurum ince eleyip sık dokunarak karar vermek lazım ama boşanmayacağım diyede kimse kendine hayatı zehir edemez.
empatiyi erkekte kurmalıdır çünkü evlilik 2 kişilik bir kurum ve sadece dişinin çabalarıyla olmaz. tabi erkekten daha yapıcıdır kadın ama tek başına olmaz çaba.

Tabi tek başına olmaz ama günümüzde sırf ekonomik özgürlüğü elinde diye, evliliği ayakta tutmak yerine sudan sebeplerden ayrılan çok bayan var...
Şu kk'da bile o kadar saçma nedenleri ayrılık konusu yapıyorlarki, oturup iki medeni insan gibi konuşmak yerine ayrılıkla halletmeye çalışıyorlar.

mutfak robotu arkadaşım yazın çok güzelmiş emeğine bileğine yüreğine sağlık
ama ben evlilikte sırf ayrılmamak için mutsuzluğu seçmeyi hayatta istemem hatta bazı kadınlar var eşleriyle geçinemiolar ama sırf çocukları var die ayrılmıyorlar ben bunada bi anlam veremiorum yaaa ve ayrıcada çok kızıyorum bence hayattaki en büyük saçmalıklardan bi tanesi bu...:kızgın:

ben sadece bizim açımızdan olaylara bakıyorum erkeklerin de görevleri var elbette ama şunu unutmayalım ki biz onlardan farklı yaratılmışız onlar bizim gibi hassas olarak yaratılmadıkları için bazen bizi anlayamıyorlar ve sorun oluşuyor işte bu noktada biz bayanlar sabırlı olmalıyız diyorum tabiki hayatınızı zehir edin demiyorum ama nasılki annemize babamıza yeri geldiğinde onları kırmamak adına aktlanabiliyor onları affedebiliyorsak eşimize de öyle yaklaşmalıyız eşimiz bizden ayrı bir varlık değilki neden hep eşlerimizi dışlayıp da arkadaşlarımız için bile yaptıklarımızı eşlerimize yaparken çok görüyoruz anlamış değilim aslında eşimiz bize herkesten yakın yarın bir gün anne babamız da bu dünyadan gidecek ve eşimizle başbaşa kalacağız o bizim en büyük hayat arkadaşımız olacak
eşlerimize onları ezebileceğimiz üsütnlük taslayıp sürekli yarışacağımız varlıklar olarak görmemeliyiz ,onları ALLAH için sevmeli ALLAH rızası için onlara karşı sağduyulu ve sevecen olmalıyız tabiki boyun eğmek değil ama daha anlayışlı yaklaşma taraftarıyım
[

Robotcum (sana nasıl hitap edeceğimi bilemiyorum aslında :)) önerilerin için teşekkürler. Özellikle empati konusunu dikkate alıyorum..
Sözlüm bazen aramayınca ona küsmek yerine, kendimi onun yerine koymaya çalışıyorum, müsait olamamıştır diye, tabi bu sadece bir örnek bir çok konuda böyle davranmaya özen gösteriyorum. Ona tavır almadan önce mazeretini dinliyorum, bu şekilde ne ben kendimi yıpratıyorum ne de onu üzüyorum.
Şimdilik böyle umarım ileride de bu şekilde devam eder
opuyorumnanaktan

bana robot diyebilirsin sorun yok benim açımdan sen empatiye devam et faydasını ileride mutlaka göreceksin karşındaki insanı anlamaya çalışırsan daha az yıpranırsın bir de karşındaki insandan çok fazla beklentiye girme o zaten birşey yapmak isterse yapar çok fazla beklentiye girersen daha çok yara alrsın ama beklentiye girmediğin zaman emin ol daha fazlası sana geri dönecektir rahat olunmalı ilşkilerde

waaaww ben kimle takılıyomuşumda haberim yokmuş yazar hanımmkaydirigubbakcemile2

ne sandın şamatacıyım ama bir de bu yönüm var :kedi:

mutfak robotu arkadaşım yazın çok güzelmiş emeğine bileğine yüreğine sağlık
ama ben evlilikte sırf ayrılmamak için mutsuzluğu seçmeyi hayatta istemem hatta bazı kadınlar var eşleriyle geçinemiolar ama sırf çocukları var die ayrılmıyorlar ben bunada bi anlam veremiorum yaaa ve ayrıcada çok kızıyorum bence hayattaki en büyük saçmalıklardan bi tanesi bu...:kızgın:

tabiki ben onu kastetmiyorum zaten sadece daha anlayışlı duyarlı daha fedakar olunması taraftarıyım yukarıda bahsettiğim gibi eşlerimizi de anne babamız gibi görmeliyiz onlar bizden ayrı bir varlık değil ki en sinir olduğum kelime : el oğlu ne demek el oğlu yaaa el oğlu diye bakarsan sen de hep el kızı olarak yaşamaya mecbur kalırsın

havadan sudan sebeplerle evliliklerin bitmesine bende karşıyım onu cevabımda da belirttim.
ben sadece bayanın mücadele etmesine karşıyım dedim ki sende açıklamışsın.

bu maddiyatla birlikte evlenme merakında da oluyor. en basit örneği benim komşumun kızı 18'de apar topar evlendi. daha çocuk laylaylom. anası babası uyarmadı bi ben laf söyledim kıza daha erken birz daha flört edin. gitti kaynanasıyla oturdu bide. 3 sene bile sürmedi bunlar daha çocukken nasıl ev bakacaklar?
olgunlaşmadan evlilik mi olur ?
bence insanlar evliliğin ciddiyetini anlayamıyor. çocuk oyunu zannediyor.
canım istedi evlenelim, sıkıldım boşanalım.
30 yaşıma kadar istesem 40 kere evlenmiştim. bekleme sebebim ne ?
geç olsun ama doğru olsun.
ben bu adamla aynı yatağa girip,aynı evi paylaşıcam flört değil ki bu vazgeçebilesin.

21.yüzyılın concon gençleri evliliği faast foodla karıştırıyor bence.
evlilik hızlıca tüketilen bişi değil.

zaten insan karşısındakine nasıl davranırsa o kişide aynen o davranışla karşılık verir bence insan anlayışlı ve fedakar olmazsa da sırf evlilik değil ne arkadaşlık ne dostluk insanın hayatında olaamaz bence o yüzden insan her daim karşısındaki kişiye karşı canım seninde dediğin gibi empati kurark yaklaşırsa bence hiçbir sorun olmaz...

biri bana empati kurmaya kalkışırsa kafayı yer ohaoldumsmile
sigaram bitti burda bakkal uzak offf sinir oldum çıkmaya 2,30 saat var.

ooo ne çok kaynatmıssınız oku oku bitiremedim..artık müsait bi zmanda..hadi hoşçakalın.

:enbuyukkk:günaydın canlarım

artık pek gşiremiyorum nete patronun oğlu ehliyet sınavına çalışıyor..o yüzden kayboluyorum canlarım

patron ile konuşmadm eskiye döndük şimdilik sorun yok çıkarsamda çaıkarım artık napıyım hayırlısı..kameralar takılmaya gelsin o zman konuşurum..artık

ohh cimciem nasıl kar tuttumu..dün akşam 18.30 gibi burdada çok az yağdı ince ince ama kısa sürdü şunanda yağmur çileştiriyor.

günaydın nasılsınız kızlaar, dün akşam çok güzeldi ama bugün erimiş kar üstelik çok soğuk...
Dün akşam aşkitomla biraz tartıştık, sen büyüklerin lafına çok bakıyorsun, ağzından ilk büyükler lafı çıkıyor, bu bizim hayatımız her noktaya büyükleri sokma dedi.
Aslında haklı ama bende aşmaya çalışıyorum işte bi anda da aşılmıyoki, benim amacım kimsenin üzülmemesi ama böyle işlerde de herkesi aynı anda memnun etmek mümkün değil..
Robotcum burdaymış, ondan öneri alayım bu konu hakkında, ne dersin mutfak robotu??

günaydın nasılsınız kızlaar, dün akşam çok güzeldi ama bugün erimiş kar üstelik çok soğuk...
Dün akşam aşkitomla biraz tartıştık, sen büyüklerin lafına çok bakıyorsun, ağzından ilk büyükler lafı çıkıyor, bu bizim hayatımız her noktaya büyükleri sokma dedi.
Aslında haklı ama bende aşmaya çalışıyorum işte bi anda da aşılmıyoki, benim amacım kimsenin üzülmemesi ama böyle işlerde de herkesi aynı anda memnun etmek mümkün değil..
Robotcum burdaymış, ondan öneri alayım bu konu hakkında, ne dersin mutfak robotu??

EVLıLıKTE aile-eş dengesini kurmak ve yürütmek evliliğin en zor kısmıdır genelde kavgalar hep bu yüzden çıkar ,esenin annen benim annem ,seninki şunu dedi benimki şunu dedi ,uzaaaaaaarr gider ,aşkiton çok doğru söylemiş ,evlilikte kesinlikle ve kesinlikle bireyler hayatlarına 3.kişileri sokmamalılar ne zamanki 3.şahıslar olayların içerisine girerse ve girdirilirse işler her zaman tersine döner ve hep anlaşmazlık çıkar ,sen ve eşin evliliğinizin hatta nişan döneminizden itibaren bu dengeyi sağlıklı bir şekilde oturtmak zorundasınız ,ikinizin de ailesi size karışamayacaklarını müdahele edemeyeceklerini bilmeliler bunu onlara uygun yollarla anlatmalı yeri geldiğinde karışmaya kalktıklarında da tepkinizi vererek bu durumu aşmalısınız yoksa bunun önüne geçemezsiniz ve hayatınızda hep sorun oluşturur sevgiyi de yıpratır ,ailelere düşen çocuklarının hayatına burun sokmak değil her zaman yapıcı davranarak mutluluklarını istemektir ,ben eşimle bu dengeyi kurdum çok şükür ne onun ailesi ne benima ilem biizm ailemize karışamaz bize müdahele edemez kararlaımızı eşimle ben alırız ve kimsenin fikirlerini karıştırmayız ve ben bunun faydasını çok ama çok gördüm sanırım mutlu olmamızın (çok şükür ) en önemli sebebi budur ,şu zamana kadar hiçbir zaman annem de olsa evime çat kapı gelmemiştir mesela gelemez de ,illaki onlara kötü davranın demiyorum ama hem kendi ailene hem eşinin ailesine sen ve eşin araya belirli bir mesafe koyarak yaşamalısınız ,onları sevin gerektiğinde üzerinize düşenleri yapın ama mesafeyi bilsinler her zaman herşeye karışamayacaklarını ve evinize her istedikleri gibi girip çıkamayacaklarını bilsinler o durumda hem siz mutlu olursunuz hem de aileler dan dun hareketlere girişemez

Back
X