• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burası da bu gidişle evlenemeyeceğim diyenlerin bölümü.

belkide aradığı mutluluğu hakkaten bulmuştur ama bana saçma geldi uzun süredir tanıyomuş ama aşk yokmuş bize açıldı iki gün sonra aşık olmuşCADIARZUbence bu kendini aşık sanıyo kaptırdı kendini uğramıyoda topiğe çekicem kulaaanı:mymeka:

B]

1,5 yıldır tanıdığını söylüyor ama bir insan 40 yıllık kocasını bile tanıyamazken nasıl tanıyıp da hemen karar veriyor ona kızıyorum ben yok evlilikten konuşmular herşey i konuşmuşlar v.s. bu konularda o kadar çok tecrübem var ki yanıma gelip dert yakınan çok arkadaşım var ona da anlattım ama anlamıyor bir türlü bir erkeği aynı eve girmeden tanımanız mümkün değil ne kadar ii olursa olsun farketmez

1,5 yıldır tanıdığını söylüyor ama bir insan 40 yıllık kocasını bile tanıyamazken nasıl tanıyıp da hemen karar veriyor ona kızıyorum ben yok evlilikten konuşmular herşey i konuşmuşlar v.s. bu konularda o kadar çok tecrübem var ki yanıma gelip dert yakınan çok arkadaşım var ona da anlattım ama anlamıyor bir türlü bir erkeği aynı eve girmeden tanımanız mümkün değil ne kadar ii olursa olsun farketmez

yani banada saçma geldi görücü usulü olsa neyse zaten niyet belli evlilik ama bunlar önceden birbirlerini tanıyolarmış sevgili olmadan evlenme hazırlığına başlamışlar nerdeyse
hakkında hayırlısı olur inşllh.

ne kadar doğru bi sözyerimseniben

aşk olsun speddy biz senden sen bizden bıkmayız hiç bıkamayız zaten yasakkelime

Kimse birbiri ile konuşmadı cimcime ama 2011 yazı nisan mayıs gibi düşünüyorum. kendim:) :)
corel en kısası şekerim ohhh =)
birick sağol yavruumm

aynen katılıorum canım bencede zaten o kişiyle 80 sene evli kalsanda o kişiyi tnıyamazsın benm annemle babm 30 senedir evliler annem dün akşam dediki bana 30 sen evli olmam rağmen hergün babanın yeni yeni huylarını öğreniorum dedi...

Speedy canım bunları hepsi tatlı yorgunluklar Allah yardımcın olsun
mutfak robotu sen öğrenilecek çok şey bu arada hoşgeldin

Şeker kızın konusunu tam olarak bilmiyorum ama, robotcum dediğin gibi bir insan karşısındakini ne kadar uğraşsada aynı evde yaşamadan tanıyamazki bazen 20 yıllık evliliklerde bile sorun çıkıyor.
Evlilik bana kalırsa bir çeşit kumardır, aşık olmadan önce mantık aranmalı diye düşünüyorum.
Hoşlandığın anda araştırmaya başlayacaksın körü körüne bağlanmamak için, çevresini, referansları, girip çıktığı ortamları araştıracaksın ve korkmadan kendini sakınmadan konuşacaksın ki ileride buda nerden çıktı diyip sorun yaşanmasın.
Ben sözlüyüm ama bazen tereddüt yaşıyorum, sonra da dua ediyorum Allah'ım kabul ettim ama inşallah birbirimiz için hayırlı oluruz diye...
Ben şuan aşığım ama baştan çok temkinli yaklaştım ve hala benim için sözlüm doğru karar diyemiyorum çünkü ne kadar istesemde aynı evde yaşamadan bilemem. Ama diğerleriyle kıyasladığım zaman bana yaşam tarzı ve düşünce bakımından en uygun bunun olduğunu görüyorum.

Kimse birbiri ile konuşmadı cimcime ama 2011 yazı nisan mayıs gibi düşünüyorum. kendim:) :)
corel en kısası şekerim ohhh =)
birick sağol yavruumm

Nişanı bu kadar uzatacakmısınız bee, o zaman düğün 2 yıl sonramı diyelim??
Bende bizim nişanı nisan gibi olsun diyorum, ondan sonra kuzenlerin düğünü olcek bizimki aradan çıkar...

Şunuda ilave edeyim belki şeker kızın aşk gözünü kör etmiştir yanlışları göremiyordur, siz konuyu daha detaylı bildiğiniz için yorumları ona göre yapıyorsunuz...
Ama mantıksız birimi ki sevdiği vatandaş??

Şunuda ilave edeyim belki şeker kızın aşk gözünü kör etmiştir yanlışları göremiyordur, siz konuyu daha detaylı bildiğiniz için yorumları ona göre yapıyorsunuz...

kendine uygun gördü sanırım onun gibi okuyomuş aynı memleketlilermiş zenginlermiş öle diyodu CADIARZU

yaa kızlar belki şeker kıza bu daha doğru gelmiştir kimse bilemez sonuçta bu onun hayatı
bende 19 yaşında işe girdiğimde herkes git kızım oku ne işi die baskı yapıyordu ama ben çalışmayı seçtim işe girdikten sonra da açıköğretime yazıldım şimdi düşünüyorumda o bana baskı yapanların hiçbiri şu anda yanımda diil biçok arkadaşımda üni.den mezun olduktan sonra iş bulamadı :olmaz:

yaa kızlar belki şeker kıza bu daha doğru gelmiştir kimse bilemez sonuçta bu onun hayatı
bende 19 yaşında işe girdiğimde herkes git kızım oku ne işi die baskı yapıyordu ama ben çalışmayı seçtim işe girdikten sonra da açıköğretime yazıldım şimdi düşünüyorumda o bana baskı yapanların hiçbiri şu anda yanımda diil biçok arkadaşımda üni.den mezun olduktan sonra iş bulamadı :olmaz:

tabiki mutlaka herşeyi düşünmüştür kişilerin seçimlerine saygı duymak lazım.

canım benm ben herzaman senin yanındayım bunu unutma... olumunekankayizsmile kaydirigubbakcemile opuyorumnanaktan a.s.

Canım Teşekkür Ederim mafoldumbenaklinialirimsmileaklinialirimsmile

Noluoyr yaww :umursamaz:

topiclerde yazdıklarımdan bir kısım umarım faydalı olur

her zaman sağduyulu olmak zorundayız bu bize düşüyor çünkü erkeklerle yaratılışımız farklı biz duygusalız ama onlar değiller dolayısıyla biz daha yumuşak olmak zorundayız çünkü onların bu özellikleri yok biz yaratılış itibari ile anaçız bu da bize olaylara sağduyu ile bakma özelliğini kazandırıyor daha bunlar neki evlendiğiniz zaman evliliğe alışma süreciniz var o dönemde umarım çok sıkıntılar yaşamazsın ama onları da atlatacaksın yeterki sabret sabrın sonu selamet ve eşini sev ondan vazgeçme elindekinin kıymetini de her zaman bil
hayatın mutluluklardan geri kalanı acıdır zaten ,acı olmadan yaşanmaz doğal kabul edeceksin bunları nasıl mutlu olmak doğalsa acı da doğaldır her bir acı insana yeni birşeyler öğretir yeterki ders al ,sen şimdi herkeseten çok acılı olduğunu düşünüyorsun ama ne acı çekenler var her zaman kendinden kötü durumda olanlara bak ve şükret ,ayrıca yaşadıklarında her zaman bir hayır vardır diye düşün ,herşey insan için....

bilinçlenmek için öncelikle inançlı olmak lazım ve hayatta herşeyin olabileceği fikrine sahip olmak gerek ,evliliğinizin oyuncak olmadığını anlamanız lazım ,günümüzde genç kızlar ona buna sebepsiz yere kızıp boşanmaya kalkıyorlar özellikle de çalışanlar ,çalıştıkları için kendilerini bir şey sanıp her istediklerinde boşanabileceklerini çünkü nasıl olsa para kazandıklarını düşünüyorlar ama gerçekten inanan insan bu şekilde düşünmez eşini hayat arkadaşı olarak görür ve her zaman bırakılıp gidilecek bir şeymiş gibi algılamaz evliliği ,sabreder bir çok durumda ,hayat bir sınav ve biz de belki bu sınavı eşimizle vereceğiz olaya bu açıdan da bakabilirsiniz ,kitap okumak da etkili tabi ama özellikle insan ilşkilerini ii gözlemlemek lazım diye düşnüüyorum daha sosyal olmak ,evrendeki her durumu sorgulamak gerekir diye düşnüyorum

ayrıca eşinizi affetmeyi öğrenin onu olaylar karşısında anlamaya çalışın ve en önemlisi her türlü insan ilişkilerinde ve özellikle evlilikte empati kurmayı bilin empati kuramazsanız çok çabuk peseder ve o evliliği yürütemezsiniz insanlarda genelde empatik yetenek yoktur genelde hep olaylara kendi açımızdan ve hatta işimize geldiği gibi bakmayı yeğleriz halbuki empati kurarak yaşamak hayatın vazgeçilmezidir

öncelikle kendini onun yerine koyacak ve düşüneceksin ..ben o olsam nasıl hissederdim ne düşünürdüm ve ne yapardım diyeceksin ..empatiyi kurarken gerçekten hissedeerek empati kurman gerek yoksa karşındakini anlayamazsın empati kuruyorum ama hep kendimi haklı buluyorum demeye başlarsın ..

günümüz kapitalist sistemin neticleri bunlar aslında..insanların hayata bakış açısı tamamen materyalist düşüncenin pencerelerinden .. insanları bencilleştiren bu sistem inançlı olan bizlere de inançlarımızı değerlerimizi unuttturuyor ,diğerleri gibi yaşayıp diğerleri gibi düşünmeye başlıyoruz yani inanmayanlar gibi ...
çalışıyorsunuz paranız var bir gün evleniyorsunuz çalışırken para kazanmanın anlamını bildiğiniz için aslında biliç altınızda kurulu dünyanızda hep para ile büyüp gelişen bir fikir dünyanız var ,parayı hem araç hem amaç hem de dayanak olarak göryorsunuz evlenince de en ufak sorunda ona dayanıp evliliği bitirmek için ondan güç alıyorsunuz ama unutmamak gerek bizim tek dayanağımız inancımız..

yani banada saçma geldi görücü usulü olsa neyse zaten niyet belli evlilik ama bunlar önceden birbirlerini tanıyolarmış sevgili olmadan evlenme hazırlığına başlamışlar nerdeyse
hakkında hayırlısı olur inşllh.

mutfk robotu gerçekten çok güzel bi yazı olmuş
alıntımı yoksam senmi yazdın bunu?

ben yazdım tabiki 13 yaşımdan beri makale deneme yazıyorum ben bi ara kitaba başlamıştım yarım kaldı devam etmedim ödülüm de var bu konuda :kedi::kedi:

Back
X