- 29 Mart 2018
- 13.208
- 46.514
- 548
- 26
- Konu Sahibi Zeynepank1234
-
Ortada ne olursa olsun nişan atılınca ya da düğün iptal edilince taraflar birbirlerine alınan herşeyi iade etmek zorunda. Hiçbirşey yapamazlar diye birşey yok, kanun bu. Eğer altınlar verilmezse dava açıp alma hakları var.Ama bir kızın gururu ile oynama var sonuçta düğün zamanı terk ediliyor hiç birşey yapamazlar
geliyorsan nikahtan gel bile dediler
Aşk gurur tanımaz ne kadar saçma ve tehlikeli bir cümle. İnsanlar bu cümleye dayanarak milletin karısıyla kocasıyla düşüp kalkıyor. Ama ben aşık oldum aşk gurur tanımaz aşk herşeyden önce gelir...Valla bakmadım arkama bitirdim numaramı değiştirdim felan olur diye demedim ben aşk gurur tanımaz diyen nişandan dönüp barışın diyen ve yalvaran onlar siz olsanız ne yapardınız diye sormuştum
Benim annem kanser hastası olacak ve biri anneme domuz diyecek ağzıma geleni saymayı geç afedersin ama saçından tuttuğum gibi ağzına s*çarım onun herkes haddini bilecek yani. Siz böyle mi aile olmayı düşündünüz midem bulandı okurken. Kızlık zarı yüzünden falan filan diyosunda bence kendine yazık edersin hayatta neler oluyo elbet seni her halinle kabul eden SAYGILI bir insan çıkacaktır karşına. Arkana bile bakmadan kaç derim. İlerde çok ciddi sıkıntılar çekersin.Merhabalar öncelikle. 2 sene arkadaş olarak konuşma aile tanışmasından sonra nişanlandık. 1 yıl nişanlı kaldım ve bu süre içinde ailesi başta verdiği bütün sözleri tutmadı. Eski nişanlım çok cimriydi. Annesi çok pis bir kere elini öptürmedi bir kere kızım demedi kaç kez evini temizledim saol demedi konuşmadı neymiş tiki varmış. Her neyse kısa kısa anlatayım 15 bin tl ye çeyiz aldım. Kanser hastası annem var ona bakıyorum en çokta düğünümü o görsün istemiştim. Ev konusunda kavgalar oldu düğüne 5 gün kaldı ne çeyizlerim gitti ne başka birşey evi annem ve ben temizledik felan. Bu güne kadar bir kez saygısızlık yapmadım hep alttan aldım. Önce kiraya çıkın dediler sonra biz evden çıkalım siz bu eve oturun dediler herşeyi kabul ettim. Birgünü anlatayım sadece., annesi hiç benimle konuşmadı nişanlım da annesiyle yüzleştiriyor beni kadına diyorum ki annem kanser hastası çarşıya gelmesin virüs var bayılıyor yorulunca diyorum senin annen domuz diyor. Anne neden öyle diyorsun diyorum bana yılan diyor ben gelinle oturacaktım diyor dedimki bana bunu baştan söyleseydin bu yola çıkmazdım diyorum Allahalla diyor. Teyzemle tartıştılar ben senin teyzenin ağzına burnuna sıçarım diyor. Hep alttan aldım nişanlıma bakıyorum annesine tek kelime anne sus bu kıza ne biçim konuşuyorsun demedi bende çıktım eve geldim. Düğüne 5 gün kala kanser annemi aradı annesi birsürü hakaret etti. Sonra gidip salonu gelinliği herşeyi iptal etmişler köye kaçmışlar o nişanlım denen insan ise benim annem senin ağzına sıçsa susacaksındedş neyse bu iş bitti çok zor zamanlar geçti geliyorsan nikahtan gel bile dediler 1 ay geçti şimdi arayıp altınları çeyizleri istiyorlar fakat ailem vermiyor onlar iptal etti onlar bitirdi bizim gururumuz ne olacak diyorlar. (şimdi size sorum şu siz olsanız geri dönermisiniz, tekrar olur mu yeniden. Anlatamadığım çok şey var ama sadece bunları bile yaşamış olsanız ardınıza bakarmısınız) yaşım 24 herkes karşına neler çıkar diyor bir insanın annesinden babasından anlaşılır karakteri diyor sizce evlilikte öyle mi mesela kv elini size öptürmeyen sizle konuşmayan ve ailenize hakaretler eden biri olsa nişanlınız da sümsük olsa ezik olsa
(bakın arkadaşlar Allah için hakaret yazmayın ben geri dönmeyi felan düşünmüyorum ya siz hiç mi sevmediniz bitirdim bende inanın aileme hakaret etti ağzıma geleni bende saydım susmadım ki neden bu kadar acımasız yorumlar yapılıyor yalvarıyor lar ben dönmüyorum yemin ederim annesi ile geldi kapıya istemiyorum dedim polis çağırdım bütün apartman ayağa kalktı. Kızlık zarı konusunda nikah oldu diye yenildim ya olmadı işte kimsenin başına vermesin Rabbim kınamayın başınıza gelmesin ne olur
hı hı kadının ağzı burnu kırılıyor mesela ama birbirlerine deli gibi aşık. aşk olduğu için haliyle burun ağız yerine oturtulup mutlu mesut hakaertli küfürlü yaşayıp gidiyorlar.aşk affeder herşeyi.Yok geri dönmeyi istemiyorum kesinlikle sadece şimdi kapımda köpek oldu polise bile şikayet ettim yani aşk herkesi af eder diyorlar ya öyle mi onu merak ettim
Allah sana annene sabır versin yaşımız aynı kıyaslama yapmak istemem ama benim kv bana kızım demeye kıyamıyo bu nasıl anne diyesim geldi. Rabbim güzel niyetlilerle karşılaştırsın. Yaşın yaşımız çok genç emin ol ilerde iyi ki dersin. Alışmışlık var sevgiden ziyade ama yokluğuna da alışır sonra Allahım beni nasıl kötü yoldan çevirdin dersin karşına öyle iyi niyetliler çıkar ki ben niye bunda takıldım kaldım niye bu lafları hep yuttum sineye çektim dersin. Çok gençsin çok tavsiyem kendini geliştir Allah annene uzun ömür versin belki karşına biri çıkacak annecin düğününü çocuğunu görecek kötü düşünme iyi olsun herşey ya evlenseydin ya çocuğun olup ayrılmak zorunda kalsaydın böyle düşün. Altınlara gelince çeyiz falan verme derim o çektiklerine say derim ama bir tarafımda onlardan gelen gelmez olsun diyorum bilemedim yaşı büyük olanlar bu konuda daha doğru düşünür diye biliyorum. Ne karar verirsen çok mutlu olursun inşallah annene şifalar diliyorumMerhabalar öncelikle. 2 sene arkadaş olarak konuşma aile tanışmasından sonra nişanlandık. 1 yıl nişanlı kaldım ve bu süre içinde ailesi başta verdiği bütün sözleri tutmadı. Eski nişanlım çok cimriydi. Annesi çok pis bir kere elini öptürmedi bir kere kızım demedi kaç kez evini temizledim saol demedi konuşmadı neymiş tiki varmış. Her neyse kısa kısa anlatayım 15 bin tl ye çeyiz aldım. Kanser hastası annem var ona bakıyorum en çokta düğünümü o görsün istemiştim. Ev konusunda kavgalar oldu düğüne 5 gün kaldı ne çeyizlerim gitti ne başka birşey evi annem ve ben temizledik felan. Bu güne kadar bir kez saygısızlık yapmadım hep alttan aldım. Önce kiraya çıkın dediler sonra biz evden çıkalım siz bu eve oturun dediler herşeyi kabul ettim. Birgünü anlatayım sadece., annesi hiç benimle konuşmadı nişanlım da annesiyle yüzleştiriyor beni kadına diyorum ki annem kanser hastası çarşıya gelmesin virüs var bayılıyor yorulunca diyorum senin annen domuz diyor. Anne neden öyle diyorsun diyorum bana yılan diyor ben gelinle oturacaktım diyor dedimki bana bunu baştan söyleseydin bu yola çıkmazdım diyorum Allahalla diyor. Teyzemle tartıştılar ben senin teyzenin ağzına burnuna sıçarım diyor. Hep alttan aldım nişanlıma bakıyorum annesine tek kelime anne sus bu kıza ne biçim konuşuyorsun demedi bende çıktım eve geldim. Düğüne 5 gün kala kanser annemi aradı annesi birsürü hakaret etti. Sonra gidip salonu gelinliği herşeyi iptal etmişler köye kaçmışlar o nişanlım denen insan ise benim annem senin ağzına sıçsa susacaksındedş neyse bu iş bitti çok zor zamanlar geçti geliyorsan nikahtan gel bile dediler 1 ay geçti şimdi arayıp altınları çeyizleri istiyorlar fakat ailem vermiyor onlar iptal etti onlar bitirdi bizim gururumuz ne olacak diyorlar. (şimdi size sorum şu siz olsanız geri dönermisiniz, tekrar olur mu yeniden. Anlatamadığım çok şey var ama sadece bunları bile yaşamış olsanız ardınıza bakarmısınız) yaşım 24 herkes karşına neler çıkar diyor bir insanın annesinden babasından anlaşılır karakteri diyor sizce evlilikte öyle mi mesela kv elini size öptürmeyen sizle konuşmayan ve ailenize hakaretler eden biri olsa nişanlınız da sümsük olsa ezik olsa
(bakın arkadaşlar Allah için hakaret yazmayın ben geri dönmeyi felan düşünmüyorum ya siz hiç mi sevmediniz bitirdim bende inanın aileme hakaret etti ağzıma geleni bende saydım susmadım ki neden bu kadar acımasız yorumlar yapılıyor yalvarıyor lar ben dönmüyorum yemin ederim annesi ile geldi kapıya istemiyorum dedim polis çağırdım bütün apartman ayağa kalktı. Kızlık zarı konusunda nikah oldu diye yenildim ya olmadı işte kimsenin başına vermesin Rabbim kınamayın başınıza gelmesin ne olur
aman iki ucu ........ . yorumları okudukça yorum yaptığıma pişman oldum. gerçek dışı gibi.Bana da öyle bir his geldi bi taraftan kızlık zarı dikimi araştırıyor bi taraftan siz olsanız döner miydiniz diyor bu arada onlara ait parayı da vermiyorlar kötü şeyler yaşattı gerekçesi ile. Karışık bir durum.
Demiyor mu yani?benim kv bana kızım demeye kıyamıyo
Burada pek çok kişi altınları verme demiş ama kanunen altınları vermesi zorunlu. Nişanda takılan takılar geri verilir. Manevi tazminat davası açacaksa açsın o ayrı ama vermezse karşı taraf da ziynet davası açma hakkına sahip.
Şey derler ya eşim bana dokunmaya öpmeye kıyamaz diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?