Bunun otizmle ilgisi varmı ?

Herseyi biliyor farkindayim istedigi herşeyi söyler adlarini bilir ama diyalog yok orda tikaniyor cocuk.mesela ona oglum neden boyle yapiyorsun bu davranisin beni uzuyor desem sadece durur yüzüme bakar anlamsiz bir sekilde.hafif duzeyde otizm oglumunki ama konusma malesef tam olarak yok
daha eğitime başlayalı fazla olmadı ki.acele etme bu olanları da eğitimcisine öğretmenine anlat .nasul bir yol izleyebilirim diye de sor

daha eğitime başlayalı fazla olmadı ki.acele etme bu olanları da eğitimcisine öğretmenine anlat .nasul bir yol izleyebilirim diye de sor
Bazen cok geriliyorum cey yaa.disarda oyle seyler yapiyorki bas edemiyorum.zamanla insallah oturur rayına anaokulunda baslicaz tam zamanli sıki egitime giricek bakalim nolcak soracagim.

Herseyi biliyor farkindayim istedigi herşeyi söyler adlarini bilir ama diyalog yok orda tikaniyor cocuk.mesela ona oglum neden boyle yapiyorsun bu davranisin beni uzuyor desem sadece durur yüzüme bakar anlamsiz bir sekilde.hafif duzeyde otizm oglumunki ama konusma malesef tam olarak yok
Otizim davranislari etkiliyor. Benim iki kaynastirma ogrencimde bu sekildeydi. Kesinlikle kurallariniz olmalı ve tolerans gostermemelisin ayrica surekli öngörüde bulunman lazim. Disarida ayran mantikli degil mesela. Aglamasin diye her istediğini yapmaman lazim. Okulun baya fayfası olur ama basta baya sıkıntı yasarsıniz.

Konu sahibi canım anne , öncelikle burada otizmin o sunu bile bilmeden sana yorum yazanları sakın kale alma. Nasıl kalp hastası bir çocuğun diyetine ilacına bu insanlar karışamazsa otizmli bir çocuğun eğitimine de karışamazlar . ( otizm hastalık değildir burada benzetme yaptım sadece) 8 yaşında otizmli oğlum var bu yazdıklarını ve çooook daha fazlasını yaşadım. Siz eğitim vermememişsiniz siz şımartmışsınız diyen kim varsa Allah onlara da yaşatsın da anlasınlar eğitimle terbiye ile ilgili değil durum . Sadece uzmanları dinleyin bol bol bu konuda kitap makale araştırma okuyun. Ne olursa olsun kendinize çok iyi bakın çünkü oğlunuzun en önemli birinci öğretmeni de sizsiniz . Ve lütfen tekrar söylüyorum kimseye kulak asmayın özel bir çocuğunuz var ona uzmanların önerdiği şekilde davranın buradaki herbokologların dediğine göre değil
Bende yorum yaptım ama "eğitim verememişsin şımartmışsın" gibi bir cümle kurmadım.

Ama sizin beddua etmenizi kınadım. Sizin otizmli çocuğunuz var diye millete beddua etmek nedir ya?

Ayrıca konu sahibi buraya soruyorsa olumlu olumsuz bilen bilmeyen herkes yazabilir.

Konu sahibinin buraya sorması da normal değil doktoru varken!

Otizim davranislari etkiliyor. Benim iki kaynastirma ogrencimde bu sekildeydi. Kesinlikle kurallariniz olmalı ve tolerans gostermemelisin ayrica surekli öngörüde bulunman lazim. Disarida ayran mantikli degil mesela. Aglamasin diye her istediğini yapmaman lazim. Okulun baya fayfası olur ama basta baya sıkıntı yasarsıniz.
Ayyy sonu iyi olsunda yasariz yani sıkıntı değil.isbirligi icine girelimde gidicekleri yerlerle insallah devami gelir.bizimki ayran cok seviyor evdede istiyor genelde o ayran israri oyuzden

Bende yorum yaptım ama "eğitim verememişsin şımartmışsın" gibi bir cümle kurmadım.

Ama sizin beddua etmenizi kınadım. Sizin otizmli çocuğunuz var diye millete beddua etmek nedir ya?

Ayrıca konu sahibi buraya soruyorsa olumlu olumsuz bilen bilmeyen herkes yazabilir.

Konu sahibinin buraya sorması da normal değil doktoru varken!
Hanfendi normal degilse yazmayabilirsin mesela boyle bir seçeneginde var.dün'un acisini çıkarıyorsun farkindayim ama yeri değil haberiniz olsun

İnan gunden gune artiyor bu davranisi 🥺 elma koymustum cantama yolda veririm diye.elmayi verdim yedi bitirdi bir baktim busefer meyvesuyuuuuu diye aglamaya basladi.ikimizde ayni seyden muzdaribiz sanirm.bakalim nasil bu davranisi torpuleyecegiz.hayirlisi..birde acikcasi oglumun elini bir saniye birakamiyorum okadar hareketliki napcagini kestiremiyorum o an hircinligiyla kendine zarar vermesinden korkuyorum. İlacta kullaniyoruz tam dedim iyi bari eskiye göre daha iyi son zamanlarda yine eskisi gibi oldu
Günlük tükettiği paketli gıdaları sınırlayın.Mesela puding pişirdiyseniz o gün şekerli başka bir gıda vermeyin..paket meyve suyunu tamamen sistemden çıkarın.Sizin çocuğunuzda hiperaktivite zaten var (anlatımınızdan anladığım bence otizmi yok ) siz davranışlarınızla bilmeden besliyorsunuz onun bu davranışlarını ..sizin çocuğunuz algısı kapalı ,hangi davranışın ne getireceğini bilemeyecek /anlayamayacak bir çocuk değil..tam tersi sizi parmağında nasıl oynayacağını bilen ,adeta sizi çözmüş bir çocuk.Bırakın kendisini atsın yere 3 /5 ..benim kızım ayakkabısını bile sokakta çıkarıp atıyordu.Yavrum yapma etme dedikçe aynı yerde bu davranışı tekrarladığını gördüm.En son ben "bu davranışın yanlış..Ben gidiyorum" dedim kızım attığı ayakkabıları toplayıp eline alıp peşimden koştu 😅bu arada genelde problem davranışın biri bitecek bir diğeri başlayacak ..yok öyle 3/5 ayda düzelme olmayacak😔benim size tavsiyem çocuğunuzu hemen anasınıfına başlatmamanız ..ilaç kullanımı henüz çok yeni bence doz ayarlaması bile tam yapılmamıştır sistemine daha yeni girdi ilaç (kullanmaya başlayalı 3 aydan az oldu diye tahmin ediyorum) çocuğunuz grup içinde olmaya hazır mı özel eğitimde bir süre görün..2.dönem başlangıcında başlattırın sınıfına

Günlük tükettiği paketli gıdaları sınırlayın.Mesela puding pişirdiyseniz o gün şekerli başka bir gıda vermeyin..paket meyve suyunu tamamen sistemden çıkarın.Sizin çocuğunuzda hiperaktivite zaten var (anlatımınızdan anladığım bence otizmi yok ) siz davranışlarınızla bilmeden besliyorsunuz onun bu davranışlarını ..sizin çocuğunuz algısı kapalı ,hangi davranışın ne getireceğini bilemeyecek /anlayamayacak bir çocuk değil..tam tersi sizi parmağında nasıl oynayacağını bilen ,adeta sizi çözmüş bir çocuk.Bırakın kendisini atsın yere 3 /5 ..benim kızım ayakkabısını bile sokakta çıkarıp atıyordu.Yavrum yapma etme dedikçe aynı yerde bu davranışı tekrarladığını gördüm.En son ben "bu davranışın yanlış..Ben gidiyorum" dedim kızım attığı ayakkabıları toplayıp eline alıp peşimden koştu 😅bu arada genelde problem davranışın biri bitecek bir diğeri başlayacak ..yok öyle 3/5 ayda düzelme olmayacak😔benim size tavsiyem çocuğunuzu hemen anasınıfına başlatmamanız ..ilaç kullanımı henüz çok yeni bence doz ayarlaması bile tam yapılmamıştır sistemine daha yeni girdi ilaç (kullanmaya başlayalı 3 aydan az oldu diye tahmin ediyorum) çocuğunuz grup içinde olmaya hazır mı özel eğitimde bir süre görün..2.dönem başlangıcında başlattırın sınıfına
atipik otizm teşhisi konuldu çocuğa.eğitim alıyor.ama otizm gibi değil düzelebilir küçük yaşta ilgilenilirse tedavi görürse eğitim alırsa

atipik otizm teşhisi konuldu çocuğa.eğitim alıyor.ama otizm gibi değil düzelebilir küçük yaşta ilgilenilirse tedavi görürse eğitim alırsa
Biliyorum kuzum..benim kızım da psikiyatri ve nöroloji bölümündeki uzmanlara göre atipik otizmli,özel eğitim alanındakilere göre ise Dehb ve gelişim geriliği olan bir çocuk🤷‍♀️

Ayy okadar isterdimki otizm değil yanlis tani denmesi.oglumun bazi hareketlerinden bende supeleniyorum artik evde robotik sesler cikarip duruyor motor sesi.takintili davranislari var.disarda kaos yasiyoruz her gördüğü arabanin kapisini acmaya caliyor o beni ben onu cekistirip duruyorum konusma gecikmesi zaten var😒 ozel egitim onerdi zaten anaokulunu.kaynastirma ogrencisi olucak.diger çocuklarla değilde baska otizmli cocuklarda var onlarla bireysel ve grup gorucek.birde bizde sadece otizm tanisi yok dehp tanisida var 🙁 dediklerini dikkate alicam minigininde yanaklarindan operim

Birde senin kiz oda oyle garip sesler çıkarıyormu.mesela bunllar bizde yeni yeni çıkmaya basladi onceden yoktu.wc deyken su sesine kulaklarini kapatiyor sıkıca.bunlar varmi

Hic psikiyatriye goturuldumu?
Hayır. Götürmediler çocuk çok zeki annesigil çok şımartmış her istediğini alıyorlar şimdide para yok lafından anlamıyor. Ailede sadece benim eşimden korkuyor. Bizde kaldıklarında 5 gün boyunca hiç sesini çıkaramadı ama başka bir görümceme veya dışarıya falan gitseler yine kavga kıyamet.

Bende görümceme "çocuğun doktorluk bir şeyi yok siz önce hayır deyip kavga kıyamet olunca sonunda yine istediğini yapıyorsunuz bu durumu da çocuk kullanıyor asıl siz gidin doktora" dedim.

Yani birşeyi istiyorsa çocuk sen hayır diyorsan o hayırdır. Ama sonunda alıyorsan ne diye çocuğu doktora götürmek istiyorsun ki (görümcem için bu yazdıklarım)

Hayır. Götürmediler çocuk çok zeki annesigil çok şımartmış her istediğini alıyorlar şimdide para yok lafından anlamıyor. Ailede sadece benim eşimden korkuyor. Bizde kaldıklarında 5 gün boyunca hiç sesini çıkaramadı ama başka bir görümceme veya dışarıya falan gitseler yine kavga kıyamet.

Bende görümceme "çocuğun doktorluk bir şeyi yok siz önce hayır deyip kavga kıyamet olunca sonunda yine istediğini yapıyorsunuz bu durumu da çocuk kullanıyor asıl siz gidin doktora" dedim.

Yani birşeyi istiyorsa çocuk sen hayır diyorsan o hayırdır. Ama sonunda alıyorsan ne diye çocuğu doktora götürmek istiyorsun ki (görümcem için bu yazdıklarım)
Belkide istemeden kotuluk ediyorsunuz bilin istedim.bende hic oglumdan supelenmedim halada cok zeki cocuk derim.ama birsey varda gec kalirsa ailesi en başta sizi suçlar.psikiyatri gitmesinde hicbir sakinca yoktu ama sizin dediginiz seyle etkilenip gitmeyebilirler.bencr bunu duzeltin

Back