Bunun otizmle ilgisi varmı ?

Belkide istemeden kotuluk ediyorsunuz bilin istedim.bende hic oglumdan supelenmedim halada cok zeki cocuk derim.ama birsey varda gec kalirsa ailesi en başta sizi suçlar.psikiyatri gitmesinde hicbir sakinca yoktu ama sizin dediginiz seyle etkilenip gitmeyebilirler.bencr bunu duzeltin
aynen öyle.çocuk 9 yaşını geçince başedilmez oluyor artık.aile farkkında olmuyor çocuk yaramaz sadece sanıyor.üşeniyor önemsemiyor doktora psikoloğa götürmüyor.o çocuklar okulda hem kendlerine hem arkadaşlarına hem de öğretmenlere sıkıntı yaşatıyorlar dışlanıyorlar.oysa sorunları bilinse arkadaş ta sahip çıkar öğretmen de

relax gerek yok tartışmaya arkadaşlar :KK45:
Ayy kız vallahi bilmiyordum dün ne olduğunu 🤣🤣 çok fazla bildirim geliyor bana laf soktu da ben mi kaçırdım ki :skandal:
Biri beddua etmiş ona "böyle demen yanlış çocuklara beddua edilmez" demesi gereken yere bana patladı.

Ama böyle bir şeyi doktoruna sorması daha iyi burada her kafadan ses çıkar zaten... Daha çok morali bozulabilir...

Ayy kız vallahi bilmiyordum dün ne olduğunu 🤣🤣 çok fazla bildirim geliyor bana laf soktu da ben mi kaçırdım ki :skandal:
Biri beddua etmiş ona "böyle demen yanlış çocuklara beddua edilmez" demesi gereken yere bana patladı.

Ama böyle bir şeyi doktoruna sorması daha iyi burada her kafadan ses çıkar zaten... Daha çok morali bozulabilir...
Yok sana laf sokmadim beğenmedim attim 🤣 arkadasada söyledim zaten napim iki tarafi birbirinemi dusureyim

ben o uyenin kırgınlıkla boyle birsey yazdigini biliyorum.isteyerek yapmadi kim ister baska cocugun ayni seyi yasamasini

ama buraya sorarak defalarca doktora gitmeye ikna oldu ki.çocuğunda sorun görmüyordu hatta anaokulunda istenmemiş çocuk okula kızıyordu.yani kendisine bdv çok faydalı oldu söz ver götüreceksin dedik ve doktora götürdü sonunda.

Belkide istemeden kotuluk ediyorsunuz bilin istedim.bende hic oglumdan supelenmedim halada cok zeki cocuk derim.ama birsey varda gec kalirsa ailesi en başta sizi suçlar.psikiyatri gitmesinde hicbir sakinca yoktu ama sizin dediginiz seyle etkilenip gitmeyebilirler.bencr bunu duzeltin
13 yasina kadar ben mi tuttum yahu onları gitmeyin diye...
Çocuk sınıf birincisi. Sadece istediği şeyleri aldırmak isterse ailesi almazsa olay çıkarıyor. Normalde çocuk evlerinde bahçeye çok güzel meyve sebze falan dikiyor. Belgeseller izliyor. Gidecekleri zaman uçak biletlerine kadar herşeyi netten halledebiliyor...

Çocukla normal oturup sohbet edebiliyorum ama bişey istediğinde para yok derlerse ağlıyor herkesin içinde rezil ediyor sonra da annesi sussun diye alıyor. Çocuk da sonunda çok mutlu oluyor. 3 yaş küçük kardeşine bana şunu diyor diye sırf ağlamasın rezil olmayalım diye kaç kere annesi o küçüğünü dövdü...

Herseyi biliyor farkindayim istedigi herşeyi söyler adlarini bilir ama diyalog yok orda tikaniyor cocuk.mesela ona oglum neden boyle yapiyorsun bu davranisin beni uzuyor desem sadece durur yüzüme bakar anlamsiz bir sekilde.hafif duzeyde otizm oglumunki ama konusma malesef tam olarak yok
Oglunuzun alici dili gelişmemiştir. Siz anladiginizi dusunurken o sizi anlayamaz, durumu kavrayamaz. Bu durumda kendini de ifade edemediği icin hircinlik yapar.ozguven eksiligi yasamaktadir. cevreye karsi duyarliligi daha aktif degildir. Zor ve bol sabirli surec sizi beklemektedir. Oglunuzun durumunu cocuk gelisim uzmani, cocuk psikolog ve mutlaka cocuk psikiyatri ile gorusmeniz gerekmektedir. Benimde oglum ozel cocuk. Otizm degil ama rehabilitasyonda otizmli cocuklarimiz da var. Anneleri arkadasim olur. O yuzden yakindan gorup yaşıyoruz malesef ki..

Oglunuzun alici dili gelişmemiştir. Siz anladiginizi dusunurken o sizi anlayamaz, durumu kavrayamaz. Bu durumda kendini de ifade edemediği icin hircinlik yapar.ozguven eksiligi yasamaktadir. cevreye karsi duyarliligi daha aktif degildir. Zor ve bol sabirli surec sizi beklemektedir. Oglunuzun durumunu cocuk gelisim uzmani, cocuk psikolog ve mutlaka cocuk psikiyatri ile gorusmeniz gerekmektedir. Benimde oglum ozel cocuk. Otizm degil ama rehabilitasyonda otizmli cocuklarimiz da var. Anneleri arkadasim olur. O yuzden yakindan gorup yaşıyoruz malesef ki..
Hani ordada goruyorsunuz ya bende bakıyorum kurumdaki otizmli cocuklar bir dakika yerinde duramıyor koşturuyor mesela.biri hic konusmuyor komple yok ama hareketli ve güleç bir cocuk.benimkide gülec ve cok hareketli ama konuşma geriliği var.son bir kac ay ozellikle bu ay motor sesi cikarip duruyor ve su sesine kulaklarini kapatiyor.beni encok endiselendiren acaba otizm yas buyudukcemi kendini gösteren birsey inşallah ilerlemez.siizn gordugunuz otizmli cocuklar garip sesler cikariyormu motor sesi gibi yada kulaklarini kapatıyorlarmi bazı seslere karsi

Artik biliyosun 😅

otizmli cocuklar yuzde 10 luk kismi yuksek zekali bir kismi normal digeride zihinsel engelle eslik ediyor
Ben senin önceki açtığın konuyu bilmiyorum dedim yalnız. Otizmi bilmiyorum demedim. Neyse ya Allah yardımcın olsun. Allah kimseyi de evladı ile sınamasın...

Ben senin önceki açtığın konuyu bilmiyorum dedim yalnız. Otizmi bilmiyorum demedim. Neyse ya Allah yardımcın olsun. Allah kimseyi de evladı ile sınamasın...
Tamam anladım bende diyorumki bende oglum icin cok zeki derim ki oylede bunu biliyorum.otizmde yuksek zekali çocuklarlarda var psikiyatriye gorunmesinde bir sakınca ne yok yani teşekkürler iyi aksamlar

Hani ordada goruyorsunuz ya bende bakıyorum kurumdaki otizmli cocuklar bir dakika yerinde duramıyor koşturuyor mesela.biri hic konusmuyor komple yok ama hareketli ve güleç bir cocuk.benimkide gülec ve cok hareketli ama konuşma geriliği var.son bir kac ay ozellikle bu ay motor sesi cikarip duruyor ve su sesine kulaklarini kapatiyor.beni encok endiselendiren acaba otizm yas buyudukcemi kendini gösteren birsey inşallah ilerlemez.siizn gordugunuz otizmli cocuklar garip sesler cikariyormu motor sesi gibi yada kulaklarini kapatıyorlarmi bazı seslere karsilerlemesin diye zaten siz eğitime basladinix

Hani ordada goruyorsunuz ya bende bakıyorum kurumdaki otizmli cocuklar bir dakika yerinde duramıyor koşturuyor mesela.biri hic konusmuyor komple yok ama hareketli ve güleç bir cocuk.benimkide gülec ve cok hareketli ama konuşma geriliği var.son bir kac ay ozellikle bu ay motor sesi cikarip duruyor ve su sesine kulaklarini kapatiyor.beni encok endiselendiren acaba otizm yas buyudukcemi kendini gösteren birsey inşallah ilerlemez.siizn gordugunuz otizmli cocuklar garip sesler cikariyormu motor sesi gibi yada kulaklarini kapatıyorlarmi bazı seslere karsi
Ilerlemesin diye zaten siz egitime basladiniz. Tabi ki goruyoruz. Vurup kırmayı seven,herseyi sistematik dizen, kendini yere atan, kendi etrafinda surekli dönen bunun bir çok ornegi var dedim ya cesitleri ve yuzdelik dereceleri var bu rahatsizligin. Motor sesi hoşuna gitmiştir surekli tekrarliyordur. Konusmadigi için cikarttigi ses onu mutlu edebilir. Su sesine gelince biran da korkmustur ondan yapabilir veya dikkat cekmek icin de olabilir. Ama bugun bunu yapar. Yarin başka birseye takar. Bu surec zorlu süreçtir. Bol bol otizim kitapları okuyun. Sizi neler bekliyor kendinizi buna hazirlayin. Birde fazla enerjisi varsa enerji atacak spor dalina yönlendirin ama bunun için kendini acmasi lazim. Yani konuşması alici dili gelismesi lazim. O zamana kadar surekli yorun. Yürüyüş yapın, evde surekli kosturun, egzersiz yapalim spor yapalım annecim diyerek onu yonlendirin. Benim oglum dil gelişim geriligi ve dikkat dağınıklıgi ve hiperaktivite bozukluğu var. 2 senedir bu işin icindeyim 4 senedir de deli gibi uğraşıyorum. Gec de olsa meyvesini almaya başladık

Gerçekten bu durum artik bas edilemez hale geldi.4 yaşındaki cocugum 2 yas cocuk gibi herseyi atiyor istemedigi birşey oldugunda o an elinde ne varsa atiyor.hayir kelimesine tahammulu yokk..

Otobuse binicektik ama binecegimiz otobus bekliyorduk farkı otobus geçiyordu oğlum tutturdu ona binmek icin beni cekistiriyordu.hayir oglum bu değil baskasina binecegiz dedim daha açılmayan ayrani tuttu yere fırlattı patladi ayran ustu basi heryeri ayran oldu 🥺 markete girdim islak mendil alip ustunu silicektim bu markette yine tutturdu ayran diye.aldim actim agzini yine atmadan icsin diye.icti bir kismini otobus geliyordu.bunuda atma sakin dedim bi baktim onuda atti.
Bu durumun otizmli olmasiyla alakasi varmı.yada bizlemi alakali her istedigi oluyor çünkü tek çocuk gözü birseyde kalmasın diyoruz.busefer istemedigi birsey olunca boyle yapıyor.(hafif düzeyde otizm) var oglumda
olabilir de olmayabilir de. belki hicbir hastalikla alakasi yoktur ve yasina gore normal bir davranistir ve siz abartiyorsunuzdur. ya da cocukla sizin aranizda iletisim, kriz yonetme problemi vardir. veyahut dikkat eksikligi ya da karsit gelme gibi bir durum vardir. bunu forumdan ogrenemezsiniz, bir cocuk psikiyatristine ya da gelisimsel pediatriste gidip muayene olun.

olabilir de olmayabilir de. belki hicbir hastalikla alakasi yoktur ve yasina gore normal bir davranistir ve siz abartiyorsunuzdur. ya da cocukla sizin aranizda iletisim, kriz yonetme problemi vardir. veyahut dikkat eksikligi ya da karsit gelme gibi bir durum vardir. bunu forumdan ogrenemezsiniz, bir cocuk psikiyatristine ya da gelisimsel pediatriste gidip muayene olun.
Otizm tanisi var zaten. Anlamaya çalışıyorum tam olarak neyden kaynaklandigini

Bence otizmli alakalı olabilir yada evde hırçın davranışlar goruyormu benimde 1 oglum var bugüne kadar bagirmadim bile her dediğini de yaparım simartirim ama asla öyle hareketler yapmaz beni üzmez herseyo konuşarak yaparim bence simardigindan yapıyor diye düşünüp çocuğunuza davranışının değiştirmeyin otizm sinir yapıyor olabilir kuzenimin oglunda da var hafif o her dediğini yapmaz ama oğluna yine laf geçiremiyor

Ilerlemesin diye zaten siz egitime basladiniz. Tabi ki goruyoruz. Vurup kırmayı seven,herseyi sistematik dizen, kendini yere atan, kendi etrafinda surekli dönen bunun bir çok ornegi var dedim ya cesitleri ve yuzdelik dereceleri var bu rahatsizligin. Motor sesi hoşuna gitmiştir surekli tekrarliyordur. Konusmadigi için cikarttigi ses onu mutlu edebilir. Su sesine gelince biran da korkmustur ondan yapabilir veya dikkat cekmek icin de olabilir. Ama bugun bunu yapar. Yarin başka birseye takar. Bu surec zorlu süreçtir. Bol bol otizim kitapları okuyun. Sizi neler bekliyor kendinizi buna hazirlayin. Birde fazla enerjisi varsa enerji atacak spor dalina yönlendirin ama bunun için kendini acmasi lazim. Yani konuşması alici dili gelismesi lazim. O zamana kadar surekli yorun. Yürüyüş yapın, evde surekli kosturun, egzersiz yapalim spor yapalım annecim diyerek onu yonlendirin. Benim oglum dil gelişim geriligi ve dikkat dağınıklıgi ve hiperaktivite bozukluğu var. 2 senedir bu işin icindeyim 4 senedir de deli gibi uğraşıyorum. Gec de olsa meyvesini almaya başladık
Sevindim adiniza darisi bizimkinin başına. Bizdede ayni zamanda dehp var. Cikmadigimiz gun yok neredeyse hergun disardaydiz.yoruluyor zaten eve gelince uyuyor.uyku sorunu vardi biara onuda bu sekil hallettik disarda yoruyorum biraz onu parka hergun gidiyorduk ama simdi yagmur camur olduğu icin sadece yürüyüş yapiyoruz.

Bence otizmli alakalı olabilir yada evde hırçın davranışlar goruyormu benimde 1 oglum var bugüne kadar bagirmadim bile her dediğini de yaparım simartirim ama asla öyle hareketler yapmaz beni üzmez herseyo konuşarak yaparim bence simardigindan yapıyor diye düşünüp çocuğunuza davranışının değiştirmeyin otizm sinir yapıyor olabilir kuzenimin oglunda da var hafif o her dediğini yapmaz ama oğluna yine laf geçiremiyor
Hayir hatta cevrem bana allah sana peygamber sabrı vermis der benim cocugu gorunce (durumu bilmiyorlar) .zaten evde yapmiyorki bunları hep disarda yapiyor.bizim sorunumuz hep disardayken oluyor evdeyken kendi halinde bir cocuk çoğunlukla.benim oglumunda hafif otizm belkide bu yuzdendir bilmiyorum

Back