Bunun adı ne anlamadım ?

Ekimyagmur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2011
776
177
73
Ankara
hayatımda ara ara olurdu ama son zamanlarda iyice kafama takıldı
ben çevremde çok iyi niyetli saf temiz bi kız olarak adlandırıldım ..hayatımda daha hiç kimseyle yüksek sesle tartışmadım..
sorum : eğitim hayatımda hiç sınıfta kalmadım üniversitede yarım dönem uzatmıştım sadece..okul bittiğinde ise doğru düzgün bir iş bulamadım..girdiğim işlerde
en fazla 3 ay çalıştım..çalıştığım yerdeki insanlar bana hep saf birşey anlamıyor gibi davrandılar özellikle yaşıtlarım iş arkadaşlarım..
örneğin son iş yerinde 10gün çalıştım..mesela işle ilgili yapmam gerekeni söylüyorlar ve ben dalgınmıyım yoksa anlamıyomuyum onuda anlamış değilim..kendimi gerizekalı gibi hissetmeye başladım haksızmıyım

arkadaşım bence boşuna üzülüyorsun.olman gereken insanlarla olman gereken ortamda değilsin. istediğin işte çalışmıyorsun bence.önce neyi istiyorsun ona karar ver.ayrıca buradan konuşmak yerine seni iyi anlayan insanlarla konuş illaki anlayan biri vardır derdini anlat ve tarafsızca sana yanlışlarını söylemesini sağla. kendini üzme ii geceler.

Çok tesekkür ederlm yorumun için..lkndımı salak gibi görmeye basladım şaka değil (((

Merhaba,

Siz KENDİNİZE forumda bile salak derseniz merak ediyorum dışarıda nasıl davranıyorsunuz?

Fazla heyecanlanıyor olabilir misiniz diğer insanı dinlerken? Birini dinlerken başka şey düşünmeyin. Mesela: şu an nasıl görünüyorum acaba ? İş kaçta biter? Çok yorgunum keşke daha erken yatsaydımmmm gibi...

Eğer o an söylenene odaklanamıyorsanız karşıdakini anlamazsınız. Konuşma bittiğinde ne konuşulduğunu bile hatırlamazsınız. Sakinleşmeye çalışın lütfen. Yani konsantrasyon sorunu .

Bunlar naçizane fikirlerim.

merhaba. bi arkadaşın da dediği gibi kendini ne forumda ne de dışarda aşağılatma(salak denmesine müsade etme).
kendine neden gvensizlik var? önce kendine güven. herkes aynı olacak değil. bazıları anlatteğın birkaç kelimeden şıp diye anlar, bazıları bikaç defa söylersin yarımyamalak anlar. ama anlar..
dikkatini ver öncelikle.zaman zaman herkeste olur dikkat dağınıklığı. bişeye anlamıyorum yapamıyorum diye yaklaşırsan anlayamazsın zaten.
birde iş yerinde sessiz kalma konuş yeri gelince sesini yükselt.
sessiz kalan her zaman eziliyor ne de olsa sesi çıkmıyor gibi algılanıyor.

kendime güvensizlik yaşıyorum bu sıralar galiba..ve hayatta gerek çalışma hayatı olsun gerek arkadaş ortamı sessizsen eziliyorsun maalesef..çünkü sessiz nasılsa birşey bilmiyor anlamaz diye düşünüyorlar..iyi niyeti suistimal ediyorlar.

Merhaba,
Sorununuzu ve sonuçlarını belirlemişsiniz. Bu aslında önemli bir şey. Bu noktadan sonra durumu kabullenmek yerine çözüme yönelik hareket etmek size daha iyi gelecektir. Genelde hep sorun yaşadığımız insanların değişmesini bekleriz ama bu çok gerçekçi bir beklenti değildir. Kendinizi değiştirmeniz sorunu gerçekçi ve kalıcı bir şekilde çözmenizi sağlar. Bu noktada tek başınıza yeterince yol alamıyorsanız bir psikologtan yardım alabilirsiniz.

sadece dikkatiniz dağınık olabilir. odaklanamıyorsunuzdur belki de. bende de vardı dikkat problemi ama geçti sonra nasıl oldu bilmiyorum ama :)

Estafurullah yahu, bu ne biçim başlık:26:

Canım yüksek ihtimal dikkat bozukluğun var.
Profesyonel destek almalısın.

Aynı konudan müzdaribim.27 yaşındayım.Muhasebe yüksek okulu daha sonrasındanda açık öğretimden işletme okudum.Ama yeterli tecrübemin olmadığını düşünüyorum.Ayrıca arkadaşım gibi yeni bir işe başlıyorum.İnsanlar ne yapmam gerektiğini söylüyorlar ama sürekli sorma ihtiyacı duyuyor ve kendime güvenemiyorum Ve bu durum artık dayanılmaz oldu .Kendimde nefret etmeye başladım :S Nasıl geçecek nasıl düzelicek bilmiyorum Yeni evliyim ve eşime destek olamamakda beni çok ama çok üzüyor yardımlarınızı bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…