• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bunu en iyi ev hanımları cevaplar

Mutluluknerde06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2018
41
18
3
35
Kızlar 23 yaşındayım sorum saçma gelırse cahıllıme versin lütfen . Evın en küçüğü olarak büyüdüm annem hıc ev işi yaptırmazdı ama bu doğru degılmıs bence kendı kızım olursa ona evde bana yardım etmesini öğreticem herşeyi bilsin . Benim annem herşeyi makınaya atar tencere yıkayacaksa hemen elınde bulaşık deterjanı kullanır anında durular kenara koyar . Ama kayınvalıdemın evıne gıttıgımde o rahatına düşkün 40 yasında bir anne . 4 kışı yemek yıyoruz bana kalsa anında hızlıca çalkalar bulaşık makınasına koyarım . Ama illa elimde yıkamamı istiyor önce leğen içine sıcak su koyuyoruz bütün tabakları önce köpükleyıp Kenarda bırıktırıyorum en son hepsını duruluyorum . Kayınpederım geçen dedı tabı sen normalde böyle yıkamazsın niye kıza böyle yıkatıyorsun diye . Kesınlıkle kötü nıyetı var demıyorum kızlar belkı de bu benım cahıllıgım ama anneme söylüyorum eskı zamanda kaldı köpükle bırıktır ne atsana makınaya neyse dendiğini yap tabı bosver dıyor . Doğrusu neyse de ben zaten onun ıstedıgı gıbı herşeyi yıne yapmaya devam edıcem . Büyükle inatlaşmam . Ama kendı evimde bu sekıl yapmıyorum bana konuk gelıyor eskıden makına yokken yapılırmış bu gibime gelıyor evdede böyle yapcan dıyor kendı bıldıgını şakın yapma dıyor tamam dıyorum ama evde yapmıyorum kendı bıldıgımı yapıyorum . Yanı merak ettıgım su sizlerde bulaşığı sıcak su leğende köpükle bırıktır durula mı yapıyorsunuz yoksa makınaya mı atıyorsunuz

Benım bıldıgım elde bıle yıkıcaksam hemen elde bulaşık deterjanı yıkar durularım kenarda bırıktırmem mesela kahve fıncanı yıkıcam elde 4 tane . Ben hemen sabunluyorum duruluyorum kapatıyorum bak sana yapma diyorum hepsını sabunla kenara koy en son durula dıyor hemen düzeltiyorum el alışkanlığı pardon anne dıyorum

Makinem varken elimde yıkamam ne münasebet. Evde yatsin diye almadık ya. Bir kaşık da olsa makineye atarım içinde birikir çalıştırırım. Büyükler makinede biriktirmeyi sevmiyor hemen yıkarım ne olacak ki diye düşünüyorlar. Hele içinde temiz bulaşık varsa boşaltmayip korelilerde elde yıkıyorlar. Hiç de uğraşamam vallahi.

benim kaynanamdada makine var ama elde yıkamayı daha çok seviyor. makinede temiz olduguna inanmıyor. eskilerde kalma şeyler bunlar. evde kendi bildiğini oku. o kırılmasın onun yanında onun istediği olsun boşver

Benım bıldıgım elde bıle yıkıcaksam hemen elde bulaşık deterjanı yıkar durularım kenarda bırıktırmem mesela kahve fıncanı yıkıcam elde 4 tane . Ben hemen sabunluyorum duruluyorum kapatıyorum bak sana yapma diyorum hepsını sabunla kenara koy en son durula dıyor hemen düzeltiyorum el alışkanlığı pardon anne dıyorum

Başında durup direktif verecek kadar diri ve sağlıklıysa kendi yıkasın.
Yok yaşlı ve kendi yapamayacak durumdaysa gitsin içerde dinlensin sen kafana göre yap.

plastik tahta döküm malzeme olanları elimde yıkıyorum olmayanları durulayıp makineye atıyorum ayrıca sana neden karışıyor ya çok saçma değil mi dinleme sözünü büyük olabilir seninde aklın var sonuçta iraden var her denileni yapmamalısın

şimdi anladım dediğini. mesela 5 tabak 5 bardak var. sen bir tabak köpükleyip durulayıp ikinciyi köpüklüyorsun sonra onu duruluyorsun.
ama öyle olmaz evet. 5 tabak ve 5 bardak köpüklenir sonra durulamaya geçilir. çünkü çok su israf olur senin yaptığın gibi olursa

Kaynanan kaynanalil yapiyor
Kp bile demis sen boyle yikamazsin diye

Sana zorluk olsun maksat

Senin yaptigin dogru

Onun yaninda ne yaparsin bilemem ama kendi evinde bildigini yap

Kendini de cok ezdirme derim

Sudan yağını geçiriyorum üzerindne makineye atıyorum zaten makine çok sıcak suda yıkıyor ve çıkarıyor gerek yok ki tekrar su sarfiyatına bunu bu şekilde izah edin. Tencerede çelikleri atarım seramik ve granitleri makineye atmam tahta kaşıkları da atmam

Elimizde yıkadığımızda daha fazla su harcadığımızın farkında mı validr hanım? İsraf etmesin suyu atsın makineye. Makinenin sıcak ayarına el dayanmaz hemde

Elde yikadigimda: topluca hepsini kopukleyip, en son duruluyorum hepsini. Tek tek kopukle durula fazla su gider.

Makinada: buyuk tencere, tahta ve de acil ihtiyacim olanlari yikamiyorum makinede.
Bi de durulamayi tam anlamiyla yapabildigine inanmiyorum makinelerin. Makine yikamasi bittikten sonra ben yine elde duruluyorum.:KK53:

Herşeyi makinada yıkıyorum.Bulasik makinasinin uygulayabildigi ısıya insan eli dayanamaz.Bence makina daha hijyenik.Su tasarrufu da daha fazla.Siz annenizin evinde bile iş yapmazken bu hanımefendinin her söylediğini nasıl emir adledip uygulayabiliyorsunuz?

Back
X