• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunu Biliyor muydunuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
okudunuz kitabı begenmediyseniz yarıda bırakırmısınız?Beğenmesemde onu bıtırmeden bırakmam dıyenlerden mısınız?Ben begenmedım o kıtabı okumaya devam etmem dıyorsanız sız kendınızı oldugundan daha cok sevıyor ve onemsıyorsnuz anlamına gelıryormus eger begenmesemde o kıtabı okumaya devam ederım diyenlerdenseniz kendınız orta derecede onem verıyor ve orta derece sevdiğiniz anlamına geliyormuş şimdi siz ne diyorsunuz???

Son düzenleyen: Moderatör:
Ama ben ıkına ıkına da olsa kitaba devam etmeye çalışırım , onlarca kitap okudum belki 2/3 tane nadir yarıda bıraktım :(((Ben şimdi kendimi orta derecede mi seviyorum yani ???

kardeşim demişti ki o da bir arkadaşından duymuş, beğenmesen de kitabı bitirmek gerekiyormuş. eğer yarıda bırakılırsa unutkanlık yapıyormuş. ne dersinz kızlar doğru mu acaba?

kardeşim demişti ki o da bir arkadaşından duymuş, beğenmesen de kitabı bitirmek gerekiyormuş. eğer yarıda bırakılırsa unutkanlık yapıyormuş. ne dersinz kızlar doğru mu acaba?

buda cok ılgınc super ya kızlar baska bıldıgınız var mı??

Sorunuz şu:
"okuduğunuz kitabı begenmediyseniz yarıda bırakırmısınız?"

Bu sorunun cevabı, kitabın yazarına göre değişir.

Eğer tutkuyla bağlı olduğum yazarlardan biriyse.. sıkılsam da sonuna kadar okurum.

Evet, zamanımı harcamış olurum belki ama, bir yazara duyduğum saygıya değer..

Eğer, fazla önemsemediğim ya da hakkında henüz fikir sahibi olmadığım bir yazarsa; kitabın üçte birini okumama rağmen henüz beni cezbedecek dili kullanma gücü/anlatım yeteneği/konu içeriğine rastlamadıysam, o noktada kendime olan saygım devreye girer ve kitabı okumayı bırakırım.

Ama dediğim gibi, bu noktaya gelmek için kitabın 1/3 ünü okumam lazım..

Yani özetle; sevdiğim yazarlar ne yazsa okurum.. Sıkılıp, sıkılmadığımı sorgulamam..

Örneğin; Marquez / Zweig / Coelho /.... burada keseyim.

Ben de sonuna kadar okumaya çalışırım.
Şu ana kadar yarım bıraktığım sadece iki kitap var. Onlar da baş ucumda beklemede. Okuyacak kitabım kalmadığında uzanacağım onlara...

Ama varılan yargı doğru olabilir.
Kendimi çok fazla seven biri değilimdir...

dün bir kitabı yarıda bırakıp, diğer yarıda kalan kitabıma başladım.. :roflol: çünkü ikinciyi okumaya başlayınca diğerinin kıymetini anladım... ikinciye geri dönmeyi düşünmüyorum.. kendimi fazla seviyom galibaa. :roflol: şaka bi yana , aslında kendimi sevmekten değil de , zaten zor kitap okuyan biriyim.. okumuşken beni gerçekten tatmin etmesini istiyorum...

ben de sunu farkettim. okumaktan zevk almadıgım, ıkına ıkına okudugum bir kitabı bir iki sene sonra buyuk keyifle, okudugum olmustur. mesela aklıma ilk gelen Nazan Bekiroglu " isimle ates arasında" kitabıdır. kitap dogum gunumde hediye geldi ve cok sevdigim bir arkadası cok ovmustu. ama kitap benim sevdigim usluptan uzaktı. daha siirimsi. (ben pek siir okuyamam da) siirimsi derken devrik cunleler, tekrarlayan cumleler. gereksiz ve uzun gelmisti bana anlatım.ama aradan 3 sen falan gecti. e tabi olgunlastım biraz daha. kitap oyle bir tat verdi ki anlatamam. okudum hemen baska bir arkadasıma verdim okusun diye. o da baskasına versin diye.

çok yabancı terimler bulunan kitapları anlamadığımdan,yarım bıraktığım olmuştur. ama bu kendimi sevdiğim anlamınamı geliyor sözcükleri bilme noksanlığımdan olmasın.
bunuda telafi edemediğimden tabii ama o kadar yabancıki aklımda kalmıyor yaa

su harry potter denen kitap varyaaa aldim bi ara sirf merakimdan...aman 2 sayfa okumadim bile sacma sapan ne yazdigi anlasilmayan kitap kardesime verdim...okudu hosuna gitti...bendemi bise var acabatatlicadiarzu

ozaman ben kendimi çokk seviyorum baktım anlatımını beğenmedim hemen bir köşeye atıyorum dahada yüzüne bakmıyorum o kitabun aman okuyupda sıkıla sıkıla beynimi ne yorucam bulurum kafama göre kitap iştahlı iştahlı okurum

ilk 10 sayfada kitabın ne oldugu ortaya cıkıyor,
eger benı sürüklemıyorsa hemen bırakırım kendımı zorlamam:))

çok mantıklı gelmedı yapılan analız ama,
evet ben kendı severım ve önemliyimdir,
herkeste böyle düşünmeli,
insan kendını sevmezse baskalarını hiç sevemezki.......

Normalde de cabuk sıkılan bir tipim.
O yüzden baktım sarmıyor kitap beni kendimi sıkmanın anlamı yok.

Çevirisi çok kötü kitaplar oluyo bazen, ya da çok fazla dizgi hatası oluyor, okuduğunu da anlamıyosun kitaptan zevk de almıyosun, öyle kitapları yarım bırakıyorum sadece. Onun dışında genelde başladığımı bitirmek isterim. Hiç beğenmesem bile başladığını bitirme takıntısı var bende. İşkenceye dönmediği sürece okumaya devam edip napıp eder bitiririm. Evde okumadığım bi kitap olması da rahatsız ediyo beni :) Manyağım galiba biraz bu konuda

ben bir kitabı aldıysam mutlaka beni çekmiştir,
eğer elime aldıysam ve okuyamıyorsam bir süre okumam,
beklerim,
sonra bir gün gider elim o kitabı okumaya,
ilk başlarda ilgimi çekmeyip sonra beğenip iki kere okuduğum kitaplar olmuştur.
o nedenle beklerim,

ben de aldığım kitabı bitirmeyi tercih ederim beni sıksa da belki daha sonraki sayfalarda ilginç gelişmeler vardır diye devam ederim

bunu bende duymuştum ama zorlada kitap okunmazki kardeşim ben beğenmediğim bir kitaba asla devam edememkaydirigubbakcemile2

Bende zorlayanlardanim ne olursa olsun basladiysam o kitabi bitirmem gerek yoksa aklim kalir o kitapta digerine baslayamam

daha başında içine giremediğim, okurken yaşayamadığım kitaba asla devam etmem. ama bir kaç gün önce bir arkadaşla konuşmuştuk bu konuyla ilgili dedi ki '' eğer bir kitabı tam okumayıpta yarım bırakırsam emin ol, ömrün boyunca o kitabın sonu senin bilinç altını meşgul eder durur. o kitapta geçen ufacık bir olayla ilgili bir şey duyunca hemen aklına kitap gelir'' düşündüm doğru.. mesela ben ''yüreğim seni çok sevdi'' yi yarım bıraktım ve şimdi ne zaman bursa ile ilgili bir şey duysam aklıma o kitap gelirfisfisfis

Beğenmediğim kitap, kitaplık raflarındaki yerine hemen geri döner ve ilerde bir gün kendisin, tekrar elime alacağım günü bekler.

Back