bunları yersem verdiğimi alır mıyım? lütfen yardım edin çok çaresizim :(

mantarcanavarii_

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2014
7
3
27
merhaba herkese çok acil yardıma ihtiyacım var. 17 yaşındayım, 2013 Şubat'ına kadar kilolubiriyken diyet ve sporla kilo verdim.spor derslerim bitti ama diyeti bırakmadım uzun süre devam ettim bu sene sınava girecek olmanın verdiği stresle de iştahım azaldı, doğru düzgün birşey sürmüyordum ağzıma ve dolayısıyla 45 kiloya kadar düştüm. malum sağlığım falan da kalmadı, bu durum ailemin tepkisini çekiyor kavga etmediğimiz sofra olmuyor, bu yüzden bana liste gibi birşey teklif ettiler ve ona uymak zorundayım şimdi buna göre;

sabah bir yumurta, bir bardak süt ya da peynir, 1 dilim tahıllı ekmek, domates salatalık, 3 kurukayısı, ceviz, badem, yarım çaykaşığı bal
ara öğünde meyve
öğlen bir kase çorba, sebze yemeği 1 dilim tahıllı ekmek salata yogurt
ara ogun meyve
aksam bir kase çorba, et yemegi ya da kofte, 1 dilim ekmek, yogurt
yiyecekmisim. bunlari yersem sizce eski halime doner miyim? ama sifir hareket ediyrum surekli ders calistigim icin bir de annem porsiyonlari cok buyuk tutuyor ve yemekleri cok yagli yapiyor nolur yardim edin :KK43: eski halime geri donmek istemiyorum...

Son düzenleme:
Metabolizman hızlı o yaslarda. Alsan gene verirsin, oturup bunlara kafa yorma.
Hicbir sey yemiyorsan yeni yeni yiyeceksen, büyük ihtimalle alırsın ki hareketsizim diyorsun. Alacagın maksimum on kilodur. On kiloyu da maksimum 5 ayda verirsin, en saglıklı sekilde. Sınavdan daha kıymetli degil.
İlla bir seyler yapayım diyorsan öglen ve aksamdan ekmegi cıkar. Yumurtayı yagda yeme bu kadar.

evet yeni basliyorum hem de ne baslayis. ya olamaz boyle bisey, o kadar cok baski yapiyolar ki o kadar cok sey yediriyorlar ki su listede yazanlara ek olarak asiri bunaldim. ya 10 kilo alsam ben olurum heralde, metabolizmam da hizli degil ayrica, oldukca yavas ve kilo almaya cok musait vucudum. almam gereken kalori miktarini hesaplattim 1600 diyor ama yedirdikleri cok daha fazla ve o kadar kalori harcamiyorum da. ogunlerden ekmegi cikarmama da kesinlikle izin verilmez, cunku cocuk gibi onume koyuluyor ne yiyecegim ve basimda bekliyolar yiyene kadar. hicbisey sinavdan onemli degil tabi ama bunlari dusunmeden de edemiyorum...

merhaba herkese çok acil yardıma ihtiyacım var. 17 yaşındayım, 2013 Şubat'ına kadar kilolubiriyken diyet ve sporla kilo verdim.spor derslerim bitti ama diyeti bırakmadım uzun süre devam ettim bu sene sınava girecek olmanın verdiği stresle de iştahım azaldı, doğru düzgün birşey sürmüyordum ağzıma ve dolayısıyla 45 kiloya kadar düştüm. malum sağlığım falan da kalmadı, bu durum ailemin tepkisini çekiyor kavga etmediğimiz sofra olmuyor, bu yüzden bana liste gibi birşey teklif ettiler ve ona uymak zorundayım şimdi buna göre;

sabah bir yumurta, bir bardak süt ya da peynir, 1 dilim tahıllı ekmek, domates salatalık, 3 kurukayısı, ceviz, badem, yarım çaykaşığı bal
ara öğünde meyve
öğlen bir kase çorba, sebze yemeği 1 dilim tahıllı ekmek salata yogurt
ara ogun meyve
aksam bir kase çorba, et yemegi ya da kofte, 1 dilim ekmek, yogurt
yiyecekmisim. bunlari yersem sizce eski halime doner miyim? ama sifir hareket ediyrum surekli ders calistigim icin bir de annem porsiyonlari cok buyuk tutuyor ve yemekleri cok yagli yapiyor nolur yardim edin :KK43: eski halime geri donmek istemiyorum...
almassın cnm hiç endişelenme neden dersen bu liste benim listemle çok benziyor sadece bal yok bende kayısı var
ve bu diyeti birebir uygulamama rağmen 2.500 gr verdim 20 gunde

Alirsanda takma kafaya cnm. En azindan elindeki liste saglikli bi liste. Sagliksiz olmussun zayif olmussun ne degeri var. Bak bende 69dan 50 ye dusmustum spor vs simdi hamileyim 10 kg aldim yine veririm ne olacak. Daha gencsin cooook alir verirsin. Saglikli olman onemli. Ztn hoc hareket etmesende 1200 kcal kafadan yakiyor vucudun. Yeterki beslenme listen bunu gecmesin. Ama sagligin icinde az hareket et cnm oyle surekli oturmakla fitik olursun.

b
Alirsanda takma kafaya cnm. En azindan elindeki liste saglikli bi liste. Sagliksiz olmussun zayif olmussun ne degeri var. Bak bende 69dan 50 ye dusmustum spor vs simdi hamileyim 10 kg aldim yine veririm ne olacak. Daha gencsin cooook alir verirsin. Saglikli olman onemli. Ztn hoc hareket etmesende 1200 kcal kafadan yakiyor vucudun. Yeterki beslenme listen bunu gecmesin. Ama sagligin icinde az hareket et cnm oyle surekli oturmakla fitik olursun.

bunlar 1200 kaloriden cok daha fazla yalniz :/

X