• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunlar fazla kaçmıyor mu ?

CiRiLLA

Kayıtlı Üye
10 Ekim 2014
31.854
142.654
798
Merhaba ,sizlere önce birkaç mesele anlatacağım örnek olması ve anlamanız açısından daha sonra konuya geleceğim.

Eşim çok fazla verici ve bazende saflığı tuttuğunu düşünüyorum aslında zeki ve işinde iyi olan biri ama niye böyle yapıyor anlamıyorum.

Mesele eski iş yerinde gecesini gunduzune calisip senelerce mesai yazmamasi bedava mesai yapmak ..sebep işini seviyormuş vs bunu kaç kisi yapar ?:) Sonra ne oldu kimse emeklerini görmedi.Olmayacak zamanda işten atıldı.Cunku hersey düzgün iş yapmak değil azıcıkta kurnazlık gerek.Dalavereye getirip cıkışı verildi.

Yeni iş yeri içinse fazla durust herseyi her dusuncesini soyluyor kotu seyler degil tabiki tamam bu iyi birsey ama yine işinden olacak diye korkuyorum ne olur azıcık oynamayı bilse normalde bende asla rol kesmem ve oyle yapanıda itici bulurum ama iş hayatı herzaman fazla durustlugu kaldirmiyor.

Alacak ek parası vardi 1 ay oldu ben cinleniyorum o bekliyor paramiz var diyor ,varda o hakkin senin birseyde demiyor maaş gunu geldi soyleyecegim diyor.Hep ben hatirlatiyorum.
Ek is yaptigi yerdende ayni sekilde ben demesem para umrunda degil illa ki oderler diye bakiyor

Kimseye kolay kolay hayir diyemiyor ve her işe koşmaya bayiliyor ama kendisine gelince onun yaptigini ona yapmayanlar oluyor.Buyuzden ben frenliyorum onu hep ,benim söylenmem lazım illa..
Mal kıymeti desen hiç yok bende mala tapalım demiyorum ama onun ki fazla.

Yanyana otururken atiyorum ahmet mehmet ayakta kalsa gec gec der kalkar sanki baska oturcak yer yok gider kendine yer bulur beni iyice delirtir .

Daha fazla sıkmayayım çok iyilik meleği gibi dolanıyor. Ama evlendigimizden beri muneccim oldum ne desem cikiyor ve ben demistim demekten sinirlerim oynuyor. Birde herseyin iyi tarafini dusunuyor sanki oyle olacakmiş gibi.. mesela birseyin olmayacagini biliyorum eminim."Nerden biliyorsun ki" filan diyor. Sonuc olarak dedigim oluyor. Bence bu hayatta birazda bencillik gerek masaldamiyiz hayır
Başını egersen celladın çok olur derler. Biraz gözü acık olsun diyorum birseyler soyluyorum
Yok herşey dünyalık filan demeye basliyor konu nerden nereye gidiyor dunyaliksa dunyada yasiyoruz suan zaten..
Of icimi döktüm ben laf anlatamıyorum. Daha basına ne gelmesi lazım,kac kere nankörlük gormesi gerekiyor,kaç kere kazık yicek bu adamin kucukte degil yaşı anlamıyorum ben artık.

Eşiniz çok iyimsermiş,
Ne kadar kazık yerse yesin değişeceğini düşünmüyorum.
Onun dünya görüşü bu.
Bu kadar şeytanın olduğu dünyada işi zor.:KK62:

Bilmiyorum çok konuşuyorum ama çoğunu anlamıyor sonrada kendide soyleniyor boyle yaptılar diye yaparlar tabi...
Böyle dünya görüşüyle yaşanmaz gibi..

Benim eşimle benziyor..
Kendince Allah için dünya malına tamah etmez, dünya sorunlarını tevekkül ve sabırla çözmeye çalışır, kimseyi kırmaz, çoğunlukla ''hayır'' demeyi sevmez, elinde olmasa da parası, başkası daha düşkünse ona verir, istemez, başa kakmaz vs vs.
Eşiniz illa böyledir demiyorum ama ne demek istediğinizi çok iyi anladım, demek istiyorum.

Bazen hakikaten anlamlandıramasam da kabullendim.
Çok insancıl ve bu O'nun dünya görüşü.
Bize de saygı duymak düşer tavır ve fikirlerine.
Çünkü ne kadar isterseniz isteyin sizin istediğiniz gibi biri olamayacak.
Siz de kendinizi rahat bırakın bence.

Çünkü her şey bizim kontrolümüzde olamayabiliyor.

Eşiniz muhtemelen şu modda: İşten çıkartacaklarsa yine çıkartacaklar ama önemli olan hoş bir seda bırakmak.. :)
Kabullenmek gerek, olduğu gibi.

Bilmiyorum çok konuşuyorum ama çoğunu anlamıyor sonrada kendide soyleniyor boyle yaptılar diye yaparlar tabi...
Böyle dünya görüşüyle yaşanmaz gibi..
benim eşimde seninki gibi çok iyimser. dünyada herkes iyi ona göre. ama onun bu iyimserliği beni çok yoruyor.sonuçta menfaatlerimizi birimizin koruması gerekiyor.kazık yiyen hep biz oluyoruz ve kazık atanı da hemen affeder.

Çok sabırla sürekli dır dır yaparak belki usandırıp alacağını istemesini sağlıyabilirsiniz.

Ama ne bileyim çok enerji ister,
Sinirleriniz sağlamsa deneyin parasını kurtarsın.:KK53:

eşin çok iyi niyetli
parasını istemeye çekiniyor olabilir
tam düşündüğümü sonunda demişsin ahirete yatırım yapıyor
Peygamber efendimizin S.A.V. huyu sanki
inş. ahirette şefaatincin olur eşin

Herkesi kendisi gibi gördüğü için sanırım bu davranışları.
kolay kolay bırakamaz diye biliyorum. Etrafımda çok örnek var.
İlla tabiri caizse büyük kazık yemesi lazım

benim eşimde seninki gibi çok iyimser. dünyada herkes iyi ona göre. ama onun bu iyimserliği beni çok yoruyor.sonuçta menfaatlerimizi birimizin koruması gerekiyor.kazık yiyen hep biz oluyoruz ve kazık atanı da hemen affeder.

O koruyanda ben oluyorum ama bu yaklaşımları sıktı biraz ne yalan söyliyim inatla soylemeye devam edecegim

Çok sabırla sürekli dır dır yaparak belki usandırıp alacağını istemesini sağlıyabilirsiniz.
Ama ne bileyim çok enerji ister,
Sinirleriniz sağlamsa deneyin parasını kurtarsın.

Sinirlerim hic saglam degil illaki alacak o parayi neden zamaninda degil. Hakki sonucta kimsenin parasini istemiyoruz valla yordu beni ben stress oluyorum onun yerine ama bikmadim soylenecegim baska ne ise yarar bilmiyorum

Siz sinirlisiniz belli ama ben sizin eşinize verdiğiniz cevaplara çok güldüm çok hoş cevaplar açıkçası. .
Esiniz için ise yapılacak pek birsey yok zamanla anlamasını beklemekten başka. .

eşin çok iyi niyetli
parasını istemeye çekiniyor olabilir
tam düşündüğümü sonunda demişsin ahirete yatırım yapıyor
Peygamber efendimizin S.A.V. huyu sanki
inş. ahirette şefaatincin olur eşin

Hakki ,alın teri ben ondan birilerinden para iste demiyorum calisiyorsa o isini gununde yapiyorsa zamaninda parasinida almalı
Ayrica issiz kaldiginda cok zorlanmistik.. bende caliscam ama benimkiyle asla gecinemeyiz cok kotu olur yapsin yatirimini yine ama herseyi dunyalik detip boyle yapmak dofru degil bazi konularda
Herkesi kendisi gibi gördüğü için sanırım bu davranışları.
kolay kolay bırakamaz diye biliyorum. Etrafımda çok örnek var.
İlla tabiri caizse büyük kazık yemesi lazım

Okadarına ben musade etmem buyuk kazık yiyecek derecesindede degil . Yani para pesine dusmuyor ama tutup elalemin borcuna girmek kefil işleri bela seyler yapmicak kadarda akilli yine ama işte...

Siz sinirlisiniz belli ama ben sizin eşinize verdiğiniz cevaplara çok güldüm çok hoş cevaplar açıkçası. .
Esiniz için ise yapılacak pek birsey yok zamanla anlamasını beklemekten başka. .

Zamanla anlicak diye oluruna birakamiyorum ki ben onun yerine çatliyorum problem o

Hakki ,alın teri ben ondan birilerinden para iste demiyorum calisiyorsa o isini gununde yapiyorsa zamaninda parasinida almalı
Ayrica issiz kaldiginda cok zorlanmistik.. bende caliscam ama benimkiyle asla gecinemeyiz cok kotu olur yapsin yatirimini yine ama herseyi dunyalik detip boyle yapmak dofru degil bazi konularda

sonuna kadar haklısın ama yapısı böyle değişmez
inş. daha senide üzmez
eskidende iyi niyet zamanı şimdi kullanma zamanı malesef

Bilmiyorum ise girerken is cok icine sinmedi biyer daha gorusmeye cagirmisti ise basladiginda gitti bunu isverene soyluyor ben gorusmeye gitcem ama yok ayrilirsada yuzustu birakmaz onlarin isinide halleder oyle birakirmis filan okadar dedik soyleme gorusmeye gittigini gittigi yerde olmadi adam bilio esimin simdi is ciksa gitcegini kim heran gitcek biriyle calismak ister ??? ALLAH ASKINA simdide yeni eleman alinmis kalkmis iskillendim diyo guuunaaayddddiiiiiinnn gunnaaayddddinnn
Yine ben dedim demek istemiyirum umarim ama cok fena yapicam eger oyle olursa
Herseyde soylenmez ki durustlukmus bilmem ne isten cikarsa durustluk yeriz durustluk kira oder artik
maviyesiltuna maviyesiltuna

Aynı babam,kanatlanıp uçacaklar iyilikten yakında.Annemi fıtık etti senelerce hala da etmeye devam ediyor.Seni anlayabiliyorum:KK53:

Bilmiyorum ise girerken is cok icine sinmedi biyer daha gorusmeye cagirmisti ise basladiginda gitti bunu isverene soyluyor ben gorusmeye gitcem ama yok ayrilirsada yuzustu birakmaz onlarin isinide halleder oyle birakirmis filan okadar dedik soyleme gorusmeye gittigini gittigi yerde olmadi adam bilio esimin simdi is ciksa gitcegini kim heran gitcek biriyle calismak ister ??? ALLAH ASKINA simdide yeni eleman alinmis kalkmis iskillendim diyo guuunaaayddddiiiiiinnn gunnaaayddddinnn
Yine ben dedim demek istemiyirum umarim ama cok fena yapicam eger oyle olursa
Herseyde soylenmez ki durustlukmus bilmem ne isten cikarsa durustluk yeriz durustluk kira oder artik
maviyesiltuna maviyesiltuna

hayırlısı canım peki hiç kendi başına bırakıp olumsuz olduğunda pişman olduğu oldumu
belki kendi başına kalıp sonucu görebilir

sizi o kadar iyi anlıyorum ki. eşimle aramızda geçen diyaloglar bile aynı.

eşim özelliklede ailesinden kazıklar yiyo yiyo yinede akıllanmadı. iş konusuda aynı. çok çalışıyor ama hakettiğini almıyor vermiyorlar buda istemiyor falan filan. uyarıyorum beni dikkate almıyor sonra ben haklı çıkıyorum.

sonuç: şu anda terapi görüyor.psikoloji yerlerde. ilaç falan işte.

ben elimden geleni yaptım. yardım kabul etmedi. koca adam sonuçta. kendini bitirdi.

Aynı babam,kanatlanıp uçacaklar iyilikten yakında.Annemi fıtık etti senelerce hala da etmeye devam ediyor.Seni anlayabiliyorum:KK53:

Ya su isle ilgili sacma sapan bari davranmasa digerlerini oluruna birakcam ama issiz kalicak ugraş dur .. cidden cok zor oluyor.
Sen olsan daha yeni girdigin yerde isverene beni baska yerden gorusmeye cagriyolar deyip izin ister misin :( soyleme dedik yalan mi soylesinmis gittigi yerde olmadi adam sutlasa sutlar bugun yeni eleman alinmis kalkmis bana işkillendim diyor simdide valla fena yapicam ya sinirim kalkti yine

hayırlısı canım peki hiç kendi başına bırakıp olumsuz olduğunda pişman olduğu oldumu
belki kendi başına kalıp sonucu görebilir
Hic sanmiyorum gorcek olsa 30a kadar gorurdu ittirmem lazim

Ya su isle ilgili sacma sapan bari davranmasa digerlerini oluruna birakcam ama issiz kalicak ugraş dur .. cidden cok zor oluyor.
Sen olsan daha yeni girdigin yerde isverene beni baska yerden gorusmeye cagriyolar deyip izin ister misin :KK43: soyleme dedik yalan mi soylesinmis gittigi yerde olmadi adam sutlasa sutlar bugun yeni eleman alinmis kalkmis bana işkillendim diyor simdide valla fena yapicam ya sinirim kalkti yine

Hic sanmiyorum gorcek olsa 30a kadar gorurdu ittirmem lazim

o zaman sorsun bu kadar dürüst madem işkinlenme hayatım sor bakalım ne diyecekmiş
birde çok çalıştığını görürse bırakmayabilirler

Back