Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar, kesinlikle çok amatörce çalışmalar bunlar.. Bu işin ustaları inanılmaz kompozisyonlar ve eserler çıkarıyorlar, ben zaman değerlendirmek adına kursa katılmıştım başka bir şehirdeyken ama bağımlılık yapıyor inanın.. Şu an devam etme şansım yok, üstünden 2 yıl geçti ama elime fırça almak istediğim zamanlar çok oluyor.. Kültür merkezimizde çalışmalar olacak, bu kış onlara katılmayı istiyorum tekrar çini yapmak çok heyecan verici olacak..
Sorulara gelince; evet, aralıklarla 7 ay kursa devam ettim, 2 ay kağıt üstünde desen çalışması, 1 ay tahrir, boyama, sırlama derken böyle bir sonuç aldım.. Yetenek de her iş için faktördür ama disiplinli ve sabırlı çalışmak bu işte en ince nokta.. Ben normal hayatta kuş bile çizemezken sadece el eğitimi ile bunu yaptıysam herkes yapar diyorum.. Fırın normal fırın değil tatlım, sanayi tipi çini ve seramik fırını.. Bizim kullanamayacağımız, bulamayacağımız bir şekilde sadece bu iş için tasarlanmış özel fırınlar.. Ben eşim askerken, onu beklerken çalışmadığım dönemde toplum merkezi bünyesinde açılmış kursla başladım, sonra iş-kur ve halk eğitime devredildi bu kurs.. Şu an yaşadığım yerde de kültür merkezi bu anlamda çok etkin.. Beraberinde meşhur misk sabunu (edirne sabunu) yapmasını da öğrenmiştim.. ılgimi çeken diğer konu ise ebru.. ınşallah bu kış çini ve ebru için kendime zaman yaratmaya çalışacağım.. Beğenileriniz için çok teşekkür ederim, dediğim gibi ben yaptıysam sizler daha iyilerini yapabilirsiniz :))