Bundan sonra isteyenin bi yüzü kara !

antevorte_

Ve birgün; iyi insan olmaktan da nefret edersin..
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2017
73
32
Günaydın herkese..

Kısaca özet geçmeye çalışıcam sonrasındaki fikirlerinizi gercekten merak ediyorum.

Bizim eşimle sadece nikahımız oldu yaza düğünümüz olacak.

Eşimin ailesi nişanda nikahta evimizin eşyaları alınırken hiçbirşey yapmadılar paramız yok diyerek. Sağolsun ailem herşeyimi eksiksiz yaptı.

Yokluğu çok iyi bilirim, ama onlarınki yokluktan değildi, nisanlanicaz dediğimizde 10.000 lira verilip araba modeli yükseltildi, annesi kendisine dükkan açtı 8 9 aydır bir kuruş para kazanamadı hala vs vs. Ama bize gelince para yok denildi.

Şimdi eşimin kuzeninin de nişanı var teyzesi o kadar özeniyorki herşeye dün beraberdik sabun almiş kalıp almış gitmiş çarsıyı gezmiş modelleri çekmiş atmış. Gelini bizim yaptığımız sabunları beğenmedi tamam kızım beğendiğini yaptırırız dedi kadın hiç bozulmadı bile.

Benim nişan elbisemden pastama, nikah şekerime ev eşyama kadar herşeyi ailem aldı. Teyzesinin durumu ailesinden daha kötü aslında ama o kadın bile bize ailesinin yaptıgından daha fazlasini yapti evimizin eşyalarini alirken.

Dün aksam ordan ciktigimizda eşime 'cok özendim teyzen nasıl uğrasıyo özeniyo kadın çok takdir ettim' dedim.

Annemin durumu yoktuda olsa yapardıda o bu şu bi ton şey söyledi. En son lafı cok koydu bana 'Millet istiyo diretiyo sen hiçbisey istemedinki' dedi. Kafama dank etti.

Düğünü ben istemedim kendileri tutundular. Düğün salonunu inadımdan yüksek fiyatta tutturdum 'burası olmazsa bu düğün olmayacak' diyerek.

Şimdide o lafı duyduktan sonra delirdim artık. Hoşuma giden ama masraf olmasın diye istemediğim herşeyi istiyorum artık. Ayrıca takı içinde beğendiğim bir seti ve 3 tane bilezik istediğimi ailesine iletmesini söyledim.

Madem ağlamayana emzik yok bundan sonra ağlama görsünler. Isteyenin bi yüzü kara bu saatten sonra.

Doğrumu yapıyorum ne yapıyorum bende bilmiyorum sinirle hareket ediyorum çünkü. Fikirleriniz çok önemli..

Günaydın herkese..

Kısaca özet geçmeye çalışıcam sonrasındaki fikirlerinizi gercekten merak ediyorum.

Eşimin ailesi nişanda nikahta evimizin eşyaları alınırken hiçbirşey yapmadılar paramız yok diyerek. Sağolsun ailem herşeyimi eksiksiz yaptı.

Yokluğu çok iyi bilirim, ama onlarınki yokluktan değildi, nisanlanicaz dediğimizde 10.000 lira verilip araba modeli yükseltildi, annesi kendisine dükkan açtı 8 9 aydır bir kuruş para kazanamadı hala vs vs. Ama bize gelince para yok denildi.

Şimdi eşimin kuzeninin de nişanı var teyzesi o kadar özeniyorki herşeye dün beraberdik sabun almiş kalıp almış gitmiş çarsıyı gezmiş modelleri çekmiş atmış. Gelini bizim yaptığımız sabunları beğenmedi tamam kızım beğendiğini yaptırırız dedi kadın hiç bozulmadı bile.

Benim nişan elbisemden pastama, nikah şekerime ev eşyama kadar herşeyi ailem aldı. Teyzesinin durumu ailesinden daha kötü aslında ama o kadın bile bize ailesinin yaptıgından daha fazlasini yapti evimizin eşyalarini alirken.

Dün aksam ordan ciktigimizda eşime 'cok özendim teyzen nasıl uğrasıyo özeniyo kadın çok takdir ettim' dedim.

Annemin durumu yoktuda olsa yapardıda o bu şu bi ton şey söyledi. En son lafı cok koydu bana 'Millet istiyo diretiyo sen hiçbisey istemedinki' dedi. Kafama dank etti.

Düğünü ben istemedim kendileri tutundular. Düğün salonunu inadımdan yüksek fiyatta tutturdum 'burası olmazsa bu düğün olmayacak' diyerek.

Şimdide o lafı duyduktan sonra delirdim artık. Hoşuma giden ama masraf olmasın diye istemediğim herşeyi istiyorum artık. Ayrıca takı içinde beğendiğim bir seti ve 3 tane bilezik istediğimi ailesine iletmesini söyledim.

Madem ağlamayana emzik yok bundan sonra ağlama görsünler. Isteyenin bi yüzü kara bu saatten sonra.

Doğrumu yapıyorum ne yapıyorum bende bilmiyorum sinirle hareket ediyorum çünkü. Fikirleriniz çok önemli..
Evlenirken ailelerin girmesi taraftarındeğilim ama eşiniz de kaşınmış o sözle. O zaman kaşıyın bence:)

ne gereği var ayol. Yapmadılarsa söz sahibi de olamazlar hayatınızda, bu tarafından bakın.

Hem geçmiş olsun takı istemek için geç kalmışsınız:) eşinizden isteyin herşeyi

Ay atlamışım düğün yazaymış, o zaman isteyin isteyin tabi :KK70:

kendi isteğiyle yapmamışlar ,siz şimdi nişanlınızın bu sözüne istinaden diretirseniz de belki yaparlar ama bir ömür sorun yaratırlar. boşverin herşeyimizi kendimiz yaptık diyebilin hiç değilse.

Ben olsam istemezdim..
Şunu bir anlayamıyoruz biri özenir yapar diğeri de külfet görür yapmaz..
Neden kendinizi küçülteceksiniz ki isteyip..
İnanın beklentilerimizi ne kadar asgariye indirirsek o kadar mutlu oluyoruz..
Ve kimseyi değiştirmeye hakkımız yok..
İsteyen istediğini yapar ya da yapmaz..

İşte bu zamana kadarki düşüncem buydu zaten. Ama demekki bu aileden istemek tutunmak diretmek gerek diye düşündürdü eşim dün aksamki tavrıyla..

Siz çalışmıyor musunuz? Eşiniz çalışmıyor mu? Niye nikah şekerini bile aileye aldırıyorsunuz? Niye eşya, nişan elbisesi, pasta vs ailelerden bekliyorsunuz? Geliriniz evlenmek için yeterli değilse neden evleniyorsunuz? Ya ben bunu hiç anlamıyorum, evlenecek kadar kendime güvenmiş ve büyümüşüm ama evimi ailelere kurdurup, düğünümü ailelere yıkıyorum. :)

ne gereği var ayol. Yapmadılarsa söz sahibi de olamazlar hayatınızda, bu tarafından bakın.

Hem geçmiş olsun takı istemek için geç kalmışsınız:) eşinizden isteyin herşeyi

Ay atlamışım düğün yazaymış, o zaman isteyin isteyin tabi :KK70:

Zaten hiçbişey istemememin diretmememin bütün sebebi buydu. Söz sahibi olamasınlar diye. Işime gelir dedim yapmasınlar dedim. Ama kayınvalidem oğluşunun oğlu olunca sünnetinde serilecek yatak örtüsüne kadar karar vermiş sağolsun. O örtü serilecekmiş ! Çok beklerrrr

"Benim nişan elbisemden pastama, nikah şekerime ev eşyama kadar herşeyi ailem aldı." Bunları ailem alacaksa utancımdan ölürüm. Aileler mi evleniyor siz mi?

Utandımmı derseniz utanmadım açıkcaşı utanması gerekenin karşı taraf olduğunu düşündüm hep..

kendi isteğiyle yapmamışlar ,siz şimdi nişanlınızın bu sözüne istinaden diretirseniz de belki yaparlar ama bir ömür sorun yaratırlar. boşverin herşeyimizi kendimiz yaptık diyebilin hiç değilse.

Bana pek sorun yaratamazlar açikcası sorun yaratmaya kalkıstıklarında hepsinden daha fazla sorun yaratabilecek kapasitede olduğumu iyi biliyorlar

Günaydın herkese..

Eşin böyle konuşarak açmış sana bu yolu. Demek ki ailesi ondan anlıyor. İste canım sende (abartmadan, gerekli şeyleri) İçinde kalmasın hiç değilse.:işsiz:

O borçları size yikmasinlar düğünden sonra. Esin ailemin durumu yok diye para verir falan. Bunları da düşünüyor musun?

Zaten babasıyla birlikte iş yapıyorlar. Ama şöyle ki parayı eşim topluyor babasına ve evimize bölüştürüyor. Bizi zora solacak bir şekilde bölüştüremez. Kendi canı sıkılır sonuç olarak beni pek bağlamaz acıkcası kira ödenmezse o aranacak ev sahibi tarafından.

Ben sevmiyorum bu evlilik öncesi maddiyat taleplerini.
Yapan içinden gelir heves eder yapar, yapmayana niye yapmadın denmez. Hele başkalarına bakılarak kıyaz hiç yapılmaz. 3,5 bilezik istemek kimseyi değerli yapmaz.
Herşeyimi kendim yapar kimseye de minnet etmem ömür boyu, kafa rahatlığı önemli olan.

Zaten hiçbişey istemememin diretmememin bütün sebebi buydu. Söz sahibi olamasınlar diye. Işime gelir dedim yapmasınlar dedim. Ama kayınvalidem oğluşunun oğlu olunca sünnetinde serilecek yatak örtüsüne kadar karar vermiş sağolsun. O örtü serilecekmiş ! Çok beklerrrr
Daha ortada fol yok ne sünneti ne yatak örtüsü. Benim evimde şunlar bunlar eksik siz sünnet yatak örtüsünden bahsediyorsunuz deseydin.

Ben yine de bir şey aldırmaman taraftarıyım kafan rahat etsin. Ama eğer takıyorsan bir set aldır. Ben hiç bir şey için değil de set için çok pişman oldum sonradan.

Siz çalışmıyor musunuz? Eşiniz çalışmıyor mu? Niye nikah şekerini bile aileye aldırıyorsunuz? Niye eşya, nişan elbisesi, pasta vs ailelerden bekliyorsunuz? Geliriniz evlenmek için yeterli değilse neden evleniyorsunuz? Ya ben bunu hiç anlamıyorum, evlenecek kadar kendime güvenmiş ve büyümüşüm ama evimi ailelere kurdurup, düğünümü ailelere yıkıyorum. :)

Ben çalışmıyorum. Eşim şükür ki iyi para kazanıyor evimizi geçindirebilecek kadar kenarı para koyabilecek kadar bir nebze de olsa. Tüm bunlara eşiminde katkısı oldu ama ailesinin olmadı. Kenara bu zamana kadar para atmasına izin vermemişler babasiyla birlikte calisiyorlar.

X