• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunalımdayım napıcağımı bilmiyorum

elif023

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2024
4
1
6
19
Kime anlatsam bilmiyorum 20 yaşındayım 10 aylık bir bebeğim var ve 7 aylık hamileyim isteyerek olmadı o yüzden pek alışamıyorum bebeğim çok zor bi bebek yemek yemiyo uykusu yok zor bi çocuk hamileliğimde çok zorluyor annemin yanına geldim ama burda daha da kötü oldu çocuk resmen çiğnemeyi unuttu ne versen öğürüyor uyku desen 1 saat ayağımda zorla yatırmaya çalışıyorum yatsa 1 saat onda da 10 kere kalkıyor kendimi çok çirkin hissediyorum 88 kiloyum dişlerim çürüyor ağlamak istiyorum ama ağlayamıyorum sanki kimseye bunları açamıyorum ama çok doldum koca tarafı ayrı bi şeyler zaten herşeye laf buluyorlar ne yapmam gerekiyor nolur bana bir yol söyleyin şaştım kaldım ölmek istiyorum resmen

Bak şimdi sakin ol. Evet çok zor ama aşarsın. Öncelikle anneni de kendinle beraber al evine git. Çocuğunu her gün aynı saatlerde uyut ve aynı saatlerde yedir. Yemekleri yap önüne koy kendisi yesin. Emziriyorsan iyi yok emzirmiyorsan mama ver. Bebek yakında doğacak. Annenden de destek iste. Biraz uyu dinlen. Çocuk yattıkça sen de yat. Her şey çözülür yeter ki düzenin olsun. Düzen olmazsa her şey berbat olur

Bak şimdi sakin ol. Evet çok zor ama aşarsın. Öncelikle anneni de kendinle beraber al evine git. Çocuğunu her gün aynı saatlerde uyut ve aynı saatlerde yedir. Yemekleri yap önüne koy kendisi yesin. Emziriyorsan iyi yok emzirmiyorsan mama ver. Bebek yakında doğacak. Annenden de destek iste. Biraz uyu dinlen. Çocuk yattıkça sen de yat. Her şey çözülür yeter ki düzenin olsun. Düzen olmazsa her şey berbat olur
Benim eşim askeri personel Diyarbakır da yaşıyoruz annemde Denizli'de annem gelmiyor maalesef kardeşim olduğu için evet düzen çok önemli gerçekten teşekkür ederim çok iyi geldi mesajınız birinin beni anlamasına ihtiyacım varmış ♥️♥️

Bir de çocuğu dışarı parka çok çıkarın ekran vermeyin sakın. Benim de 3 çocuğum var 3ü de küçük düzen olmazsa asla hiçbir şey olmaz. Bak şu an 3ü de uyuyor 1 buçuk saat önce uyudular. Sabaha kadar uyuyacaklar. Çünkü düzen çok önemli

Benim eşim askeri personel Diyarbakır da yaşıyoruz annemde Denizli'de annem gelmiyor maalesef kardeşim olduğu için evet düzen çok önemli gerçekten teşekkür ederim çok iyi geldi mesajınız birinin beni anlamasına ihtiyacım varmış ♥️♥️
Merak etme her şey çok güzek olacak hele bebiş doğsun biraz hareketlensin nasıl birbirleriyle yoldaş arkadaş olacaklar. Siz sıcak kahve içerken onlar birbirleriyle çok güzel oynayacaklar. Ama iyi korunun artık 3. Olmasın siz de dinlenin biraz. Allah sağlık sıhhat versin. Her şey hallolur çok gençsiniz beraber büyüyeceksiniz. Bağırmayın çok sevin, çok ilgilenin ama kendinizi de ihmak etmeyin. Öyle çabuk büyüyorlar ki. Aklınız hayaliniz şaşar

Merak etme her şey çok güzek olacak hele bebiş doğsun biraz hareketlensin nasıl birbirleriyle yoldaş arkadaş olacaklar. Siz sıcak kahve içerken onlar birbirleriyle çok güzel oynayacaklar. Ama iyi korunun artık 3. Olmasın siz de dinlenin biraz. Allah sağlık sıhhat versin. Her şey hallolur çok gençsiniz beraber büyüyeceksiniz. Bağırmayın çok sevin, çok ilgilenin ama kendinizi de ihmak etmeyin. Öyle çabuk büyüyorlar ki. Aklınız hayaliniz şaşar
Çok teşekkür ederim haklısınız herşey çok güzel olucak

Bir de çocuğu dışarı parka çok çıkarın ekran vermeyin sakın. Benim de 3 çocuğum var 3ü de küçük düzen olmazsa asla hiçbir şey olmaz. Bak şu an 3ü de uyuyor 1 buçuk saat önce uyudular. Sabaha kadar uyuyacaklar. Çünkü düzen çok önemli
Ne zaman foruma girsem aktifsin valla bravo nasıl sagliyorsun bu düzeni merak ettim😅 laf sokmadim ama gerçekten merak ettim,bana da lazım taktik,gönder gelsin😂

Ne zaman foruma girsem aktifsin valla bravo nasıl sagliyorsun bu düzeni merak ettim😅 laf sokmadim ama gerçekten merak ettim,bana da lazım taktik,gönder gelsin😂
Aslında bayadur yazmıyodum çocuklarım hasta ben hastaydık bugün yazmaya başladım sbdhdksls
Ben bebeklikten düzen oturtuyorum ya. Bir de çocuklar evdeyken, uyanıkken telefonu elime almıyorum.

Aslında bayadur yazmıyodum çocuklarım hasta ben hastaydık bugün yazmaya başladım sbdhdksls
Ben bebeklikten düzen oturtuyorum ya. Bir de çocuklar evdeyken, uyanıkken telefonu elime almıyorum.
Geçmiş olsun 😊 Ben bu düzen konusunu çok kafama takıyorum.Kafamda hep evirip çeviriyorum,teorikte iyiyim ama pratiğe dokemiyorum.Basladigim düzeni devam ettiremiyorum birçok konuda.rutin oturtma konusunda basarisizim sanırım.

2. Çocuktan sonra kesinlikle sende spiral taktır. 3 te olursa hepten psikolojin bozulur benimde tanıdığımın ilk çocuk çok yaramazdı peşine 2 oldu çok korktu ama o gelen yeni bebek o kadar sakin uyumluydu ki varlığı yokluğu birdi şeninde öyle olır eminim 2. Bu kadar yormıcaktır tecrübeli anne olcaksın çünkü 🌸

2. Çocuktan sonra kesinlikle sende spiral taktır. 3 te olursa hepten psikolojin bozulur benimde tanıdığımın ilk çocuk çok yaramazdı peşine 2 oldu çok korktu ama o gelen yeni bebek o kadar sakin uyumluydu ki varlığı yokluğu birdi şeninde öyle olır eminim 2. Bu kadar yormıcaktır tecrübeli anne olcaksın çünkü 🌸
Evet kesinlikle taktırıcam,inşallah öyle olur biraz da olsa rahatlarım.
teşekkür ederim 🙏

Kime anlatsam bilmiyorum 20 yaşındayım 10 aylık bir bebeğim var ve 7 aylık hamileyim isteyerek olmadı o yüzden pek alışamıyorum bebeğim çok zor bi bebek yemek yemiyo uykusu yok zor bi çocuk hamileliğimde çok zorluyor annemin yanına geldim ama burda daha da kötü oldu çocuk resmen çiğnemeyi unuttu ne versen öğürüyor uyku desen 1 saat ayağımda zorla yatırmaya çalışıyorum yatsa 1 saat onda da 10 kere kalkıyor kendimi çok çirkin hissediyorum 88 kiloyum dişlerim çürüyor ağlamak istiyorum ama ağlayamıyorum sanki kimseye bunları açamıyorum ama çok doldum koca tarafı ayrı bi şeyler zaten herşeye laf buluyorlar ne yapmam gerekiyor nolur bana bir yol söyleyin şaştım kaldım ölmek istiyorum resmen

Donya Donya zaten muhteşem bir şekilde yaklaşmış. Gerçekten en önemli şey düzen ve rutinler. Yaşınız küçük ve anladığım kadarıyla biraz yalnızsınız ancak herşeyin üstesinden gelebilirsiniz. Her şey 4 4lük olmak zorunda değil. Yeteri kadar olsun. Muhteşem olması gereken tek şey ilgi ve sevginiz. Bundan kısmayın ama gerisini salın. Ben zor da olsa evinize dönmeniz taraftarıyım. İlk 1-2 hafta zorlanırsınız ama sonra düzene oturunca herşey düzelir. Şuan hamile olmanın verdiği hislerle de boğuluyor gibi hissetmeniz çok normal ama inanın hallolur yeter ki nerden başlayacağınızı bilin. Bebek doğmadan ilk bebeğinizi rutinine alıştırırsanız doğunca da çok rahat edersiniz. Uyku için instagramda burda google da heryerde aylık tablolar var onlara uyarak bir düzen oturtun hatta aptamil ilkadımların google harika tabloları var. Aya uygun günlük öneriler veriyor. Onları uygulayabilirsiniz. Uyku desteği var muhtemelen hangi desteği istiyorsa bebeğiniz detay verin bilen anneler nasıl bıraktırıp rutin koymuş onu anlatsın. Onları uygulayın. Yemek konusu başlı başına bence en zor konu ama herşeyin bir çözümü var. Dönemsel olarakta çocuklar bazen öğürüyor istemiyor öyle bir dönemde olabilirsiniz. Hepi topu 1 yıl. Bu zorluklar 1 yıl sonra geçicek ve iki bebeğiniz arkadaş gibi büyüyecek. Diş çürümeleri için mutlaka ihmal etmeden doktora görünün derim. Kilolar ise doğumdan sonra hayatınızı plana koyarsanız takır takır gider. 2 bebekle zorluklar elbette olacak ama sevgisi, hissi pahabiçilemez. Artık tecrübeli anne de olduğunuz için 2. de bu kadar zorlanmayacaksınız ♥️

Dehb olabilir mi sizde? Yetişkin dehb biraz böyle şeyler olabiliyor devam ettirememe vs olayı.

1-2,5-6,5
Yani son yıllarda ben de öyle olduğunu düşünmeye başladım.Ögrencilik dönemimde böyle sıkıntılarım yoktu.Hayatin zorlukları,koşturmaca ile bu sıkıntım arttı.Oglumda var maalesef dehb.dikkat eksikliği baskın tip.Zorlaniyoruz.Ama toparlamam lazım kendimi.
Dehb olabilir mi sizde? Yetişkin dehb biraz böyle şeyler olabiliyor devam ettirememe vs olayı.

1-2,5-6,5

Gebelikte diş çürümesi ve diş kaybının sebebi d vit eksikliği. Vitamin takviyesi alıyor musunuz?
Kontrole gittiğinizde mutlaka doktorunuza söyleyin.

Yani son yıllarda ben de öyle olduğunu düşünmeye başladım.Ögrencilik dönemimde böyle sıkıntılarım yoktu.Hayatin zorlukları,koşturmaca ile bu sıkıntım arttı.Oglumda var maalesef dehb.dikkat eksikliği baskın tip.Zorlaniyoruz.Ama toparlamam lazım kendimi.
Her şeye yetişemiyoruz. Hiçbirimiz mükemmel değiliz olamayız. Eminim tüm herkes elinden gelenin fazlasını yapıyor. Bizlerin tek sorunu maalesef sokaksızlık. Biz sokakta büyüyen nesildik. Ama çocuklarımız bundan mahrumlar ve bu da onlarda da bizde de gerginlik bazı sorunlar yapıyor.
Allah sağlıktan etmesim çözülür inşallah her şey.

Her şeye yetişemiyoruz. Hiçbirimiz mükemmel değiliz olamayız. Eminim tüm herkes elinden gelenin fazlasını yapıyor. Bizlerin tek sorunu maalesef sokaksızlık. Biz sokakta büyüyen nesildik. Ama çocuklarımız bundan mahrumlar ve bu da onlarda da bizde de gerginlik bazı sorunlar yapıyor.
Allah sağlıktan etmesim çözülür inşallah her şey.
Amin amin inşallah🥹 Biz o konuda şanslı sayılırız,3 blokluk küçük bir sitede oturuyorum.Komşularım ve onların çocukları vs.Kapi önü kalabalık.Arkadaş sorunumuz yok çok şükür

Üzülme. Bende 1.5 yasında oğlum var 9 aylık hamileyim. Benim oglumda biraz yaramaz ama çok yanlız. Onu her gördüğümde içim parcalanıyor. Onla oyun oynuyamıyorum. İlk defa hayatımda 88 kıloyu bende gördüm. Oğlum beni çok seviyor. Bensız yapamıyor. Çünkü hayatında tek ben varım. Esımde az oynuyor. Her zaman sevgıye muhtaç gıbı. Ama genede ustesınden gelecegıme inanıyorum. Aynaya bakamıyorum kılomdan ötürü. İkinci çocuğum umarım oğluma arkadaş olur. Malesef koy gıbı bıyerde yasıyoruz. Dısarıda cıkartamıyorum. Parkta yok. Haftaları ayları bı odada gecıyor. 1 odada sadece soba olduğundan öbür odalara da gıdemıyor hemen hastalanıyor. Ailemede gıdemıyorum. Ailemde gelmiyor. Öyle yalnız geçiyor hayat iki çocukla ne yapacagımı düşünüyorum bazen ama Allah'tan umıt kesılmez. Kılomu da doğumdan sonra veririm dıyorum uzmuyorum kendımı. Benimde yasım o kadar büyük değil 22 . 23 . Ama dayan onların buyuduklerını düşün herseyın yoluna gırecegını düşün.

Back