Bunalımdayım, Annem ile de anlaşamıyorum, intihar etmek istiyorum

Meleknaz1992

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2018
44
15
Hayırlı akşamlar arkadaşlar! Yeni üyeyim, yanlış bir şey yaparsam şimdikten afola, lütfen!
25 yaşındayım, Avrupada ailem ile birlikte yaşıyorum, bekarım.
Yaklaşık 2 senedir işsizim, ilk defa işsiz kaldım hayatımda. Işsiz kalmadan önce tam 6 sene hiç sevmediğim bir işte çalıştım, ahhhh ahhh her gün hiç sevmediğin yere gidip gelmek kolay değildi ve hiçkimseye de bir şey anlatamadım. Hal böyle olunca, her şeyi içime atınca geçen sene panik ataklara yakalandım! MALESEF!!! ALLAH SEVMEDIĞIM INSANLARIN BAŞINA BILE VERMESIN! Hatta panik ataklara yakalandığımda ailem burda değildi Türkiyede izindeydi ben gitmek istememiştim. Panik ataklara yakalandığımı anca 4 ay sonrası doktora gittimde öyle öğrenmiştim, utancımdan doktora bile gidememiştim:KK43: Hatta ilk zamanı annem babam hemen biletimi alıp türkiyeye yanlarına almışlardı beni! BABAM BANA ÇOK DÜŞGÜNDÜR, TEK KIZIM BIR ERKEK KARDEŞIM VAR! HER ISTEDIĞIM OLUR, HER ISTEDIĞIMI ALABILIRIM ALLAHA BINLERCE KEZ ŞÜKÜRLER OLSUN HIÇ O KONUDA SIKINTIM YOK. Zaten doktor panik atak geçiriyorsun dediği andan itibaren annemin bir tanıdıği pedagog/psikolog var hemen onunla konuşup randevu aldı bana ve yaklaşık 8 aydır ona gidiyorum, işin en ilginç yanı psikoloğumda bazı durumlar sezmeye başladım: Ben çok açık sözlü birisiyim ve çok inatçıyımdır damarıma basıldiğı zaman, arkadan konuşulmasını hiç sevmem, elebette her şeyi yüzede diyemiyorsun!Başkalarının hayatına karışılmasından NEFRET EDERIM, ÖZGÜRLÜK DELISIYIM!!! Bir kaç hatam oldu malesef, insanım yaptım. Ve insanlara çok değer veririm, annemin sözleri gelir aklıma iğneyi önce kendine batır, kendini karşındakinin yerine koy diye her bir olayda bunlad gelir aklıma. O yüzden hep kendimden önce karşıdakini düşünürüm, çokta çekmişliğim var bu durum yüzünden arkadaşlarımdan! Yazacak çok şey varda neyseeee... Son 8 aydır değişen pek bir şey yok hayatımda. Öyle günlerim oluyor ki, hele şu son zamanlarda hiç kimse ile konuşmak istemiyorum, annemle anlaşamıyorum, hiç bir şey yapasım yok! Zaten işsizim, öyle çokta herkes ile samimi olmayı sevmem hep mesafeli olurum ama kimsenin işine hayatta karışmam o kişi yardım istemediği sürece, çünkü SEVMEM. Panik atak hastası olduğum için yalnız başıma dışarı çıkamıyorun, ilk başlarda daha kötüydü hiç bir kapalı alana bile giremiyordum, hatta kendi evimizde bile kalmak istemiyordum, annem babam az çekmedi. Şu son günlerde annem ile çok kavga ediyorum beni anlamıyor hiç. Hep o haklı, güya benim iyiliğimi istiyor ama bana bir kere olsun kızım bile demiyor(sadece o kelimeyi diyemiyor çünkü zamanında babaannem ona yapmadığını bırakmamış bana kızım dediği için). Sanki başkalarının kızlarına daha çok saygılı, onları daha çok seviyor, bana hemen beni çok üzüyorsun diyor derdimi anlatmadığım zaman ama anlatıncada beni anlamıyor, bu seferde benim anlatasım gelmiyor. Hep sizin yüzünüzden üzüntüden bir gün gideceğim diyip duruyor, her şeyde beni suçluyor, beni soğutuyor. Zaten o kadar anne kız ilişkimiz yok! Hatta daha geçen seneye varasıya kadar anneme bir şeyimu anlatamazdım çekinirdim. Bazen sinir krizleri geçiriyorum, evde ne varsa kırıyorum beni anlasın diye ama o saniyelik anca sonra yine anlamıyor. Hep başkaları haklı, beni hiç haklı görmez. Bugün pskiloğumdan eve dönerken kavga ettik ve ben ayrıldım başka bir yere gittim, eve gitmedim. Panik atak hastası olduğum için bir yerde tıkandım devam yürüyemedim, eve bile gelemedim. Bazen geliyor bana sarılmaya çalışıyor, anlat derdini diyor ve ben anlatamıyorum, çünkü anlamicak biliyorum ve ben böyle birisiyim derdim var şuanda beni inanılmaz derecede yıpratana ama ben kimseye anlatamıyorum! Psikoloğuma bile anlatamıyorum. Onunlada bugün biraz dalaştım, sanki oda benden bıkmış gibi, kendini düzeltmek için bir şey yapmıyorsun diyor. Kendisin de biraz egoistlik de var, hep kendisinden bahseder yok bana bu yapılamaz yaptırmamda falan filan. Sosyal medyada hesapları yok, bazen konular açıyorum böyle ayyy iyi ki sosyla medya kullanmıyorum falan filan diyor, ona göre böyle hep bir şeyler başaracaksın hiç duramazsın düşemezsin! Kendini yüksekten görüyor, birde annem babam buna her seansta 45 EUR ödüyor! Başlarda pek düşündürmüyordu söyledikleri ama sanki artık bana benj ezmeye çalışıyormuş gibims geliyor, bugün fena halde nefret ettim ondan!!!!! Hep onun dedikleri doğru!!!! Bilmiyorum annem bir taraftan, psikoloğum bir taraftan ikiside beni anlamıyor. Hatta hiç kimse beni anlamıyor. Yaşama sevincim kayboldu resmen!!!! Bir dertleşelim sizlerle, konuşcak kimsem yok....

Hasta olmanız dışında, anlattıklarınız ceviz kabuğunu doldurmaz. Üstelik intihar yazmışsınız konu başığlığına, anlam veremedim. Biraz yaşınıza uygun şekilde olgun olmaya çalışın derim. Geçmiş olsun.
Cevabınız için teşekkürler. O ceviz kabuğu gayet iyi doluyor, evet hayatta daha kötü şeyler oluyor, biliyorum. Ama her insan farklı herkesin farklı şeylere canı yanıyor, benimde bunlara canım yanıyor! Intihar etmeyi düşündüğümü belirttim zaten ,her şey üstüme geliyor ve beni gram anlayan kimse yok. Hep evdeyim, çünkü yalnız başıma çikamıyorum dışarı, MALESEF!

Bende panik atak geçirdim ve inanilmaz etkileri kaldi bende ilk zamanlar neler yasadim anlatamam.Su tatil koylerinde donen uzun su kayaklari olur ya kapali en sevdigim birseydi.Panik atak.olduktan sonra bir gun gittik o kadar kotu oldum ki icinde git.git.bitmiyor gibime geliyordu .Sanki kapana kisilmis fare gibiydim.Kaplten.gidecektm az kalsin.Sonra zamanla yavas yavas kendimi telkin ede ede bu duruma geldim .Arti ilacta kullanmiyorum.Asansore binemezdim .Kapi acilmayinca boguluyormus gibi olurdum.Smdi rahatca biniyorum.Sana demek istedigim su hepimiz zamn zaman bazi seylerden imtihana tutuluyoruz.Kimi aileden,kimi ölümden,kimi baska seylerden.Bir yerden sinra o anki aciyi trk basina goguslemen gerekiyor.Cunku hayatin boyunca bu boyle olacak ve dirayetli durmak zorunda olacaksin.Hep guzel seyler olmuyor cnku .Panik atak problemini çözdun.İs buldun ailnle arani.duzelttin.Bu sefer baska sorun cikacak.onla da basa cikmayi ogrenmen gerek.Bunlari yaptigin zaman inan cok daha mutlu ve enerjik oluyorsn . Kendi kendine sorunlarını halledebiliyorsn .İc huzur.cok onemli ve bunuda senden baskasi saglayamaz emin ol.

Madem sana faydası yok zaten konuşamıyorsun da neden gidiyorsun ki ?
Değiştir psikoloğu .
Annenle anlaşmak zorunda değilsin olmuyorsa ilişkileri minimumda tut .
Asıl derdin ne içine gömdüğün paylaşmak ister misin ?
Onu çözsen hersey hallolacak sanki

Sizi anlamadıkları şey tam olarak ne? Kimin tam olarak anne-kız ilişkisi var ki? Benim de yok. Ben de konuşmam hiçbir şeyimi. Anlatsam anlamaz.. Yalnız değilim eminim bu konuda. Siz psikologla da anlaşamıyorsunuz. Ya kendinizi ifade edemiyorsunuz ya da derdiniz yok.

İş konusunda kendinizi geliştirin biraz. Şuradaki en büyük problem o gibi duruyor. Bu durum düzelirse sağlığınızı da olumlu anlamda etkiler belki.

Bu anlattiklariniza göre siz de kendinize göre en haklısınız. Nasıl olacak? Asıl derdinizi yazmamışsiniz ki bilelim. Yaşınız 25 anlattiginiz hisler 15. Beni kimse anlamıyor hissi ergenlik çağında yasanir biter. Sonra anlarsın ki zaten kimse kimseyi anlamıyor. Sadece anlattiginiz kadarinj bilebiliriz. Hep böyle. Geçmiş olsun zor bir rahatsızlık sizinki ama siz onu yenmek yerine mizmizlanip başkasında hata arıyorsunuz. Psikologtan memnun değilseniz derdinizi anlatamiyorsaniz değiştirin. İssizseniz iş arayın olmadı okul okuyun kurslara gidin aktivite bulun. Yavaş yavaş kendinizi keşfedin. Hastayım diye eve kapanmak kendinize vereceğiniz en büyük zarar. Herkes düşer doğrudur ama önemli olan tekrar ayağa kalkmak. Siz dustugunuz yerden kalkmak yerine kamp kurmuşsunuz.

İnsanlar hayatta neler yaşıyor.
Herşey sizin istediğiniz gibi dönmez etrafınızda.
Annenizden ne istiyorsunuz kadın iyliğinizden başka bir şey yapmamış ki
Piskoloğunuza gelince madem öyle değiştirin.
ANcak ANLADIĞIM kadarı ile o bile farkında fikirlerde sabit gibisiniz.
25 yaş küçük bir yaşta değil azıcık silkelenin.

Panik atak çooook zor gerçekten. Yalnız başıma dışarı çikmyı denedim ama yok evin etrafından başka bir yere gidemiyorum... Problemimi bir kaç kere anlattım ama yok ANLAMIYORLAR YOK O ÖYLE DEĞIL, SEN YANLIŞ DÜŞÜNÜYORSUN DIYORLAR. Zaten her şey üst üste geldi sanırım onu pek kaldıramadım, işsizlik, eski erkek arkadaşımla ayrıldık, Businnes English yaptım oda bitti hiç yoktan ona gidiyordum yine iyi geliyordu hatta tramvay ile 1 saat yolu vardı ama inanın bana çok iyi geliyordu. Annem zaten ayrı bir hava anlaşamıyorum şu sıralar diyorum sadece beni rahat bırak diyorum yok üstüme üstume geliyor. Mesela ben bjr yere gideyim 10 kere ararlar arkadaş ortamında sadece benim telim çalıyor yada artık beleşe yazma yerleri var ya ondan yazarlar keşke çıkmasaymış :KK70: Oturduğum yerde özel başka bjr psikolog yok işte, devletten olana gidincede 3-4 ay bekliyorsun. Şu panik ataklar beni ÇOK YIPRATTI BUNUN FARKINDAYIM, SANKI ÖZGÜRLÜĞÜM ALINDI ELIMDEN.

16 yaşında filan mısın? azıcık yaşının insanı gibi davran. annen baban senin elinde oyuncak değil. etrafı kırıp döküp de panik atak bahanesi arkasına sığınma, o öyle bişey değil. bence sen şımarmışsın biraz. ergenliğe dönesin gelmiş.
Ben yaşımın insani gibiyim merak etmeyin siz! Bahanenin arkasına hiç bjr zaman sığınmadım, sadece bu panik ataklar bana biraz zor geldi ilk başlarda annem babam bile bana inanmıyordu yok diyorlardı kafanda öyle kuruyorsun falan filan! Bende böyle duydukca içime kapanmaya başladım hiç bir şeyimi anlatamamaya başladım, eee birde 6 sene hiç sevmediğim bir işte çalışmakta yordu beni çoğu kişiler gibi popomun üzerinde fındık kırmadım, ayyy yok bu işı beğenmiyorum diye sızlanmadım!!!! Sevmediğim işte bilw kendimi geliştirdim!!!!! Annem babam olmaları beni çoğu durumda ezme hakkı vermiyor onlara! Herkese tavrımı gösteren birisiyim. Düşene hiçbirzaman vurmadım ama ben hep düştüğümde arkamdan vurdular!!!! Bir insanı kendi anneside anlamicaksa, başka kim anlicak! Madem sorumluluk alamicaklar dünyaya çocuk getirmesinler, bakın ben evleniyormuyum çocuk doğuruyormuyum?!!!! Amaaann artık 25 26 30a gelmiş uğraşamam demek ile olmaz!!!!! Her şeyde çocuğunun arkasında durcaksın!!!!

Bende panik atak geçirdim ve inanilmaz etkileri kaldi bende ilk zamanlar neler yasadim anlatamam.Su tatil koylerinde donen uzun su kayaklari olur ya kapali en sevdigim birseydi.Panik atak.olduktan sonra bir gun gittik o kadar kotu oldum ki icinde git.git.bitmiyor gibime geliyordu .Sanki kapana kisilmis fare gibiydim.Kaplten.gidecektm az kalsin.Sonra zamanla yavas yavas kendimi telkin ede ede bu duruma geldim .Arti ilacta kullanmiyorum.Asansore binemezdim .Kapi acilmayinca boguluyormus gibi olurdum.Smdi rahatca biniyorum.Sana demek istedigim su hepimiz zamn zaman bazi seylerden imtihana tutuluyoruz.Kimi aileden,kimi ölümden,kimi baska seylerden.Bir yerden sinra o anki aciyi trk basina goguslemen gerekiyor.Cunku hayatin boyunca bu boyle olacak ve dirayetli durmak zorunda olacaksin.Hep guzel seyler olmuyor cnku .Panik atak problemini çözdun.İs buldun ailnle arani.duzelttin.Bu sefer baska sorun cikacak.onla da basa cikmayi ogrenmen gerek.Bunlari yaptigin zaman inan cok daha mutlu ve enerjik oluyorsn . Kendi kendine sorunlarını halledebiliyorsn .İc huzur.cok onemli ve bunuda senden baskasi saglayamaz emin ol.
Panik atak gerçekten çok kötü! Ne zaman geleceğide belli olmuyor, o belli olsa hiç yoktan dersin bak şimdi gelecek. Ölüyormusun yaşiyormusun belli değil... keşke geçse biran önce.

Derdini anlatıyorsunuz.
Allah yardımcınız olsun eyvallah uzun uzadıya derdinizi okuyoruz ve diyoruz ki haksızsın
Bu sefer de efeleniyorsun.
Sen buraya sana haklısın denmesi için derdini açmışsın lakin kusura bakma
Haklısın grubunda yer alamayacağım.
Panik atakta ben daha etrafındakileri kırıp dökeni görmedim.
Yekten söylüyorum şımarıksın. Nokta

Derdini anlatıyorsunuz.
Allah yardımcınız olsun eyvallah uzun uzadıya derdinizi okuyoruz ve diyoruz ki haksızsın
Ben buraya bana haklısın, haksızsın desinler diye açmadım!!!! Ne kadar ön yargılar var ya, inanamıyorum. Yahuuuu beni haksız bulabilirsiniz, saygı duyarım ama olmayan bir şey için yok şöyle yok böyle denilmesi. Ben kimseye efelenmedim, gerekte duymam! Sadece yaşadıklarımı yazdim. Panik atakta mı yaşıyorsunuz??????? Doktorlar bile diyorlar çok üstüne gelinince sinir krizleri geçirebileceğini!!! Offff amannn uğraşamicam!!! Arkadaşlar, bana haklısın haksızsın demeniz için açmadım bu konuyu sadece dertleşmek istedim!!!!!

Derdini anlatıyorsunuz.
Hem bana ŞIMARIKSIN diye yorum yapamazsınız!!! Bu hakkı size kimse veemiyor! Buna sinirlenirim işte.

Uzun surede psikologa gitmissin. Artik o da tıkanmış. Cunku hayatinda yeni bi gelisme yok. Ayni seyler etrafinda konusmanin tabiki sana faydasi olmaz. Mucadele gücü kalpten gelir. Psikolog anne baba bi yere kadar. Iyilecek gücü icinde ara. Ne guzel bak sevmediğin isinden kurtulmussun. Simdi arınma dönemi. Bu sureci de annenle paikologunla tartisarak heba etme. Artik internet cagindayiz ac youtube orda panik atak nasil atlatilir izle biraz pratik yap. Bol bol kitap oku. Zahmetsiz rahmet olmaz. Gecmis olsun

Uzun surede psikologa gitmissin. Artik o da tıkanmış. Cunku hayatinda yeni bi gelisme yok. Ayni seyler etrafinda konusmanin tabiki sana faydasi olmaz. Mucadele gücü kalpten gelir. Psikolog anne baba bi yere kadar. Iyilecek gücü icinde ara. Ne guzel bak sevmediğin isinden kurtulmussun. Simdi arınma dönemi. Bu sureci de annenle paikologunla tartisarak heba etme. Artik internet cagindayiz ac youtube orda panik atak nasil atlatilir izle biraz pratik yap. Bol bol kitap oku. Zahmetsiz rahmet olmaz. Gecmis olsun
Teşekkür ederim yorumunuz için. Bende en çok aslında buna sevinmiştim, sevmediğim işimden kurtulduğuma ama işte ordanda çıkınca sorunlar başladı. Hele işsizliğimden 3 ay sonrası hep kafama takmaya başladım işsizliği... şimdide zaten en çok panik ataklar yıpratıyor beni...

X