• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunaldım artık lütfen bi yol gösterin

2703MORMENEKSE

Güzel günler bizi bekler
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2013
35
0
16
Aksaray
Merhaba arkadaşlar
Moralim çok bozuk nerden başlasam da anlatsam size bilemiyorum. biraz uzun olabilir lütfen okuyun ve bir fikir verin.
Eşimle 7 yıl süren arkadaşlık sonrası evlendik. 7 yıl konuştuk ama üniversitede ayrı yerlerde okuyunca çok da bir araya gelemedik. Neyse ki ikimizde aynı ilde işe başladık. 2011 yazında nişanlandık. 2012 temmuzda da evlendik. Eşim iş yerinde mutlu değildi. Sürekli başka iş arıyordu. Ben de üzülüyordum bu duruma ama bir yandan da başka bi ile giderse ben nasıl giderim eş durumu atama zor diye düşünüyordum. (ben memurum o özel sektörde)
Neyse düğüne 2 ay kala eşime yine bulunduğumuz ilde başka bir firmadan teklif geldi. Güzel bi teklifti ama benim hiç içime sinmiyordu. Çünkü çalıştığı yerde bulunduğunda ilerde yükselir diye düşünüyordum. Eşime hiç baskı yapmadım sonuçta kendi yapacağı iş. Onun fikri önemli. uzatmayayım. eşim iş kabul etti bir buçuk ay kadar çalıştı. bu arada da bizim düğün tarihi geldi. Çok mutluyuz tabii. Düğün sonrası gideceğimiz tatili bile ayarlamıştık. Düğünde eşimin ailesiyle bazı problemler oldu. Bize takılan bütün takıları aldılar. Tabii biz şok olduk hiç böyle bişey beklemiyorduk. Ama ne yapabiliriz ki düğünde tatsızlık olmasın diye ikimizde sustuk ama düğünde de pek neşemiz yoktu. Evimize geldik eşim 3 günlük düğün iznini kullandı. 3 gün sonra güle oynaya işe gitti.
Takı konusunu açmadık. Sonra eşim erkenden eve geldi. Meğer eşimi düğün iznindeyken işten çıkarmışlar. İzin kullandı diye. Eşimin eve gelişini birbirimize sarılıp ağlayışımızı hiç unutmuyorum. Düğünde olanlar işten çıkarılma bir anda allak bullak oldu herşey. Tabii bi süre yine iş bulamadı eşim. en güzel günlerimiz moral bozukluğuyla geçiyordu.Sonra başka bi ilden teklif geldi. Elimiz mahkum razı olduk ayrılığa. benim annem yanıma geldi. Eşim orda çalışmaya başladı. Ama ordaki çalışma şartları çok zordu. Yapamayacağım diyordu sürekli.
Bir yandan ben annemle eşim arasında kalıyordum. Annem sürekli eşimi eleştiriyor yaptıklarından memnun olmuyo. Bu durum tabii ki beni de etkiliyo. bu arada eşim ilk çalıştığı yerle irtibatını koparmamıştı. Tekrar dönmek istediğini söyledi. Ama işte istifa ettiği için insanlar haliyle hemen güvenemiyo. Eşimde bin pişman olmuştu ayrıldığına ama iş işten geçmişti bi kere. Sürekli eski firmasındaki arkadaşlarıyla konuşuyordu. Sonra o fabrikanın büyütüleceğini iş ilanı verdiğini öğrendik. Hemen başvurdu hatta birkaç hatırı sayılı fabrika müdürü ile arkadaş olan tanıdıkları da araya soktuk tamam dediler. Yeni fabrika yapılınca seni arayacaklar dediler. eşim kasım sonu gibi tekrar yanıma geldi. çünkü fabrika yılbaşında açılacaktı. annem memlekete gitti.
Tabii bu arada biz eşimin ailesiyle mesafeliyiz. yine de her zaman dedim sabret herşey düzelecek. herkesin iniş çıkışları hataları vardır diye. Yılbaşı geldi ama fabrika açılamadı bi türlü. Bize söz veren tanıdığımız da senin işim %1000 oldu. siz canınızı sıkmayın. fabrika açılsın ararlar diyordu. Tabi eşim bu zaman zarfında sürekli iş aradı. Garsonluktan tut şoförlüğe kadar. Geçici ne iş olsa girecek ama yok yok. Nreye gitse olmuyo. Şans mı kısmet mi anlamadım. Her geçen gün daha da yıkılıyoruz. Bir yandan annnem bana baskı yapmaya başladı. "bu adam çalışmayacak. Gel vazgeç. Sen çalış o otursun evde. gibi" her konuşmamızda eleştiri. Eşim yönünden tek sorum işsizlik. Birbirimizi seviyoruz. Bana en ufak bi kötü davranışı yok. hatta çalışmıyorum evdeyim diye yemek yapıyo temizliğime yardım ediyo. elinden geldiğinde beni hoş tutmaya çalışıyo. Ama ne kadar da olsa hayat zor sabır sabır diye diye bu güne geldik. bahsettikleri fabrika bi türlü açılamadı. Başka bir ile gitse başlasa neyle gidecek bir maaşla nasıl rizke gireceğiz. Eşim 4 aydır işsiz. ailesiyle fazla görüşmüyo. düğünde yaptıklarından sonra onlardan hiçbirşey beklemiyoruz. Benim ailem de sürekli eşime karşı bir güvensizlik oluştu.
Ben ise annemi mi idare edeyim Eşimi mi teselli edeyim yoksa evi mi geçindireyim. artık kaldıramıyorum. İnsanlara anlatmaktan yoruldum. Herkes eşim evde yatıyo ben çalışıyorum gibi bi ima ediyolar. Ne yaşadığımı ben bilirim. evleneli nerdeyse 8 ay oldu. ama ben bu güzel günleri hiç anlayamadım. sanki 10 yıllık evli gibi hissediyorum kendimi. oysa ne hayallerimiz vardı. Yine de allah büyük herşeyin hayırlısı. Sabrediyorum.
Biliyorum çok uzun oldu ama okuyup yorum yaparsanız çok sevinirim. Derdimi kimseye anlatamıyorum. Arkadaşlara anlatsam laf oluyo. anneme anlatsam zaten daha kötü. Eşim desen iyice morali bozuldu. Daha çok yıpranıyo. Ben ise herşeyin ortasında ayakta durmaya çalışıyorum.
Benim ailem ayrılmamı istiyo. Ben eşimi seviyorum ama bir yandan da kızıyorum. düğün arifesinde işini bıraktı. bu hallere geldik diye. ama bilemezdi ki.
Çok üzgünüm çokk :((

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar
Moralim çok bozuk nerden başlasam da anlatsam size bilemiyorum. biraz uzun olabilir lütfen okuyun ve bir fikir verin.
Eşimle 7 yıl süren arkadaşlık sonrası evlendik. 7 yıl konuştuk ama üniversitede ayrı yerlerde okuyunca çok da bir araya gelemedik. Neyse ki ikimizde aynı ilde işe başladık. 2011 yazında nişanlandık. 2012 temmuzda da evlendik. Eşim iş yerinde mutlu değildi. Sürekli başka iş arıyordu. Ben de üzülüyordum bu duruma ama bir yandan da başka bi ile giderse ben nasıl giderim eş durumu atama zor diye düşünüyordum. (ben memurum o özel sektörde)
Neyse düğüne 2 ay kala eşime yine bulunduğumuz ilde başka bir firmadan teklif geldi. Güzel bi teklifti ama benim hiç içime sinmiyordu. Çünkü çalıştığı yerde bulunduğunda ilerde yükselir diye düşünüyordum. Eşime hiç baskı yapmadım sonuçta kendi yapacağı iş. Onun fikri önemli. uzatmayayım. eşim iş kabul etti bir buçuk ay kadar çalıştı. bu arada da bizim düğün tarihi geldi. Çok mutluyuz tabii. Düğün sonrası gideceğimiz tatili bile ayarlamıştık. Düğünde eşimin ailesiyle bazı problemler oldu. Bize takılan bütün takıları aldılar. Tabii biz şok olduk hiç böyle bişey beklemiyorduk. Ama ne yapabiliriz ki düğünde tatsızlık olmasın diye ikimizde sustuk ama düğünde de pek neşemiz yoktu. Evimize geldik eşim 3 günlük düğün iznini kullandı. 3 gün sonra güle oynaya işe gitti.
Takı konusunu açmadık. Sonra eşim erkenden eve geldi. Meğer eşimi düğün iznindeyken işten çıkarmışlar. İzin kullandı diye. Eşimin eve gelişini birbirimize sarılıp ağlayışımızı hiç unutmuyorum. Düğünde olanlar işten çıkarılma bir anda allak bullak oldu herşey. Tabii bi süre yine iş bulamadı eşim. en güzel günlerimiz moral bozukluğuyla geçiyordu.Sonra başka bi ilden teklif geldi. Elimiz mahkum razı olduk ayrılığa. benim annem yanıma geldi. Eşim orda çalışmaya başladı. Ama ordaki çalışma şartları çok zordu. Yapamayacağım diyordu sürekli.
Bir yandan ben annemle eşim arasında kalıyordum. Annem sürekli eşimi eleştiriyor yaptıklarından memnun olmuyo. Bu durum tabii ki beni de etkiliyo. bu arada eşim ilk çalıştığı yerle irtibatını koparmamıştı. Tekrar dönmek istediğini söyledi. Ama işte istifa ettiği için insanlar haliyle hemen güvenemiyo. Eşimde bin pişman olmuştu ayrıldığına ama iş işten geçmişti bi kere. Sürekli eski firmasındaki arkadaşlarıyla konuşuyordu. Sonra o fabrikanın büyütüleceğini iş ilanı verdiğini öğrendik. Hemen başvurdu hatta birkaç hatırı sayılı fabrika müdürü ile arkadaş olan tanıdıkları da araya soktuk tamam dediler. Yeni fabrika yapılınca seni arayacaklar dediler. eşim kasım sonu gibi tekrar yanıma geldi. çünkü fabrika yılbaşında açılacaktı. annem memlekete gitti.
Tabii bu arada biz eşimin ailesiyle mesafeliyiz. yine de her zaman dedim sabret herşey düzelecek. herkesin iniş çıkışları hataları vardır diye. Yılbaşı geldi ama fabrika açılamadı bi türlü. Bize söz veren tanıdığımız da senin işim %1000 oldu. siz canınızı sıkmayın. fabrika açılsın ararlar diyordu. Tabi eşim bu zaman zarfında sürekli iş aradı. Garsonluktan tut şoförlüğe kadar. Geçici ne iş olsa girecek ama yok yok. Nreye gitse olmuyo. Şans mı kısmet mi anlamadım. Her geçen gün daha da yıkılıyoruz. Bir yandan annnem bana baskı yapmaya başladı. "bu adam çalışmayacak. Gel vazgeç. Sen çalış o otursun evde. gibi" her konuşmamızda eleştiri. Eşim yönünden tek sorum işsizlik. Birbirimizi seviyoruz. Bana en ufak bi kötü davranışı yok. hatta çalışmıyorum evdeyim diye yemek yapıyo temizliğime yardım ediyo. elinden geldiğinde beni hoş tutmaya çalışıyo. Ama ne kadar da olsa hayat zor sabır sabır diye diye bu güne geldik. bahsettikleri fabrika bi türlü açılamadı. Başka bir ile gitse başlasa neyle gidecek bir maaşla nasıl rizke gireceğiz. Eşim 4 aydır işsiz. ailesiyle fazla görüşmüyo. düğünde yaptıklarından sonra onlardan hiçbirşey beklemiyoruz. Benim ailem de sürekli eşime karşı bir güvensizlik oluştu.
Ben ise annemi mi idare edeyim Eşimi mi teselli edeyim yoksa evi mi geçindireyim. artık kaldıramıyorum. İnsanlara anlatmaktan yoruldum. Herkes eşim evde yatıyo ben çalışıyorum gibi bi ima ediyolar. Ne yaşadığımı ben bilirim. evleneli nerdeyse 8 ay oldu. ama ben bu güzel günleri hiç anlayamadım. sanki 10 yıllık evli gibi hissediyorum kendimi. oysa ne hayallerimiz vardı. Yine de allah büyük herşeyin hayırlısı. Sabrediyorum.
Biliyorum çok uzun oldu ama okuyup yorum yaparsanız çok sevinirim. Derdimi kimseye anlatamıyorum. Arkadaşlara anlatsam laf oluyo. anneme anlatsam zaten daha kötü. Eşim desen iyice morali bozuldu. Daha çok yıpranıyo. Ben ise herşeyin ortasında ayakta durmaya çalışıyorum.
Benim ailem ayrılmamı istiyo. Ben eşimi seviyorum ama bir yandan da kızıyorum. düğün arifesinde işini bıraktı. bu hallere geldik diye. ama bilemezdi ki.
Çok üzgünüm çokk :((
arkadasim sana tavsiyem aileni evliligine karistirma.esine destek olmaya devam et zor gunlerinde.bunu icin bosanilir mi Allah askina?iyi gunde kotu gunde diyerek evlendigin adami en zor zamaninda birakmayi dusunme sakin!!yaziktir,gunahtir...bunlar gecici zorluklar,omur boyu issiz kalacak degil herhalde.elbet bir yerde yiyecek ekmeginiz vardir,Allah rizkinizi verecektir bir yerden.esinin arkasinda ol ve yuvana sahip cik!!!Rabbim kocana bir an once hayirli is kapilari nasip etsin insallah...Sabret arkadasim sabret!!!

iyi günde kötü günde diye imza atılır..
her insanın yeryüzünde bir sınavı olurmuş
siz önce kötüyü görmüşsünüz belli ki sizin ve eşinizin sınavı da bu.
bu kötü günler sizin birbirinize olan sevginizi,sadakatinizi,anlayışınızı daha da anlamanızı sağlayacak bir dönem.
insanlar hep konuşur hiç bir şey bilmeden konuşurlar ama yaşayan sizsiniz.eşiniz bilinçli olarak işsiz kalmak ister mi?
emin olun o sizden daha çok üzülüyordur ki bu sıkıntılı döneminde sizi bir kere kırmadıysa eşinizi alın başınızda taşıyın.
cinnet geçirip eşini çocuğunu öldüren eşine şiddet uygulayan erkek örneklerini fazlasıyla görüyoruz günümüzde.
ki eşiniz size aksine yardımcı olmaya çalışıyormuş
hayat müşterek derken ne kadar anlayarak söylüyoruz bu kelimeyi?
madem hayat müşterek siz çalışırken eşinizin iş sıkıntısı yaşaması ve işsiz kalması neden eşinizi kötü pozisyona sokuyor?
aynı durumda siz olsaydınız siz işsiz kalsaydınız erkek çalışıyor kadın evde yatıyor denmezdi ama :)
emin olun her şey atlatılır her halükarda halinize şükredin.
bundan yıllar sonra bugünleri hatırladığınızda pişman olacağanız davranışlar sergilemeyin.
insanları bırakın konuşsunlar.siz eşinize sahip çıkın arkasında durun.
aile olmakta tam da budur.

Son düzenleme:
canımmm ekinelif çok doğru söylemiş tamda benim söyleyeceklerimi ... bende çok sorunlar yaşadım benim ailem de iki sorun yaşadık die nişandan dönmemi istemişti bi de benim ki görücü usulüydü kabul etmedim . kaldı ki sen 7 yıllık beraberlik ardından 8 aylıkta evlisin . sen bilirsin ama kendi aileni çok karıştırma çünkü onlar hep senin iyilikllerini istedikleri için içleri el vermiyor bu duruma yoksa kv tarafı gibi kötülüğüne deil yani . bu işte ne senin ailen ne de onun ailesi başbaşasınız canım. sen kocana destek olacaksın ve o kendi çalışıyo eşi evde diyenlere de kulak asma . insaniz işte milletin ağzı torba deil büzemiyorsun . sen bildiğin yolda devam et ve her zaman eşine destek ol elbet rabbim size de sabrınızın mükafatını verecek bir iş kapısı açacaktır yeter ki sabretmeyi bil. Rabbim yardımcınız olsun ...

Zor günler geçirmişsiniz ama bence ümidinizi kaybetmeyin.Arada kalmak çok zordur ama bugünlerde geçer rabbim eminim ki hayırlı bir kapı açacaktır.Sevginizin arkasında durun.Allah yardımcınız olsun.

Şu durumda bence herkesi herşeyi geride bırakıp eşinizle mutlu olun. Aile ve arkadaşlar ne derse desin siz eşinizin nasıl biri oldugunu bildikten sonra pekte önemli degil. okudugum kadarıyla eşiniz elinden geleni yapıyor düğün arifesinde işi bırakması hata evet fakat bütün suçta onun degil. İnşallah bu günleri unutur çok mutlu olursunuz.

arkadasim sana tavsiyem aileni evliligine karistirma.esine destek olmaya devam et zor gunlerinde.bunu icin bosanilir mi Allah askina?iyi gunde kotu gunde diyerek evlendigin adami en zor zamaninda birakmayi dusunme sakin!!yaziktir,gunahtir...bunlar gecici zorluklar,omur boyu issiz kalacak degil herhalde.elbet bir yerde yiyecek ekmeginiz vardir,Allah rizkinizi verecektir bir yerden.esinin arkasinda ol ve yuvana sahip cik!!!Rabbim kocana bir an once hayirli is kapilari nasip etsin insallah...Sabret arkadasim sabret!!!

Yorumun için teşekkür ederim. Haklısın iyi günde kötü günde diyerek evlendik tabii ki. ama insanın bazen sabrı tükeniyo. anlatmak ihtiyacı hissediyo.

canm çok zor bir durum allah yardımcın olsun , inş en kısa zamanda iş bulur eşin, eşinin ailesi kötü günde oldugunuz için yoklar durumu çok iyi toplayınca tepenizde biterler merak etme kemirgengiller olarak

eşinin huyunu bilmediğim için bişy diyemiyorum aklıma bir kaç bişy takıldı ;
senin memur onun özelde olması inş ilerde onda komplex yaratmaz, aşağılık komplexine kapılıp zamanla seni aşağılamaya başlamaz inş.

annen de sana kıyamıyordur hep öyle devam edecek zannediyordur yıprandığına dayanamıyordur anne yüreği yazık inş haklı çıkmaz bunu biz bilemeyiz eşinin karakteri ni ,sende şimdi bilemezsin zamanla tanıyor insan eşini canım.

ama boşanmak için erken diye düşünüyorum allah büyük yardımcı olur inş.

ama sana tavsiyem bence işleriniz rayına oturana kadar çocuk yapma bence tatlım, bu sırada evliliğiniz otursun maddiyat otursun birbirinizi iyice tanıyın , ama surat yaparak vs değilde iyilikle herhangi bir işe başlayıp o süreçte güzel işlere de bakması gerektiğini çaktırmadan hissettirmeden söylemen gerek bence

canım allah yar ve yardımcın olsun işsizlik çok zor gerçekten hayat şartları zaten zor. Peki eşin ne iş yapıyorki şuanda iş bulamıyor.

öncelikle allah yardımcınız olsun eşin en kısa zamanda iyi bir iş bulur inşallah. ama eşinin hatası şurada başlıyor yeni bir hayata başlayacakken bildiği bir işten ayrılması kesinlikle cok buyuk hata. ya yenı bır ıse baslıyacaksa evlılık tarıhını ertelemelı yada bulundugu yerde dısını sıkmalıydı dıye dusunuyorum. artı bu gıbı durumlarda yenı evlılere yarayacak en onemlı sey bır muddet ıdare edebılmek ıcın
dugunde takılan takılardır. esının aılesının sızden takıları almasına hadı sen belkı sessız kalabılırsın belkı ama esın buna musade etmemelıydı. bence onlarada bu cesaretı veren esın. ıs konusuna gelınce bı talıhsızlıgı var anladıgım kadarıyla ıslerı yolunda gıtmıyor senın aılen bence bu durumda haklı sen daha 8 aylık evlısın ve gun yuzu gormemıssın kendı cocugunun bu durumda olmasını ıstermıydın.
evlenırken hepımız ıyı gunde kotu gunde dedık ama esının evde gecırecek 1 dakıkası bıle olmamalı. herseyın pesınden kosmalı. aılelerı ıdare edebılmek tamamen kısılerın elındedır dıye dusunuyorum. erkektır tası sıksa suyunu cıkarması gerekır. bence kımseden medet ummasın kımsenın sozune kanmasın ozel sektorde okadar cokkı ısın tamam dıyıp sesı solugu cıkmayan ınsan. bence sende bıraz tavrını koy arada olan sana oluyor. allah yardımcın olsun....

siz böyle anlatınca bende başlarda 1 yılı aşkın işsiz olduğunu sandım
4 ay kısa bir süre
annenizin eşiniz hakkında böyle konuşmasına pek müsaade etmeyin
yoksa ister istemez bir süre sonra etkilenirsiniz ki etkilenmişsiniz de sanırım
bu durumda tek yapacağınız şey eşinize destek olmak

çevre eş dost tabi sizi konuşur
onlara dedikodu lazım, onlara da kulağınızı kapayın
mutlu mesut yuvanızda yaşayın
er ya da geç eşiniz iş bulacaktır

Hepinize çok teşekkür ederim. İnsan yazınca biraz olsun rahatlıyo. dediğiniz gibi bizim sınavımız da bu sanırım. Keşke olmasaydı ama yapacak bişey yok.

Kesinlikle sabırlı olun, eşiniz nereye kadar işsiz kalmaya tahammül edecek ki,
eminim o da hoşnut değildir ev hanımı gibi evde kalmaktan..
Ben yerinizde olsam eşimin yanında olurdum, ne güzel adam sizi hoş etmeye uğraşıyormuş, yardımını esirgemiyormuş, kısmet olmayınca ne yapsanız olmaz
Belki çok güzel bir fırsat sizi bekliyor her şerde bir hayır vardır diye boşa dememişler, bunu hep aklınızda tutun ve sabırlı olun..
Annenize gelince pek hoş değil sırf iş yüzünden öyle konuşması,
siz mutlu olablirsiniz sonuçta neden sabretmeyesiniz?
Diğer insanların söylediklerini göz ardı etmeye büyük çaba harcarsanız, huzurunuz büyük ölçüde yerine gelecek,
lütfen umursamayın 3. kişileri..

Ayrıca binlerce kadın var burada yanlız değilsiniz :34:

Eşini seviyorsan arkasında durmalısın.
Bazen işler ters gider, ama düzelmiyecek diye bir şey yok ki.
Çalışmaya gönlü olmayan adam taksicilikten, garsonluğa kadar geçicide olsa başvurmaz, uğraşmaz.
Elbet nasibi vardır eşinizinde.
Asıl bu zamanlarda kenetlenmelisiniz.
Ailenizi de konuşturmayın bu şekilde. Boşanmak kolay mı?
Eşinizin ailesine diyecek laf bulamıyorum, altınlarınızı vermemeliydiniz.
Bu dönemde rahatlatırdı sizi.
Sabır edin arkadaşım eminim işler yoluna girecektir.

Arkadaşım öncelikle Allah sabır versin. Aynı şey benim kızkardeşimin başına geldi. Eski nişanlısı işsiz kaldı, kaç yerden iş bulduk beğenmedi beyefendi sanki üniversite mezunu da, aynı senin ailen gibi bizimkiler dedi bu çocuk işsiz ise seni nasıl geçindirecek. insan karısı olacak kadına pazarda limon satar yine bakar vs.. gibi sebepler ayrıldılar. Çünkü çocuk iş ayağına gelsin, takım elbislei kıravatlı iş bilmem ne istedi. bu olanlar iki yıl önceydi şimdi çocuk başkasıyla evlendi kızkardeşim de yeni nişanlandı ağustosada düğünü olacak. Sana tavsiyem diğer arkadaşın da dediği gibi aileni karıştırma, elbette kızlarının geleceğini düşünüyorlar, ama bir yere kadar sabredersin sen de. sonuçta bilemezdiniz eşinin işten çıkarılacağını. Allah yuva kurana yardım eder. Biraz sabır ve dua ile herşey düzelir. Araştırın bol bol. şurda tanıdıkla kesin oldu gözü ile bakmayın. tek maaş ile geçinenler nasıl geçiniyor. benim babam yılalrca asgari ücretle üç kız büyüttü. dershane, okul , üniversite hepsine de gönderdi. yetmedi esnaflık yaptı sergi açtı para kazandı. sıkma canını bir kapıyı kapatan rabbim diğerini açar. yeter k isen destek ol eşine, terslenme ona akrşı. hoş tut onu ki o da daha bir azimle araştırsın canım.

canım benim eşimde ilk yılımızda böyleydi. sürekli işten çıkıyordu. Yok beğenmedim. Yok anlaşamadım. Yok diğerinin maaşı daha iyi. Yok onlar çıkarttı derdi. İdare ettim. çok zor günler geçirdim. ekmeksiz, tüpsüz, elektriksiz, susuz günlerim oldu. bence sorumsuz eşlerimiz. Kusura bakma ama durum bu. Sorumluluk sahibi bir insan düğün arefesinde işten çıkmaz. Ben bayan olduğum halde işten çıkar. Hafta sonu iş bulur.Pazartesi işe başlarım. Çünkü Sorumluluğumu bilirim. Bana göre bir erkek her ne şekilde olusa olsun çalışmalı. Yıkamacılık yapar, simit satar, ayakkabı boyar, çorap satar, mendil satar, şoförlük yapar vs yinede çalışır evine bakar. Kaldı ki bunlar son çare bi şekilde az çok iyi kötü bir iş bulabilir.Ben inanmıyorum.Nasıl bulamıy. Ben ne zaman işten çıksam iki günde bulurum. Ama çıkmamak için elimden geleni yaparım. Bazı erkekeler sorumsuz umursamaz oluyo. Allah yardımcın olsun. Benim başımda. çok zor...

Canım seni anlıyorum çok zor bir durumdasın en güzel günlerinde hep aksilikler çıkmış önüne
ama insan sıfıra inmeden yükselmezmiş sende bunu öyle düşün eşin işsiz kalmış bu zamanda iş bulmak kolay mı Allahtan sen memurmuşsunda geçinebiliyorsunuz ya sen çalışmasaydın ne olacaktı bence buna da şükür demelisin elbet eşin bir iş bulacaktır
ailenin tavrına saygı duyuyorum kızları üzülsün istemezler zor durumda kalsın istemezler ama sürekli eşini eleştirmeleride hoş değil keşke eşinin ailesi altınlarınızı almasaymış ama bu sefer altınlara güveniyorda çalışmıyor imajı oluşurdu eşin için bence herşeyde bir hayır vardır diye düşün bol bol dualar et eşin için ilanlara başvur gazeteleri iş sitelerini takip et ama ona kesinlikle kötü davranma onu suçlama ben bir erkeğin eşinin çalışıpta kendi evde oturunca halinden pekte memnun olacağını düşünümüyorum sende diyorsun bana yardım ediyor temizlik bile yapıyor diyorsun
bence bu da geçecek diye düşün sabret kimseyle bu durumu paylaşamadığını düşünüyorum
buraya konunu açarak içini dökmen iyi olmuş Allah yardımcın olsun

Kesinlikle sabırlı olun, eşiniz nereye kadar işsiz kalmaya tahammül edecek ki,
eminim o da hoşnut değildir ev hanımı gibi evde kalmaktan..
Ben yerinizde olsam eşimin yanında olurdum, ne güzel adam sizi hoş etmeye uğraşıyormuş, yardımını esirgemiyormuş, kısmet olmayınca ne yapsanız olmaz
Belki çok güzel bir fırsat sizi bekliyor her şerde bir hayır vardır diye boşa dememişler, bunu hep aklınızda tutun ve sabırlı olun..
Annenize gelince pek hoş değil sırf iş yüzünden öyle konuşması,
siz mutlu olablirsiniz sonuçta neden sabretmeyesiniz?
Diğer insanların söylediklerini göz ardı etmeye büyük çaba harcarsanız, huzurunuz büyük ölçüde yerine gelecek,
lütfen umursamayın 3. kişileri..

Ayrıca binlerce kadın var burada yanlız değilsiniz :34:

Merhaba tantatam emin ol işsiz kalmaya uzun süre tahammül edebiliyolar. Benim arkadaşımın kocası 6 sene evde oturdu. Yeni işe başladı :)

İş bulamamak farklı , ıs bulupta begenmemek farklı bnm ex bulduklarını begenmeyıp hemen cıkardı ama ıs bulamıyorsa destek olmalısın

Back