• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Buna ne iyi gelir

Sıvı sabunla yıkıyorsa ellerini o da çok iyi gelmiyor. Ben dışarda bile olsam önce sıvı sabunla, sonra yanımda taşıdığım sabunla yıkıyorum. Norveçli balıkçıların el kremi iş görür. Vazelin de işe yarar ama hammaddesi petrol.

Te
Sıvı sabunla yıkıyorsa ellerini o da çok iyi gelmiyor. Ben dışarda bile olsam önce sıvı sabunla, sonra yanımda taşıdığım sabunla yıkıyorum. Norveçli balıkçıların el kremi iş görür. Vazelin de işe yarar ama hammaddesi petrol.
Teşekkür ederim

Sedefe benzettim ben de. Hatta sedef suyu çok sever, abiniz ellerini yıkadıkça coşar yani çoğalır. Mutlaka gitsin doktora "abi ben çok korkuyorum git nolur" deyin madem. Ama endiselenecek bisey yok merak etmeyin öyle deyin ki gitsin doktora:)

Son aylarda bende de oluyor. Şuan sağ elimin üzeri çatlak çatlak. Sanırım benimkinin sebebi soğuk havalarda çok fazla sıcak su ile temas etmesi. Krem falan bana mısın demiyor. Ben çözümü saf zeytinyağında buldum. Geçen ay düzenli olarak her gün iki damla zeytinyağı sürdüm elimin üstüne geçti. Yarın yine başlayacağım.

sedef böyle olmaz.egzamaya benziyor.bepanthene sürebilir , bunun dışında yoğun yağlı krem sürebilir.önemli bir şey değil, ama geçmezse bir dermatolog görsün bunun için şu an adını hatırlamadığım (zaten yazdırarak alınıyor) bir krem var özel onu sürünce mucize gibi geçiyor sabahına.babamda alerji kaynaklı çıkıyor bui

Benim ellerim de böyle Üstü kabuk kabuk oldu. Her gün kremlere buluyorum ama işe yaramıyor. Burada yazılmış kremlerden alayım bari.

soguktan da olmus olabilir abimin boyle kızarıyor kislari, surekli nemlendirmesi gerekiyor. ama yine de bi cildiyeye gitsin o uygun kremi yazacaktır

Bence burda ne yazılırsa yazılsın doktora gitmeli.Ben de ürtikere benzettim. Hafif kaşıntı ve kuruluk yanında minik kabarcıklarda varsa olabilir.

Egzama gibi. Tabiki doktor daha iyi bilir. Benimde elimde var. Hep aynı yerde. Aşırı stresli ve kimyasalla uğraştıgım zamanlar yeniliyor. Umursamazsam da o kabarcıklarda kaşırken hafif su çıkıyor. Kortizonlu krem iyi geliyor. Ama doktor yazmadan alamazsınız.
Nemlendirici sadece anlık yardımcı oluyor.
Geçmiş olsun

Egzama gibi ama biz nerden anlayalım ki cilt doktoruna gitmeli mutlaka

El egzaması gibi duruyor. Özellikle sıcaktan soğu geçilen mevsimlerde olur. El kurur kızarır çatlar kaşınır yara olur ve bazen açık yara mikrop kapabilir. Cildiyeci krem yazıyor ama bu geçebilen bi şey değil her sene tekrar eder ve krem sürüp nemlendirdikçe şikayetler azalır ya da kaybolur. Çok sorun yapılacak bi şey değil çözümü kolay ama dediğim gibi her sene vücut tekrar ediyor maalesef

Benim ellerim de böyle Üstü kabuk kabuk oldu. Her gün kremlere buluyorum ama işe yaramıyor. Burada yazılmış kremlerden alayım bari.
Krem de yetmiyor. Ben üzerine bir de pamuklu çorap takıyorum ellerime. Spor corabı, uykuyla zaten sorunum var çıkarıyorum ama ne kadar dursa kar.

Back