Bulgaristan Paylasim Alani(Tanisma)

Çok uzun zamandır yazmamışım
Tüm yeni katılanlara merhaba - nasılsınız bakalım:teytey:

slm bende bulg.tan göçmeniyim Razgrad Karaağaç köyündenim ( brestovene ) 1989 da göç ettik

merhaba gocmen kardeslerim.. benim annem babam da Razgrad Samoil`den.. 1989`da goc ettik 3 yasindaydim ben de...

daha önce yazdım mı bilmiyerim benim babacığımda 1978 de göç etmişler dedemlerle razgrad kitançova dan.ben burda doğdum.orta okula geçtiğim yaz gitmek te nasip oldu bir kere.şimdi tabi hayal meyal hatırlıyorum...

Selam kızlar bende targovişte(eskicuma)danım sumeni falanda biliyrum 89goçmeniyiz her yazda giderim babannemleri akrabalrı ziyaret için oranın insanlarını cok seviyorum kan çekiyor ne de olsa :)

arkadaşlar ben göçmen değilim ama eşimin işi dolayısı ile Pernik'e yerleştik.ama ben sık sık istanbuldayım çünkü vize problemim var.bakalım uzun süreli vize vereceklerdi 2 aydır beklerim be yaa ama hala cevap yok derler.haskovo tarafından geçerken Türk çok konuşuyoruz hep ama Pernik'te hiç yok malesef.biraz biraz öğrendim Bulgarca mecburen ama bakımsız olduğu konusunda hemfikiriz.eskiden altın gibi olan yerler bakımsızlaşmış şimdi.

eee,çok kuçukmüşün zaten. bulgarca bilmemen normal,ama ailende mutlaka konuşuluyordur. ben de dobriç'tenim. ama 89'da 23 yaşındaydım,belki aileni tanırım. ben şehirde yaşadım,mehano tehnikum bitirdim.

Herkeze merhaba.Ben ise 2002 de turkiyeye geldim.Dobrice gelin gittim simdi ise istanbuldayiz.Ben goce delcev tarafindayim.

selam ben de bulgaristasn göçmeniyim 1989.
tolbuhin(dobriç) 4 yasında gelmişiz şuan tekirdag/çorludayım..

Evvet ben geldim vereliniortak
89 da geldik izmire sülale boyu 3 yaşındaydım ben hiç gitmedik bidaha ama ben görmek çok istiyorum :eek:
hatta eşim götürcek ama nezaman bilmiyorum kaydirigubbakcemile2
hiç gitmedik bu güne kadar vize pasaport işlemleri zormuş :bbo:
kısmet bakalım.

merhba yaman sen bulgar vatandasi degilmisin,senin icin problem olmaz,esin bulgaristanli mi?
Biz esimle cift vatandasiz bebgimz de cift vatandasi yatik,gidip gitmek zor olmuyor bizim icin.Biz pazar gunu bulgaristandan donduk cok guzel vakit gecirdik orda.

Ben bg de doĞdum 3 yaŞında geldım
aĞzarajdene mı de aldım bı gııtmek kaldı
eŞımın pasaportu vızesı fln var
ama ıŞlemler uzun sÜrÜyomuŞ
ondan gıtmeye korkuyorum aÇıkcası

kizlar mi hanimlar mi deyim kendiniz icin biseyler anlatirmisin,birbirimizi daha iyi taniyalim.
ben suan istanbulda yasiyorum 1 yasinda erkek bebegim var adi Sanberk.suan calismiyorum ama meslegim bankaci.

fikriye ,yaman selam ikinize de.
ben çorludayım aslen bulgaristanlıyım göç ettik artıkın trakyalıyız tabi.. :))
2 yasında oğlum var ellerinizden öper ablaları ismi hasan.

Hayirli evlat olsun Insallah.ben de yanaklarindan operim onu.Şeniz oglun 2 yasinda demekki canim bisey sorayim san siz sunet ettiniz mi,biz daha etmedik de cok kararsizim.bi taraftan erken olmasini istiyorum iylesmesi daha cabuk olur bisey anlamadan gecsin,diyer taraftan ise biraz buyusun bi 6 aysi gibi olsun da hayatinda bu onemli gunu hatirlasin guzel bir cocuk prtisi ve sunet dugunu yapalim diyorum.cok kararsizim.:uhm:

X