Bulgaristan Göcmenleri Paylasim Alani

E

EU1

Ziyaretçi
sevgili arkadaslar paylasimlariniza burdan devam edebilirsiniz

ŞenizŞeniz:sm_cool::teytey::içelim:selaaaaamm.benm annem ve babamda bulgaristan göçmeni.o zamanlar bulgaristanın soyaklı ve karaağaç denilen bölgesinden.ayrıca deli ormanlı akrabalarımda var.sizleri bulmak beni çok memnun etti arkadaşlar.

merhaba arkadaşlar
1989 yılında bulgaristandan yalovaya göç ettik yalovada ikamet ediyorum burada hepinizle tanışmak dileğiyle

selam kızlar benimde babanem bulgaristan göçmeni rusçukta doğmuş sonra varnada yaşamış ondan öğrendiğim tek bulgarça kelime LE KA NOŞ yani iyi akşamlar tabiki bu okunuşu yazılışı nasıl bilemem sevgiler hepinize

merhaba arkadaşlar,enimde dedemler bularistan göçmeni,yenipazar dan gelmişler.şumnu ya bağlı bir yer novi pazar diye geçiyo şimdi.1936 da gelmişler ama ben hep oraların hikayeleriyle büyüdüm.oraları bilen varsa tanışmak isterim.görüşmek üzere...Şeniz:1hug:

Merhaba göçmen arkadaşLarım benim. a.s.
Benim dedeLerim de 1930 larda geLmişLer. Babam SiListre annem Şumnu göçmenLerinden. HemşeriLerimi burda buLmak çok güzeL bende oraLarı çok merak ediyorum benneyaptımki adını biLiyoruz sadece biLen varsa anLatsın Lütfen. Bir de ne kadar göçmen tanıdığım varsa hepsi fıstık gibi oLmaLarıyLa ünLüdür övünmek gibi oLmasın.
:dance:

Merhabalar aranızda en yeni göçmen benım sanırım geleli 3 yıl oldu sık sık gidiyorum ailem orda onları ve memleketimi çok özlüyorum bir sitede böyle bir bölumde sizlerle buluştuğum icin çok sevindim umarım daha geniş paylaşımlarımız olur...

Hepinize merhaba benimde dedelerimin kökenide bulgaristan biz beş kuşaktır bilecik,bozüyükte yaşadım benim ailem ise eskişehirde ikamet ediyor.sizleri tanımak isterim

Merhaba arkadaslar benimde babaannem bulgarıstandan gelmiş 1930 larda şumnu'dan gelmişler rahmetli babaannem oraları çok anlatırdı bize hemserilerimle burda buluşmak iyi oldu selamlar

merhabalar.. bende göçmenim babannemler 1952de gelmişler buraya(eskişehir),bulgarıstanın kırcaali ye baglı eğridere koyunden gelmisler , babannem hala anlatir oradaki gocmenlere yapılan eziyetleri ve tabiki huzunlenir ama buradada mutlu oldugunu soyler,geleneklerimiz halen devam etmektedir,herkese selamlar opüyorumm burada yazışıpta tanışmak guzel oldu.topiği açan arkaşıma tesekkurler. a.s. :1hug: :nazar:

merhaba ben leman 1996 yılında bulgaristan silistra profesor ishirkovo köyünden göç ettim

merhaba derya babanla tanışıyor olabiliriz kaç doğumlu?ve ismini söylersen mutlu olurum saygılarımla...:asigim:

merhaba arkadaşlar,enimde dedemler bularistan göçmeni,yenipazar dan gelmişler.şumnu ya bağlı bir yer novi pazar diye geçiyo şimdi.1936 da gelmişler ama ben hep oraların hikayeleriyle büyüdüm.oraları bilen varsa tanışmak isterim.görüşmek üzere...Şeniz:1hug:

ben liseyi novi pazarda okudum ,kucuk kasaba ama cok sirin

merhaba arkadaşlar bende bulgaristan göçmeniyim.babam 51 de gelmiş ,şumnu dan türkiye ye.

merhaba arkadaslar benımkılerde baba sumnu anne plovdıv (fılıbe) gocmenı 1950 de gelmısler arada sırada bende gıderım plovdıve hepınıze sevgıler

herkese merhaba arkadaslar,
benim de anne ve baba tarafi Plevne gocmeni olup 1950'de gelmisler Turkiye'ye..Amcam ve anneannem bazen konusurlar Bulgarca'yi..
ilk ogrendigim kelime de çayka idi(marti demek)..
kotka(kedi),martinicka(mart ayinda yapilan bir kutlama)

X