Bulaşık Makinesine Çamaşır suyu koyan var mı?

Meraklibirhatun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2021
27
0
1
31
Piknik sonrası makineyi doldurdum ve temiz olsun diye biraz Domestos döktüm ilk defa.. bitince baktım da tertemiz ve pasparlak olmuşlar .. bardaklarım sarariyor bir zaman sonra acaba bunu sararan bardaklar için ayda bir falan yapsam zararı olur mu ? Kullanan var mı bu yöntemi?

Piknik sonrası makineyi doldurdum ve temiz olsun diye biraz Domestos döktüm ilk defa.. bitince baktım da tertemiz ve pasparlak olmuşlar .. bardaklarım sarariyor bir zaman sonra acaba bunu sararan bardaklar için ayda bir falan yapsam zararı olur mu ? Kullanan var mı bu yöntemi?
Merhabalar ben koyuyorum ama pek fazla önermiyorlar makinayı bozar diye

bazen bulaşıklar çıkmayınca koyuyorum , çok zararlı hiç kullanmamayı isterim aslında. Çamaşır suyu kullandığınız zaman makinenize ekstra durulama yapın veya çamaşır suyuyla yıkandktan sonra bi kerede deterjansız yıkayın derim

Özellikle yumurta, tavuk bulaşığıysa mutlaka koyarım (balık evde pişmesi mümkün değil benim için zaten kokusundan sebep) bazen ekstra durulama yaparım(ekstra durulama da pek içime sinmiyo kirli suyla karışıkmış gibi ne bileyim🤷🏻‍♀️)
Piknik bulaşığına da koyarım.
Hiç koku kalmaz, 4 sene oldu herhangi bi sorun yok.

Özellikle yumurta, tavuk bulaşığıysa mutlaka koyarım (balık evde pişmesi mümkün değil benim için zaten kokusundan sebep) bazen ekstra durulama yaparım(ekstra durulama da pek içime sinmiyo kirli suyla karışıkmış gibi ne bileyim🤷🏻‍♀️)
Hiç koku kalmaz, 4 sene oldu herhangi bi sorunne güzel buna sevindim

Sirke çamaşır suyu makinayı bozuyor. Ablam böyle yaparak bozdu makinasını. 60 70 derecede ölmeyen mikrop kendini klonlatsın🙄

bazen bulaşıklar çıkmayınca koyuyorum , çok zararlı hiç kullanmamayı isterim aslında. Çamaşır suyu kullandığınız zaman makinenize ekstra durulama yapın veya çamaşır suyuyla yıkandktan sonra bi kerede deterjansız yıkayın derim

Ben de koyuyorum ama ekstra durulama yapıyorum.

Hiç koku kalmaz, 4 sene oldu herhangi bi sorun yok.

Arkadaşlar ekstra durulamayı nasıl yapıyorsunuz? Makinada 8 program var ama ekstra durulama diye bişey yok.

Hangisi bunlardan?

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    23,6 KB · Görüntüleme: 147
Tiktokta görmüştüm. Tablet haznesinin yanında ufak bir alan varmış çamaşır suyu icin. Şimdiye dek 2 kere falan koydum. Gerekli olduğunu düşünmüyorum.

Arkadaşlar ekstra durulamayı nasıl yapıyorsunuz? Makinada 8 program var ama ekstra durulama diye bişey yok.

Hangisi bunlardan?
Makineden makineye değişiyor. Çamaşır suyu kullanacaksanız, makine durduktan sonra dördüncü program (mini 30) ile tekrar yıkayabilirsiniz. Yeterli olacağını düşünüyorum.

Bence koymayın. Çamaşır suyu çok zararlı. Etkileri hemen çıkmıyor diye farkında değiliz sadece. Ben arada banyoda falan kullanıyorum, onda bile tıkanıyorum.
Ben fairy platinum ve plus ini kullanıyorum hep tertemiz bulaşıklarım, bardakları falan parlar.
Sadece kirlerini ustunkoru akıtıyorum. Çok kirliyse 70 derecede yıkatirim.

Bende su damlasi degil ama sizde öyleyse ekstra sudur o.

Çamaşır makinesinde var o damla şekli, bulaşık makinesinde hiç yok, demekki ekstra durulama özelliği yok benimkinde. Saat var, 1/2 var, tablet şeklinde olan var suyla alakalı bişey yok. 😀 Arkadaşın söylediği gibi kısa programda kullanmak iş görecek sanırım.
Teşekkür ederim. :KK68:

Back
X