• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bulaşık makinesindeki koku

Gokben1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2008
668
0
96
35
Antalya
Kızlar konuyu nereye açacağımı bilemedim.Bulaşık makinemden çok kötü konu geliyor.Makinem kirlenmişde olabilir ama şuan temizleyici alamadım evde hemen yapabileceğim birşey var mı koku için.Bir de bardaklarım hep buğulu buğulu çizik gibi oluyor.Hiç memnun değilim makinanın yıkamasından.Ne yapıcam ya :(

2 yarım limon koyun boş şekilde bi çalıştırın isterseniz sonuç alacağınızı düşünüyorum

Boş olarak çalıştırın.
Limon olayını bilmiyorum ama boş olarak içine limon atıp da çalıştırabilirsiniz

Ben fairynin tabletlerinden kullanıyorum. Parlatıcı gözünü de sirke koyuyorum. Hem bardaklarım çizilmiyor, hem de makinam kokmuyor. Bende muzdariptim kokudan, sirke sayesinde kurtuldum. Ayrıca sirke çok güzel parlatıyor bulaşıkları, bardaklarım hiç kullanılmamış gibi.

Ben fairynin tabletlerinden kullanıyorum. Parlatıcı gözünü de sirke koyuyorum. Hem bardaklarım çizilmiyor, hem de makinam kokmuyor. Bende muzdariptim kokudan, sirke sayesinde kurtuldum. Ayrıca sirke çok güzel parlatıyor bulaşıkları, bardaklarım hiç kullanılmamış gibi.

Elma mı üzüm mü.
Ne kadar koyuyosunuz göz kararı mı.

Elma mı üzüm mü.
Ne kadar koyuyosunuz göz kararı mı.

Elma sirkesi canım. PArlatıcı gözünün tamamını sirkeyle dolduruyorum. Zaten makina otomatik olarak algılıyor ve parlatıcı gibi kullanıyor sirkeyi. Sirke bitince parlatıcı ışığı yanıyor ve tekrar koyuyorum :)

Parlatıcı kullanmıyorum, hiç kullanmadım. Hatta anneme söyledim, o da bıraktı parlatıcıyı sirke kullanıyor. :)

bardaklar bu kadar çiziliyorsa kullandığın tuz, deterjan vs de sorun olmasın canım, başka markalara geç belki faydası olur

Elma sirkesi canım. PArlatıcı gözünün tamamını sirkeyle dolduruyorum. Zaten makina otomatik olarak algılıyor ve parlatıcı gibi kullanıyor sirkeyi. Sirke bitince parlatıcı ışığı yanıyor ve tekrar koyuyorum :)

Parlatıcı kullanmıyorum, hiç kullanmadım. Hatta anneme söyledim, o da bıraktı parlatıcıyı sirke kullanıyor. :)

Teşekkür ederim sirkeyi yarınki çalışırmamda denicem.

Sirke ara ara kullanmıştım ama devamlı hiç kullanmadım.En güzeli sirke aslında ya en azından kimyasal değil.İlk işim hemen sirke alıp parlatıcı gözüne koymak olacak.

bardaklar bu kadar çiziliyorsa kullandığın tuz, deterjan vs de sorun olmasın canım, başka markalara geç belki faydası olur

Mahvetti desem yeridir canım ya.Önceden böyle değildi 4 senedir kullanıyorum ama son birkaç aydır bu şekilde.Tuzu parlatıcısı da eksik değil ama anlamadım.

markasi ne bizimkide oyle kokardi alt kisimdaki boyle suzgec gibi bi kisim var bi de boru gibi bisey o cikabiliyo onu cikarip tertemiz yikadim ben baya kirliydi iyi geldi tavsiye ederim :-)

markasi ne bizimkide oyle kokardi alt kisimdaki boyle suzgec gibi bi kisim var bi de boru gibi bisey o cikabiliyo onu cikarip tertemiz yikadim ben baya kirliydi iyi geldi tavsiye ederim :-)

Evet bende şimdi orayı temizledim öyle çok kirli değildi ama belli olmaz belki ordan geliyordu ama dayanılacak gibi değil koku bardaklardan tabaklardan tiksindim.Calgonit kullanıyorum senelerdir de hep onu kullandım.

Bizim makinada da olmuştu. Sonra Farkettik ki, yumurtalı birşey koyunca kokuyor.. Yumurtalı şeyleri (içinde yumruta bulunan herhangi bir yemeğin tenceresi bile buna dahil) gelişi güzel deterjanlayıp koyuyoruz.. Daha da kokudan eser kalmadı...

makina boşken içine yarım şişe sirkeyi ana yıkamaya geçtiğinde dök...en sıcak ayarına getir bırak yıkansın....mis gibi olacaktır.....olmadı aynı işlemi çamaşır suyu ile dene....ben de parlatıcı olarak sirke kullanıyorum.....kolay gelsin....

Makina için güzel kokular var ben onlardan takıyorum, Parlatıcı gözünede sirke koyuyorum mis gibi kokuyor :16:

Bizim makinada da olmuştu. Sonra Farkettik ki, yumurtalı birşey koyunca kokuyor.. Yumurtalı şeyleri (içinde yumruta bulunan herhangi bir yemeğin tenceresi bile buna dahil) gelişi güzel deterjanlayıp koyuyoruz.. Daha da kokudan eser kalmadı...

Bu etken olabilir.Çocuklar olunca yumurta çok yeniyor.Tavsiyeni dikkate alacağım teşekkkürler

sadece makinayi temizlemek icin ilaclar var takiyorsun bos makinayi calistiriyorsun ici tertemiz oluyor
markasini sorarsaniz unutum valla makina ilaclarinin satilan bölümde vardir

Back
X