bulaşık makinesindeki iğrenç koku

kkubraa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2012
344
45
26
Eskişehir
makinemizde kaliteli deterjan kullanıyoruz. üstelik içine portakallı, limonlu kokulardan da koyduk. ama iğrenç kokuyor. bulaşığı içinde çok bekletmiyoruz. ön yıkama yapıyoruz. tabaklar, bardaklar çok kötü kokuyor. su içerken nefes almıyorum inanın :( bunun çözümü nedir?

Filtreni sök bol suyla ve deterjanla yıka.

İçine domestos koy iki üç yemek kaşıgı ve en yüksek derece en uzun programda çalıştır BOŞ olsun.

Sonra bir de hiç deterjan koymadan çalıştır ki çam.suyu kokusu çıksın.iyice durulansın.

tabak çanagı sudan geçirip koyuyoruz ya.tabakta kalan o damla damla sular filtrede birikiyormuş ve bakteri oluşuyormuş.

servis dedi ki abla peçeteyle sıyır.yıkamaya suya tutmaya gerek yok.

denedim gerçekten koku gitti..

ben servis ten özel ilaç almıştım...her markada satılıyor.arçelik bosch vs

ama çok pis kokuyordu ayak gibi...defalarca boş çalıştırmak zorunda kaldım makinayı.

ilaç çok pis kokuyor dedim onlarda ayda 1 bir kaç kaşık domestosla boş çalıştır gerisi yalan dediler...

Filtreni sök bol suyla ve deterjanla yıka.

İçine domestos koy iki üç yemek kaşıgı ve en yüksek derece en uzun programda çalıştır BOŞ olsun.

Sonra bir de hiç deterjan koymadan çalıştır ki çam.suyu kokusu çıksın.iyice durulansın.

tabak çanagı sudan geçirip koyuyoruz ya.tabakta kalan o damla damla sular filtrede birikiyormuş ve bakteri oluşuyormuş.

servis dedi ki abla peçeteyle sıyır.yıkamaya suya tutmaya gerek yok.

denedim gerçekten koku gitti..

ben servis ten özel ilaç almıştım...her markada satılıyor.arçelik bosch vs

ama çok pis kokuyordu ayak gibi...defalarca boş çalıştırmak zorunda kaldım makinayı.

ilaç çok pis kokuyor dedim onlarda ayda 1 bir kaç kaşık domestosla boş çalıştır gerisi yalan dediler...

domestosu deterjan bölmesine mi koyacağız?

makınenızın gıderı kırlenmıs olabılır bıde yemektekı yag yıkansada makınede kokusu kalıyor.makınenızı makıne temızleyıcıyle yıkatın ve bulasıklarınızı sırkeyle yıkatın.ben makınem bıttıkten sonra kısa programa alıp sırkeyle tekrar yıkatıyorum o zaman o koku olmuor hemde deterjanlardan kalan kımyasal maddelerı bıraz olsun arındırıyor.

makina temizleyicileri var ya içine onu koyuyosun boşken çalıştırıyosun mis gibi oluyo ayda 1 yapıyorum ben, hatta burda sular berbat olduğundan bazen ayda 2

Bir süredir yazlıkldaydım eşim kullandı makinayı
Geldiğimde leş gibi kokuyordu makina.
Filtrelerini söküp çamaşır suyuyla yıkadım
Calgonitin sıvı makina temizleyicisi var onlada 70 derecede makinayı çalıştırdım şimdi mis gibi.
Bende bir kere domestosla çalıştırmıştım ama nedense köpüğe boğuldu makina.

bende de aynı sorun var bosh kullanıyorum ve finish quantum kullanıyorum her zaman ama yınede o koku benı cıldırtıyor.
zaman zaman limonu kesıp çatal bıcak kısmına koyup boş çalıstırıyorum ilk etap koku gıdıo ama snra yıne aynı

ayda bir kez makina temizleyici kullanman gerek
küçük kutuda bişey makineye koyuyorsun boş çalıştırıyosun

ek olarak bende makina dolu iken çalıştırdığımda ilk akıtma suyuna çamaşır suyu koyuyorum. deterjandan önceki su alımında...

domestos koyulduğunda makina domestosu durulayamıyor. domestos köpürdüğü için.

bendede aynı sorun var çok dikkat ediyorum ama yinede kokuyo ben 2 haftada bir makine temizleyici kullanıyorum... koku giderici aldım ama yinede ara ara kokuyo :50::50::50:

Bende makina temizleyici bosken kullaniyorum ayda bir, bide her yikamada bulasiklarin üstüne normal bulasik ilacindan bir iki damla damlatiyom, ama fazla degil yoksa cok köpürür ;))

çok faydalı b, konu açılmış bende bu kokudan müzdaripdim bimden içine koku aldım kapağını açınca mis gibi kokuyo şimdilik sizin önerilerinizide deneyeceğim teşekkürler..

KIZLAR aynı sorun bende de var.ne yaptımsa geçiremedim. filtreleri temizledim, çamaşır suyuyla boş çalıştırdım, temizleyici kullandım. olmadı. mutfağım çok güneş alıyor. çok sıcak oluyor. ona bağlıyorum artık. inanın yeni evliyim, makinam 1.5 yıllık. ona rağmen değişmeyi düşündüm, iğrenç çünkü ama mutfak sıcak olduğundan yenisi de kokar diye düşünüyorum.

benim yazdıgım suyla akıtma işlemini yapıyorsanız bir denenyin kuru peçeteyle alın...gerçekten inanılmaz işe yarıyor...

evet domestosu az koyun çok köpürüyor...1-2 çorba kaşıgı demişti servis...

deterjan çekmecesine degil direkt içine dökün...

ben atık su borusunu bile sökmeyi düşünmüştüm bunları yapınca geçti.

şimdi yine ıslak bıraksak yine kokuyor...

Bazen her şeyi bittiği gibi koymaktan kokuyor mesela işte yemek artıklarını akıtmamak falan bardakları çalkalamamak falan kimi insan yapmıyor da ben elimde süngerle köpürtüyorum o artıklar gitsin diye öyle olunca kokuda olmuyo ...

Bide makinayı bekletmemek lazım o zamanda koku oluyo ...son olarak tv de duymuştum ayda bi kere makina hijyen olsun diye sirkeyle falan yıkamak lazım mış ...

belki senin filtresi falan tıkanmıştır bi servisine baktır ...kolay gelsin

Filtreni mutlaka temizlemelisin. Ben sirkeyle çalıştırıyorum arada. Bir de makine kokusu aldım bimden böyle ikili portakallı zaten kötü kokmuyordu ama şimdi mis gibi kokuyor ilk açtığımda 60 yıkama etkili.

ben bulaşık makinesinin parlatıcı kısmına aldığım günden beri elma sirkesi koyarım..hiç parlatıcı almadım..iyi oluyor...birde o kokulardan aldım çilekli oda etkili oldu...

Aynı sorun bizdede vardı,sirkeyi tavsiye etmiş servis elemanı,makine boşken içine biraz boşaltın çalıştırın.
Sonra hiç bişey katmadan tekrar çalıştırın faydası olmaya başladı ,eskisi gibi koku filan olmuyor ..

Back
X