• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bulaşık Makineleri Bulaşık Makinesi Tavsiyeleriniz

ben bulaşık makinamın üzerine sticker yapıştırdım çokda hoş oldu. ama kendinden desenli hareketli olan beyaz esyalar cok daha güzel oluyor

eh evet orijinali gibi olmaz elbette ama bu da bir alternatif... yoksa benim gözümde lg'nin swarovski taşlı ve desenli ürünlerin yerini hiç bir cihaz tutamaz :)

kızlar çok araştırdım çok forum okudum beyaz eşya olayı şans işi bir kısmı ama en iyi bosh dıyorlar ben karırımı verdım bosch...

bosch, siemens ve lg öne çıkmış sanki. Bu başlığı açtığım iyi olmuş. Ama hala tam kararımı vermedim.. cevaplar için teşekkürler..:92:

benım makınamda bosch 4 programlı 55 dkda yıkıyor ama gecenlerde bı makına gordum 8 progralı hoover dıe bı markaydı sanırım 5 dkda uzun programın yıkadıgı gıbı yıkıomus bılgınıze

Bosch bulaşık makinesini 7 aydır kullanmaktayım. 5 programlı en kısa programı 30 dakikada yıkıyor ve pırıl pırıl yapıyor.

1-2 haftadır daha ekonomik nasıl kullanırım şeklinde araştırmalar yapıyordum. ve yetkililerden öğrendiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum

ben hep vario speed tuşunu seçerek zamanı kısaltıyordum. 140 dakikalık 50 dereceli programı 70 dakikaya indiriyordu. kirli bulaşıklarımı bu programda yıkıyordum.

vario speed zamanı kısaltıyor. ama aynı zamanda kısalttığı için, daha fazla elektrik ve su harcıyor. kesinlikle tasarruflu değil. eğer yarım yük seçeneğiniz varsa bunu seçin ama kesinlikle vario speed tuşunu seçmeyin dediler bana.

eğer misafiriniz varsa ve aceleniz varsa zamanı kısaltın ve vario speed programını seçin. inanın 150 dakika boyunca yıkamak daha tasarruflu dediler bana. bende bunu sizinle paylaşmak istedim.

Bosch bulaşık makinesini 7 aydır kullanmaktayım. 5 programlı en kısa programı 30 dakikada yıkıyor ve pırıl pırıl yapıyor.

1-2 haftadır daha ekonomik nasıl kullanırım şeklinde araştırmalar yapıyordum. ve yetkililerden öğrendiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum

ben hep vario speed tuşunu seçerek zamanı kısaltıyordum. 140 dakikalık 50 dereceli programı 70 dakikaya indiriyordu. kirli bulaşıklarımı bu programda yıkıyordum.

vario speed zamanı kısaltıyor. ama aynı zamanda kısalttığı için, daha fazla elektrik ve su harcıyor. kesinlikle tasarruflu değil. eğer yarım yük seçeneğiniz varsa bunu seçin ama kesinlikle vario speed tuşunu seçmeyin dediler bana.

eğer misafiriniz varsa ve aceleniz varsa zamanı kısaltın ve vario speed programını seçin. inanın 150 dakika boyunca yıkamak daha tasarruflu dediler bana. bende bunu sizinle paylaşmak istedim.

sizinde makineniz yeni sayılı... güle güle kullanın bu arada verdiğiniz bilgileriniz için teşekkürler..
vario speed programında daha fazla elektrik ve su harcıyor demişsiniz.. zaman kısalınca elektriği nasıl daha fazla harcıyor anlamadım inanın.. suyu anlarım... kısa zamanda lekelerin çıkması için daha yoğun su püskürtüyordur.. ama elektriği cidden anlayamadım... acaba daha yoğum su püskürtmesi daha fazla güce, güçte enerjiye eşit olduğu için mi? sırf meraktan soruyorum :)

benim bütün beyaz eşlarım bosch ve çok memnunum hepsi harika kesinlikle tavsiye ederim

benimde bulaşık ve çamaşır kurutma makinem hariç herşey bosch.. bende memnunum...
bulaşık makinemde bosch'tu... 12 senelik falan olmuştu yanlış hatırlamıyorsam... artık 2.5 saatte yıkıyordu bulaşıkları ve hiç temiz çıkmıyordu..
çok araştırdım ettim... lg'nin d1420mf modelini aldım.. çok memnunum şuan için..
çamaşır kurutma makinemde arçelik... o da süper... kupkuru çıkarıyor çamaşırlarımı...

Son düzenleme:
bende bayadır arastırıyorum ceyız ıcın alacagım bosch da karar verdım. tum esyalarımı bosch alcam kısmetse. bulasık makınasını da ıcı celık cok abartılı olmayan orta sınıf bı urun secmeyı planlıyorum. 1500 tl.

ben kore markalarına pek sıcak bakmıyorum nedense,bozulsa nolcak,servisin elinde parca yoksa bekle dur haftalarca,o yuzden avrupa üretimler daha dayanıklı ve sağlıklı,fakat isimlerinden dolayı da fiyat acısından pahalılar,mesela bosch,siemens.bu markalar iyi ama sadece kalitesine değil,isminde para veriyorsun,2 ya da 3 programlı bulaşık makinalarına bakıyorsun,içleri plastik kaplamai, 700 tl den aşağı değil,benim bu işi yapan bi arkadaşm söylemişdi, bu makinaların maliyeti 250 - 300 tlymiş,düşünün nekadar kazandıklarını, o yüzden ben de hoover in bulaşık makinasını aldım ve cok da memnunum,hem de 12 program ve o fiyatlarda,avrupa üretim bi de,servisi de cok yaygın,tavsiye ederim arkadaşlar

ben kore markalarına pek sıcak bakmıyorum nedense,bozulsa nolcak,servisin elinde parca yoksa bekle dur haftalarca,o yuzden avrupa üretimler daha dayanıklı ve sağlıklı,fakat isimlerinden dolayı da fiyat acısından pahalılar,mesela bosch,siemens.bu markalar iyi ama sadece kalitesine değil,isminde para veriyorsun,2 ya da 3 programlı bulaşık makinalarına bakıyorsun,içleri plastik kaplamai, 700 tl den aşağı değil,benim bu işi yapan bi arkadaşm söylemişdi, bu makinaların maliyeti 250 - 300 tlymiş,düşünün nekadar kazandıklarını, o yüzden ben de hoover in bulaşık makinasını aldım ve cok da memnunum,hem de 12 program ve o fiyatlarda,avrupa üretim bi de,servisi de cok yaygın,tavsiye ederim arkadaşlar

servisi yaygın olduğu kadar yapılan şikayetlerde yaygın...

Ne zamandır foruma giremiyordum kızlar, bu arada neler geldi başıma... Şu İstanbul'daki büyük elektrik kesintisinde evdeki televizyonum ve bulaşık makinem bozuldu :( Evlenirken almıştım hepsini, bir sürü masraf çıktı şimdi. Bana ömürlük bir makine tavsiye ediiin lütfeeennnnnnn...

Ne zamandır foruma giremiyordum kızlar, bu arada neler geldi başıma... Şu İstanbul'daki büyük elektrik kesintisinde evdeki televizyonum ve bulaşık makinem bozuldu :( Evlenirken almıştım hepsini, bir sürü masraf çıktı şimdi. Bana ömürlük bir makine tavsiye ediiin lütfeeennnnnnn...

ne renk düşünüyorsunuz bulaşık makinesini? ve ne kadar fiyat düşünüyorsunuz?
bende titanyum kaplama lg d1420mf var çok memnunum...

arkadaşlarımla yaptıgım görüşmeler neticesi ve kendi deneyimlerime dayanarak söylüyorum ki; çok programlı bulş mkineleri bişeye yaramaz. zaten kişi hep aynı programları kullanıyor. ayrıca a plus enerjili makineler elektrikten kısıyor belki ama bu sefer de kurutma sıkıntılı oluyor. bu sefer de tabak çatal bardaklarda leke kalıyor. eskiniin makineleri gibi yok gerçekten. eskinin makinelerinin kalitesine aldanarak markalara par vermemek gerek. vestelden memnun olan pek duymadım. bosch a çok güvenirler ama benim başıma da gelemyen kalmadı. sanki yine de yeme içme bildiginden vazgeçme lafına dayanarak arçelik beko iyi gibi geliyor. evet belki çok şikayet vardır ama çözüüm de bulanabiliyor bence . ne de olsa alıcısı da çok diger markalar belki şikayetler azdır ama pahalı oldugu için alan da az diye düşünüyorm. çok para vermeye gerek olmadıgını acı deneyimler yaşayarak anladım . ne de olsa makine ne kadar pahalı olsa da beyaz eşyaların ömrüne artık 10 yıl biçiliyor maalesef :(

ha bi de 3 sepetli makineler yalan. annemin makinesi arçelik leydi. 2 sepetli klasik işte.. üst sepete küçük tencere yemek tabakları bile koyabiliyorz. ben de alışmışım yıllardır ona. benmki 3 sepetli güya. 3. sepet boşu boşuna yer kaplıyororada dolayısıyla orta sepete doğru düzgün bişi koyamıyorum. malum yemek tabakları falan alta kalıyor tencere falan da sıgmıyor bu sefer. ayrıca çatal kaşıklar en üstte oldgu için hem temiz yıkanmıyor hem de ıslak kalıyor. klasikten vaz geçmeyin

Arkadaşlar ben pek önemsemedim pahalı olmayan bi marka aldım tıkır tıkır çalışıyor ama bulaşıklar pek temiz değil ve hangi deterjanı denediysem farketmiyor tüm bulaşıklar sararmış olarak çıkıyor.Parlatıcıyla geçer dediler o da etkilemedi.Sarı bir tabaka kalıyor yıkıyorum çıkıyor ya da bezle ovunca!bu şimdi midemize de gidiyor çok huzursuzum yakında başka bir marka almayı düşünüyorum simens fırınım var fena değil..Arçelikte olabilir..Ama arçelikten aldığım ürünlerden memnun değilim elektrikli süpüge garantisi biter bitmez bi sürü sorun çıkardı.Borusunun plastik kısmı koptu motoru yandı üstü çizildi makinanın torba doldu uyarısı veren ışık 2. haftada yanmamaya başladı.Sonra bayisinden uygun torbayı alıyoruz torbayı o kadar dikkatli takıyoruz delik açılmıyor gübürler süpürgenin içinde fink atıyor.Bu sefer ben deldim yine dışına çıkıyor bi anlasam...Aklınıza ne gelirse oldu!Çamaşır makinesi aldık 5. sene kasnağı delindi yenilettik kaç para verip!Getirdiler her yerini çizmişler panter cırnaklamış gibi! OOOff! Offff!Bosch marka fırın aldık yıllar önce ben üniversiteye giderken garantisi bitmeden duman tüttü korkudan şoka girdim.Mutfağa bir girdim o da ne arkasından duman çıkıyor ...Neyseki kötü bir şey olmadı..Kablosu mu yandı artık anlayamadık.Ve asla eşit pişirmezdi içine ne koyarsak 15 dakikada kömür olarak çıkardı çok hızlı pişirip iyi sonuç vermezdi!Asla kekler kabarmazdı..Ama bosch tan memnun kalanlar da vardı.Belki bana kusurlu bir ürünü denk geldi..?

EEE dolayısıyle bilemiyorum....Bıktım ümidimin kırılmasından...O kadar param boşa gitti!Kader kahpe kader ağlarını ördün mü yok yardan bi haber yar öldün mü kaldın mı?:14:

Back