• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bulaşık makinesi gider tıkanıklığı

oblomovunhirkasi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2013
3.629
5.606
248
Kızlar çok zor durumdayım, düzenli olarak temizleyici kullandığım halde bulaşık makinesi gideri tıkanmış, Allahtan fark ettim de evi su basmadi, içinde su kalarak kaldı öylece. Ctesi doğuma gireceğim, tesisatçı cagiracagim fakat başına böyle bir şey gelen var mi, evde çözüm üretebilen?
Lütfen yardim edin :(

Gider borusunun tikandigini nereden anladiniz?Benim de buna benzer olmustu makine suyu isitmiyor ve tahliye etmiyordu.Servis cagirdim makinenin garanti omru dolmus genel bakima alindi 180 tl para odedim ama eskisinden iyi oldu...

Bulaşık makinası gideri dediğiniz duvardaki makinaya bağlı hortumun olduğu delikmi? Eğer o ise hortumu oradan çekin, bahçe suladığımız plastik hortumlar olur ya, o deliğe hortumu salın, gidebildiği kadar, tıkanıklığı bulunca itebilirseniz itin, sonra hortumun diğer ucunu musluğa bağlayıp suyu açın, temizlemiş olursunuz. Bir diğer yöntemde çaydanlık ile suyu kaynatın, deliğe huni dayayıp 1 bardak sirke dökün sonrada kaynar su. Aynı lavabolara yapılan mantık aslında. Zamanında benzeri durumla karşılaşmış biri olarak her 2 yöntemde işe yarıyor.. Geçmiş olsun size, Allah yavrunuzu hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin..

Back