evet evet annem karbonatla sirkeyi karıştırıp buzdolabı içini ve ev temziliğini tezgah üstünü siliyorum kızım demişti bende çatal bıçaklarda pas lekesi olunca sirkeli suya koyuyorum 1 kaç saat bekliyor bende bezle siliyorum çıkıyor lekeler valla hersey doğallıkta hele bulaşık makinasında deterjan tadı kokusu kalıyor sanki bardaklarda kaşıklarda ben birde onları birdaha duruluyorum ne yapacaksın işte dediğin gibi kendimiz bu zamana kada zehirlendik birde çocuklarımızı zehirlemeyelim
böyle bildiğin başka bilgiler varsa paylaş lütfen canım çok faydalı şeyler saolasın
ipati ,güzel bir fikir bende denemeyi isterim ama boraks hakkinda vikipedi ye baktim
el yada göz kontaginda alerji yapabilir,zehir icerdigi yutuldugu zaman midede bagirsakta büyük hasarlar meydana gelebilecegi yaziyordu.
sirke asitli yapısı sebebiyle makinanın teknik aksamına zarar veriri ve makinanızın erkenden eskimesine ve hatta ciddi yanmalara ve yangınlara yol açabilir.
reklamlar gibi olduama hepimizin bildiği bir beyaz eşya markasının üretim şefi söylemişti. aklınızda bulunsun..
kimyager olman büyük şans bence canım ya, en azından ne yaptığını biliyosun :) bazılarında benimde tereddütlerim var ama denemeden bilemeyiz işte.. deneyip bakıcaz..ya arkadaşlar bende seyrediyorum erkan şamcıyı hatta kitabı varmı çok güzel şeyler pylaşıyo?ama bende kimyagerim bazı şeyleri denedim ama bazılarında tereddütlerim var
Çok şaşırdım . Demek ki bizim evdeki makina da şans eseri bir sorun çıkmadı.
Aslında bunu bir kere bizde tartışmıştık okulda ama hocalarımız sirkenin uçuculuğu sebebiyle temizlik ve sorunsuz çalışacağını söylemişlerdi.
18 senelik bir bulaşık makinesi 8 senedir falan sirke kullanıyor annem, bazen üzerine serpiyor bulaşıkların bazen parlatıcı gözüne daha hiç servis görmedi makine.
boraks kayınvalidemde vardı ondan aldım ama sanırım kilosu 10-12 tl civarındaymış pahalı değil ama hardal tozu pahalı biraz kilosu 50 tl ama 3/4 bardak kullanıyosun oda yaklaşık 8tl civarında tutuyo. 1 aya yakında kullanıyosun..
ipati ,güzel bir fikir bende denemeyi isterim ama boraks hakkinda vikipedi ye baktim
el yada göz kontaginda alerji yapabilir,zehir icerdigi yutuldugu zaman midede bagirsakta büyük hasarlar meydana gelebilecegi yaziyordu.
ben yaşamadım öyle bi sorun, ben suda eriterek koyuyorum deterjan gözüne. öyle söylemişti erkan şamcı.. buğulu olmuyor, birde sirkeyi mutlaka koy parlatıcı gözüne o zaman sorun ortadan kalkar sanırım. birde dediğin gibi hardal tozunun fazlasıda olabilir. ben bunu sorucam ama erkan bey'e hardal tozunun yerine başka bişey kullanamazmıyız diye, bide pahalı biraz.. çamaşır deterjanınıda söylediğin iyi oldu bak.. bende deniyim o zaman.. dediğin gibi en azından zararsız.
Bana tarifi Erkan Bey vermişti. Sanırım hardalı çıkaramayız çünkü hardal tozu çok iyi yağ temizleme özelliğine sahip. Ama hardalın kalıntıları hoş olmuyor. Ben detarjanın dozunu biraz azaltarak yıkadım geçen akşam sonuç daha iyi. Peki bardaklarındaki sararmalar gidiyor mu tamamen? Ben normal detarjan da kullanırken makinemdem bardaklar sarımtrak çıkıyordu. Sirke de çok açmıyor renklerini.Daha farklı bir yol deneyen var mı?
Hem detarjandaki sorunu hem de bardaklardaki sararma sorununu çözdüm nihayet. Aklınızda bulunsun, yaptığım doğal detarjanı makinenin gözüne koyduktan sonra 1 çay kaşığı limon tuzu ( iri taneli olmamalı) ekliyorum hem detarjan tamamen dağılıp eriyor hem de bardaklarım buğulanmadan ve beyaz bir şekilde çıkıyor makineden. Kendi detarjanımızı kendimizin yapması da ayrı bir mutluluk
ipati limon tuzunu çamaşır makinesinde tüllerim için kullandım gerçekten beyazlatıyor. Beyazlarıda artık hep limon tuzu ile yıkarım. Duyduğunu ama denemediğini yazmıştın, tavsiye ederim.
1/4 su bardağı tuz ve yarım kapak limon yada mandalina yağını bir kapta karıştırıyosun.. sonra içine 1 su bağdağı boraks ekliyosun (aktarlarda bulabilirsin) tekrar karuştırıyosun.. 1 su bağdağı karbonat, 2 tatlı kaşığı limon tuzu ve 3/4 su bardağı hardal tozu koyup tekrar karıştırıyosun, işte hazırrr :) her yıkama için 1 yada 1,5 yemek kaşığını az bir suda eritip makinanın deterjan gözüne koyuyosun, birde parlatıcı gözüne sirke koyuyosun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?