bulaşık makinası deterjanı yaptım :)

saol canım sizinde varsa bildikleriniz paylaşın. birde beyaz çamaşırlara beyazlatıcı olarak limon tuzu konuluyomuş, denemedim henüz ama beyazlatıyomuş..deneyince onuda yazarım. doğal saç boyası var bide suna dumankaya vermişti tarifini:

1 tutam adaçayını ve birkaç karanfili kaynatıyorsun, koyu olsun istersen biraz siyah çay koyuyorsun, sonra bu suya 1 kase kına ekliyorsun yoğuruyorsun önce diplerden başlayarak boya gibi sürüyorsun.. kızıl kestane oluyormuş bu..

sirke asitli yapısı sebebiyle makinanın teknik aksamına zarar veriri ve makinanızın erkenden eskimesine ve hatta ciddi yanmalara ve yangınlara yol açabilir.

reklamlar gibi oldu ama hepimizin bildiği bir beyaz eşya markasının üretim şefi söylemişti. aklınızda bulunsun..

ya arkadaşlar bende seyrediyorum erkan şamcıyı hatta kitabı varmı çok güzel şeyler pylaşıyo?ama bende kimyagerim bazı şeyleri denedim ama bazılarında tereddütlerim var

ipati ,güzel bir fikir bende denemeyi isterim ama boraks hakkinda vikipedi ye baktim
el yada göz kontaginda alerji yapabilir,zehir icerdigi yutuldugu zaman midede bagirsakta büyük hasarlar meydana gelebilecegi yaziyordu.

Erkan Şamcı programda, yanlışlıkla çocuklar yutsa dahi bir sorun olmayacağını doğal olduğu için vücudun tolere ettiğini söylemişti yanlış hatırlamıyorsam. Üstelik Suyla temas haline hiç bir kalıntı bırakmıyormuş. Ama programa çıktığında tekrar sorulabilir.

Oysa diğer deterjanlar

Çok şaşırdım . Demek ki bizim evdeki makina da şans eseri bir sorun çıkmadı.
Aslında bunu bir kere bizde tartışmıştık okulda ama hocalarımız sirkenin uçuculuğu sebebiyle temizlik ve sorunsuz çalışacağını söylemişlerdi.
18 senelik bir bulaşık makinesi 8 senedir falan sirke kullanıyor annem, bazen üzerine serpiyor bulaşıkların bazen parlatıcı gözüne daha hiç servis görmedi makine.​

ya arkadaşlar bende seyrediyorum erkan şamcıyı hatta kitabı varmı çok güzel şeyler pylaşıyo?ama bende kimyagerim bazı şeyleri denedim ama bazılarında tereddütlerim var
kimyager olman büyük şans bence canım ya, en azından ne yaptığını biliyosun :) bazılarında benimde tereddütlerim var ama denemeden bilemeyiz işte.. deneyip bakıcaz..

bende sanmıyorum zarar vereceğini sonuçta suyla birlikte akıp gidiyor, üstelik yiyerek tükettiğimiz bişey.. insan vücuduna giripte zarar vermediğine göre diye düşünüyor insan ..

teşekkürler sağol

merhaba, dogal temzilige gecenlerin sayısının arttıgını gormek cok guzel. ben de uygulamayı dusunyorum. ama bulasık makinem bu aralar arızalı. duzelir duzelmez ben de uygulayacagım. butun malzemelr hazır. bu arada deterjanın yapımını gormek isteyen varsa asagıda linki var. herkes kolay gelsin.

GÜLBEN - Erkan Şamcı'dan Turp, Havuç ve Kıvırcık Ekimi ile Doğal Bulaşık Deterjanı Tarifleri 10.01.12 - Dailymotion videosu

ipati ,güzel bir fikir bende denemeyi isterim ama boraks hakkinda vikipedi ye baktim
el yada göz kontaginda alerji yapabilir,zehir icerdigi yutuldugu zaman midede bagirsakta büyük hasarlar meydana gelebilecegi yaziyordu.

Merhaba, boraks yutulsa bile insanda sadece tahriş yaparmış bildiğimiz zehir etkisi yapmazmış yani. Bunu ziraat mühendisi kendisi söyledi. Yani evimizde boraksı rahatlıkla kullanabiliriz sadece tuza çok benzediği için tuzla karıştırılmamasına dikkat etmemiz gerekiyor.

Bana tarifi Erkan Bey vermişti. Sanırım hardalı çıkaramayız çünkü hardal tozu çok iyi yağ temizleme özelliğine sahip. Ama hardalın kalıntıları hoş olmuyor. Ben detarjanın dozunu biraz azaltarak yıkadım geçen akşam sonuç daha iyi. Peki bardaklarındaki sararmalar gidiyor mu tamamen? Ben normal detarjan da kullanırken makinemdem bardaklar sarımtrak çıkıyordu. Sirke de çok açmıyor renklerini.Daha farklı bir yol deneyen var mı?

Bulaşıklardaki yağı çözen su aslında. Suyun kendisi...

Kimyasallar ve ya doğal ürünler sadece bunu daha kısa sürede yada hızlı yapıyor diyelim.

Çok bilgi edindim bu topikte hepinize çok teşşekürler.

anladım canım.. benim bardaklarımda bi sararma oluşmadı aslında.. çünkü benim bardaklarım sararamadan kırılıyolar :) çok bardak kırarımda :)

sirkeli su hem sebze yıkamada hemde bulaşıkta faydalı sonuç veriyor tecrübeyle sabittir.

Hem detarjandaki sorunu hem de bardaklardaki sararma sorununu çözdüm nihayet. Aklınızda bulunsun, yaptığım doğal detarjanı makinenin gözüne koyduktan sonra 1 çay kaşığı limon tuzu ( iri taneli olmamalı) ekliyorum hem detarjan tamamen dağılıp eriyor hem de bardaklarım buğulanmadan ve beyaz bir şekilde çıkıyor makineden. Kendi detarjanımızı kendimizin yapması da ayrı bir mutluluk
ipati limon tuzunu çamaşır makinesinde tüllerim için kullandım gerçekten beyazlatıyor. Beyazlarıda artık hep limon tuzu ile yıkarım. Duyduğunu ama denemediğini yazmıştın, tavsiye ederim.

Son düzenleme:

canım sararma bendede olmaya başladı yaa demekki zamanla sarartıyo, cam bardaklar özellikle.. ben deterjanın içine koymuştum limon tuzunu ama ek olarak deterjan gözünede koyayım bari.. teşekkür ederim canım hemen denicem.. :)

cok ilginc, sasirdim gercekten :) tebrikler bu bulus icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…