- 2 Temmuz 2016
- 2.166
- 3.957
-
- Konu Sahibi Yasamenerjisi
Hangi marka kullanıyorsunuz bilmiyorum ama annemin makinasında da ,diğer konuştuğum arkadaslarımda da ekstra parlatıcı koymadan gayet de kuru çıktığını söylüyorlar .sanırım makinanın marka ve ayarları ile ilgili bir durum bu .Parlatıcı kullanmayınca ıslak çıkıyor normal bu.
Benim kullandığım tablette de parlatıcı var ama yine de parlatıcı gözüne koyuyorum. Üzerinde ayarı var 1’den 6’ya kadar. 2-3’ü geçmemesine dikkat ediyorum.
Evet abimin makinesi de o marka çeyiz sererken çalıştırdık parlatıcı ve tuz koymamışız sulu çıkardı. Bi koşu yengem aldı geldi tekrar çalıştırdık sorun ortadan kalktı. Ben kendi makinemde parlatıcı yerine elma sirkesi koyuyorum kimyasal olduğundan içinize sinmiyorsa sirkeyi deneyin.Hanımlar günaydın ;
Öncelikle konumu nereye açacağımı bilemedim ,buraya açtım lütfen banlanmayayım:)
Kızlar s...s marka bulaşık makinam varki ,2.5 sene önce alırken satıcı bana çok iyi vs vs diye de epey bir övmüştü.
Ancak kullanmaya başladığımdan beri makina bir türlü kuru çıkarmıyor ,servisine sordum bana parlatıcı koyun ,parlatıcı kurutur dediler ama ben parlatıcı kullanmak istemiyorum .Eve servis çağırdığımda da makinaya hiçbirşey yapmasalar dahi servis ücreti ödüyormuşum .
Bu arada deterjan olarak da şuan çok bilinen markanın tabletini kullanıyorum .
Böyle birşey balına gelen var mı ,ben ne yapayım ?
Garanti olsa bile servis para alıyor.parlatıcılar zararlı bende kullanmıyorum onun yerine sirke kullanıyoruz hem dezenfekte ediyor hemde pırıl pırıl yapıyor . Garatisi varsa eğer servis ücreti alınmaz ki , sorunu sen yaratmadın sonuçta makine problemli gelmiş , şikayette bulunucam diye tehdit et
Yok yok hepsi nemli çıkıyorBardaklar, porselen tabaklar, çelikler de mi nemli çıkıyor?
Normalde makineye atılmaması gereken plastik, teflon vs. nemli çıkar..
parlatıcılar zararlı bende kullanmıyorum onun yerine sirke kullanıyoruz hem dezenfekte ediyor hemde pırıl pırıl yapıyor . Garatisi varsa eğer servis ücreti alınmaz ki , sorunu sen yaratmadın sonuçta makine problemli gelmiş , şikayette bulunucam diye tehdit et
Peki tuz kullaniyomusnuz ben kullanmiyorumda konu acilmisken sorayim bi zarari olurmu
Benim makinem de kurutmuyor 6 sene oldu alali hic kurutmadi ama servisle ugrasacak vaktimiz olmadi. Bir de sicakken acip kisa bir süre bekletince hizla kuruyor ben de öyle idare ediyorum
valla genel merkezine şikaytte bulununca almıyorlar , alma gibi bir hakları yok , garanti kapsamında altında olduğu için işleri gereği yapmaları gerekiyor , benm fırınımda problemliydi çağırdım ücret vs. gibi bişey gevelediler , ben vermeyeceğimi hatta şikayette bulunucağımı vs. söyledim almadılar , alamazlarda.Garanti olsa bile servis para alıyor.
Benim makinem de siemens.Hanımlar günaydın ;
Öncelikle konumu nereye açacağımı bilemedim ,buraya açtım lütfen banlanmayayım:)
Kızlar s...s marka bulaşık makinam varki ,2.5 sene önce alırken satıcı bana çok iyi vs vs diye de epey bir övmüştü.
Ancak kullanmaya başladığımdan beri makina bir türlü kuru çıkarmıyor ,servisine sordum bana parlatıcı koyun ,parlatıcı kurutur dediler ama ben parlatıcı kullanmak istemiyorum .Eve servis çağırdığımda da makinaya hiçbirşey yapmasalar dahi servis ücreti ödüyormuşum .
Bu arada deterjan olarak da şuan çok bilinen markanın tabletini kullanıyorum .
Böyle birşey balına gelen var mı ,ben ne yapayım ?
Ben servise sordum. Limon tuzu, karbonat sorun yaratır ama beyaz sirke bir şey yapmaz dedi.lütfen makinalariniza keskin maddeler (sirke, karbonat vs.) Koymayin. hortumlari ve diger lastik (plastik) parcalri zamanla asiniyor ve sonunda patliyor.
kisa programda benim maikamda kurutmuyor- bosch marka. bosch ve siemens zaten ayni fabrikadan ciktigi icin genelde ayri bir tusa basmaniz gerekebiliyor. söyle 3 tane dalgaya benzeyen bir simbol varsa eger her kullanmada ona basin.
not: tuzunu asla unutmayin.
Çok teşekkürlerBenim makinem de siemens.
Parlatıcı yerine beyaz sirke koyun.
En kısa programda parlatıcı ya da sirke koymadan kurutmaz.