Bulaşık makinanızı bu amaçla kullandınız mı?

Ben böyle şeylere bayılıyorum arkadaşlar,kolay olsun yeterki! yıllar önce yurtta kalırken ütü de yaptığım tostların tadı damağımda dır! ben de aspiratör ün o alt kısmı varya onu yıkıyorum çok güzel temizliyo,elektrikli ızgaramın telını yıkıyorum ama makinamda iş yok.

bence ıspanakk,yeşillik işi hiç hijenik omaz.

sonuçta makinada aynı su uzun süre devir daim yapıyor,hiç doğru bulmuyorum.

ben altini duymustum.bir tanidigim bulasik makinasinda yikiyomus kasiklik bolumunde.ciktigi zaman isil isil oluyormus altinlari.aman dikkat makinada unutmayin zira bir arkadas unutmus bilezikleri isildatayim derken kapkara olmus:roflol::roflol:

Makinede tuz kullanılmaması;hele de sularınız kireçliyse bir süre sonra eşyalarınızda sorun yaratacaktır.

Önerilerinize ise maalesef katılamayacağım,sağlık açısından tehlikeli sonuçta...Ayrıca bu tür uygulamalar makine içindeki filtrelerin de çabuk tıkanmasına,hatta suyu tahliye eden pompa motorunun tıkanmasına,ileri ölçüde yanmasına sebep olabilir.

ben bunu duymustum ama yapmiyorum , makinemde hem tuz var hemde parlatici ...tuz koymasam asla olmaz bizim burada kirec baya cok.........ama fikir iyi ispanak yikarken ben bunaliyorum dogrusu.............

açıkçası benim içime sinmez öyle bulaşık makinasında besin ürünlerini yıkamak..altın çiçek gibi objeler olurda...ıspanak bilemiyorumCADIARZU üstelik bulaşık makinasınında kendine has bir kokusu var yani ıspanak kendi özelliğini kaybetmesin...:)))) tabi herkes kolayına gelini yapmakta serbest ama ben açıkçası cesaret edemem. onun yerine geniş bir kapta yaklaşık 15 dk. sirkeli suda bekletirim..ondan sonra yıkarım..ondan sonra afiyet olsun :) yumurtalı kaşarlı ıspanağa bayılırm...sevgiler a.s.

gümüş, aliminyum tarzı şeyleri denemeyin kararıyor. (tecrübe ile sabittir.) altına gelince altını çamaşır deterjanı ile temizleyebilirsiniz. bir kaba suy koyup 1-2 çay kaşığı deterjan koyup altınlarınızı bekletin, sonuç harika...

arkadaşlar yapmayın ne bu çok saçma sağlıklı değil bence doldurun ıspanakları kaba bekletin sirkeli suda birkaç kez durlayın tamam bulaşık makinesinde bulaşık yıkanır adı üstünte bulaşık makinesi

Yapmayın arkadaşlar lütfen, ıspanak bulaşık makinasında yıkanmaz tehlikeli... bir sürü prof. bağırıp duruyor kanser yaygınlaşıyor diye... Soğuk suya sirke ekleyin biraz da tuz, atın içine ıspanakları beş dakikada üzerindeki tüm kum kir zaten akıp gidiyor kimyasal kalıntılar dahil. üstelik ıspanaklar daha diri oluyor. Yok ona da eriniyorum derseniz doğranmış yıkanmış ıspanaklar var marketlerde :)) onlardan alın bari daha az riskli.

Ama diğer fikirler süper deneyeceğim...

Ben ocak ızgaralarımı ve demliklerimi her yıkamada mutlaka makineme koyarım. Böylece ocak ızgaraları asla yağ bağlamıyor. Hep ilk günkü gibi temiz. Ocak gözlerini koymayın kararıyor. Ben hiç koymadım, arkadaşlarımdan biliyorum. Bulaşık makinesinde aluminyum eşyalar hiç yıkanmıyor, üzerine de kararıyor.

Aspiratör filtresini de 1-2 ayda bir koyuyorum. Süper yıkanıyor.

Mutfak camında bulunan havalandırma deliğinin tozunu suda akıtıp koyunca da makine yeni alınmış gibi süper yıkıyor. Cam silerden hiç uğraşmayın temizlemekle, sökün makineniz yıkasın:)

Son düzenleme:
bende bulaşık makinesinde aspiratörün filtrelerini yıkıyorum tertemiz oluyo....ıspanak olayını pek mantığım almadı....yani bi leğenin içinde suda bekletip yıkanırsa tertemiz oluyo zaten....

illa bulaşık makinesinde ıspanak v.b sebze meyve yıkamak istiyosanız size tavsiyem mini(setüstü) bulaşık makinesi....

ekstradan ikinci bi makine olarak alınabilir ve içinde sadece sebzeler yada meyveler yıkanabilir (=

Kızlar bulaşık makinanızda Bulaşıklar dışında neler yıkıyorsunuz?
Naçizane önerilerim olacak.
Mesela ben ıspanaklara ön yıkamayı burda yapıyorum.Yani duş programında.Deterjan,tuz,parlatıcı ve ısı kullanılmayan duş programında yani.Ama tabii makinada tuz kullanıyorsanız denemeyin.Ben tablet kullandığım için makina tuz bölmesi boş,bu nedenle rahatça ıspanaklara duş aldırabiliyorum.
(Not=Ispanak ön yıkama yaptırmak için ilk şart,makinada tuz kullanılmıyor olacak,yani tabletle yıkama yapıyorsanız ve tuz koyma yeriniz boş ise.Bir de parlatıcı gözünüz boş olacak,yani yine tablet kullanılmakta olan makinalardan sözediyorum.Ayrıca makinanız da boş olacak tabii,başka bulaşık olmayacak içinde.)
Deterjan koyarak ise,plastik veya kumaş çiçeklerinizi yıkayın..Pırıl pırıl çıkıyorlar.Ha bir de normal bulaşıklarla beraber sarı veya kırmızı altınlarınızı da çatala,bıçağa takarak yıkamaya bırakırsanız inanılmaz parlak ve temiz çıktıklarını göreceksiniz.Gerçi benim renkli altınım yok ama kayınvalideminkileri yapıyoruz,ışıl ışıl çıkıyorlar.Gümüş falan denemedim ama,ona kefil olamam.
Bu arada sizin önerilerinizi de bekliyorum.

ohaoldumsmile ohaoldumsmile

Back