Bulaşık makinanızı bu amaçla kullandınız mı?

Ben çamaşır makinemin deterjan haznesini arada bir çıkartıp bulaşık makilesinde yıkarım...

valla süper bilgi hazır tablette kullanıyoken ilk bir kaç yıkama yerine geçebilir sonra bide sudan geçiririm ooooooohhh valla iyi oldu bu fikirsırnaşık şey

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Arçelik servisinde çalışan bir arkadaştan duymuştum ıspanak yıkama olayını.Ama en çok bulaşık makinasının bu yıkama işinden dolayı arızalandığını söylüyordu:)
Bence dikkat etmeli.
Bir de konserve yaparken bulaşık makinasında kavanozların kapakları iyi tutsun diye en sıcak programda yıkayanlar varmış.denemedim.

ben size anlatayım bakalım domatesleri soyup doğruyorum daha sonra domatesleri kavanozlara doldurup sıkıca kapatıyorum bulasık makinasına ters durucak sekilde sıralıyorum daha sonra calıstırıyorum hani eskisden annelerimiz konserve yaparlardı ya işte aynen öğle kısın da kavonozları acıp kullanıyorum süper bozulmuyor da tabi deterjen koymuyorum türk zekası

ben size anlatayım bakalım domatesleri soyup doğruyorum daha sonra domatesleri kavanozlara doldurup sıkıca kapatıyorum bulasık makinasına ters durucak sekilde sıralıyorum daha sonra calıstırıyorum hani eskisden annelerimiz konserve yaparlardı ya işte aynen öğle kısın da kavonozları acıp kullanıyorum süper bozulmuyor da tabi deterjen koymuyorum türk zekası

valla süper yöntem bu hayran kaldım zekana:1shok:................

açıklama için teşekkür ederim, kolay görünüyor,bu yaz bu tarifle benimde domates konservelerim olacak inşallaha.s.

makıne yerine elimle yıkasam olmazmı makineme rahmetli oldu yenisinde denerimmmmmmm aaaaa harika her şey kolay oldu ne güzel kadın olmakkkk

kızlar kayınvalidemin geçen komşusuna gitmiş mutfakta sohpet ederlerken kadın bulaşık mainesinden çay paketi çıkarmış, makine bozulduğu için onu kiler olarak kullanıyormuş

kireçten bozuldu falan demiş kayınvalideme

ama kayınvalidem başkasından duymuş kadın meğersem ıspanakları makinede yıkıyormuş,hem de deterjanla

sıcaktan eriyen ıspanaklar makinenin deliklerini tıkamış,kullanılamaz halde,makine şimdi kiler görevi görüyor

aman sizde dikkat edin

kızlar kayınvalidemin geçen komşusuna gitmiş mutfakta sohpet ederlerken kadın bulaşık mainesinden çay paketi çıkarmış, makine bozulduğu için onu kiler olarak kullanıyormuş

kireçten bozuldu falan demiş kayınvalideme

ama kayınvalidem başkasından duymuş kadın meğersem ıspanakları makinede yıkıyormuş,hem de deterjanla

sıcaktan eriyen ıspanaklar makinenin deliklerini tıkamış,kullanılamaz halde,makine şimdi kiler görevi görüyor

aman sizde dikkat edin

Yok artık,hem deterjan hem sıcak su...
Soğuk suda,duş programı diyoruum anacııım,kime diyuruuuummm!!??
Not=Ispanak sıcakta erimez...ayrıca makinanın delikleri falan yoktur,süzgeci vardır,gider orayı tıkar,sen de elinle temizlersin süzgecini,daha olmadı bir servis çağırırsın.Kadının canı kiler olarak kullanmak istemiş...

Bir kaçyıl önce tv programlarının birinde Kibariye anlatmıştı. Bulaşık makinesinde ıspanak yıkadığını. Bu yüzden makinesi bozulmuş.

Ben ıspanakları sirkeli suda bekletirim. sonra yıkamaya başlarım. tertemiz olur vallahi. Bulaşık makinesine bulaşıkları bile sudan geçirip koyarız. Ispanağı orda nasıl yıkarız ki? Kumu tozu filtreleri mahv eder. Bu nacizene benim fikirlerim. Muhalifet olmak için yazmadıma.s.

ben de 10 yıl kadar önce denemiştim ıspanak yıkamayı,makinamı normalde çok sık kullanmıyorum,zaten evde 2 kişiyiz,birikmiyor bulaşık.o yüzden;ıspanaklar temiz oldu ama pevanelerin arasına kum sıkıştıp kuruduğundan makinam bozuldu,bunu yaptıktan sonra bir kere de boşta çalıştırıp makinayı temizleyin bence.Şimdi sirkeli suda 10 dakika kadar bekletiyorum,bütün kum dibe çöküyor.ayrıca tüm yeşilliklerin sirkeli suda bekletilip mikrobunun kırılması şartmış.

Bulaşık makinasında 3 lü prizler var ya hani uzatma kablosu falan;onları yıkıyorum,kettle altını da yıkıyorum,ama tabi delikleri aşağıda kalacak şekilde 1 gün kurumasını da beklemek lazım.
Çamaşır makinasında ayakkabı,kilim gibi kazanın tek yönüne ağırlık yapacak bişey yıkarsanız ve bu sırada makina bozulursa,servis elemanı da içinde bunları görürse garanti kapsamı dışında kalırsınız,makina arızalarında en çok sık rastlanan sebep buymuş.

bana çokiyi bir fikir gibi gelmedi a.ıkçası. adı üstünde bulaşık makinesi, sebze yıkama makinesi değil ki. ayrıca yeşillikleri muhakkak sirkeli suda bekletmeli, yoksa temizlendiklerine inanmıyorum.

anam ben oka para verdim ıspanak asla yıkayamam ..

hem ıspanak yıkamanın çok bi zorluğu yok bence makinede ona duş aldırmak daha bi zahmetli tut musluğu altına duş alsın yani bilmiyomda

ilginç ve mantıksız geldi :S

Son düzenleme:
Ütü üzerinde otel odasında kahve pişiren,şanzımanlı çamaşır makinasını tereyağ yapmak için yayık olarak kullanan Çılgın Türkleriz biz.Daha neler neler vardır kimbilir keşfedilmiş...

boşuna bizlere
şu çılğın türkler demiyorlar
çılğınız işte varmı ötesi
:sm_cool:

Bulaşık makinasında pek çok mutfak gereci yıkanabilir ama sebzeleri yıkamak ne derece doğru olur bilemiycem bana pek mantıklı gelmedi:uhm:i... Tuz yada sirkeyle ıspanağın suda bekletilmesi yeterli olur bence....

çiçekleri bende tavsiye ederim gerçekten güzel pırıl pırıl oluyor:sm_cool: birde çocuğun oyuncaklarını bulaşık makinesinde yıkıyorum:roflol: logolar arabalar falan napayım çocuk bu ne bulsa ağzına alıyor:oklava:

çiçekleri bende tavsiye ederim gerçekten güzel pırıl pırıl oluyor:sm_cool: birde çocuğun oyuncaklarını bulaşık makinesinde yıkıyorum:roflol: logolar arabalar falan napayım çocuk bu ne bulsa ağzına alıyor:oklava:

bende oğlumun oyuncaklarını yıkarım...gamyoncuiremsu

Back