Halı yıkama bence ayrı bir olay.Bu benim makinamı yıkama değilde yüksek ısıdaki sıcak suyla silme gibi algılayabilirsin.Birde hijyen yapıyor.Tabi foşur foşur yıkamak ayrı birşey :dance:
teşekkürler cevabınız için bu 84 milyona dediğinzin tam :uhm:markası ne
arkadaşım ben buharlı temizlik makinası kullanıyorum.ilk önce küçük bir cihaz aldım 3 gün sonra iade ettim.yetersiz geldi suyu hemen bitti ve temizlik yarım kaldı.daha sonra daha iyi makineleri araştırdım.iyi olan iki marka var biri karcher ikincisi ariete .ikisinide gördüm teknik özelliklerine baktım karcher pahalı geldi,ariete aldım.arada 500 TL fark var.ikiside aynı teknik özelliklere sahip. ayrıca bunlarda ütü özelliği var.çok memnunum.kirleri anında temizliyor.ütüsü muhteşem.tavsiye ederim....................
burayıda bir ziyaret edin canlarım kıyaslama yaparsınız Buharlı Temizlik Robotu ve Ütü Sistemi - FreshClean sevgiyle kalın.
Marka kendi markaları sanırım belirtmemiş çünkü..
Ürün Özellikleri:
Sıcak su buharıyla temizlik sağlayan, hafif ve kullanışlı süpürge. Fayans, taş zemin ve laminantlarda özenli ve derinlemesine temizlik. Ulaşımı zor alanlar için ideal. Çıkabilen ve rahatça doldurulabilen, su depolu sap. 2 temizlik bezi dahildir. 1.200 watt. 25 g/dk buhar püskürtme miktarı. Kablo uzunluğu yaklaşık 5 m. Hacmi yaklaşık 0,4 l.
İthal Ürün
Böyle bir açıklama yazmış.
Ayrıntısını bu siteden www.tchibo.com.tr ara kısmına Buharlı Süpürge yazarak öğrenebilirsin.
sevgili melle...
benim de geçen yıl aldığım bir buhar makinem var...duvarları silmek için almıştım...duvarları oldukça ıslak bırakıyor...başka bir yeri de denemedim..
asıl sormak istediğim şu:birinci sayfada,buhar makinesiyle buharı verip sonra kirli suyu çektiğinden bahsetmişsin,yanlış hatırlamıyorsam...benim makinemde bu özellik yok..senin makinenin çekiş özellliği de mi var?....bu konuda bilgi verebilir misin canım?
kızlar..tchibo ürününün kullanma kılavuzu da varmış..inceledim az önce ama maalsefyasakkelime halıda kullanmayın diyor..thoması kullanan arkadaşlar bizi sürekli bilgilendirsin...ne tür temizlikte kullanılabiliyor diye.diğer ürünler fırın ve aspiratördeki yağları bielm çıkarıyormuş.bu özellikler thomasta da var mı bakalim.hepinize tşk.
sevgili ayşecilk,benim makinamın çekiş özelliği yok ama onuda gördüm arietenin öyle bir ürünüde var getiren adam ikisinide getirdi daha doğrusu ben istedim.vakumlu makina devasal büyük ayrıca çok ağır,hantal parçaları falan ve hiç pratik değil.ikisinide deneyerek aldım.zaten buharlı makinayıu aldığın zaman çok iyi bi süpürgeye ihtiyacın yok,kırıntıları alsın yeter.geri kalanını buhar makinesi hallediyor.ıslak bırakan makinalar ufak güçsüz makinalar.seninkinin markasını bilmiyorum.kullandığım ariete ıslak bırakmıyor hafif bir nem oda 2 dakika sonra kupkuru çünkü kuru buhar veriyor.halıyı sildim 2-3 dk sonra halıya dokundum kupkuru.bu makina bence süper bir alet.derz araarını nasıl temizlediğini tahmin edemezsin.canım benim zaten bu tür firmalar tanıtım yolu ile satıyorlar.al evine bi gün bak denettir beğenmezsen almazsın.ben öyle yaptım adamın canı cıkmıştı ama 2 saat denettirdim emin olmak için.herkese selam.sevgiyle kalın...
Bu temizlikte deterjanın yerini buhar almıştır. Buhar belirli bir basınç ve ısı değerine ulaşınca iyonize olur ve iyonize buhar tanecikleri temas ettiği yüzeylere tutunmuş olan kir tanecikleri ile bir bağ oluşturur. Bu bağ aynı zamanda kir taneciğini bağlı olduğu yüzeyden koparıri. Böylece temizliğin ilk aşaması gerçekleştirilmiş olur. Buharla nemlendirilmiş bez bu operasyonun ardından kir taneciğini yakalayarak temizlik operasyonunu tamamlar. Ya da birinci aşamanın ardından yapılan bir vakumlama işlemi temizliği tamamlar.Buharlı temizlik - Vikipedicanım benim.....kullandığım makine arçelik buharika...buhar özellikleri güzel gibi ,fakat takıldığım yer şu:buharı veriyoruz ,yüksek buhar temizliyor fakat orada kalan kir ne oluyor?...yani mesela benim temizlik robotum da var ve onunla halıları yıkıyorum sonra da çekiş özelliği olduğundan kirini suda hapsediyor.....buna dayanarak anlamadığım yeri soruyorum bitanem...yani buharı verdikten sonra oradaki kir kalıyor mu?...buhar her ne kadar mikropları öldürse de kir orada kalıyor gibi geldi bana...bilgi verirsen sevinirim melle'cim....
a.s.
tchibo bir nevi modern vileda o zaman.Benim thoması heryere sokabiliyorsun,cam sildim,duvar sildim,koltuk,kalorifer arası,fayansların siyah kısımlarına nokta vuruşu ile vurunca benbeyaz yaptı.Fırın kirlerini vs..İlk önce ıslak bırakıyor diye yorum bırakmıştım.O benim hatammış.4-5 dakika bekleyip işlem yapmak gerekiyormuş ben hiç beklemeden püskürttüğüm için ıslak bırakıyormuş.sanırım buhar yapmasını beklemeden sürdüm.Bekleyince ıslaklık diye birşey yoktu.Halıdaki çay ve yağ lekelerini(özellikle mutfaktakinde)gayet başarılı çıkardı.Koltuklarımın rengi daha bir canlı oldu.Bir kere doldurunca bütün evi baştan aşağıya buharladım ama benim evim biraz küçük belki ondan.
melle'cim....aklıma takılan maddeleri sorabileceğim sen gibi birinin burada olması gerçekten çok güzel,teşekkür ediyorum tüm cevapların için arkadaşım....
şimdi bir şey aklıma takıldı:ben buhar makinesiyle hiç halı silmedim ve silmeyi düşünüyorum...silmek için aklıma 2 yöntem geliyor...sen hangi şekilde yapıyorsun bitanem?....
1) Halının üzeri önce bezi takılmadan buharla iyice temizlenir ,sonra bezi takılarak buharla silinir
2) Halının üzeri bezi takılarak buharla silinir ve böylece 1 defada temizlik yapılıp bitirilmiş olur
sen hangi yöntemle yapıyorsun arkadaşım?...veya senin yöntemin başkaysa benimle de paylaşır mısın?..şimdiden cevapların için teşekkür ediyorum....
:asigim::asigim:
teşekkür ediyorum canım benim....sorularımla seni meşgul ettim,beni mazur gör lütfen..herşey öğrenmek adına....tekrar teşekkürler melle'cim...
:asigim::1hug::1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?