Arkadaşlar merhaba,
Buharlı temizlik makineleri başlıklı konuya yazmıştım ama oradan cevap alamadım, umarım buradan bir yardım eden çıkar,
Bende buharlı temizlik makinesi almak istiyorum önce Karcher SV - 1902 de karar kılmıştım ama sadece makine için 2200TL dediler (ütü aparatı ekstra imiş, onunla 2450TL oluyor) bu makine vakumlu, ucunda temizlik için ayrı bir beze gerek yok. Fakat fiyat pahalı gelince fresch clean a baktım onda da 902 AUTOMATICO ve MOD 703 ü dinledim bunlar ise vakumsuz aparata bez takmak gerekli fiyatları 1100-1300TL arasında, yalnız benim kafamı dün mediamarkt daki bir satıcı karıştırdı. Eşimin kardeşi de süpürge almak istiyordu, dyson ı biliyorsunuz iyi bir markadır, ondan aldık kendisine. Satıcı buharlı makineler için halılarda kullanımın uygun olmadığını, kendisinin bunların eğitimine gittiğini, en ufak bir nemin bile yüzlerce belki binlerce bakteri ürettiğini söyledi. Parkeler, sert zeminler için en iyisi olduğunu ama halı temizliği için uygun olmadığını söyledi ve benim kafam bir hayli karıştı. Bana anlatılan makinenin kuru buhar verdiği ve max.2dakika içinde kuruduğu, ama peki o 2dak.içinde bakteri ürüyor mu? üremiyor mu? Bunu bilen var mı? Satıcıların hepsi kendi sattıkları ürünü övüyor, gerçi o bayan bi hayli objektifdi, çünkü karcher ında makinelerini satıyordu, sırf sert zemin ve lavobalar gibi yerlerin temizliği için daha küçük bir buharlı temizleyecinin daha uygun olduğunu söyledi..
Tecrübesi olan var mı? Yardımcı olabilir misiniz?
Bu arada fakirin buharlı makinesinin de çok tutulmadığını söyledi, niye olduğunu soramadım, vaktim yoktu ama bilen varsa öğrenmek isterim.