Bugün yapılan ilk celsede çıkan nafaka karari

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkez boşanma kararını malesefki kolay alamıyor kendi çalışmadığı için benim çalışmam için elaleme ne derim düşüncesi yüzünden engel olmuşsa ailenize çalışmama engel oluyor istemiyor boşanmak istiyorum dediğim zaman bu sebepten bosanilirmi dediyse nasi bosanilir buna rağmen boşanmış olsaydım ailemin evine gidemezdim o mahkemenin verdiği 750 TL ile ev tutup eşya alıp geçimini saglayabilirmiydim tabi boşanıp 3.gunde iş bulamayacagim için her karar ki boşanma kararı öyle kolay olmuyor

Altinlar sizde, cocuk yok neyin nafakasi pardon anlamadim? Beni doven adamin 1 kurusunu bogazimdan gecirmem. Evlendiniz diye ayrilinca adam size niye baksin?
Siz bu düşüncede devam edin ustunede boşandığıniz eşinize madalya takın olurmu ben yapamıyorum nasi bı bakış açısıysa yazdıklarımın tamamını okumadan yargilamaniz çok yanlış malesef 11 senem boşa gitmiş benim devlet çocuk yoksa nafaka talep edemezsin demezken sizin nafaka talebine tepkiniz çocuk yoksa nafaka yoktur düşünceniz den dolayı anlamaminiz normal altınlar bende olması kullanacağım anlamına gelmiyor çekişmeli basanma davasi yıllar sürüyor ve daha şu aşamada hakim altınlar senin dememiş nasi kullanayım 750 lira ile mi bakacakmis bana

11 yıl evli kalmissiniz, ortak hicbirseyiniz yok mu? Ev araba arsa vs. Sadece aylık 750 almaniz şaşırttı beni. Ayrıca 11 yıl çalıştırma, sonra ayrılınca ne halin varsa gör. Yok öyle şey, sizin dişli bir avukat tutmanız lazım ki birlikte edindiginiz mallarin yarisini alabilin. Ama şuan iş aramaya başlayın.

Tamam da herkes bu bilinçte olmayabilir. Bu bilincte olmak da eğitim gerektirir ki kız çocuklarınin eğitim hakkı bile elinden alınıyor bu ülkede. Ayrıca ayrıldıktan sonra kadına olan bakış açısıyla erkeğe olan bir değil. Ve kadın hem dışarıda çalışacak hem evde hem de ayrılırken hiç bisey talep etmeyecek. Bu kadına dusmanliktir. Ayrıca hayatımda bir erkekten beş kuruş almadım. Ancak erkeklerin kadınların hayatlarını mahvedip hiç bir sorumluluk almadan işin içinden çıkmalarına çokça şahit oldum malesef.bu yüzden nafaka tazminat ve tüm yasal hak taleplerinde bulunulmalı bana göre
Olurmu hiç öyle bir grup varki üstüne para ver kocayı boşa ama sen hiç bir şey isteyemezsin düşüncesinde olan saniyolarki davayı açtın işler önüne dizilmiş de sen ben çalışmam kocadan nafaka alıp yasicam dedigimizi düşünüyorlar sanırım
valla hiç birimiz seyma subaşı değiliz aylık 250 bin nafaka alıp yaşayalım o yüzden tabiki calisicaz tabiki beklentimizi biz karsilicaz

Altinlar sizde, cocuk yok neyin nafakasi pardon anlamadim? Beni doven adamin 1 kurusunu bogazimdan gecirmem. Evlendiniz diye ayrilinca adam size niye baksin?
Şiddete ugradiniz mi hiç bilmiyorum ama insan psikolojisi öyle bozuluyor ki fiziksel olarak bişey olmasa bile 6 ay yerinizden kalkamayacak duruma geliyorsunuz. Bir başkası yüzünden bu hasara uğrayan kişi kendini nasıl toparlayıp da calisabilir iş bulabilir ? Ayrıca ayrılmanın sorumluluğunu alamayacaksa neden evleniyor ? Kanunların kadına verdiği hakkı kadın kullanıyor diye mi suçlu oluyor ?

11 yıl evli kalmissiniz, ortak hicbirseyiniz yok mu? Ev araba arsa vs. Sadece aylık 750 almaniz şaşırttı beni. Ayrıca 11 yıl çalıştırma, sonra ayrılınca ne halin varsa gör. Yok öyle şey, sizin dişli bir avukat tutmanız lazım ki birlikte edindiginiz mallarin yarisini alabilin. Ama şuan iş aramaya başlayın.
Ortak araba var suanki değeri 650 bin evlenirken bütün beyaz eşya yatak odası çeyiz hepsini ben aldım onları bile alamadım alabildigin tek şey yerlerde sürükleyip zorla eve sokmalarına direnip vermegim düğün takılarım vardı 11 yıl boyunca da onları bozdurup bitirmesin diye ayrıca çaba vermiştim

Şiddete ugradiniz mi hiç bilmiyorum ama insan psikolojisi öyle bozuluyor ki fiziksel olarak bişey olmasa bile 6 ay yerinizden kalkamayacak duruma geliyorsunuz. Bir başkası yüzünden bu hasara uğrayan kişi kendini nasıl toparlayıp da calisabilir iş bulabilir ? Ayrıca ayrılmanın sorumluluğunu alamayacaksa neden evleniyor ? Kanunların kadına verdiği hakkı kadın kullanıyor diye mi suçlu oluyor ?
Tabiki uğradım biz kayyinvalide ile alt ust oturuyorduk oğlu ile birlikte saldırdı bana vücut hasarı geçiyor ama psikolojiyi toplamak kolay olmuyor malesef ben aylarca o korkuyu bile atamadım nafaka diyince hele birde çocuk yoksa diyeozellikle belirtip ayrı tepki gösteriyorlar darp edilip aile evine gelip mesleği yoksa özel sektörde hemen kim iş bulabilmis Allah askina

Kadın belki kariyerine ayiracagi vakti bu evliliğe ve adama verdi ve ortada hiç biseyiyle kalakaldı. Tabi ki hakkını arayacak bu kadın erkek eşitliğini bahane edip kadına karşı mulksuzlestirme politikanizdan vazgeçin.
Katılıyorum. Kadın-erkek asla eşit değil bu ülkede. Her bakımdan biz dezavantajlıyız. Bir kadın bunu bile bile kariyerine ayıracağı vakti, tüm geleceğini bir adamın önüne seriyorsa sonucuna da mecburen böyle katlanıyor işte.

Çalışan kadın olmak çoğu evlilikte modern kölelik. Erkek sadece dışarıda çalışırken kadın hem dışarıda hem evde çalışıyor. Enayi mi bu kadınlar, onlar da bilir sadece ev hanımı olmasını. Bunca kadın bu zorluğa katlanıyorsa sebebi var: Ekonomik güvence. Mal paylaşımı ve manevi tazminat bedeli kesinlikle olmalı ama arada çocuk bağı olmamasına rağmen adamın her ay vereceği harçlığa tenezzül etmek bana saçma geliyor. Keşke hayattaki her ihtimali düşünüp ona göre yaşasak.

Ortak araba var suanki değeri 650 bin evlenirken bütün beyaz eşya yatak odası çeyiz hepsini ben aldım onları bile alamadım alabildigin tek şey yerlerde sürükleyip zorla eve sokmalarına direnip vermegim düğün takılarım vardı 11 yıl boyunca da onları bozdurup bitirmesin diye ayrıca çaba vermiştim
Eşyalarınızı polis eşliğinde alamıyor musunuz.

Tazminat boşanma dilekçesinde belirtilmiyor mu onun için ayrıca mi vekalet ücreti istiyor avukatiniz.

11 senedir evlidim 8 aydır ayrıyız çocuk yok sed araştırmasında kira veriyorum demiş babasının evi için faturaları zor ödüyorum demiş babası ödediği halde bu sebeple yalanları yuzundenmi nafaka düşük oldu acaba.psikiyatriden emekli olmuştu 2014 yılında bir dahada hiç bir yerde çalışmadı hep evdeydi tazminat davası açmadım.
Yanlış anlamayın beni ama çocuğu olana bile 1500 TL nafaka alıyor. Altınlar sizdeymis ben olsam yoluma bakarım onun 750 TL su bile çocuğu yoksa boğazımdan geçsin istemem açıkçası blmyrm ama. Ben. Bu şekilde düşünüyorum yada 750 TL alır yoluma devam ederm farzedin evlenmediniz şuan eee kendi hayatınıza bakmanız lazm

Düğün takılarım bende zaten onu almak için annesi ile darp ettiler beni Babasının evini getirip üstüme yapsın demiyorum tabiki babasının evinde kira vermeden oturuyor ama davaya gelince kira veriyorum o eve demiş ev mevzusu bu yani,
Babasinin evi onu baglamaz. Adamin kendi ustune ne var ona bakarlar. Malunen emekliymis zaten ee cocugunuz da yok. Ne nafakasi bekliyorsunuz, kac yillik evlisiniz ? Birlikte edindiginiz mal da yok anladigim kadariyla, altinlariniz da sizde kalmis. Calisip, kendi hayatinizi idame ettireceksiniz.

Çocuk yok neden nafaka istiyorsun şeklinde yorumlara sadece gülüyorum. bir ayriliktan erkekle kadının kaybı bir değil bu ülkede. Kadın belki kariyerine ayiracagi vakti bu evliliğe ve adama verdi ve ortada hiç biseyiyle kalakaldı. Tabi ki hakkını arayacak bu kadın erkek eşitliğini bahane edip kadına karşı mulksuzlestirme politikanizdan vazgeçin.
Cocugu yok, calisabilirdi. Kaldi ki cocugu olanlar da calisiyor. Hadi cocugu oldu, bakacagim diye ara verdi diyelim, kariyer sekteye ugradi vs. Oyle bir durum da yok. Sirf adam calisma dedi diye, 11 yil calismamis mi ? Calismamaya karsilik, adamdan mal mulk vb. de almamis. Neye guvenerek calismamis ?

Eşyalarınızı polis eşliğinde alamıyor musunuz.

Tazminat boşanma dilekçesinde belirtilmiyor mu onun için ayrıca mi vekalet ücreti istiyor avukatiniz.
Tazminat istedik darp davasının tazminatı farklı oluyo onun için talepte bulunmadık eşyaları karşı taraf itiraz ettiği ve uygun esyalari ben aldım dedigi için sadece gitsemde kıyafetlerimi alabiliyorum ceyizime bile el koymuş böyle kötü insanlar

Cocugu yok, calisabilirdi. Kaldi ki cocugu olanlar da calisiyor. Hadi cocugu oldu, bakacagim diye ara verdi diyelim, kariyer sekteye ugradi vs. Oyle bir durum da yok. Sirf adam calisma dedi diye, 11 yil calismamis mi ? Calismamaya karsilik, adamdan mal mulk vb. de almamis. Neye guvenerek calismamis ?
Ya size cidden hayret ettim calismani istemiyorum diyen bir kişi al sen çalışmadın diye mal mülk mu yapacak size.
Evet 11 yıl calisamadim sigortam yatmadı elime hiç kendi kazancım geçmedi kaldıki bekarken hep çalışan bı kisiydim ben devlet memuru değilim meslek yok her işte çalışırım ama çalışmana izin vermiyorum dediğinde kabul etmeyip boşanmak lazım

Yanlış anlamayın beni ama çocuğu olana bile 1500 TL nafaka alıyor. Altınlar sizdeymis ben olsam yoluma bakarım onun 750 TL su bile çocuğu yoksa boğazımdan geçsin istemem açıkçası blmyrm ama. Ben. Bu şekilde düşünüyorum yada 750 TL alır yoluma devam ederm farzedin evlenmediniz şuan eee kendi hayatınıza bakmanız lazm
Bende yoluma devam ediyorum ama karşı taraf verilen miktarla ilgili benim ile dalga geçiyorsa zoruma gidiyor malesef günümüz şartlarında çalışmadan zaten geçinmek zor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X