Bugün yapılan ilk celsede çıkan nafaka karari

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuk yok evet tek maaş var arabadan hak talep etmememi evdeki hiç bir eşyayı almamı düğün takılarını ona vermemi istiyor altınlar bende diye batı avukat vermedi paralı tuttum şimdiden dünya borç yapmisken benden beş kuruş alamazsın diyen kişiye 11 senenin karşılığı bu olmamali
Nafakadan ziyade 11 senenin karşılığını almanız lazım tabi ki. Araba dahil ortak neyiniz varsa hepsinden size hak vermesi lazım. Avukatınızın biraz dişli olması lazım bu konuda. Yani adam mal kaçırmaya çalışır bunu ispatlamanız felan gerekli. Şöyle güzel bir tazminat iyi olurdu. Ödemezse yapıştırırdın üstünede icrayı. Ama davalar uzun sürüyo Allah yardımcınız olsun. Bende ilk evliliğimde tüm haklarımdan vazgeçmek zorunda kalmıştım bütün ziynetim karşı tarafa kaldı mükafat gibi. Unutulmuyo bunun acısı maalesef. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Nafakadan ziyade 11 senenin karşılığını almanız lazım tabi ki. Araba dahil ortak neyiniz varsa hepsinden size hak vermesi lazım. Avukatınızın biraz dişli olması lazım bu konuda. Yani adam mal kaçırmaya çalışır bunu ispatlamanız felan gerekli. Şöyle güzel bir tazminat iyi olurdu. Ödemezse yapıştırırdın üstünede icrayı. Ama davalar uzun sürüyo Allah yardımcınız olsun. Bende ilk evliliğimde tüm haklarımdan vazgeçmek zorunda kalmıştım bütün ziynetim karşı tarafa kaldı mükafat gibi. Unutulmuyo bunun acısı maalesef. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
İşte insanlar malesef nafakayami kaldın çalış diyorlar gelen nafaka çalışmadan zaten neye yeter ki karşı taraf hayatına kaldığı düzende devam ederken benim kaybim bana zor geliyo kabullenemiyorum bendende zorla almaya kalktılar ziynetleri annesi ile birlikte yerlerde sürüklediler zorla eve sokmaya çalıştılar beni Allah'tan polisi aramıştım geldiklerinde kurtuldum ellerinden
Sizin içinde çok üzüldüm keşke takıları bari alabilseydiniz

Fiziksel bı rahatsızlık yok psikiyatriden emekli oldu
😨😨 Allah korusun size bi şey yapmasın nafaka için çok keskin olmayın ne yapacağı belli olmaz para için bile tutmayın hayatınızda derim üç kuruş için yarın bir gün sizi kafaya takar gelir vurur bisey yapar Allah korusun değer mi yA

Evet nihayet bugün ilk celse yapıldı farklı şehirlerde olduğumuz için karşı tarafın olduğu sehirdeydi mahkememiz ben ve avukatım görüntülü davaya katılamadığımiz için mazeret bildirdik katilmadik karşı tarafın avukatta mazeret bildirip katılmadı ama eş olacak şahsiyet katılmış bana aylık 750 TL nafaka bağlanmış şaka gibi

darp edilip 1 valizle çıktığım evden sonrasında iğne dahi alamadım ailemin yanındayım çalışmıyorum ama hayatımı sıfırdan kurarken 750 TL neye yeter neyi karşılar asla anlamıyorum.karsi taraf askeriyeden malulen emekli maaşı var aile aparaninda oturuyor kira vermiyor faturalar babasının üstüne yarısını ödüyor sadece araba onda dayalı döşeli ev onda bana verilen 750 TL yazık gerçekten

Onun duruşmaya katılması nafaka miktarını belirlemede etkili olmusmudur acaba avukatım miktara itiraz dilekçesi yazarız dedi acaba artma imkanı olurmu davamız çekişmeli yol uzun herkese iyilikler diliyorum.

Nafaka gelire göre verilir, malulen verilen maaştan ne kadar bağlanacaktı ki orada olup olmamak durumu değiştirmez
Ailesinin kişiye sunduğu imkanlarda devleti ilgilendirmez, geliri neyse onun üzerinden hesaplanır

😨😨 Allah korusun size bi şey yapmasın nafaka için çok keskin olmayın ne yapacağı belli olmaz para için bile tutmayın hayatınızda derim üç kuruş için yarın bir gün sizi kafaya takar gelir vurur bisey yapar Allah korusun değer mi yA
Tek problem nafaka degilki hiç bir eşyamı alamadım ben onda olmasına rağmen korkumdan almamama rağmen takıntısı devam ediyo

Nafaka gelire göre verilir, malulen verilen maaştan ne kadar bağlanacaktı ki orada olup olmamak durumu değiştirmez
Ailesinin kişiye sunduğu imkanlarda devleti ilgilendirmez, geliri neyse onun üzerinden hesaplanır
Aile konusunu dahil etmem giderini fazla göstermesinden kaynaklı yalan söylediği için

Çocuk yok neden nafaka istiyorsun şeklinde yorumlara sadece gülüyorum. bir ayriliktan erkekle kadının kaybı bir değil bu ülkede. Kadın belki kariyerine ayiracagi vakti bu evliliğe ve adama verdi ve ortada hiç biseyiyle kalakaldı. Tabi ki hakkını arayacak bu kadın erkek eşitliğini bahane edip kadına karşı mulksuzlestirme politikanizdan vazgeçin.

Çocuk yok neden nafaka istiyorsun şeklinde yorumlara sadece gülüyorum. bir ayriliktan erkekle kadının kaybı bir değil bu ülkede. Kadın belki kariyerine ayiracagi vakti bu evliliğe ve adama verdi ve ortada hiç biseyiyle kalakaldı. Tabi ki hakkını arayacak bu kadın erkek eşitliğini bahane edip kadına karşı mulksuzlestirme politikanizdan vazgeçin.
İşte aradığım yorum bu anlatmak istediğim tam olarak bu çocuk yok nafakaya hakkın yok madem bosaniyosun git çalış onun parasına niye göz dikiyosun bunlar 11 yıllık evliliğinde tahammül sınırlarını zorlayan bir kisiye kolaylıkla soylenmemeli ben 11 yılın ardından ailemin yanına yasamadigim bir şehre gelip sıfırdan hayatima başlıyorum iş bulmak düzen kurmak öyle hemen kolay olmuyor malesef fiziksel çabanın dışında düzelmesi gereken bir psikolojide var ne yazikki

Düzgün bir avukat bulmalısınız. Hem darp edilip hem de bu şekilde sonuç almak normal değil bana göre. Ayrıca askeriye emeklilerinin maaşı ortalamadan çok yüksek bağlanan meblaga göre.
Avukat buldum ama bilemiyorum beni ne kadar sonuca götürür haliyle her sorumuzun cevabını saatlerce konuşarak halledemiyoruz kısa ve öz oluyor bilmedigimiz konular olduğu için isinede pek karisamiyoruz.maasi yüksek olmasa 2014 senesinden itibaren başka işte çalışırdı 8 sene 7 24 evde oturmazdi ama şuan mahkemede mağduru oynuyo utanmasa o benden nafaka isticek

İşte aradığım yorum bu anlatmak istediğim tam olarak bu çocuk yok nafakaya hakkın yok madem bosaniyosun git çalış onun parasına niye göz dikiyosun bunlar 11 yıllık evliliğinde tahammül sınırlarını zorlayan bir kisiye kolaylıkla soylenmemeli ben 11 yılın ardından ailemin yanına yasamadigim bir şehre gelip sıfırdan hayatima başlıyorum iş bulmak düzen kurmak öyle hemen kolay olmuyor malesef fiziksel çabanın dışında düzelmesi gereken bir psikolojide var ne yazikki
Eşitlik adı altında kadınların nasıl gucsuzlestirildigini gördüm. Eşit falan değiliz erkekler bizden çok güçlü. Bizim elimizdeki tek şey de yasaları zorlayip hakkımızı aramak. Anladığım kadarıyla karşınızdaki adam gerek ailesi gerek maddi durumunun sizden iyi olması sebebiyle sizi baya zora sokmuş. Bir yandan sevginizin emeginizin boşa gitmiş olmasınin verdiği hüzün bir yandan şiddete uğramak ve aile yanına geri gitmek bir yandan da bu cikan karar gerçekten zor bir durum. Şimdi kendinizi toparlayıp düzgün kararlar vermelisiniz. Önce düzgün bir avukat bulun darp ve nafaka için yasal hakkınızı tekrar arayın. Sonrasında kendinizi toparlayıp maddi durumunuzu sağlayabileceğiniz bir işe başlayıp kendi hayatınıza yeniden başlayin derim.

Karşımdaki kişi mesleği gereği yasalara daha hakim olduğu için her imkanı zorluyor birde bayanlar için derler magduru oynuyor diye hiç birimiz bunu yapmıyoruz aslında canımız yanıyor ve bunu kimse anlamadikca daha çok paraliuoruz kendimizi malesef yorulsamda asla pes etmicem 11 senedir eşim dediğim insanla 1 saat önce oturup kahve eşliğinde sohbet ederken kendimi önce hastanede sonra karakolda aynı gün 9 saatlik uzaklıktaki ailemin yanına otobüsle giderken buldum.hayat gerçekten adil değil isim eğitimim hayatım neyim varsa sıfırdan yavaş yavaş inşa edicem o güç var ama biraz zaman alicak sanirim

Karşımdaki kişi mesleği gereği yasalara daha hakim olduğu için her imkanı zorluyor birde bayanlar için derler magduru oynuyor diye hiç birimiz bunu yapmıyoruz aslında canımız yanıyor ve bunu kimse anlamadikca daha çok paraliuoruz kendimizi malesef yorulsamda asla pes etmicem 11 senedir eşim dediğim insanla 1 saat önce oturup kahve eşliğinde sohbet ederken kendimi önce hastanede sonra karakolda aynı gün 9 saatlik uzaklıktaki ailemin yanına otobüsle giderken buldum.hayat gerçekten adil değil isim eğitimim hayatım neyim varsa sıfırdan yavaş yavaş inşa edicem o güç var ama biraz zaman alicak sanirim
Malesef yanlış insanlar doğru dersler ogretiyor. O durumdan kendinizi çekip cikarabildiginize göre güçlü bir insansıniz. Çünkü kadınların geneli bunu yapamıyor siddet görseler bile susmaya devam ediyorlar. Yeniden hayat kuracak gücü sizde gördüm ben. Hayat umarım güzel şeyler getirir karşınıza

Malesef yanlış insanlar doğru dersler ogretiyor. O durumdan kendinizi çekip cikarabildiginize göre güçlü bir insansıniz. Çünkü kadınların geneli bunu yapamıyor siddet görseler bile susmaya devam ediyorlar. Yeniden hayat kuracak gücü sizde gördüm ben. Hayat umarım güzel şeyler getirir karşınıza
Benimde şiddetini görüp sustugum zamanlar oldu şikayetçi oldum beni kendime zarar vermekle itham etti ailesini şahit gösterdi onlarda olanı olmadı olmayanı oldu dediler ama şükür ki ona para cezası bana beraat vermişti hakim şimdide aynısı olur diye çok korktum ama bana takipsizlik kararı çıktı karşı tarafa güzel bı ceza çıkacak gibi cok teşekkür ederim pozitif düşünceleriniz için umarım dediğiniz gibi olur 💐

biz kadın mülksüzleşsin istemiyoruz
da 750 TL ile mülk sahibi de olmayacağı ortada
çalışmış olsa ki çocuğu da yokmuş çalışmasına engel olsun, boşanınca ortada kalan taraf olmazdı mesela
yoksa nafaka alınmasın kata ve asla diyen çok az bir kesimdir....yoktur demiyorum ama az bir kesim.
nafaka alsan da yetmeyecek 3 kuruş nafaka çünkü onu diyoruz biz.
çok yanlış yerden anlıyorsunuz....

ki benim bildiğim örnklerde tedbir nafakası zaten bu civarlarda bağlanıyor. nafaka alan hanımlar gelip yazabilir....

kariyerine ayiracagi vakti bu evliliğe ve adama verdi
vermiş olabilir
ama yanlış yapmış.
bunu sanki çok iyi bir şeymiş gibi neden bir argüman olarak savunuyorsunuz bilemiyorum...
bunu yapmak bir kumar oynamak -sık sık bu ifadeyi kullanırım.
kazanabilir ama garanti mi, değil....

biz kadın mülksüzleşsin istemiyoruz
da 750 TL ile mülk sahibi de olmayacağı ortada
çalışmış olsa ki çocuğu da yokmuş çalışmasına engel olsun, boşanınca ortada kalan taraf olmazdı mesela
yoksa nafaka alınmasın kata ve asla diyen çok az bir kesimdir....yoktur demiyorum ama az bir kesim.
nafaka alsan da yetmeyecek 3 kuruş nafaka çünkü onu diyoruz biz.
çok yanlış yerden anlıyorsunuz....

ki benim bildiğim örnklerde tedbir nafakası zaten bu civarlarda bağlanıyor. nafaka alan hanımlar gelip yazabilir....

vermiş olabilir
ama yanlış yapmış.
bunu sanki çok iyi bir şeymiş gibi neden bir argüman olarak savunuyorsunuz bilemiyorum...
bunu yapmak bir kumar oynamak -sık sık bu ifadeyi kullanırım.
kazanabilir ama garanti mi, değil....
Tamam da herkes bu bilinçte olmayabilir. Bu bilincte olmak da eğitim gerektirir ki kız çocuklarınin eğitim hakkı bile elinden alınıyor bu ülkede. Ayrıca ayrıldıktan sonra kadına olan bakış açısıyla erkeğe olan bir değil. Ve kadın hem dışarıda çalışacak hem evde hem de ayrılırken hiç bisey talep etmeyecek. Bu kadına dusmanliktir. Ayrıca hayatımda bir erkekten beş kuruş almadım. Ancak erkeklerin kadınların hayatlarını mahvedip hiç bir sorumluluk almadan işin içinden çıkmalarına çokça şahit oldum malesef.bu yüzden nafaka tazminat ve tüm yasal hak taleplerinde bulunulmalı bana göre

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X