- 24 Ocak 2019
- 208
- 201
-
- Konu Sahibi Huzurluyummmm
Evet nihayet bugün ilk celse yapıldı farklı şehirlerde olduğumuz için karşı tarafın olduğu sehirdeydi mahkememiz ben ve avukatım görüntülü davaya katılamadığımiz için mazeret bildirdik katilmadik karşı tarafın avukatta mazeret bildirip katılmadı ama eş olacak şahsiyet katılmış bana aylık 750 TL nafaka bağlanmış şaka gibi
darp edilip 1 valizle çıktığım evden sonrasında iğne dahi alamadım ailemin yanındayım çalışmıyorum ama hayatımı sıfırdan kurarken 750 TL neye yeter neyi karşılar asla anlamıyorum.karsi taraf askeriyeden malulen emekli maaşı var aile aparaninda oturuyor kira vermiyor faturalar babasının üstüne yarısını ödüyor sadece araba onda dayalı döşeli ev onda bana verilen 750 TL yazık gerçekten
Onun duruşmaya katılması nafaka miktarını belirlemede etkili olmusmudur acaba avukatım miktara itiraz dilekçesi yazarız dedi acaba artma imkanı olurmu davamız çekişmeli yol uzun herkese iyilikler diliyorum.
Çocuk yok ve kısa sürmüş bir evlilik diye anlıyorum yazdılarinizdan. Emekleriniz ve darp için tazminat almak mantıklı ve gerekli ve tabi evlilik birliği içinde edinilen malların yarısı ama nafaka niye?Evet nihayet bugün ilk celse yapıldı farklı şehirlerde olduğumuz için karşı tarafın olduğu sehirdeydi mahkememiz ben ve avukatım görüntülü davaya katılamadığımiz için mazeret bildirdik katilmadik karşı tarafın avukatta mazeret bildirip katılmadı ama eş olacak şahsiyet katılmış bana aylık 750 TL nafaka bağlanmış şaka gibi
darp edilip 1 valizle çıktığım evden sonrasında iğne dahi alamadım ailemin yanındayım çalışmıyorum ama hayatımı sıfırdan kurarken 750 TL neye yeter neyi karşılar asla anlamıyorum.karsi taraf askeriyeden malulen emekli maaşı var aile aparaninda oturuyor kira vermiyor faturalar babasının üstüne yarısını ödüyor sadece araba onda dayalı döşeli ev onda bana verilen 750 TL yazık gerçekten
Onun duruşmaya katılması nafaka miktarını belirlemede etkili olmusmudur acaba avukatım miktara itiraz dilekçesi yazarız dedi acaba artma imkanı olurmu davamız çekişmeli yol uzun herkese iyilikler diliyorum.
Hayır yokÇocuğunuz var mı?
Avukat tazminat için yüksek vekalet ücreti çıkıyor dedi darp cebir kullanarak kişiyi hür.yoksun kılma diye kayınvalide ve eşe iddaname düzenlendi dava temmuzdaDarp için tazminat alma durumunuz var mı?
Düğün takılarım bende zaten onu almak için annesi ile darp ettiler beni Babasının evini getirip üstüme yapsın demiyorum tabiki babasının evinde kira vermeden oturuyor ama davaya gelince kira veriyorum o eve demiş ev mevzusu bu yani,Çovuğunuz yoksa istemeyin
Ama altınlar eşyalar evlilik süresince edinilen malda hakkınızı arayın tabiki
Babasının evinden sizene
11 senedir evlidim 8 aydır ayrıyız çocuk yok sed araştırmasında kira veriyorum demiş babasının evi için faturaları zor ödüyorum demiş babası ödediği halde bu sebeple yalanları yuzundenmi nafaka düşük oldu acaba.psikiyatriden emekli olmuştu 2014 yılında bir dahada hiç bir yerde çalışmadı hep evdeydi tazminat davası açmadım.Merhaba, ne kadar süredir evlisiniz bilmiyorum ama anlattıklarınızdan kısa süre olduğunu düşündüm. Eşinizin ailesinin edindiği mallar hakkında, faturaları kimin ödediği hakkında bir yorum yapmanız hukuken yanlış olur. Eşinizin kendisinin edindiği ve üzerinde kayıtlı görülen evlilik birliği içinde edinilmiş mallar için yorum yapmak gerekir. Eşinizin malulen emekliliği var ise kaç yıllık memuriyeti olduğuna göre maaşı değişiyor sanırım. Emekli maaşı muhtemelen azdır. Bu yüzden tedbir nafakası olarak boşanma davanız tamamlanana dek bu uygun görülmüş. Boşanmayla birlikte nafaka devam da edebilir etmeyebilir de. Ancak evlilik sürecinde edindiğiniz mallar, eşyaları çeşitli şekillerde bölüşeceksiniz ve darp raporunuz ile birlikte muhtemelen tazminat davası açtı iseniz onun ile ilgili de hakimin tasarrufu olacaktır.
Özetle, elma ile armut karıştırılmamalı.
Kira veriyorum diyorsa makbuzlarini dokümanlarıni isteyebilir avukatınız..Ben de diğer arkadaşlara katılıyorum nafaka olayina takılmayın her ay ondan gelecek para daha çok sizi rahatsız edebilir.Tamamen hayatınızdan çıkmaları sizin için daha iyi olur.Diger taraftan evlilikte ortak edindiğiniz mallar ve darp için sonuna kadar hakkınızı arayın tabikiDüğün takılarım bende zaten onu almak için annesi ile darp ettiler beni Babasının evini getirip üstüme yapsın demiyorum tabiki babasının evinde kira vermeden oturuyor ama davaya gelince kira veriyorum o eve demiş ev mevzusu bu yani,
Çocuk yok evet tek maaş var arabadan hak talep etmememi evdeki hiç bir eşyayı almamı düğün takılarını ona vermemi istiyor altınlar bende diye batı avukat vermedi paralı tuttum şimdiden dünya borç yapmisken benden beş kuruş alamazsın diyen kişiye 11 senenin karşılığı bu olmamaliAdamın sadece bir tek maaşı başka geliri ypksa zaten ne almayı planlıyorsun ki. Çocuğunuz yoksa birde. Ama ortak eşya mal varsa bunları talep edebilirdiniz
Darp için maddi manevi tazminat talep edebilirsiniz.Düğün takılarım bende zaten onu almak için annesi ile darp ettiler beni Babasının evini getirip üstüme yapsın demiyorum tabiki babasının evinde kira vermeden oturuyor ama davaya gelince kira veriyorum o eve demiş ev mevzusu bu yani,
Çocuğunuz yoksa ve kocanizin sadece emekli maaşı var ise çok yüksek bir nafaka bağlanmaz.Çocuk yok evet tek maaş var arabadan hak talep etmememi evdeki hiç bir eşyayı almamı düğün takılarını ona vermemi istiyor altınlar bende diye batı avukat vermedi paralı tuttum şimdiden dünya borç yapmisken benden beş kuruş alamazsın diyen kişiye 11 senenin karşılığı bu olmamali
Niyetim gerçekten o zaten 25 bine tutmuştum avukatı onun parası onu odese en azından beni zengin etmez o para ama başkalarının işi görülürDarp için maddi manevi tazminat talep edebilirsiniz.
Çocuk yoksa fazla bir nafaka bağlanmıyor zaten.
Benim annem 3 çocukla ayrıldığı halde ve babamda esnaftı , 6 tane çalışanı vardı düşünün.
O dönemde bile asgari ücret üzerinden hesap edilip bağlanmıştı
Yani değil 3 çocuğun eğitim barınma genel ihtiyaçları faturalarımıza bile yetmiyordu.
Ülkemizde hep gündemde olan ve sürekli “ eşitliğe aykırı “ denilip kaldırılmak istenen nafakasının iç yüzü bu işte.
Neyse çocukta yokmuş
Şanslısınız.
Kendinize güzel bir iş bulup yeni bir hayat kurabilirsiniz.
O 750 tl ile de ayda bir yere bağışlarsınız.
Var raporum kişiyi darp cebir hile ile özgürlüğünden yoksun kılma diye kayınvalide ve eş için iddaname düzenlendi ellerimi parçaladılar hepsi var raporda evlendikten sonra alındı araba eşin üstüne ondan gelen para bana gelmese de olur yeterki ondan çıksın 11 yilimin bana yaptıklarının maddi cezasinida çeksin isterimÇocuğunuz yoksa ve kocanizin sadece emekli maaşı var ise çok yüksek bir nafaka bağlanmaz.
Araba evlendikten sonra alındıysa yarısi sizin zaten eğer eşinizin üstüne ise.
Sizi darp ettiğine dair raporunuz umarım vardır ayrıca darp için tazminat talebinde bulunabilirsiniz çok yüksek miktar olmayabilir ona göre kendinizi hazırlayın .