bugun sınırlerım çok bozuldu

İstanbul'un çok işlek, bilindik bi'semtinde oturuyorum ve burda o dev bebek arabalarını kapatmadığın sürece minibüslere almıyolar. Ki minibüse onu kapatmadan binince 3 kişilik yer kaplıyo. Hatta geçen kız öğrenciydi büyük ihtimal, boyu kadar valizle biniyodu adam 2 kişilik ücret vereceksen binebilirsin dedi. Bebek arabasında da kadın binicekti ama cidden çok büyüktü arabası, adam "kardeşim onu kapatacaksan bin bak yer var otur kenara koy onu da dedi kadın da kapatamam allah allah deyince adam "binme ozaman kardeşim taksiyle git sen de dedi. Cidden kapasa minibüs boştu oturur kenara da arabayı koyardı.Ama otobüslerin göbek kısmı zaten geniş oluyo ve denildiği gibi tekerlekli sandalyeyle vs binenler oluyo oyüzden otobüste serbest olabilir. Ama ben yine de yer varken o dev bebek arabalarıyla kapatmadan binenleri garipsiyorum sonuçta toplu taşıma aracı (şu baston gibi olanları demiyorum onlar zaten küçücük).

merhaba arkadaşlar bugun 4 aylık bebegımle otobuse bındım benden sonra 2 tane kokoş, bayan bındı kendı aralarında konusuyorlardı bıtanesı dıyorki arabamı almak ıstemedım bugun trafık yuzunden,dıgerı dıyorkı ay kızımla ılk kez otobuse bınıyoruz yıllardan sonra gulusuyolar kızı 9yaslarında anlasılan durumlar ıyı ve 2bayanında arabası var ALLAH daha çok versın sorun bu degıl ve konusmaya devam edıyolar dıbımde aslında bebek arabaları yasak degılmı almamaları lazım otobus kalabalık ya hanımlar sıkıntıya gelemedı :KK47:bende dayanamadım dondum yasak olsa almazlardı heralde, hanımlar bebegımız var dıye dısarıya cıkmıyalım mı? dedım çıkmasanız ıyı olur dedı:KK53::KK53::KK53:
ınanın sırf bu sebepten kucucuk baston bır araba almıstım kımseyı rahatsız etmıyeyım dıye:KK19:mıllet kocaman bebek arabalarıyla bınıyor kımse bırsey demıyor bugunku hanımlar benı sınır ettıler sınırden elım ayagım tıtredı baktım yanlarında koca koca valızler var orda okadar valız varken benım bebegımın arabasımı battı gozunuze dedım,kadın hala bebek arabası yasak bebegınız varsa otobuse bınmemelısınız dıyo :KK47::KK47::KK47::KK47:bende madem beledıye otobusunde bukadar sıkıntıya gırıyorsunuz sız bınmeseydınız ozaman dedım kusura bakmayın bızım sızın gıbı ozel arabamız yok, mecburuz belediye otobüsüne binmeye dedım, bısey dıyemedı sustu:KK53:ya ben haksızlıga gelemıyorum arkadaşlar ınanın bana bana degılde bır baskasına yapılsa bu gene aynı tepkıyı verırdım.bır ara kucagına almalı falan dıye baska yolculara soylenıyordu yaslı bır teyzede ne munasebet bebek uyuyor nıye rahatını bozalım dedı sagolsun:KK9::KK9: bır dıgerıde ver kızım cantanı ben tutayım dedı elı kolu dolu olmasına ragmen cantamı tuttu ınsan var insancık var ya anlamıyorum ya bunlar hıcmı cocuk buyutmedı?neden halden anlamazlar:44:eek:ysakı ben cok dıkkat ederım elımden geldıgınce ınsanları rahatsız etmıcek sekılde kenarda durmaya calısırım :26:
hanımlar bebegı olan kendı arabası olmayan hanımlar otobusle dısarı cıkmamalımı sızce?
ındıkten sonra ablam dıyokı o hanımlardan bırı dıyormus kı benımde 2aylık bebegım var ben arabayla bınmem otobuse kucagında tasırım:KK47:hıc sanmıyorum:KK19:ben 7 kg bebegı artı ıhtıyac cantasını saatlerce nasıl kucagımda tasırım,alısverıs nasıl yaparım?bı kere kucagımda tasıdım belım kollarım koptu gelene kadar kan ter ıcınde kaldım çok kafam bozuldu ya seytan dıyo para bırıktır bır araba al:KK51:

"Hamile kadın sokağa çıkmasın, hiç estetik değil, göz zevkim bozuluyor" diyen zihniyetin başka bir versiyonu olsa gerek..!!
Yine de iyi laf sokmuşsun terbiyesizlere, ağzına sağlık.. :KK9:
Bu arada, o büyük bebek arabaları hakkında şunu duymuştum;
Bazı kadınlar sabitlemeyi unuttuğu için, birkaç kez bebek arabaları otobüsün içinde savrulmuş galiba.. O nedenle arabayı katlayıp, bebeğinizi kucağınıza alın deniyormuş. Artık ne kadar doğru bilemem.!

ayy hizimi alamadim
turklerin cok yogun oldugu bir bolgede yasiyorum ve
cift kisilik bebek arabasiyla bindigimde bir kac kere
turkler sofrandi :)
hele amcanin biri "bu soykayla binmese ölecek" dedi benden icin
yanindaki adama
emirdagliydi
agzindan yel alsin amca niye öliyim dedim :)
bakti bakti memleket nere diye sordu :)

:KK9::KK9::KK9: senın gıitigin yere amca deseydin:KK14:

"Hamile kadın sokağa çıkmasın, hiç estetik değil, göz zevkim bozuluyor" diyen zihniyetin başka bir versiyonu olsa gerek..!!
Yine de iyi laf sokmuşsun terbiyesizlere, ağzına sağlık.. :KK9:
Bu arada, o büyük bebek arabaları hakkında şunu duymuştum;
Bazı kadınlar sabitlemeyi unuttuğu için, birkaç kez bebek arabaları otobüsün içinde savrulmuş galiba.. O nedenle arabayı katlayıp, bebeğinizi kucağınıza alın deniyormuş. Artık ne kadar doğru bilemem.!
[/QUOT
ALLAH korusun:KK50:ben genelde kılıtlıyorum sıkıca tutuyorum bıde bebegımı kılıtledım dıye gıdıp asla rahat rahat oturamam.

öyle kokmuşlara düzgün dahi konuşmusunuz ben olsam atardım galiba dolmuştan yada kafasına geçirirdim çantamı

babasının dolmusumuymus ki size karışma hakkını kendinde buluyor.insan çocuğu var diye çıkmasın ozaman evinden
çok istiyosa babasının yada kocasının şöförüyle gitsin.

Dolmuş degil canım beledıye otobusü dolmuşlar zaten almıyor bebek arabalarını ondan eminım..

Dolmuş degil canım beledıye otobusü dolmuşlar zaten almıyor bebek arabalarını ondan eminım..

neden dolmuşlar almıyor sizin orda ben türkiyedeyken bulunduğum ilde dolmuşcular alıyordu.
hatta inanın diğer yolcular yardım dahi ediyordu inerken binerken

her insanda vicdan olmuyor malesef

Arkadaşlar işte arabamız bu kullananlar bılır cok kucuk hatta bebegımın uzerıne dogru duzgun battanıye bıle ortemıyorum okadar dar kı ıcı ama genede memnunum az yer kaplıyo en azından o hanımların poposundan az yer kaplıyodu:KK14:Eki Görüntüle 829061

neden dolmuşlar almıyor sizin orda ben türkiyedeyken bulunduğum ilde dolmuşcular alıyordu.
hatta inanın diğer yolcular yardım dahi ediyordu inerken binerken

her insanda vicdan olmuyor malesef

dolmuslar zaten kucuk oluyo bıde tıklım tıklım oluyo 1 adam fazla almanın pesındeler tabı oyuzden almıyolar bebek arabasını dolmuslarıda haklı buluyorum ama kucucuk netıcede

Yaşadıgım şehirdeki dolmuşcular bebek arabasınıda alıyor valizleride alıyor hiçbirşey demiyorlar yada senin bebek araban var yada valizin var 2 kişilik para vereceksin demiyorlar bile.

bebek arabası yasak değil ben sürekli tuzla-otogar otobüsleryle bebek arabasıyla yolculuk yapıyoum hatta yeni otobüslerde engelli arabaları ve bebek arabaları için yeni düzenlemeler var onlar için br köşe ayrılmış orayada resimlerini nasıl kilitlenmesi gerektiğini belirtmişler hemde benim bebek arabam travel sistem devasa bişey ama katlanınca fazla bi yer kaplamıyor kimsede bugüne kadar şikayetçi olmadı

canım ben çalışıyorum,işe giderken önce halk otobüsüne ordan da metrobüse biniyorum,metrobus ile ev arasında bayagı bir mesafe var,günde 4 kez otobüs kullanıyorum buna ek olarak sabah çoğu zaman 2 metrobus degıstırıyorum ,34B beylıkduzunden -avcılara ,34 avcılardan-Mecidiyeköye.Bindiğim halk otobüsü 400A (engelli uygulaması falan yok)ve metrobüs dahil bu çevredeki hiçbir otobüs te ve bebek uygulaması yoktur.Hafta sonları otobüsle yazlığa giderim 330 silivri arabalarını gider onlarda da yoktur.92 c bınerım bazen onda da yoktur :)) Bahsettiğin gibi yeni bir uygulamadır.Yaygınlaşırsa sorun olmayabilir.Ama bu yüzden bir çok tartışma çıktığını gördüm

Pardon Ama bide genelde kenarlarda durmaya calisiyorum diyosun milleti rahat siz etmemek icin oylemi??

Onlar kenara cekilsin s'en ne diye cekiliyosun bénim bildigim gordugum medeniyet yaslilara,hamile veya cocuklu kadinlara birde ozurlulere hosgorulur ve hatta yardim edilir,bnim kapimi cok tutan oldu :) yeri gelio bende tutarim..
Sende birdaha deki sìkísan ciksin aradan ...

Pardon Ama bide genelde kenarlarda durmaya calisiyorum diyosun milleti rahat siz etmemek icin oylemi??

Onlar kenara cekilsin s'en ne diye cekiliyosun bénim bildigim gordugum medeniyet yaslilara,hamile veya cocuklu kadinlara birde ozurlulere hosgorulur ve hatta yardim edilir,bnim kapimi cok tutan oldu :) yeri gelio bende tutarim..
Sende birdaha deki sìkísan ciksin aradan ...

Yani polemik yaratmak istemiyorum ama sıkışık bir otobüste bebek arabasını kapatmayan birisi sıkışan çıksın aradan dese benim çevremdeki herkes "bu toplu taşıma aracı ozaman taksiye binin" der. Bu arada konu sahibi arkadaşım seni baz almıyorum. Ama cidden bazen yanında eşi, dostu oluyo, "oturacak yerde" oluyo sırf rahatından kapatmak istemiyolar minibüslerde şoför kapatın dediğinde de kızıyolar.

Yani belediyeleri bilemem ama minibüs gibi küçük araçlara kapatmadan binenleri şahsen ben garipsiyorum. Konu sahibinin kenarda duruyorum demesini garipsemişsiniz ama bebek arabasını ortaya mı koysaydı? Günde tam 4 kez tramvay kullanıyorum ve kapının girişine ortalık yere bebek arabasını koyup hiç istifini bozmayanlara içten içe kızıyorum çünkü ne binebiliyoruz ne inebiliyoruz. Her şeyin bi'yolu yordamı var kenara koyarsın ki diğer insanları da rahatsız etmeyesin. Konu sahibine laf söyleyenlerin yaptığı nasıl garipse, sizin dediğinizin yapılması da bi'okadar garip.

canım ben çalışıyorum,işe giderken önce halk otobüsüne ordan da metrobüse biniyorum,metrobus ile ev arasında bayagı bir mesafe var,günde 4 kez otobüs kullanıyorum buna ek olarak sabah çoğu zaman 2 metrobus degıstırıyorum ,34B beylıkduzunden -avcılara ,34 avcılardan-Mecidiyeköye.Bindiğim halk otobüsü 400A (engelli uygulaması falan yok)ve metrobüs dahil bu çevredeki hiçbir otobüs te ve bebek uygulaması yoktur.Hafta sonları otobüsle yazlığa giderim 330 silivri arabalarını gider onlarda da yoktur.92 c bınerım bazen onda da yoktur :)) Bahsettiğin gibi yeni bir uygulamadır.Yaygınlaşırsa sorun olmayabilir.Ama bu yüzden bir çok tartışma çıktığını gördüm

bilmiyorum canım benim gözlemlediğim ben hep 500ES e biniyorum 2 yıldır bebek arabasıyla gidip geliyrum ama kapatıyorum arabamı açık bırakmıyorum herkes yardımcı oluyor inip binerken kimse ters tepki vermedi

kafanıza takmayın..işe gıdıs ve donus saatlerınde otobuse bınmemeye ozen gosterın bebegınızın saglıgı ıcın oda cunkı cok kalabalık oluyor..

oyle bır kural mı varmıs ben duymadım bebek arabası ıle bınılmez falan

Yani polemik yaratmak istemiyorum ama sıkışık bir otobüste bebek arabasını kapatmayan birisi sıkışan çıksın aradan dese benim çevremdeki herkes "bu toplu taşıma aracı ozaman taksiye binin" der. Bu arada konu sahibi arkadaşım seni baz almıyorum. Ama cidden bazen yanında eşi, dostu oluyo, "oturacak yerde" oluyo sırf rahatından kapatmak istemiyolar minibüslerde şoför kapatın dediğinde de kızıyolar.

Yani belediyeleri bilemem ama minibüs gibi küçük araçlara kapatmadan binenleri şahsen ben garipsiyorum. Konu sahibinin kenarda duruyorum demesini garipsemişsiniz ama bebek arabasını ortaya mı koysaydı? Günde tam 4 kez tramvay kullanıyorum ve kapının girişine ortalık yere bebek arabasını koyup hiç istifini bozmayanlara içten içe kızıyorum çünkü ne binebiliyoruz ne inebiliyoruz. Her şeyin bi'yolu yordamı var kenara koyarsın ki diğer insanları da rahatsız etmeyesin. Konu sahibine laf söyleyenlerin yaptığı nasıl garipse, sizin dediğinizin yapılması da bi'okadar garip.

Ben yorum yapan arkadaşın otobustekı bebegınız varsa otobuse bınmemenız gerekır vs vs ukalaca tavırlarına sınırlendıgı için oyle bır yorum yaptıgını düşünüyorum.Aksi taktirde bebegi var diye kimsenin kıimseyı rahatsız etmeye hakkı yoktur herkez bunun bilincindedir bence sırf sınırden öyle bir yorum yapmıştır:KK1:
Ben zaten dolmuşa bebek arabasıyla hiç binmedim binmemde kuçucuk mınubüs sonucta kımseye haksızlık yapamam
ama belediye otobüsleri buyuk ve bebek arabaları engellılerın bulundugu bır yer var genıs alan oraya koymayı uygun goruyorum herkezde oraya koyuyor.
Evet bazı düşüncesiz insanlar var insanların geçişini engelliyecek sekilde istiflerini bozmadan duruyolar onlara bende kızıyorum ama ben onlardan degilim.
Hatta metroda en sinir oldugum şey tam inecez ama biz inmeden cıkanlara musade etmeden girmeye çalışanlar biz inmeden siz nasıl çıkıcaksınız arkadaşlar ya:KK53:ifrit olurum bu duruma.

kafanıza takmayın..işe gıdıs ve donus saatlerınde otobuse bınmemeye ozen gosterın bebegınızın saglıgı ıcın oda cunkı cok kalabalık oluyor..

oyle bır kural mı varmıs ben duymadım bebek arabası ıle bınılmez falan

Evet işe gidiş çıkış saatlerine dikkat ederim normalde kalabalık oluyor dıye, ama bazen insan mecbur o saatlerde gıtmek zorunda kalıyor.Ben belediye otobüslerinde yasak olduğunu sanmıyorum aksi takdirde hemen orta kapıyı açmazdı şöförler yada uyarırlardı arabayı kapatın diye sadece bıkere soforun bırısı uyarmıstı bebegınızı arabada bırakmayın kucagınıza alın dıye bunuda suna baglıyorum sanırım bebegı bırakıp oturanlar olmus daha evvel bı arkadasta bahsetmıstı bebek zarar gormesın anlamında bır uyarıydı,sofor bey arabayı kapatın bebegı kucanıza alın demedı bebegınızı kucanıza alsanız daha saglıklı olur bence demişti.

Ben yorum yapan arkadaşın otobustekı bebegınız varsa otobuse bınmemenız gerekır vs vs ukalaca tavırlarına sınırlendıgı için oyle bır yorum yaptıgını düşünüyorum.Aksi taktirde bebegi var diye kimsenin kıimseyı rahatsız etmeye hakkı yoktur herkez bunun bilincindedir bence sırf sınırden öyle bir yorum yapmıştır:KK1:
Ben zaten dolmuşa bebek arabasıyla hiç binmedim binmemde kuçucuk mınubüs sonucta kımseye haksızlık yapamam
ama belediye otobüsleri buyuk ve bebek arabaları engellılerın bulundugu bır yer var genıs alan oraya koymayı uygun goruyorum herkezde oraya koyuyor.
Evet bazı düşüncesiz insanlar var insanların geçişini engelliyecek sekilde istiflerini bozmadan duruyolar onlara bende kızıyorum ama ben onlardan degilim.
Hatta metroda en sinir oldugum şey tam inecez ama biz inmeden cıkanlara musade etmeden girmeye çalışanlar biz inmeden siz nasıl çıkıcaksınız arkadaşlar ya:KK53:ifrit olurum bu duruma.

otobüsteki geniş alan var arabayı oraya koymayı düşünüyorum demiştim sanki oraya koyup ben gidiyomuşum gibi olmuş,hayır bende orda duruyorum sıkı sıkı tutuyorum arabayı kılıtlı olsada bısey olcak dıye aklım cıkıyo.

kendilerini bir halt sanan görgüsüzler sanırım hava atmaya çalışmışlar canım hiç sıkma canını...
otobüse macera olsun diye binmişler sanırım :)

Yok arkadaşım oyüzden zaten direk seni baz almıyorum dedim ya:KK31:

o bayanların yaptığı çok görgüsüzce birşeymiş , emek harcayarak birşeyler kazanan insanlar, durumu olmayanları bu şekilde küçük göremez.

ya arkadaşlar yer verme konusu da konuşulmuş burada. ben tabii ki hamile veya bebekli, yaşlı vs ayakta durmakta zorlanacak birisini görsem yer veririm ama bazen de orta yaşlı teyzeler bindiğinde hiç yer vermek istemiyorum. iş dönüşü 3 vesait değiştirerek ve 1,5 saat yol gidenler için ayakta durmak bir eziyet (özellikle de metrobüse binen güruh). tüm günün yorgunluğu üzerine gezmeden gelen insanlara kimse yer vermek istemiyor artık, çalışmayıp da dışarı çıkanlar iş gidiş ve çıkış saatlerinde toplu taşımaya binmesinler(mecbur olmadıkça), binenler de yer beklemesinler. artık küçük şehirlerdeki gibi herkesin birbirine yardım ettiği dönem bitti üzülerek söylüyorum.

X