bugun sınırlerım çok bozuldu

Bebek arabasıyla otobüse binmek yasakmı :26: izmirde hiç görmedim duymadım öle bişey :KK14: burda otobusler alıyor orta kapıyı açarmısin diyorlar şöföre hiç yasak diyeni duymadım. Ayrıca sonradan görmeler içın canınızı sıkmaya degmez:KK34:

Bebek arabasıyla otobüse binmek yasakmı :26: izmirde hiç görmedim duymadım öle bişey :KK14: burda otobusler alıyor orta kapıyı açarmısin diyorlar şöföre hiç yasak diyeni duymadım. Ayrıca sonradan görmeler içın canınızı sıkmaya degmez:KK34:

Aynen ole bende ızmırdeyım aksını bılen varsa lutfen soylesın sagolasın canım

o kadınların arabası felan yoktur yaaa resmen ezik hissedip kendilerini yüceltmeye çalışmışlar.. toplu mekanlarda bu tarz konuşanlara hiç inanmam.. sinir olma boşver ya kendilerini ezik hissetmişler nedense, çatacak adam aramışlar maalesef size denk gelmişler:KK6:
banada geçen kadının biri laf etti neymiş telefon sesinden rahatsız olmuş bende kalkarken topuklu ayakkabımın topuğuyla ayağını ezdimm ohh iyi oldu amma yerinden zıpladı acıdan :KK53:

o kadınların arabası felan yoktur yaaa resmen ezik hissedip kendilerini yüceltmeye çalışmışlar.. toplu mekanlarda bu tarz konuşanlara hiç inanmam.. sinir olma boşver ya kendilerini ezik hissetmişler nedense, çatacak adam aramışlar maalesef size denk gelmişler:KK6:
banada geçen kadının biri laf etti neymiş telefon sesinden rahatsız olmuş bende kalkarken topuklu ayakkabımın topuğuyla ayağını ezdimm ohh iyi oldu amma yerinden zıpladı acıdan :KK53:

:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52: AY sen çok yaşa emi:KK9:
hanımların bırı 38 dıgerı 50 yaslarındaydı acaba neden ezık hıssetmıslerdır kendılerını kı:44:
aslında hıcte ezık tıplerı yoktu gercekten sosyetenın gullerıne benzıyolardı:KK53:

benzerini bi arkadaşım yaşamış geçen günlerde..otobüse binmiş oğlu kucağında bi de bebek çantası varmış yanında.otobüs boşmuş.kendi bi koltuğa oturmuş oğlunuda yanına oturtmuş.neyse bi durakta otobüs dolmaya başlayınca oğlunu tam kucağına alacakken bi kadın gelmiş ne öyle yayılmışsın çek çocuğu demiş..arkadaşım da tam kucağıma alıyordum buyrun oturun demiş.kadın birden bağırarak bir de kapalısın utan utan deyip çıkışmış.arkadaşım şok olmuş.baya tartışmışlar falan.

densizler çok.

Kapalılıkla ne alakası varmış:KK47:Kadıncagız neguzel yer vermıs ıste şov yapmaya negerek var:KK19:
sankı kadının bır edepsızlıgını gormus gıbı olay cıkartmıs yaygara yaparak besbellı kendıne destekcı aramıs :KK47:
vallahı butur durumlarda sınırden agzımdan bır kelıme cıkıyor:KK4: Embesıl:KK4:

bebekli kadının gezmede işi ne.. çarşı pazrada çıkmayıversin çocuğu büyütene kadar...
ben bunları duydum en iyisi bebekler büyüyene kadar 3 yıl mesela kapıdan dışarı çıkmayalım.
birgün çarşıya çıktım kızımla haliyle doğumdan sonra kendime alışveriş yapıcam bebeğim küçük emziriyorum süreklide uyuyor haliyle bebek arabasını aldım. bişeyler denerken bebeğimi nereye bırakayım. neyse sonra eve dönücem otobüs geldi şoföre sesleniyorum orta kapıyı açın diye yok duymuyor. bi daha gittim yine aynı. üçüncüye yine gittim sonunda açtı kimse yardım etmeden yolculardan bebek arabasını bindirdim sonra kartımı basmaya gittim şöför bey arabayı katla diyor kapıyıda o yüzden açmamış. özel otobüslerde bebek arabası yasakmış.

peki katlayınca ben bebeği mi tutayım aldıklarımı mı yoksa bebek arabasını!!!! bebek arabasını otobüse bindirirken yardım etmeyen arabayı katlayınca bana yardım etceklerini asla sanmıyorum.

insanlarda biraz anlayış biraz merhamet biraz empati olmalı. hanımların arabası varsa binmesinler rahatsız olmasınlar bizler mecburuz

Şu otobüs muhabbetleri beni de çok geriyo.Her çeşit insanlar var bi keresinde kadın adam bakmadığı halde önüne bak sapık diktin gözlerini ;orama burama bakıyosun diye bağırdı.Biri aynı senin gibi bebek varmışmış araba varmışmış diye cıngar çıkardı.Ya millet kalabalıkta yaşlılara yer vermeyip çocuğunu kucağına almayıp koca yere yayılıyolar çocuklarıyla beraber, ama anneler bebişleriyle binemezler öylemi.Kınıyorum kınıyorum edepsiz, ahlaksız,boya küpleri !!!

öyle kokmuşlara düzgün dahi konuşmusunuz ben olsam atardım galiba dolmuştan yada kafasına geçirirdim çantamı

babasının dolmusumuymus ki size karışma hakkını kendinde buluyor.insan çocuğu var diye çıkmasın ozaman evinden
çok istiyosa babasının yada kocasının şöförüyle gitsin.

Otobüse bindiği için kendini ezik hissetmiş -çünkü eziklik ölçütü bu kadar kıt- sonra sizin üzerinizden ben zenginim mesajı vermeye çalışmış. Görgüsüz ve cahil işte. Siz gereken cevabı vermişsiniz hatta az bile. Ayrıca ilk kez otobüse binen otobüs kurallarını nereden biliyor acaba? ilginç doğrusu. Küçücük beynini cümlelere dökup rezil olmuş emin ol olaya şahit olanlar içlerinden ona gülmüştür hem de k.. ları ile :) Türkiyede yaşıyoruz sonuçta kendini newyorkta falan mı sanıyor hepimiz biliyoruz ki bazı kurallar -ki araba yasağı kuralı duymadım- çiğneniyor otobüsler minbsler tıkabasa doluyor millet kendinden büyük yükü ile o araçlara biniyor kimse de çıkıp yasak ayolll!!! demiyor burası türkiye ABD değil!

Aynen ole bende ızmırdeyım aksını bılen varsa lutfen soylesın sagolasın canım

yasemin,
bırakın İzmir'de Türkiye'nin hiçbir yerinde şehir içi otobüslerde bebek arabası yasağı yoktur, İzmir'deki otobüsleri bilemem ama İstanbul' da özellikle son yıllarda orta kapısı daha geniş, engelli insanların tekerlekli sandalyeyle rahatça binip inecekleri otobüsler tahsis edilmiştir, orta kapı şoför tarafından engelli ve bebek arabalı hanımlar için açılır, yasak olsa şoförler uyarır, yolcunun laf etmesine gerek yok, hem siz üzülmeyin, o insanlar arabalı değildir, arabalı insanlar zevk olsun diye toplu taşımalara binmez, arabası arıza yapmışsa taksiye biner, arabalı insanlar öylesine otobüse binecek olursa da şikayet etmez, duyururcasına arabalarından bahsettiklerine göre araba maraba yok:))))

yasemin,
bırakın İzmir'de Türkiye'nin hiçbir yerinde şehir içi otobüslerde bebek arabası yasağı yoktur, İzmir'deki otobüsleri bilemem ama İstanbul' da özellikle son yıllarda orta kapısı daha geniş, engelli insanların tekerlekli sandalyeyle rahatça binip inecekleri otobüsler tahsis edilmiştir, orta kapı şoför tarafından engelli ve bebek arabalı hanımlar için açılır, yasak olsa şoförler uyarır, yolcunun laf etmesine gerek yok, hem siz üzülmeyin, o insanlar arabalı değildir, arabalı insanlar zevk olsun diye toplu taşımalara binmez, arabası arıza yapmışsa taksiye biner, arabalı insanlar öylesine otobüse binecek olursa da şikayet etmez, duyururcasına arabalarından bahsettiklerine göre araba maraba yok:))))

Aynen yasak olsa duyardım bende hep oluyor otobüste bebek arabası hiç sorun çıkaran söför görmedim :KK14:

o kadınlar belediye otobüsüne, bebek arabasıyla binmenin yasak olduğunu sanacak kadar az binmişler demekki.

sadece komikler sanki düşes hepsi ...kokoşlar.

sen bizim otobüse binsen kafayı yerdin walla:KK1: her gün aksiyon , neler neler, sizi bizim otobüslere transfer edelim bir kaç gün bin artık ne olursa olsun sinir olmazsınız :KK14:

tebrik ederim canım :KK9::KK9: bende haksızlık karşısında asla susmam.o yüzden yeri gelince annem ve babamla bile ters düşerim.dediğin gibi insan var insancık var niyese hep bizim çevremiz insancıklarla dolmuş:KK47:

yasemin,

Evet bende oyle dusunuyorum yasak olsa soforler hemen orta kapıyı açmazlar ama o hanımlar ısrarla bebek arabaları beledıye otobusunde yasak yasak dıyınce bırde kkya sorup ıyıce emın olayım dedım.
Araba konusunda belkıde benı kekledıler:44:nasıl bır hayal dunyaları vermıs be arkadaş 40 yıl dusunsem kendımı olmadıgım bır sekılde göstermeye çalısamam:KK14:
yorum için teşekkür ederim...

bebekli kadının gezmede işi ne.. çarşı pazrada çıkmayıversin çocuğu büyütene kadar...
ben bunları duydum en iyisi bebekler büyüyene kadar 3 yıl mesela kapıdan dışarı çıkmayalım.
birgün çarşıya çıktım kızımla haliyle doğumdan sonra kendime alışveriş yapıcam bebeğim küçük emziriyorum süreklide uyuyor haliyle bebek arabasını aldım. bişeyler denerken bebeğimi nereye bırakayım. neyse sonra eve dönücem otobüs geldi şoföre sesleniyorum orta kapıyı açın diye yok duymuyor. bi daha gittim yine aynı. üçüncüye yine gittim sonunda açtı kimse yardım etmeden yolculardan bebek arabasını bindirdim sonra kartımı basmaya gittim şöför bey arabayı katla diyor kapıyıda o yüzden açmamış. özel otobüslerde bebek arabası yasakmış.

peki katlayınca ben bebeği mi tutayım aldıklarımı mı yoksa bebek arabasını!!!! bebek arabasını otobüse bindirirken yardım etmeyen arabayı katlayınca bana yardım etceklerini asla sanmıyorum.

insanlarda biraz anlayış biraz merhamet biraz empati olmalı. hanımların arabası varsa binmesinler rahatsız olmasınlar bizler mecburuz

Ah canım benım ya eşşekten düşeni en iyi eşşekten düsen anlarmış:KK5:

Cvp yazan arkadaslar hepınıze çok teşekkür ederim alıntı yapmadıgım arkadaslarım lutfen alınmayın bana hepınızın yorumlarını tek tek okudum ve hosnut oldum ama vaktım kısıtlı hayırlı geceler...

Bayanlar sonradan görme olabılır tavırları hoş değil.Ama bebek arabası otobüslerde yasak .İstanbulda en cok metrobus kullanıyorum arabam olduğu halde çünkü avrupada oldugu gibi doğru olan toplu ulaşımdır,olabildiğince metro metrobüs yada otobüs kullanıyorum.Metrobüsler ve diğer iett otobüsleri her zaman doludur,genelde bebek arabasıyla bındıklerınde kapı girişini tamamen tıkıyor gırıp çıkamıyoruz ve ben bebek arabası gordugum zaman küplere biniyorum ve otobüsteki diğer herkes söylenıyor.Normal olanı arabanın katlanması ve eğer yalnızsanız mutlaka yardımcı oluyorlar vede hemen yer verilir yada isterseniz seve seve yardım ederler.Bende her gördüğümde mutlaka yardımcı olurum.

Valiz işinede gelince ,toplu ulaşım önemli güzergahlara uğradığı için çok çok önemli,mesela burda otogara direk metro var yada otobüs,hatta havalanınada her zaman metroyla gıderım,zaten metro ve otobusler bunun ıcın yapıldı.valizsiz yolculuk olmayacagına göre valiz rahatsızlık yaratmaz.

Umarım yorumumu yanlış anlamazsın,belliki mecbur olduğun için o kadar yükle sokağa çıktın,sakın alınma olur mu

bebek arabası yasak değil ben sürekli tuzla-otogar otobüsleryle bebek arabasıyla yolculuk yapıyoum hatta yeni otobüslerde engelli arabaları ve bebek arabaları için yeni düzenlemeler var onlar için br köşe ayrılmış orayada resimlerini nasıl kilitlenmesi gerektiğini belirtmişler hemde benim bebek arabam travel sistem devasa bişey ama katlanınca fazla bi yer kaplamıyor kimsede bugüne kadar şikayetçi olmadı

$graco-quattro-tour-duo-geschwisterwagen-sport-luxe-schwarz_2.jpg belediye otobuslerine ve tramlara bununla biniyorum
iki kizimla cikinca :) kimsede agzini acamaz
yaslilar sakatlar ve bebekli kadinlar icin ozel bir alan var
alakasiz insanlar duruyor orda cekilmelerini soyluyorum
surat asanlar soylenenlerede "pardon?" diyorum

ne munasebet bebek arabasiyla disari cikilmazmis
oyle bir cikilirki

ayy hizimi alamadim
turklerin cok yogun oldugu bir bolgede yasiyorum ve
cift kisilik bebek arabasiyla bindigimde bir kac kere
turkler sofrandi :)
hele amcanin biri "bu soykayla binmese ölecek" dedi benden icin
yanindaki adama
emirdagliydi
agzindan yel alsin amca niye öliyim dedim :)
bakti bakti memleket nere diye sordu :)

X