Bugün seçim olsa ...

1 Kasım'da oyumu...

• Ankete Katılan
    2.624
  • Anket Kapalı .
Sayfa 46dan itibaren okumani tavsiye ederim.. Bu yazdıkların alenen suç.. muhakkak oku..

Ak parti olsun chp mhp hdp olsun.. farketmez.. oyunuzu verdiğinizde körü körüne bağlı olmak zorunda değilsiniz.. eleştirmesini de bileceksiniz..
Şuan ki sorunların problemlerin AK partinin yeteri kadar oyu almamasından kaynaklanmıyor mu? Sevin partinizi.. ama lütfen haksız olduğu yerde haksız da deyiverin..

Gel alnından öpeyim
Elinden geldiğince Oruç tutan, Allah'ın emrettiklerini yapan biriyim ama AKP'li değilim, Atatürk'ü çok seviyorum, minnet duyuyorum ama CHP'li değilim, terörizme karşıyım, mücadele edilsin istiyorum ama MHP'li değilim, Irkçı olmadım, ırkçılığa karşıyım ama HDP'li değilim.
Insanlar artık yaftalamayı, önyargılı Olmayı bir kenara bırakmalı.
Baskılardan dert yanıp oy vermek istemiyorum diyenlere baskı yapmakta çok demokratik vallahi

Ben şeyi merak ediyorum oy kullanılmadığı zaman veya barajı geçemeyen partilere oy verildiği zaman o oylar kime gidiyor nereye gidiyor nerde o oylar?

Ben şeyi merak ediyorum oy kullanılmadığı zaman veya barajı geçemeyen partilere oy verildiği zaman o oylar kime gidiyor nereye gidiyor nerde o oylar?
kullanılmayan oy dolaylı olarak akpye gidiyor, şöyleki;
kendi partine oy vermediğin, onun oranını yükseltemediğin için akp avantajlı oluyor, farklı partiyi yükseltemediğin haliyle akpyi düşüremediğin için 2 kez avantajlı oluyor.
yoksa bu boş oy bunu akpye yazalım diye bi durum söz konusu değil.

akp en yüksek oy oranını aldığı için akp avantajlı dedim, mhp en yüksek olursa mhp avantajlı olur.
yani oy kullanmamak çare/çözüm değil asla.

Yani oy kullanmayanlar dolaylı yoldan akpye vermiş oluyorlar.
Bende herkesin kullanması taraftarıyım tabiki.

O oylar iktidar partisine yarıyordu. En yüksek oy oranına sahip parti desek daha doğru olur aslında.
Son seçimde de görüldüğü üzere %10 barajını geçen 1-2 parti daha olsa sonuç hep koalisyon hükumeti olacak.

Bir bakıma bu ikinci seçim boşuna gibi, bana yine benzer sonuçlar olacak gibi geliyor.
Yani eğer oy kullanmayanların oyu bir yere gitmeseydi o zaman kullanmamayı anlardım.
Ama durum buyken kullanmamak pek mantıklı gelmedi.
Belki oyu hangi partiye vereceğini söylemek istemeyenler vardır ama bence seçim günü gidip kullanmalılar.
Yani ben bu işlere karışmak istemiyorum diye düşünenler olabilir ama siz seçim yapmasanızda oylar bir yere gidiyor öyle yada böyle.
Tepkisiz kalma gibi bir lüks olmuyor, siz kullanmasanızda o oy gidecek mecburen.

Ilk defa kullanmamayi dusunuyorum gerekcesini yazmistim ve o sekilde de isaretledim ki inadimdir.Bana oy kullandirtacaksiniz valla su yazdiklarinizla :)

Bence de herkes oy kullanmalı.
Oy kullanmamak bir tepki olmuyor aslına bakarsanız.

Son düzenleme:
Oyunu kullan lütfen..

Abla,halk 7 haziranda kararini vermisti degil mi? Evet.Ama hoslarina gitmedi ki secimi tekrarliyorlar.Ne degisecek? Kazanana kadar devam mi olacak ? Aklima geldikce beynime kan sicriyor bu durum...Ulkenin ekonomi bakani secim masrafi kulfet olmaz diye aciklama bile yapiyor.Umut ediyorum ki sonuc degismesin ve anketler o yonde...

Hayatım halk kararını verdide,ortak bir çözüm bulundımu oda yok,son çare tekrar seçime gitmek,keşke olmasaydı.
Bir seçme gitmek kaça mal oluyor ciddi rakamlardır bence..

İşte sırf bunun için bile oy kullanmalısınız.
Görsünler halkın tepkisini.

Hayatım halk kararını verdide,ortak bir çözüm bulundımu oda yok,son çare tekrar seçime gitmek,keşke olmasaydı.
Bir seçme gitmek kaça mal oluyor ciddi rakamlardır bence..

Ortalama 2 milyar tl harcanacak olan tutar.Hdp ilk defa secim odenegi alacak mesela bu secimde.Bunu biliyor muydunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…